Open books, not legs. Blow minds, not guys.

Vad är egentligen självrespekt?

Jag är en sådan tjej som skiter i nästan allt faktiskt, och det är väl både på gott och ont. Men när jag lägger ut en bild med en djup urringning så skriver en del till mig ”har du ingen självrespekt eller?”… Är det vad självrespekt är? Jag tycker mer att det låter som en skälsord, typ som sosse. Om jag skulle göra ett smakfullt omslag utan BH, skulle jag sakna självrespekt då?

För min självrespekt är väl att jag vågar säga nej till killar, och att jag aldrig skulle ligga för att komma in på klubbarna (typ som Alma gör). Och jag har verkligen, och då menar jag verkligen inte sex med någon, om jag inte verkligen gillar honom. Och då behöver det inte vara på ”kärleksfronten”. Utan mer hur han är som person. Jaja… Jag tycker själv att jag har självrespekt, respekt mot mig själv och mot min kropp.

Vad tycker ni är självrespekt? Någon som kan sätta ord på det, hur tycker ni att man beskriver det?

(Visited 71 times, 1 visits today)

46 Comments

 1. Matilda december 3, 2011 at 5:13 e m

  hoppas du får en bra lördags kväll!

  Reply
 2. Lisa december 3, 2011 at 5:15 e m

  Alla tolkar de olika men enligt mig så tycker jag att man har självrespekt när man inte skadar sin kropp, till exempel inte använder droger som förstör hjärnan, inte tycker att man har fula bröst, inte skadar kroppen genom ätstörningar osv. Äter rätt bla bla bla.

  Reply
 3. my december 3, 2011 at 5:20 e m

  jag håller såklart me dig!
  själv skulle jag inte heller ligga me ”vem som helst” utan me någon som jag verkligen tycker om, annars blir det nog att man ångrar sig STORT..

  Reply
 4. Juliah - förlorat mamma pappa & syster december 3, 2011 at 5:25 e m

  snygg bild 🙂

  / http://juliahofsweden.blogg.se – bloggar om hur det är att leva som 13åring när jag förlorat min syster i en bilolycka, min pappa av alkohol, och min mamma i cancer. Vill visa alla att man kan klara ALLT bara man kämpar!
  Men bloggar också om den positiva delen av mitt liv där jag bla shoppar, umgås med vänner, bloggar + mycket mer! Ni får även se mycket självförtroende tips, skönhetsstips, mode osv! JUST NU HAR JAG ÄVEN EN TÄVLING I BLOGGEN FÖR ATT STÖDJA ETT BARNHEM I THAILAND, VA GÄRNA MED!

  Reply
 5. jenny december 3, 2011 at 5:31 e m

  såå. du har självrespekt för att du aldrig skulle ligga med någon för att komma in på klubbar. (dvs en form av prostitution)

  Men du ”skulle lätt knulla för så mycket lyx” (citat från dig) som natasha enligt rykten gör. Dvs prostitution. Är det självrespekt?

  Löjligt att påstå att djupa urringningar tyder på låg självrespekt, där håller jag med dig. Men du säger i detta inlägg att det ÄR låg självrespekt att prostituera sig. Men det var bara några dagar sen du sa att du utan problem skulle prostituera dig för rätt ”lön”.

  Bestäm dig. För om du skulle knulla för lyx så har du ingen rätt att klanka ner på den där Alma (om det nu är sant). För det är inte mer eller mindre självrespekt beroende på hur mycket du får för knullet. Det är fortfarande prostitution.

  Reply
 6. jenny december 3, 2011 at 5:34 e m

  ”Och jag har verkligen, och då menar jag verkligen inte sex med någon om jag inte verkligen gillar honom.”

  ”Jag tycker själv att jag har självrespekt mot mig själv och mot min kropp.”

  —————————————————–

  ”Så vad är problemet? Jag hade lätt k*ullat för så mycket lyx om jag hade fått chansen.”

  Reply
 7. Frugan december 3, 2011 at 5:37 e m

  Självrespekt för mig är att man respekterar SIG SJÄLV(både kropp och själ) och det har inget med någon annan att göra utan är helt individuellt!!
  Eller är jag helt ute och cyklar?

  Varma hälsningar
  ”Frugan”

  Reply
 8. Danni december 3, 2011 at 5:42 e m

  Jag tycker självrespekt är att man just respekterar sig själv som person och sin kropp. Att man älskar sig själv nog att inte dela med sig till vem som helst för man ska tycka att man är för fin för det, utan att bara speciella killar är värdiga dig, dom som älskar dig för den du är, inte för din blogg eller för dina bröst. Att visa sin nakna kropp för vem som helst, känns inte som att du bryr dig om dig själv och har din värdighet kvar. Bara den som älskar dig borde vara värd din kropp, för du är aldrig värd mindre än det, du ska tycka att du är för smart och för vacker för att ha så låga krav på vem du låter ta del av fina dig.
  Killar ser slampiga tjejer bara som skräp, dom duger endast till en sak och dom är sexiga…sen finns det fina tjejer som är svåra att få, sådana vill man ha genuint och för mer betydelsefulla saker.

  Reply
 9. my december 3, 2011 at 5:52 e m

  håller dock me jenny om det du skrev ”skulle lätt knulla för så mycket lyx” det är ju lite.. hmm
  vad ska man säga?

  Reply
 10. Mathilda december 3, 2011 at 5:56 e m

  Vill man vika ut sig, ha sex med tusen olika killar så får man såklart göra det – OM det är det man vill. Finns ju faktiskt dem som tycker om att ligga fastän det inte är någon kärlek däremellan och det är helt okej – OM det är det man vill. Så länge man gör det man själv vill göra, vad fan det än nu må vara, så tycker jag att man respekterar sig själv.

  Reply
 11. Felicia december 3, 2011 at 6:00 e m

  Fin bild på dig!
  Kolla gärna min blogg 😀

  feliciasatterberg.devote.se
  feliciasatterberg.devote.se
  feliciasatterberg.devote.se
  feliciasatterberg.devote.se
  feliciasatterberg.devote.se
  feliciasatterberg.devote.se
  feliciasatterberg.devote.se
  feliciasatterberg.devote.se

  Reply
 12. erica december 3, 2011 at 6:01 e m

  Fjantigt att köra en ”som Alma” haha.. Eller köra ”sosse” som skällsord. Hohojaja..

  Reply
 13. Ibbe Luw december 3, 2011 at 6:11 e m

  Om man inte har någon självrespekt så gör man saker för att skada sig själv.
  Tillexempel, om man mår dåligt över sin kropp eller något annat och går och har sex med olika hela tiden fast man egentligen inte vill, men man känner att man vill ha bekräftelse.

  Självrespekt är för mig att acceptera sig själv och sin egen kropp och göra det man vet är det bästa för sig själv.

  Reply
 14. Anonym december 3, 2011 at 6:20 e m

  Självrespekt för mig innebär att en person respekterar sig själv, har ett eget värde(blir inte utnyttjad på något sätt), låter ingen bestämma för sig själv eller sin kropp. Ditt senaste uttalande om Natacha Peyre låter som prostution, att du skulle tänka dig att arbeta med det. Du respekterar varken din kropp, dig själv eller andra människor som väljer att arbeta med det. Jag trodde att du hade förståelse för människor som arbetade med det för att mångam ser inga utvägar. Dem har inget annat val.Sen vet jag inte hur bra eller hur mycket självrespekt du verkligen har när du påstår att det vore värsta lyxen att få knulla och få pengar för det.Att ta ”naken”bilder, ta bilder när du särar mellan benen är inte att ha självrespekt, självdisiplin, överhuvudtaget inte respektera dig själv…

  Du har ett större värde än så Paulina.Du borde lära dig att ta hand om dig och inte agera som ett sexobjekt…Ta ansvar för dig själv,dina handlingar och din kropp framförallt.

  Reply
 15. ISABELLE december 3, 2011 at 6:23 e m

  tror du behöver ta en paus med bloggen och allt, du verkar inte må helt bra nu paulina, ärligt talat ..

  Reply
 16. Anna december 3, 2011 at 6:40 e m

  ASSÅ PAOW. Detta citat ”Är det vad sjävlrepsket är? Jag tycker mer att det låter som ett skällsord, typ som sosse.” nu får du tänka lite faktiskt!

  Reply
 17. Camille december 3, 2011 at 6:43 e m

  Förstår inte varför du provocerar fram massa onödig skit?
  Vad fan bryr du dig för om Alma ligger för att komma in i diverse klubbar?
  Varför bryr du dig överlag?
  Är det inte bättre att du lägger energi på att må bättre istället och finna dig själv?

  Reply
 18. ellinor december 3, 2011 at 6:43 e m

  men du skulle kunna knulla för att få lyx?

  Reply
 19. Anonym december 3, 2011 at 6:47 e m

  Du verkar tycka det är jäkligt jobbigt att folk tycker att de är ”fel”.. Varför bloggar du då jag trodde det va hela poängen! Alltså ibland skriver du så bra texter så ja känner bara klatch trepoängare rakt av.. Men vrf ska du posera så och framför allt i din blogg som ska va en av de största. Och som du vet har 13 åriga fans.. Ja säger inte att man måste vara på ett speciellt sätt för man ska ju va som man är.. Så jäkla tråkigt å läsa å se när du endast poserar eller fokuserar på sexuellt. Sen tycker ja det är snyggt när du har viss urringat eller nåt liknande. Ja menar du passar i de å för det mesta är det ju smakfullt! Men gör det såattsäga smakfullt och inte endast för att man ska se att du kan göra en slitz poose för de vet nog alla redan.. Blir så less för sen sätter sig 13 åringar å gör likadant å tillåter sig bli uppfattade av nätpeddon å låter de gå lite för långt en gnutta uppmärksamhet! Alla är inte lika starka som du å kan säga nej men många vill nog va lika vackra.. Gr precis vad du gör men med stil å smakfullhet!

  Reply
 20. beatrice december 3, 2011 at 6:53 e m

  alltså, självrespekt tycker jag är när man respekterar sig själv. visar man sig halvnaken på internet eller har sex för att komma in på klubbar och fortfarande har respekt för sig själv så har man självrespekt. ingen kan bestämma vad självrespekt är, olika från person till person ju 🙂

  Reply
 21. Lisa december 3, 2011 at 6:55 e m

  Anser du att sosse är ett skälsord? Ursäkta men det visar ju bara hur dålig koll du har på politik!

  Reply
 22. Anonym december 3, 2011 at 6:58 e m

  Verkar vara klurigt att stava självrespekt…

  Reply
 23. extansions december 3, 2011 at 7:09 e m

  Schysst rubrik. Läser du mycket? Du verkar vara en mycket bildad person.

  Reply
 24. mig. december 3, 2011 at 7:12 e m

  asså?!
  du är ju som KISSIE var förut, men hon har bättrat sig!, men du!?, du är ju som ett provocerande svin!??!?!
  jävla dumbass.

  Reply
 25. Julia december 3, 2011 at 7:21 e m

  Självrespekt är att veta sitt värde & att inte värdera sig själv för lågt.

  Reply
 26. jenny december 3, 2011 at 7:56 e m

  Dani; ”Killar ser slampiga tjejer bara som skräp, dom duger endast till en sak och dom är sexiga…sen finns det fina tjejer som är svåra att få, sådana vill man ha genuint och för mer betydelsefulla saker.”

  Varför drar du in vad killar tycker? Vi är väl fan inte till för killar? Vi ska väl inte bete oss och klä oss efter vad KILLAR tycker? DET är att inte ha självrespekt. En tjej som leker pryd och inte dansar/kysser/strular/har sex fast hon VILL det, bara för att hon inte vill att killar ska tro hon är en slampa, DEN tjejen har ingen självrespekt.

  En tjej med självrespekt har sex om hon vill, och låter bli om hon vill. Hon har på sig utmanande kläder om hon vill, och låter bli om hon vill. Hon gör inte saker för att tillfredsställa behoven hos ANDRA. DET är självrespekt.

  Reply
 27. Cecilia december 3, 2011 at 8:19 e m

  Men snälla människor. Självrespekt (eller självaktning) handlar, som namnet antyder, om att respektera sig själv och att ha en känsla för sitt eget värde. Någon med brist på detta har ofta svårt för att uppskatta eller tycka om sig själv och har svårt att be om eller säga nej till saker helt enkelt för att det är något som den själv vill eller inte vill göra, ta för sig och kräva saker från sin omgivning. Vad fan har det med hur man klär sig att göra? Inte ett skit. För somliga (även om det säkert finns undantag) kan det till och med, däremot, antyda att personen har ganska bra självrespekt. Oavsett om någon ligger med allt som rör på sig eller ”väntar på den rätte”, springer naken eller täcker sig med slöjor enda ut i tåspetsarna kan personen ha mängder av självrespekt eftersom det är väldigt möjligt att den personen har VALT DET åt sig själv, för att DEN SJÄLV VILL DET. För att inte tala om att man, för att förbättra självförtroendet, ständigt får höra hur man ska försöka koncentrera sig på och framhäva de attributer (som återigen) MAN SJÄLV är stolt över, och tro det eller ej men för vissa är brösten en utav dom (liksom ögonen, håret, benen etc är för andra). Deal with it.

  Reply
 28. Ordpolisen december 3, 2011 at 8:20 e m

  Fundering: Har man självrespekt om man inte ens kan stava till det…?

  Reply
 29. Ellinor bengtsson december 3, 2011 at 11:55 e m

  SJälvrespekt= man respekterar sig själv. Känner sig säker på nästan allt & tänker sig för
  väldigt noga innan man går djupt in på en sak.

  Reply
 30. P december 4, 2011 at 3:41 f m

  tung du är !

  Reply
 31. Linnea december 4, 2011 at 9:50 f m

  Google it.

  Reply
 32. ida december 4, 2011 at 11:46 f m

  Det håller jag med dig om! Bara man inte gör nåt med nån man egentligen inte vill göra nåt med så ska man väl få göra vad man vill!! Men man får samtidigt tänka lite, att strula runt med alla som man gillar eller tycker är snygga kan oxå bli för mycket och andra får däremot ingen respekt för dig då. Man ska inte ge sig själv så lätt, man ska vara speciell. Då trånar ju killar efter det dom inte kan få så lätt. Inte det man lätt kan få. Det vill man bara ta en gång bara för att man kan och sen inte behålla!! Tänk på det! Gör man det däremot även att man egentligen inte vill bara för att få nåt då har man fan ingen självrespekt!!

  Reply
 33. f december 4, 2011 at 1:37 e m

  jag har då aldrig hört att victoria secret tjejerna saknar självrespekt ialf.

  Reply
 34. viktoria december 4, 2011 at 3:35 e m

  självrespekt för mig är att kunna stå för det jag gör och säger.

  Reply
 35. Fanny december 4, 2011 at 6:48 e m

  Jo, du har rätt i allt, förutom att när du säger att kalla ngn t e.x sosse, du säger ju som en ”underline” att Alma är lite utav en slampa när du säger att hon ligger runt för att komma in på klubbar? Njaa det där tänkte du inte helt igenom. Ävem om allt det andra var bra sagt!

  Reply
 36. Nathalie december 5, 2011 at 11:53 f m

  Om man knullar för att få komma in på en klubb, det är inte respekt.
  Men om man knullar med någon random, men för man vill knulla, fine ens eget val inget fel med det 🙂 Och om man klär sig med mycket uringat och vågat osv för man tycker det är fint, eller för man vill ha uppmärksamhet.
  Det beror ju på hur man ser allt.
  Tycker man har självrespekt bara man gör som man själv tycker känns bra osv

  Reply
 37. Elin december 5, 2011 at 5:00 e m

  Gör alla en tjänst och lägg ner.

  Reply
 38. Anonym december 5, 2011 at 6:24 e m

  Alma Alma. Stackarn. Hon förstår ju inte själv att alla bara utnyttjar henne och skrattar bakom hennes rygg. Otrevlig är hon också. Så synd som tjejer som henne som saknar hjärnceller.

  Reply
 39. Anonym december 5, 2011 at 6:33 e m

  Stackars Alma. Hon har inte många hjärnceller. Alla skrattar och hånar henne bakom hennes rygg. Riktigt otrevlig är hon också.

  Reply
 40. shadz december 6, 2011 at 10:44 e m

  Folk är ju helt galna, står och glor och snackar skit så fort man visar lite hud. Har ni problem med det kolla inte? och snacka inte skit för man har inte låtit nån ta på det utan visar det bara.. inte mer än så..
  HATAR SÅNT

  Reply
 41. janina december 7, 2011 at 7:44 e m

  jag tycker ingenting..
  väx upp nån gång bara!!

  Reply
 42. ninni december 10, 2011 at 7:50 e m

  Respekt mot någon annan är att inte överskrida den andra personens regler för hur den personen vill bli behandlad. Samma med självrespekt, man överskrider inte ens egna regler för hur man själv vill agera eller behandla sig själv. Det är övergripande respekt, för en djupare definition av respekt i sig är ju skräddarsydd efter individ. Så så länge din vän vill ligga med andra människor för att komma in på nattklubbar så får hon väl göra det, dock få hon räkna med att folk inte kommer ha överseende med beteendet för andra människor tänker inte på samma sätt som hon gör kanske. Om alla människor var lite mera intelligenta, dvs kunde se saker från fler perspektiv än ett så hade världen vart LIIITE lättare.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *