Kollar runt på blocket..

Jag vill köpa en katt. Men främsta anledning till det är att Maddiken behöver sällskap. Jag är hemma rätt mycket men när jag inte är hemma så protosterar hon genom att kissa inne eftersom hon känner sig ensam, och så är hon EXTREMT sällskapssjuk. Nästan värre än en hund. Hon hade en kattkompis som gick bort förra sommaren och efter det vart rätt deprimerad till och från. Kollar runt på blocket men hittar ingen kisse där då jag inte är intresserad av en ras-katt. Tycker att bondkatter/blandraskatter har bättre psyke och är inte lika knepiga

Min katt. Maddiken 11 år gammal! Men visst så ser hon liten ut? Min ögonsten. Skulle dö utan henne <3

.

Så tänkte fråga er mina läsare som bor i stocholms området om hjälp. Jag söker en katt som är leveransklar snart. Med bra psyke och som är rumsren och helst uppfödda som innekatt. En hona sak det vara också.

Vad jag har att erbjuda? Mycket kärlek( jag älskar katter). Dock så måste katterna vara inne på vintern. Men ute på sommrarna på vårat landställe. Och när jag inte är hemma ? Då kommer jag ha en vän som bor i lägenheten, eller min pappa.

Har du kattungar som du vill bli av med? Mejla gärna bilder på kattungarna, hur gamla dom är, när dom är leveransklara, vart du bor och ditt telefonnummer och annan info om ni så vill. Till [email protected]

(Visited 71 times, 1 visits today)

37 Comments

 1. Kajsa mars 4, 2012 at 6:19 e m

  Vet att bloggen inte är allt, du är förhoppningsvis bättre i verkligheten.
  Men utgår man från bloggen så skulle det bästa för katten vara om du sålde den till någon som är hemma och kan ta ansvar.

  Reply
 2. Anonym mars 4, 2012 at 6:33 e m

  Ta en katt från ett katthem, där finns det massor av katter som inte är raskatter och många är väldigt trevliga och sociala. Om man tar katt därifrån gör man en god gärning på samma gång 🙂

  Reply
 3. saga wihlsson mars 4, 2012 at 6:34 e m

  Raskatter så som Helig birma och Ragdoll är dyrare än en bondkatt. Men det är väldigt mycket lugnare och mer sällskapssjuka. 🙂

  Reply
 4. ida mars 4, 2012 at 6:47 e m

  Jag var på ett katthem för några veckor sedan och köpte en katt, gör det så har du gjort en god gärning också,´. Det finns över 100.000 katter bara i sverige som vill flytta hem till en familj, kattungar som vuxna. Det var iallafall det bästa köp jag gjort! 🙂

  Reply
 5. josefine mars 4, 2012 at 6:57 e m

  Vi fick kattungar i början av december (tror jag det var)så dom är ca 3 månader, vi har nämligen två kvar. Dom är svarta och vita, en hane och en hona! Bor i tyresö :)hör av dig om du är intresserad till min mail! 🙂

  Reply
 6. Malin mars 4, 2012 at 7:03 e m

  Kolla in djurskyddet i sthlm, de har säkert katter och kattungar som praktiskt taget är uppfödda inne 🙂

  Reply
 7. Sara mars 4, 2012 at 7:18 e m

  Det finns rätt många katthem i stockholm. Där finns det säkert katter som antingen är ungar eller något år. ofta så är ju katterna som är lite äldre lugnare också, typ hänger inte i gardinerna. Dessutom om du har en äldre hona själv så kanske hon inte uppskattar någon unge utan en lite äldre katt.
  tex kattstallet.se finns

  Reply
 8. Amanda mars 4, 2012 at 7:37 e m

  SÄLJ INTE KATT TILL PAOW! Du har din katt i en liten kaninbur (finns bilder på Ellens blogg) och det är djurplågeri! Katter ska INTE sitta i bur!!

  Reply
 9. ellinor mars 4, 2012 at 7:44 e m

  kolla katthemmen, det ska väl finnas en hel del såna i stockholm!

  så gör du även en god gärning på samma gång! 🙂

  Reply
 10. Maria mars 4, 2012 at 7:45 e m

  Kolla runt hos olika djurskydd. Dom har alltid en massa katter som behöver hem och många av dom är redan sällskapliga och vill ha en kattkompis 🙂

  Reply
 11. linda mars 4, 2012 at 7:46 e m

  ååh jättesöt! jag är på utbytestermin nu i några månader o fan vad jag saknar min katt! står fan inte ut…

  Reply
 12. viktoria mars 4, 2012 at 7:56 e m

  Vill du vara säker på psyke och personlighet, rumsrenhet och hur den trivs med andra katter så är det bästa en vuxen katt från ett katthem.

  kattungar är jobbiga mot en elvaårig kattdam. och jobbiga mot en lägenhetöverlag. speciellt i trotså´ldern när dom börjar bli vuxna.
  ska man ha en innekatt i en liten lägenhet är det bästa en vuxen katt det bästa eftersom du då vet från början hur katten är.

  Reply
 13. Sofia mars 4, 2012 at 8:17 e m

  Ja kolla med något katthem. Där finns det alltid fina katter som behöver komma till ett hem 🙂 Stora som små!

  Reply
 14. M mars 4, 2012 at 8:37 e m

  Hej! Bra att din katt ska få en kompis 🙂 kan hända att de bråkar i början men det går över!! Kan vara att din katt inte gillar sanden i lådan med och att det är därför den kissar utanför. Tänk också på att man ska ha en låda per katt och en extra. alltså 3 om du har två katter. Katten får ej vara under 12 v när den säljs, kan då få problem som vuxen. Rekomenderar med att ta från katthem! Har själv två 🙂 kastrera, chipmärk och vaccinera plus försäkra!! Då får du tillbaka den om den rymmer och den slipper sjukdomar och oönskade kattungar.. fler i katthemmen. Lycka till och visa på bloggen sen!!

  Reply
 15. Emma mars 4, 2012 at 8:41 e m

  Håller med ovanstående… Jag tog hand om katter som jourhem ett tag och katten jag har nu fick jag ta hand om eftersom ägaren inte klarade av det. Så jag rekommenderar verkligen att ta kontakt med ett katthem och ge en sötnos en andra chans =)

  Reply
 16. Tipsarn mars 4, 2012 at 9:10 e m

  Köp en katt från ett katthem! Exempelvis Fisksätra katthem!

  Reply
 17. Emma mars 4, 2012 at 9:23 e m

  Några tips från mig som jobbar på katthem!
  Din gamla honkatt kommer troligtvis inte uppskatta en livlig kattunge. Vill du din katts bästa så skaffa en hankatt som är ca 5år och uppåt, och som är väldigt lugn av sig. Viktigt att den katten också vill ha kattsällskap och att katten är snäll och ranglåg. Annars blir det lätt bråk. Din katt vill inte få konkurrens, Hon vill fortsätta att vara herre på täppan.

  Enligt min erfarenhet är det större risk för att katterna inte gillar varandra om du skaffar en honkatt till en hona.

  Sen så är jag tveksam till att du ska ha katt. Du är inte hemma mycket om dagarna och att då ha en sällskapssjuk katt hemma är faktiskt inte snällt mot katten. Vill du hennes bästa tycker jag att hon borde få ett hem hos kanske en pensionär eller ngn annan med mycket tid för henne. Annars får du helt enkelt bara vara mer hemma!

  Att skaffa en kattkompis för att slippa ditt dåliga samvete när du sällan är hemma, är inte rätt väg att gå. När katten plötsligt börjar kissa utanför lådan visar den tydligt att något är helt fel.

  Reply
 18. L mars 4, 2012 at 9:25 e m

  Håller med många, ring och kolla katthem 🙂
  Nästan så jag skulle rekommendera en lite äldre katt, en kattunge kanske skulle irretera din stora katt.
  Fast det kan ju variera katt till katt.

  Reply
 19. Carro mars 4, 2012 at 10:12 e m

  Kolla på typ Kattjouren på fb, där fick vi vår katt ifrån!:D <3

  Reply
 20. Daniella mars 4, 2012 at 10:20 e m

  Fisksätra katthem är ett jättebra katthem. Min familj har tagit flera katter därifrån 😀

  Reply
 21. Maja mars 5, 2012 at 12:31 f m

  Tipsar som de andra om katthem!

  Reply
 22. Sandra mars 5, 2012 at 1:00 f m

  Kissar katten utanför lådans de antingen att du byter för sällan bör minst göra varje dag!!! Två något annat fel för de är de sättet som de protestera . Hoppas för gudskelov inte att du ha katen i en liten bur hemma de vore sinnessjukt och djurplågeri!!!

  Reply
 23. Vickan mars 5, 2012 at 1:16 f m

  Vill bara tipsa om att om hon kissar och så utanför lådan behöver inte det betyda att hon känner sig ensam, det är oftast att dom inte riktigt trivs eller om man precis flyttat och känner sig oroliga.. Man kan köpa lugnande doftutlösare som man sätter i kontaktuttaget..

  Reply
 24. Leif mars 5, 2012 at 6:56 f m

  men lämna bort katten på katthem när du ska ut o resa. köp inte en till o tro att dom har sällskap..

  Reply
 25. Frida mars 5, 2012 at 9:08 f m

  Ngn skrev att det var bäst att skaffa en hankatt som sällskap. Jag kan av egen erfarenhet säga att det inte är säkert att det är ngn bra ide! Det har tagit snart två år för mina katter att tycka om varann någorlunda. En gammal honkatt är inte intresserad av att skojbrottas med en stark ungkatt.

  Reply
 26. Nicole mars 5, 2012 at 3:21 e m

  Du borde kanske skaffa en Sphynx? alltså en nakenkatt?
  Jag har en och de är underbara! Supersociala och hårar inte!

  Här kan du se hur min ser ut: http://nickys.se/2011/october/geisha-kissekatten.html

  Om du skulle vara intresserad kan jag ge dig namn på seriösa uppfödare 🙂

  Kram,

  Nicky

  Reply
 27. Sofia mars 5, 2012 at 4:24 e m

  Tycker du ska köpa en katt från något katthem, de behöver verkligen ett bra hem då de flesta av dem haft ganska dåliga liv! Vem vill inte göra en god gärning lixom?
  Vi tog en katt från ett katthem och sedan dess har hon blivit en helt ny katt!
  Hoppas du hittar någon som passar i vilket fall!
  KRAMIS

  Reply
 28. Malou mars 6, 2012 at 1:06 e m

  Katthem skulle jag rekommendera, där är många bondkatter i akut behov av hem. På många katthem är dem dessutom kastrerade, vaccinerade och hela kitet så du behöver inte tänka på att boka tid hos veterinär osv när du köper/får katten 🙂

  Reply
 29. Emelie mars 6, 2012 at 2:02 e m

  De beror på vart katten kissar… om den kissar på gardiner tillexempel eller i hallen betyder de att de urinmarkerar, alltså märker ut sitt revir. Om den inte är kastrerad så förstår jag varför den gör de…
  Om den kissar i sängen, soffan, smutskläder osv. så är de för att visa göra sig hörd. Katten har 13 gyllene regler som man ska följa för att den ska trivas. De finns olika knep för att den ska sluta med de. Men först måste man veta vart den kissar…
  Om du behöver hjälp så kan du höra av dig.
  De jag inte kan om katter är inte värt att veta! 😉
  // Shrimpie

  Reply
 30. michaela mars 7, 2012 at 2:04 e m

  hej paulina, jag har en liten kissekat som heter smulan, hon är en norsk skogskatt/bondkatt, inte så gammal bara några år. jag tål inte henne så ska ge bort henne, men bor inom göteborg. säg till om du är intresserad. adjö

  Reply
 31. Erika (: mars 8, 2012 at 4:25 e m

  PAULINA LÄS DETTA!!!!!!!!!

  Katter trivs inte med andra katter om de inte är uppvuxna med varandra. Det är bara fakta helt enkelt. Allt kommer bli värre om du skaffar en kattkompis, jag lovar dig. Katter är inga flockdjur och trivs inte med andra katter som sällskap så länge de inte känt varandra sedan de var små.

  Min katt hade en kattkompis hos sin förra ägare, hans bror som han levt med sen de var små så det var inga problem. Men såfort vi haft en annan okänd katt här hemma så har det blivit enorma problem. Katter söker sig inte till andra katter, tvärtom blir det Catfight! 😉

  Katter är dock väldigt sällskapssjuka djur som du säger att din katt är. Min katt är precis likadan, om inte värre. Är vi borta ett par dagar blir han alldeles tokig.

  Men du har en gammal katt, som är 11 år gammal precis som min hane är. Så att han kissar inne behöver inte vara eftersom han saknar sällskap, inte trivs eller liknande… Det kan ha med åldern och göra också. Vid ungefär denna åldern brukar katter bli rätt så jobbiga, när de blir gamla… :/ De kan bli deprimerade osv.

  Men ytterligare en anledning till varför katten inte går på sin låda kan också vara urinvägsinfektion som är väldigt vanligt att katter får. 🙁 Tecken på detta kan vara lite allt möjligt, bla att katten inte går på lådan. (Du kan ju läsa lite på google om urinvägsinfektion för katter.) Vi ska själva testa min katt hos veterinären och se ifall han har denna sjukdom eller någon annan.

  MEN, innan vi gör det tyckte veterinärerna att vi skulle testa en grej som heter Felliway. Deras hemsida heter http://www.feliway.com/se och de själva beskriver felliway som ”hemligheten bakom lyckliga katter.” Den varianten vi har hemma är en liten behållare med en vätska i som man sätter i ett vägguttag. (Jag vet, det här låter heeelknäppt! Men det har faktiskt fungerat för oss.) Den utsöndrar någonting som kattmamman också gör vilket gör katten lugn (den blir inte drogad på nått sätt) men den gör katten lugn och trygg i sitt hem. Den har gjort vår katt lugnare och numera kissar han bara inom hus någon gång i veckan, till skillnad från tidigare då han gjorde det varje dag.

  Det var tal om att sälja min katt för detta problemet hade gått så långt men jag vägrar att ge upp honom. Han får kissa inne hur mycket han vill (han är oxå innekatt) men jag älskar honom lika mycket ändå… felliway var verkligen vår räddning. Även om han fortfarande håller på då och då.
  felliway är väldigt dyrt men det är såå värt alla pengar! Bättre det än att behöva köpa nya möbler hela tiden varefter de blivit nerkissade. Det blir en mycket större summa isf.

  En sak du absolut INTE ska göra när katten kissar/bajsar någon annanstans är att skrika/skälla på katten. Ibland kanske man blir sur men jag lovar dig, att om man gör det blir allt ÄNNU värre. Särskilt hemskt är det ju om man skäller på katten då den omedvetet bär på någon sjukdom som kanske gör att katten inte känner när den är kissenödig, så blir det jättebråttom och den hinner inte gå på lådan.

  Hoppas det här hjälpte dig litegrann och hoppas du tar reda på lite fakta innan du bestämmer dig. Kram från en stolt kattägare /Erika 🙂

  Haha, min bebis är ENORM, tjock och världens gulligaste! Så det kan hända att han har diabetes annars… (Vi bantar honom självklart) och han ÄLSKAR att ligga i vårt handfat……… hahahah. Jag har bilder på det i det här inlägget:

  http://erikalundbergsblogg.blogg.se/2012/february/utkast-feb-3-2012-1.html

  Reply
 32. Erika (: mars 8, 2012 at 4:26 e m

  Ursäkta, hon menar jag förstås.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *