Laga mat med Paow och Daniel Paris :)

Denna lördag är ni, mina fina läsare, inbjudna till att laga mat tillsammans med oss – vi ska laga min absoluta favvorätt RÅBIFF! haha astaggad…kommer ni ihåg förut när jag åt det två veckor i streck typ? blev dock magsjuk sista dagen…för mycket rått kött! så en gång lite då och då är okej…

Ni behöver:

nötfärs
Kapris
Dijonsenap (viktigt, inte vanlig!)
rödlök
rödbetor
äggula
salt
peppar

Råbiffen ska serveras…rå. Äter ni den på annat sätt, eller panerar den eller så är det inte riktigt råbiff så ni vet, do it Paow style och rocka den som den är! såå gott!


Börja med att läga upp allting och hacka köttfärsen och gör den till en liten och slät plätt!

Ta på er chill clothes och posea lite…ett måste i mitt kök!

Hacka rödbettorna fint och lägg den på sidan om råbiffen på tallriken

Hacka löken och lägg den på tallriken tillsammans med kapris och dijonsenap. Kläck ett ägg och lägg på gulan på köttet. Salta och peppra gulan!

Duka upp romantiskt till dig och ditt sällskap och ha en underbar kväll <3

(Visited 90 times, 1 visits today)

19 Comments

 1. CC mars 10, 2012 at 7:19 e m

  Det ska vara hel oxfilé som man sedan antingen maler, finhackar eller mixar. Att köpa färdigmalen nötfärs i affären och sedan äter den rå kan vara rent utav farligt och är verkligen inte råbiff på äkta vis.

  CC

  Reply
 2. Josefine mars 10, 2012 at 7:30 e m

  Använd absolut inte färdigmald nötfärs, det är snudd på livsfarligt. Köp oxfilé och skrapa av tunna bitar alt. finhacka/ mal den strax innan den äts.

  Reply
 3. Lina mars 10, 2012 at 7:30 e m

  Säger som CC, råBIFF görs på helt kött, inte köttFÄRS det är absolut inte samma sak och som sagt, kan till och med vara farligt.

  Reply
 4. haha mars 10, 2012 at 8:55 e m

  Råbiff på nötfärs?!

  Trött på livet? Gå ut med en smäll.
  Kollektivt självmord, en sista kväll.

  Reply
 5. ägg mars 10, 2012 at 10:06 e m

  haha måste skaffa en höna först innan jag kan KLÄCKA ett ägg. haha jag skrattar varje gång jag läser det (eller ja iaf inombords) för jag gjorde jämt det misstaget förr – att skriva kläcka istället för KNÄCKA! Min gamla vän mobbade mig för det 😉

  Reply
 6. Sofia mars 10, 2012 at 11:28 e m

  Hej paow! Nu måste jag skriva till dig. Läst din blogg länge å tycket du bloggar grymt! Vi är så lika på vissa saker! Hade gärna pratat med dig:) gillar dig skarpt! Lägg till mig på Facebook om du vill:) tror jag kan ge lite bra råd! Kram på dig söta p

  Reply
 7. hon som vet mars 11, 2012 at 12:39 f m

  Man kan äta köttfärs rå om den är svensk eftersom vi inte har salmonella på gårdarna där djuren föds upp på. För vad tror ni oxfiléen kommer ifrån? Det kommer ifrån precis samma djur men det är bara olika delar ifrån djuret. så det är absolut inte farligt att äta rå köttfärs som är gjord av svenska djur.

  sen om ni hade lite mer jävla koll kanske ni visste att i köttfärs tilsätter man fett, därför är det inte lämpligt att göra råbiff på köttfärs eftersom det är inte så awesome med extra fett då animaliska fetter inte är flytande i rumstemp.

  Och nu kommer ni skrika jamen allt kött innehåller fett! Jaa det gör det, det är därför man maler en köttbit själv för att få så lite fett som möjligt i färsen. Ex innanlår eller oxfile då det är ett mört och fint kött med inte speciellt mycke fett på. Det är därför just oxfile eller innanlår är mer lämpligt än en annan bit på nötdjuret. För jämnför oxfiléen med en bit entrecote så kommer ni se att den inte innehåller speciellt mycke fett.

  Så nu behöver ni inte tro att köttfärs från svenska nötdjur är farligt att äta.

  Reply
 8. S mars 11, 2012 at 2:09 f m

  Binnikemask på G hos er.

  Reply
 9. s mars 11, 2012 at 3:27 f m

  euw haha hurfan kan man äta rått.. jag spyr.

  Reply
 10. Lotta mars 11, 2012 at 7:56 f m

  Jar är utbildad kock, och vill bara säga att ni helst inte ska äta rå köttfärs, fast det heter nötfärs.. stor risk för salmonella.. nästa gång ni ska äta råbiff så ska ni köpa en hel nöt inrefile bit och sedan mixa/mala sönder köttet. 🙂

  Reply
 11. Jennie mars 11, 2012 at 10:58 f m

  Att äta rått kött av vilket slag det än är, är mycket farligt! Det innehåller mycket farliga bakterier som man tar död på när man tillagar det i hög temperatur. Bakterier dör i 100 grader värme. En bakterie som jag pratar om är E-coli och får man i sig den kan man få hjärnhinneinflammation och faktiskt dö av det. Tänk på det!

  Kram Jennie

  Svar: Folk äter rått kött och rå fisk över hela världen och väldigt få dör av det. Visst kan man bli sjuk av dåligt hanterat kött och fisk, liksom man kan av dålig livsmedelshygien över huvud taget, men du är ute och seglar lite för många maträtter tillagas inte i högre temperaturer än runt 70 grader (kött i form av biffar t.ex.).

  Fast naturligtvis – man måste vara noga med hygienen för att undvika att bli sjuk.

  Reply
 12. Sjuksköterska mars 11, 2012 at 11:13 f m

  Jag är sjuksköterska, och arbetar på infektion. som många andra sagt så skall man inte ta nötfärs och äta rå. Man skall mala ner en hel innerfilébit från nöt. Bakterierna sitter ”utanpå” köttet, vilket gör att du äter bakterier och kan bli sjuk om du gör så. Innerfiléerna sitter i djuret och har således inga bakterier på sig normalt, vilket är orsaken till varför man gör råbiff på innerfilé.

  Svar: Det där stämmer väl inte, eller hur? Man mal inte ned utsidan av köttet (dvs huden) i köttfärsen om det inte är väldigt besynnerligt dålig köttfärs. En innerfilé kan givetvis vara lika bakteriesmittad som en ytterfilé, det beror snarare på hanteringen av köttet än var på djuret den suttit.

  Reply
 13. molly mars 11, 2012 at 8:18 e m

  är du och paris ihop??:)

  Reply
 14. Sara mars 12, 2012 at 9:22 f m

  Jag hoppas du har valt att gå till en charkuterits och fått ett t.e.x innanlår dubbelmalt. Råbiff blir så mycket godare om en fin köttbit mals 2 ggr. Det ser snyggare ut också! 🙂

  Reply
 15. ANNE mars 12, 2012 at 2:44 e m

  Skämtar du? Huua.. :S Fan va äckligt. Nötfärs? Seriöst? :/

  Reply
 16. Rebecka mars 12, 2012 at 6:07 e m

  Får skriva som alla andra, Råbiff ska INTE göras av nötfärs. En av anledningarna är att för att få den ”rätta” smaken och konsistensen, ska det vara dubbelmalet kött, från en hel bit nöt. Som ska malas samma dag, nötfärs kan ju ligga flera dagar i sin skabbiga förpackning.

  Vafan, köp av en slaktare och KÄNN skillnaden.

  Reply
 17. lina mars 16, 2012 at 5:14 e m

  Vet du hur många som får mask i magen av att äta rått kött? Så sjuuuuukt grose!!! uuuuh.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *