Självdestruktiv – javisst!

Jag har vart så enormt trött, alltså verkligen jätte jätte jätte trött och sovit ca 14-16 timmar varje dag i ca 1 vecka. Jag har inte sett något dagsljus och jag undviker helst att gå ut. Och som sagt, jag blir inte hungrig när jag bara ligger inne, och ibland går ut och festar. Vilket relaterar till att jag har mått så jävla illa, speciellt på morgonen. Har haft en bakfull känsla typ varje dag jag vaknat. Brukar somna vid 5-6 gå upp 11 och somna om vid typ 1-2 och vakna vid typ 5-6, då sovar jag igen..

Och jag läste på internet att det låter som symptom för graviditet :O Jag har alltid haft oregelbunden mens, men jag borde få den imorgon typ, som jag känner på mig.

Jimmy är på väg hit och vi ska hem till Maria och kolla på film. Så det är bara att bita sig i läppen och slänga på lite mascara. TRööööttttt…

(Visited 22 times, 1 visits today)

69 Comments

 1. Ma januari 5, 2012 at 11:45 e m

  Kolla in våran blogg massa shopping och lyxx <333

  Reply
 2. EliZa januari 5, 2012 at 11:50 e m

  Problemet är nog att du har för lite att göra. Inget syfte eller nål i livet.

  Reply
 3. emmy januari 6, 2012 at 12:09 f m

  Eller en början till depression. Ta hand om dig!!!! <3

  Reply
 4. Erika Carlsson januari 6, 2012 at 12:23 f m

  Hm, det hände mig också nu under jullovet. Man blir trött när man inte äter någonting och man blir aldrig hungrig när man sover hela tiden. OND CIRKEL. Det blir alltid mycket lättare om man börjar göra mer om dagarna och bestämmer sig för att verkligen gå upp tidigare på morgonen och gå och lägga sig hyfsat tidigt. Jag mådde mycket mycket bättre då iallafall! 🙂

  /Erika – erikacarlsson.blogg.se

  Reply
 5. da januari 6, 2012 at 12:29 f m

  Vad hände med sminkfri månad? haha 🙂

  Reply
 6. jessica januari 6, 2012 at 1:16 f m

  Det är väl inte så konstigt att du är trött när det enda du gör är att sova. Du har ingen dagsrutin, du ser inget solljus, du får ingen motion och du äter knappt = man blir trött. Kan ju inte vara så svårt att fatta?

  Reply
 7. Matilda januari 6, 2012 at 1:27 f m

  Hoppas du får en bra kväll!

  Reply
 8. hannah januari 6, 2012 at 1:34 f m

  skulle inte du ha en sminkfri månad eller hur gick det med den 😉 ?

  Reply
 9. Anonym januari 6, 2012 at 1:40 f m

  smink fri månad var det väl? 🙂

  Reply
 10. C januari 6, 2012 at 2:15 f m

  Kan ju vara så att du mår illa pga att du äter för lite…………..

  Reply
 11. amelie januari 6, 2012 at 2:56 f m

  Oj då… men om man inte går ut på länge så blir man automatiskt trött och orkar ingenting, så det kan ju vara anledningen. 🙂

  Reply
 12. Josefine januari 6, 2012 at 4:33 f m

  Oh fuck det låter precis som det jag gått igenom senaste veckan! Spydde idag tillomed .. Hade min mens förra veckan dock

  Reply
 13. Frida januari 6, 2012 at 9:08 f m

  Det där är inte gravidsymtom, det vet du också, du vill bara skapa lite drama. Orsaken till dina symtom skrev du ju så klokt själv!
  1. Den djupaste och bästa sömnen får man mellan 22-01 och då sover du uppenbarligen inte.
  2. Kroppen tar skada av att vara i vaken aktivitet mellan 03-05.
  3. Du är understimulerad
  4. Du ser inget solljus vilket gör människan trött
  5. När kroppen varit utan mat för länge blir vi illamående.

  Börja med att vända på dygnet och börja med en vardaglig aktivitet och vistas mer utomhus!

  / sjuksköterska

  Reply
 14. Denice Grefve januari 6, 2012 at 10:13 f m

  Det behöver absolut inte vara att du är gravid. Du kan ha sömndepression eller S.A.D, Sunlight Absent Depression, även känt som vinter depression. S.A.D får man pga för lite solljus, så om det är det kan det hjälpa med ljusterapi, med andra ord solasolarium! Finns också så kallade solrum, vet inte om du måste ha kontakt med en läkare för det.

  Sömndepression – antingen sover man ingenting alls eller så sover man näst intill hela tiden, misstänker du det ska du uppsöka vårdcentral eller dyligt för att få kontakt med en läkare eller psykolog.

  Krya på dig! ^^

  Reply
 15. Emma januari 6, 2012 at 10:40 f m

  Graviditet? Snarare begynnande depression?

  Reply
 16. Frugan januari 6, 2012 at 10:45 f m

  HEJ!
  Så börjar min ångest och depressionperiod.. har du mycket att tänka på?
  något du oroar dig för? stressat mycket?
  Ha det så gott och sköt om dig
  KRAM

  Reply
 17. Zaga 12 år januari 6, 2012 at 11:11 f m

  Jättefin blogg, gå gärna in på min blogg och kommentera! 🙂

  Reply
 18. hanna ♥ januari 6, 2012 at 11:30 f m

  CHECKA IN MIN BLOGG, MITT LIV PÅ ÅLAND –> HAANNNNNA.BLOGG.SE

  Reply
 19. Sanna januari 6, 2012 at 11:37 f m

  Snälla Paulina! Tatuera dig inte i protest mot bloggläsarna. Den enda du skadar är dig själv. Sluta nu med ditt destruktiva liv och gör någonting innan det är för sent. Jag tycker verkligen synd om dig för du är helt fel ute. Du måste ha något mål i ditt liv. Detta planlösa hängande varje dag gör så du har tappat kontakten med verkligheten. Att tatuera sig gör bara saken värre. Du KOMMER attt ångra dig och dessa tatueringar kommer bara att påminna dig om den dålig tid i ditt liv, dessutom kommer du ha svårt att gå vidare, få jobb… Sök ett ordentligt jobb om du inte vill plugga. Jag orkar snart inte läsa din blogg mer för jag blir så ledsen för din skull…

  Reply
 20. viktoria januari 6, 2012 at 11:46 f m

  Låter snarare som depression. sover man för länge, så känner man sig bakfull, är man deppig så sover man för mycket.
  Och jag tycker det är hemskt ledsamt att läsa din blogg för du blir alltid sånhär när du varit nykter ett tag, eller kommit hem från utlandet.
  du borde kanske sitta ner med en god vän och diskutera vad du vill uppnå i livet, hitta en mening. så du har något att sträva efter.
  Vad ville du när du var liten? köpta ett stort hus och ha hundar? ett bli brandman? eller bli skådis?
  att tvinga sig själv ut i dagsljus och ungås med vänner kan ju hjälpa också. ta en lång vinterpromenad i solen och bara prata skit med nån härlig vän som alltid får dig glad.
  LYcka till och hoppas du blir gladare snart!

  Reply
 21. BejjbiBejjbison! januari 6, 2012 at 12:00 e m

  Läs min blogg som handlar om allt möjligt, men mest om mig och sex! 😉
  Kan ju säga att det inte är så himla många som gillar mig, undra varför? :S 😉
  Min blogg växer dag för dag! 🙂
  Lämna gärna en kommentar också! 🙂
  Jag provocerar så himla mycket så det är jämt äckligt också!
  Puss!

  Reply
 22. saga wihlsson januari 6, 2012 at 12:06 e m

  Tvinga dig själv att äta regelbundet och sova på ”normala” tider så kommer du och din kropp må mycket bättre 🙂

  Reply
 23. Cassandra januari 6, 2012 at 12:09 e m

  Jobbigt läge! försök att inte somna vid 5/6, för då blir du jättetrött till ”sen”kvällen, och då kommer du sova så sött! ;D

  Reply
 24. Hej där januari 6, 2012 at 12:30 e m

  Ja vi får verkligen hoppas att du inte väntar barn. Försök få rutiner på ditt liv lite mer så ska du se att du mår bättre snart.

  Reply
 25. my januari 6, 2012 at 12:38 e m

  jobbigt!
  men bra tips du får nu i alla fall

  Reply
 26. Bina januari 6, 2012 at 1:02 e m

  Det blir så när man inte har rutiner , jag vet själv nu när jag är njurtransplanterad och inte får vara bland folk .. Man blir tröttare av att sitta hemmma.

  Reply
 27. Anonym januari 6, 2012 at 1:34 e m

  Det kan oxå vara symptom för depression!

  Reply
 28. disente januari 6, 2012 at 1:35 e m

  Det handlar ju om att du fått in helt fel rutin. Somnar du 5-6 på morgonen så får du ju inte in en rejäl sömn. Sen kan man inte sova hur länge som helst, det gör ju så att man bara blir tröttare och segare.

  Reply
 29. Karin januari 6, 2012 at 2:08 e m

  aiiideeeee

  Reply
 30. Heidi januari 6, 2012 at 2:18 e m

  Kjære Paulina. Du er ganske sikkert deprimert. Jeg har fulgt bloggen din et par år nå, og jeg tror alle med vettet i behold ser at du er skikkelig ute å kjøre. Det virker som om du er i opposisjon mot foreldrene dine, og har et ekstremt stort behov for oppmerksomhet og bekreftelse. Det er ikke normalt. Du er i ferd med å ødelegge hele kroppen din med tatoveringer og piercinger, og klarer å prestere å tatovere inn en venninnes navn med stor skrift på armen din. Du lever et ekstremt usunt liv, og jeg merker jeg ikke har noe behov for å lese bloggen din mer. Det er kun klaging og destruktive tanker, og ja, jo visst er det din blogg, men ser du ikke hvor du er på vei hen? Unnskyldningen din for å feste er at du har fylt 18 år, men du har da mange år igjen å feste, du må vel ikke absolutt feste like mye som en person gjør på 4 år..? Nå er dette bare rykter, men i følge dem bruker du narkotika en gang i blant. Du har jo innrømt det på bloggen din også, har du ikke? Og ja.. Det sier vel egentlig sitt.

  Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal gjøre og ikke gjøre, jeg er bare en ubetydlig leser for deg, men det er kloke ord likevel som du bør ta til deg. Savner den gamle Paow. Jeg får si som dere svenskene: krya på dig! 🙂

  Reply
 31. Line januari 6, 2012 at 2:30 e m

  Om du inte får något solljus så bidrar det till att du blir trött :/ försök ta en promenad på förmiddagen eller nåt! Läs gärna vår blogg!

  Reply
 32. Lotten januari 6, 2012 at 2:40 e m

  Jag har giftstruma och är precis så: sover, sover och sover.. Kolla ina värden på vårdcentralen för det låter som du har det, det påvekar även menstruationen så att den bli oregelbunden och du kan få en allmän sjukdomskänsla i kroppen. Snälla, snälla Paow, kolla dig!

  Reply
 33. Lisa januari 6, 2012 at 2:40 e m

  Hej Paulina!Jag har följt din blogg och tycker den är jättebra! du är inte som alla andra bloggare som bara ger en massa ångest för att de verkar ha och må så bra hela jävla tiden! blir så jäkla iriterad på deras ”perfekta” liv hela tiden och att de bara skryter om sina liv. Mår seriöst dåligt av dom och vet inte varför men de ger mej bara ångest över mitt liv. Jag menar du är liksom ärlig och jordnära och visar att livet inte är perfekt hela jäkla tiden!! därför tycker ja fortfarande om din blogg så keep up with the good work!! de är bara en till sak ja bara vill säga och det är att du kanske borde tänka lite mer på vad din mening med livet är så du inte går runt o mår dåligt ifall du nu gör det…de verkar lite så ibland. Kanske åka till USA och leva där i något år? så kanske du hittar din grej?:D finns ju väldigt många alternativ där:D eller kanske börja träna och äta rätt igen? man blir ju piggare då och mår bättre:) eller så kanske du kan lida av depression?för symtomen som man bevisa de är – att man äter för mycket eller för lite,sover för mycket eller för lite, rör sig rastlöst eller hämmat, saknar energi, känner sig värdelös eller har skuldkänslor, har koncentrationssvårigheter eller har självmordstankar, inte för att jag tror du har det sistnämnda men dessa är symtomen för depression iaf. Hoppas detta var till lite hjälp iaf tycker du är en superbra bloggerska så missförstå mig inte eller något vill bara hjälpa dig om du nu behöver det!

  kramar Lisa

  Reply
 34. Whuut!? januari 6, 2012 at 2:45 e m

  Finns det en chans att du kan vara gravis då? :O

  Reply
 35. Chriis januari 6, 2012 at 3:02 e m

  Kan vara påväg till deprition också 🙁 Men börja göra saker på dagarna så blir det lättare så småningom 🙂

  Reply
 36. MALIN - THIS IS THE TIME OF MY LIFE januari 6, 2012 at 3:42 e m

  Jag har faktiskt också känt liknande den senaste veckan, fast antar att det bara är för att jag vänt på dygnet nu på lovet! 🙂

  Reply
 37. valentina januari 6, 2012 at 3:56 e m

  kan du inte visa din lägenhet? 🙂 När ni har städat klart den och den är redo att visas för dina besökare ;)<3

  Reply
 38. Lena januari 6, 2012 at 4:05 e m

  Jag har också sovit jävligt mycket senaste tiden…precis som du beskriver det. Hoppas du mår bättre snart ♥

  Reply
 39. nisse januari 6, 2012 at 4:08 e m

  Jävla skitunge sluta gnälla.Du har själv satt dig i den här sitsen med för mycket sprit o diverse stimulantia(koffein t.ex.)
  Haha hoppas att du är gravid för du har säkert ingen aning om vem farsan är såsom du knullat runt utan skydd.

  Reply
 40. paula januari 6, 2012 at 4:11 e m

  alla sover mycket runt den här tiden på året dessutom har många lyckats vända på dygnet helt och sen går man runt helt jävla trött hela tiden.

  Reply
 41. Alan januari 6, 2012 at 4:23 e m

  Justin Bieber visar upp sin nya tatuering -> GossipGuy.se

  Reply
 42. Daniel januari 6, 2012 at 4:25 e m

  Kolla gärna och kommentera min blogg 🙂
  danneman.myshowroom.se

  Reply
 43. Charlotte januari 6, 2012 at 4:37 e m

  Tycker du ska gå och kolla dig hos läkaren på en vårdcentral bara för i fall att. Här haglar det av olika diagnoser, vissa vettigare än andra, men det är säkrast att kolla det hos en läkare.

  Hoppas du blir bättre snart tjejen!
  Kram

  Reply
 44. daniella januari 6, 2012 at 4:44 e m

  kolla in och kommentera vad som kan bli bättre!

  Reply
 45. MATILDA januari 6, 2012 at 5:01 e m

  KIKA IN MIN BLOGG. GÖR EGNA PERSONLIGA SMYCKEN. MEST MED FJÄDRAR!=)

  Reply
 46. Julia januari 6, 2012 at 5:07 e m

  Låter mer som början av en depression, försök vända trenden innan det blir för riktigt tufft.

  Reply
 47. Hönsmamman januari 6, 2012 at 5:29 e m

  Hej,

  jag råder dig att gå och prata med någon, du verkar deprimerad och vilsen, sök hjälp så du får redskap att vända det!

  Kram

  Reply
 48. Jennifer januari 6, 2012 at 6:04 e m

  Hellu 🙂 Skulle du kunna göra ett inlägg med alla dina tatueringar? Skulle vara kul att se, vet att du har en hemlig, men dom andra kan du väl visa?

  Reply
 49. Emma januari 6, 2012 at 6:08 e m

  Kan du inte ta kontakt med typ bup? Låter som typ deprission :(kram!

  Reply
 50. Sanna januari 6, 2012 at 7:19 e m

  Låter mer som depression. Du borde verkligen kolla upp det!! Kram

  Reply
 51. Anonym januari 6, 2012 at 7:28 e m

  Kan vara en depression också? Dom flesta som får depression blir oftast förvånade

  Reply
 52. linny januari 6, 2012 at 8:19 e m

  Låter absolut som depression. Försök komma ut och gå i solljuset. Då kommer aptiten tillbaka. Håll dig borta från alkohol. Och se till att få rutiner.

  Reply
 53. SHOC ♔ januari 6, 2012 at 8:55 e m

  en liten paow juinor? ojoj, näää jag tycker du ska börja äta även om du inte är sugen. tvinga i dig mat! Jag lovar, jag vet, har själv varit med om det. Man har ingen energi när man är hungrig, och tillslut känner man inte av hungern. Det resulterar i att man bara sover eftersom man inte orkar något annat! Prova!
  kram

  Reply
 54. hillevi januari 6, 2012 at 9:08 e m

  sover också skitmycket nu, kan bero på att jag är tonåring iofs haha

  Reply
 55. therese januari 7, 2012 at 12:11 f m

  Hej Paulina! Det var jag kan tro är att du helt enkelt sover alldeles för mycket. Jag hade en sådan period för ett par år sedan då jag sov för mycket, åt för lite osv. Det jag gjorde var att ändra på sovrutinerna och sov som en normal person ska göra, och såklart tränade, motionerade och åt som vanligt. Det gjorde mig piggare. Så pröva ändra sovrutiner! 🙂 Kram

  Reply
 56. Sofia januari 7, 2012 at 12:44 f m

  Om du skaffar dig ett liv så kanske det löser sig, eller vad tror du? Klart som fan man inte mår bra om man bara ligger i sängen hela dagarna och inte får någon frisk luft, inte rör på sig, inte har något att göra.
  Hade jag varit i din sits hade jag dygnat en dag för att sen lägga mig i normal, vettig tid nästa dag. Då blir du trött och kan somna tidigt. Sen går du upp tidigt, käkar en ordentlig frukost (skit i om du är hungrig eller inte, bara tryck ner det) och sen gå ut, ta en promenad medan det är ljust ute. Ring en kompis, gå en runda i stan, shoppa, fika, bara sitt och snacka eller vad som helst. Ät ordentlig lunch. Gör något roligt under eftermiddagen (typ vad som helst utom att sova) dansa framför spegeln, spela spel.. Anything. Sen käkar du middag, ta det lugnt under kvällen, kanske kolla någon film eller något, sen lägger du dig i vettig tid igen. Håll på så några dagar så får du rutiner och dygnsrytmen faller på plats.

  Det har funkat för mig många gånger när jag har lyckats vända på dygnet, mått psykiskt dåligt, inte pallat käka osv. Det är bara att få tummen ur röven och göra något åt det, för ingen kan göra det åt dig och ju längre du håller på så där kommer det bara bli värre och du kommer till slut bli sjuk på riktigt.
  Good luck! Hoppas du tar åt dig av alla bra tips folk skriver till dig och inte bara fortsätter sova bort dagarna och tror att du inte kan göra något åt det, för det kan du. Om du vill.

  Reply
 57. Sanna januari 7, 2012 at 6:00 e m

  Ska du inte ta och börja plugga då? Tror du behöver träffa lite nytt folk och få något vettigt att göra.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *