Godmorgon på er!

Hejhej. Nu har jag ätit en brakfrukost för första gången hemma typ. Det är så kul att pappa alltid har allting hemma ( om inte vore konstigt när han äget mataffärer?).. Gud vad skönt det är att vara hemma!!!!

Igår så hyrde vi film och köpte nen massa godis ( ätardag woho!).. Vi såg filmen ” det bästa av Felix herngren”. Haha fyfan vad rolig han är. Sveriges roligaste människa helt klart!

Igår så solade jag också på det grymma solairumet. Ska sola idag också hade jag tänkt. Inte bra jag vet. Men jag har psoriasis och när jag inte får i mig tillräckligt med d-vitamin( som finns i sol) så blir jag helt fläckig vilket leder till panikångest vilket leder till att jag tappar hår pga av stressen. Men om jag solar regelbundet så blommar inte min sjukdom upp vilket känns bra. Sen så har jag även hört att folk med psoriasis saknar ett visst ämne i huden som gör att man inte kan få hudcaner eftersom huden är så beroende av d-vtiamin(solstrålar) Eller är det bara bullshit? Min hudläkare ber mig att sola minst en gång i veckan under vinterhalvåret för att undvika. För er som undrar så har jag guttat psoriasis. Här kan läsa om det. & här är en bild hur det ser ut.

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

29 Comments

 1. Sofia februari 27, 2011 at 12:19 e m

  Fäckar får jag också av solarium men jag har ingen soriasis (ursäkta stavning) För mig beror de på att uv strålningarna inte kommer åt lika bra och för de samlas svätt på just de ställerna, Men läste på internet att man kan ta mjällschampo på just dom ställerna, låt värka i 3 min ta bort så kommer fläckarna minska. Eller så ligger du på mage. Kram på dig!
  KOLLA MIN BLOG BTW! 😀

  Reply
 2. Anonym februari 27, 2011 at 12:35 e m

  PAOW!!köp Apiforce(bidrottningsgelé)på hälsokosten det hjälper mot psoriasis!min lillebror har oxå det men hans hud har blivit mycket bättre sen han började äta dem 🙂

  Reply
 3. Sandra februari 27, 2011 at 12:57 e m

  hudläkare, jag tror jag också skulle behöva en sån…:S

  Reply
 4. Sarah februari 27, 2011 at 1:00 e m

  Hej, jag har också psoriasis och brukar ljusbehandla på pso-anläggningar. Grejen är den att solarium har UVA-ljus, vilket knappt påverkar psoriasisen och jo, det kan tyvärr leda till hudcancer. På anläggningarna solar man oftast UVB-ljus, vilket kan vara mycket mer effektivt. Så solarie är tyvärr inte alls särskilt effektivt.

  Reply
 5. Emelie februari 27, 2011 at 1:11 e m

  Sola är gött 🙂 Och som du säger bra! Jag har också psoariesis!

  Reply
 6. Petra februari 27, 2011 at 1:18 e m

  Om din hudläkare säger att du borde sola så ska du ju sola liksom :p

  Reply
 7. olivia februari 27, 2011 at 1:21 e m

  du får INGA d-vitaminer utav att sola solarium. d-vitaminer ifrån ljus får du bara ifrån den RIKTIGA solen !

  svar: Jo det får man visst i vissa solarium 😉

  Reply
 8. Ems - Fotoblogg februari 27, 2011 at 1:39 e m

  Paulina, man får inte alls D-vitamin utav att sola solarium då är det vettigare att du istället äter tillskott med d-vitamin för det är inget ett solarium kan hjälpa dig med över huvud taget.

  Reply
 9. Claudia februari 27, 2011 at 1:48 e m

  Fin piercing ring eller vad man nu kalalr det 😀

  Reply
 10. LISA februari 27, 2011 at 1:49 e m

  jättesöta trosor! ;D

  Reply
 11. Alexandra februari 27, 2011 at 2:31 e m

  Man kan nästan tro att min blogg är en BigBrother-blogg 😛

  Vill DU ha hjälp med bloggdesign/header?
  Kolla in några som jag har gjort till vänster lite längre ner på min blogg.
  Gillar du dom ? Kontakta mig på bloggen så kan jag hjälpa dig! 🙂

  Reply
 12. Anonym februari 27, 2011 at 2:51 e m

  d-vitamin som finns i sol? kroppen producerar d-vitamin när man solar (vitamin d3)

  Reply
 13. Anna februari 27, 2011 at 3:25 e m

  Kan du inte få i dig d-vitamin på något bättre sätt?

  Reply
 14. Anonym februari 27, 2011 at 4:09 e m

  D-vitaminer finns på naturapoteket 🙂 smakar ingenting och billiga!

  Reply
 15. hellen februari 27, 2011 at 6:18 e m

  varför går du inte på ljusbehandling hos vårdcentralen istället? vanligt solarie hjälper mkt mindre och är mer cancerframkallande.. Jag ska börja med ljusbehandling i morgon 😀 hoppas bli av med helvetet då..

  Reply
 16. Wictoria februari 27, 2011 at 6:45 e m

  Jag har just nu en ”kvällens blogg”-tävling på min blogg, det är bara att kommentera att du är med så utser jag vinnaren senare ikväll 🙂

  Var med och tävla om en ”bloggsvar”-inbjudan här:
  http://wictoriatavlar.blogg.se, där finns också tips om andra tävlingar och jag tar gärna emot tips om tävlingar du vet om eller som du har! 🙂

  Reply
 17. Julia februari 27, 2011 at 6:46 e m

  kan du inte bara käka d-vitamin tabletter istället ?

  Reply
 18. sandraa februari 27, 2011 at 7:19 e m

  Är tyvärr 100% säker på att man inte kan få i sig D-vitamin via solarium :/ endast via äkta solstrålar 🙂

  Reply
 19. sophie februari 27, 2011 at 7:41 e m

  men paulina, har man en hudsjukdom samt en hudläkare skall man inte behöva självbehandla sig. det finns ljusbehandling som jag själv går på med UVA/UVB kammare mot eksem/psoriasis som min läkare gett mig remiss till. solarium är farligt och ljusbehandling ställs in just för dig. kan vara värt att kolla upp.
  (man går ca 2 ggr vecka och man får faktiskt lite färg)

  Reply
 20. Anonym februari 27, 2011 at 7:50 e m

  ät d-vitamin tillskott som tabletter ? de gör min kompis istället för solarium.

  Reply
 21. ANITA februari 27, 2011 at 7:57 e m

  Solarieljuset är annorlunda än det naturliga solljuset, eftersom den till största delen består av UVA. Den typen av strålning tränger ner i de djupare hudlagren och skadar vävnad och blodkärl. Det är UVA-strålningen som gör att huden förlorar sin elasticitet och rynkor bildas. Eftersom solarium får ha tre till fyra gånger så stark UVA-strålning som vanlig sol har, åldras huden också snabbare än normalt.
  Men att sola solarium för att förebygga brist på D-vitamin är ingen större idé. Vi behöver UVB-strålning för att bilda D-vitamin i huden och eftersom solarium har en mycket lägre halt av UVB-strålning ger det inte samma effekt som i den vanliga solen. Det räcker att sola ansikte och armar fem till tio minuter, några gånger i veckan under sommaren för att tillgodose kroppens behov (med riktiga solstrålar).

  Du har en otroligt dum läkare.

  Reply
 22. ANITA februari 27, 2011 at 7:58 e m

  Du har en otroligt dum läkare. För det är inte sant. Man kan få hudcancer fast man har psoraris. Du ökar risken att få cancer genom att sola solarium. Du får i den mer d vitamin av att vara ute nu i februari, än att sola solarium. Just so you know 😉

  Reply
 23. Jennifer februari 27, 2011 at 9:14 e m

  Hej !
  Snälla snälla har du lust att svara på den här frågan?
  Vart köper du dina navelpiercingar???
  Hittar inga fina någonstans !!!
  Tacksam för svar.
  älskar din blogg
  kram <3

  (P.s) jag är så glad över att du är så neutral och vacker och inte redigerar dina bilder, du blir så jävla äkta ! <3

  Reply
 24. Linnea februari 27, 2011 at 11:03 e m

  bra att du har kollat upp de iaf 🙂

  Reply
 25. Ebba februari 28, 2011 at 12:01 f m

  ”Pga” betyder på grund av. Du behöver inte skriva ”av” varje gång efter. Det blir fel. Skola skola skola..

  Reply
 26. Vanessa februari 28, 2011 at 9:27 e m

  Men det finns ju D-Vitaminer i t ex fisk, mejeri produkter osv. Varför äter du inte det istället för att sola hela tiden? 🙂

  Reply
 27. Anonym mars 1, 2011 at 11:44 e m

  vilket solarium solar du på? :)))

  Reply
 28. tobbe februari 14, 2014 at 11:59 f m

  Har en polare som blev av med sin psoa genom att äta kosttillskottet fitline, han hade det över hela kroppen nu har han bara ca 2% kvar i hårbotten dom andra 98 % som prydde hans kropp finns ej mer.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *