Hur prioriterar Sverige?

Som ni vet är jag intresserad av invandrarpolitik, och NEJ jag står INTE för SD’s politik Men däremot så tycker jag att deras invadringspolitik är en av dom bästa till en viss del. Men  jag tycker att det är intressant att se hur Sverige prioriterar. Det jag skrev för längesedan så var jag inte riktigt lika påläst och dålig på att forumlera mig, men jag står fortfarande för det jag skrivit och anser inte att jag någon gång vart rasitisk på något sätt

Men nu har jag ett bra exempel på hur jag tycker att Sverige gör fel. Hur moderaterna eller vilka det nu är som bestämmer, det är HELT SKEVT. Jag har fått reda på att en familj blivit utvisad, helt utan anledning. Hur prioriterar Sverige egentligen? Jag vet många historier som helst om andra fall, där en del till och med fått uppbehållstillstånd dirket efter finkan för våldtäkt på en 15 årig flicka?? Okej om man skickar ut dem som inte kan bete sig( typ som i det fallet), som gör våldsbrott och snattar, våldtar och har en skev syn på kvinnor och barn. Men det här? Nää, blir så arg!

”Vi har fått reda på att våra vänner Znar, Waro och deras familj ska utvisas till Irak inom drygt en vecka. Vi vill göra allt för att hjälpa dem! De har bott i Sverige i fem år!

Anledningen till att de ska utvisas är för att de som lägger beslutet säger att det är ”lugnt” i Irak. Men det kan man inte veta säkert, och i princip är hela Irak nerbombat. Samt så har deras pappa MS (multipel skleros) och har inte ”råd” med den vård/medicin han ska ha (eller regeringen eller vad det nu är som bestämmer, vill inte betala för den längre). Deras pappa kommer inte få någon vård i Irak och inte heller medicin. Och han behöver medicin för att överleva. Dom har bott här i fem år, lärt sig Svenska språket och är verkligen toppen killar och förtjänar inte det här! Dom är UNDERBARA.

VI måste göra någonting! Och vi har bara en vecka på oss om inte mindre,

Vi behöver all hjälp vi kan få!
Hjälp oss protestera mot det här!”

Min kompis Ellen jobbar ju som vikarie på en högstadieskola i Vingåker ibland, och hon har haft de här killarna i skolan hur många gånger som helst. De är verkligen hur snälla som helst och är skitduktiga i skolan. De skulle inte göra en fluga förnär. Så jävla hemskt att de ska bli utvisade….

Om ni vill vara med och protestera, skriv era namn på denna namninsamling och gå även med i denna grupp på Facebook mot utvisningen!!

(Visited 36 times, 1 visits today)

35 Comments

  1. Jennifer juni 5, 2012 at 1:41 f m

    Bäst är du Paow! <3

    Reply
  2. Evelina juni 5, 2012 at 7:02 f m

    Håller för en gång skull verkligen med dig! Skicka ut dem
    Som sitter i fängelse eller som inte sköter sig och låt dessa människor som faktiskt vill öra sig och bidra, stanna! Förjävligt.

    Reply
  3. Evelina juni 5, 2012 at 7:03 f m

    Lära*

    Reply
  4. cas juni 5, 2012 at 7:05 f m

    hade du varit mer påläst nu hade du förstått att det inte är något fel på SD’s åsikter =)

    (nej, jag läste inte ditt gamla inlägg)

    Reply
    1. johanna juni 5, 2012 at 10:19 f m

      Det beror ju på vad man själv har för åsikter?

      Reply
  5. Jiji juni 5, 2012 at 7:09 f m

    Bra skrivet PAOW!

    Reply
  6. Per juni 5, 2012 at 8:58 f m

    Fint att du intresserar dig.
    Det finns så många miljoner flyktingar i världen, att om de skulle få invandra fritt till vissa länder så skulle de bli så många att landets infrastruktur kollapsade.
    Dessutom skulle det förorsaka så stora konflikter mellan olika grupper av människor att det skulle bli ohållbart, se tex på problemen i Malmö.
    Alla fall är enskilda och unika fall. Var tycker du att man skall dra gränsen?

    Reply
  7. johanna juni 5, 2012 at 10:16 f m

    Grymt bra gjort av dig att dela med dig av den här informationen!! Mina vänner jobbar hårt för att dom ska få stanna, och detta hjälper dom definitivt en bit på vägen! 🙂

    Reply
  8. Mimmi juni 5, 2012 at 11:20 f m

    Jag blev så himla arg när jag läser detta.
    Det är väl klart att du känner så här nu när du har en personlig relation till utvisningen. Jag tycker det är skevt av dig att ändra åsikt när det kommer till folk man känner.
    Det ska vara lika för alla så tänk på det nästa gång du tycker något och sedan ändrar åsikt när det påverkar dig eller människor i din omgivning.
    Skärp dig Paow

    Reply
  9. Bride juni 5, 2012 at 1:15 e m

    Jag flyttade ner min finska lapphund till London för att jag blev förälskad i staden. Vi har det hur bra som helst, och han stortrivs =) Följ min vardag med jobb, events, musikal och fotbollsbesök, pubrundor, promenader och massor av skratt. Bli inspirerad att leva DITT drömliv. Det går…tro mig!

    http://www.123london.spotlife.se

    Pssst. Diamond Jubilee firandet i Hyde Park igår var amazing…britter kan det här med att fira haha 😉

    Reply
  10. Ellen juni 5, 2012 at 1:44 e m

    Jag tycker det är sjukt modigt av dig att påstå att du tycker som SD till viss del. Problemet med invandrarpolitiken är just att ingen vågar yppa ett ord om det, man är helt livrädd att ens tänka tanken att tycka som SD, för då blir man nedskriven som rasist.

    Jag har själv fruktansvärt dålig koll, och säger inte att jag tycker som du, eller som SD eller som någon alls. Men jag tycker det är viktigt att diskussionen vågas tas upp, för annars kommer vi stå och trampa i samma grop jämt, för som det är nu så fungerar det ju inte felfritt invandrarpolitiken.

    Om fler (pålästa) vågade ta upp till diskussion så skulle det underlätta så sjukt mycket för sånna som jag, som har noll koll.

    Reply
  11. Nicole juni 5, 2012 at 1:58 e m

    Jätte bra skrivet du! 🙂

    Reply
  12. Fia juni 5, 2012 at 3:35 e m

    Så här är det hela tiden. Bra att du får dig en tankeställare och hoppas du har kvar din åsikt när det gäller människor du inte har nån relation till.

    Reply
  13. Cornelia juni 5, 2012 at 3:45 e m

    Vi kan inte ta hand om alla!

    Reply
  14. Filip juni 5, 2012 at 4:34 e m

    Ja, fattar inte regeringen att det är andra regler som gäller när det handlar om PAOWS bekanta??? idioter

    Reply
  15. Sara Tristan juni 5, 2012 at 4:56 e m

    Om du nu tycker att SD:s invandringspolitik är den bästa, hur kan du då klaga på att (ett ex antal) familjer utvisas av vår nuvarande regering, när SD mer än allt annat vill utvisa ALLA samt begränsa invandringen till max. Lek inte politisk insatt när du uppenbarligen inte vet vad du pratar om lilla söta gäri

    Reply
  16. linnea juni 5, 2012 at 5:05 e m

    min kille har blivit utvisad :/ så vet hur det känns, han blev utvisad till libyen där det VERKLIGEN är oroligt.. alla går runt med vapen, hans syster blev skjuten för någon vecka sen, hans granne också.. nu har han varit där i 3 månader och jag mår så himla dåligt. har magkatarr hela tiden, och världens sömnproblem.. det som är jobbigast är nog att jag knappt kan prata med han i telefon heller, för att amigos är så dyrt.. men han kommer få komma tillbaka i alla fall, om typ 4 månader,men vad händer om han hinner bli dödad innan det? vem tar ansvar för det? mitt liv har blivit helt upp och ner sen han blev utvisad, vårat förhållande är väldigt seriöst också. han är också världens finaste människa och gör ingen förnär, han har bott här i 3 år men kan ändå jättebra svenska även fast han aldrig har gått i skolan

    Reply
  17. Sandra juni 5, 2012 at 5:28 e m

    Men omg du är själv svensk och vet inte ett jack shiit om Sveriges politik! De kan aldrig bli utvisade för att det är ” lugnt ” nu i Irak hahhah wtf ? ett skämt eller? De måste ha gjort någonting allvarligt som bryter mot lagen, jag är själv från Irak och känner till mycket väl Sveriges invandrarpolitik!

    Reply
  18. erica juni 5, 2012 at 5:51 e m

    Det är så synd att du inte är mer påläst. SD har ju invandrarpolitik. Det är deras huvudämne. Så du står ju precis för vad de står för isf. Och det här med att kasta ut någon, den funkar inte heller så som du tror. Du måste läsa på mer.

    Reply
  19. erica juni 5, 2012 at 5:53 e m

    och frågar fortsätter ju då.. om man snattat och får böta. betyder det då att ALLA chanser är blåsta och man ska skickas tillbaka till ett land där man inte känner något och det är krig exempelvis? För att man snattade en gång. Men om en svensk (som kanske inte ens har vart i sverige lika många år. bott utomlands eller vad som helst) ska bara få böter och stanna? Dina argument funkar inte. Jag håller ju självkalrt med om att ”dem” ska sköta sig, men det GÄLLER ALLA. Inte bara invandrare. Det gäller ALLA. Det man bör diskutera är däremot OM VI HAR PLATS för fler och HUR VI SKA TA HAND OM DE SOM KOMMER IN. Hur DE ska få mer respekt i samhället osv osv osv. Det är DÄR vi måste jobba.

    Reply
  20. erica juni 5, 2012 at 5:55 e m

    kan ju vara två systrar också. i samma hus. t ex.

    Reply
  21. Madde juni 5, 2012 at 6:35 e m

    Det handlar ju om människan överhuvudtaget,blatte eller inte. Alla är vi människor och borde ta hand om varandra! ALLA är värda en eller 2 chanser, svensk eller inte.
    SD är ett löjligt parti just för att dom sätter människan i olika fack – samtidigt är SD det bästa partiet eftersom dom är dom enda som tänker på svensken först, ta hand om oss själva innan vi hjälper andra. Så kanske vi blir dubbelt så starka och kan hjälpa fler, när vi själva inte lider av fattigdom och andra tråkigheter.
    Vilket parti vi än vänder oss till så har vi dubbelmoral så det skriker om det. Låter oss tro att folket väljer när det är dom stora killarna som sen bestämmer medans vi snällt bara kan titta på, för vi har haft vårt val och finger med i spelet, vi ska vara skitnöjda och tacksamma.

    Jag har också en hel del vänner som blivit utvisade till ett land där dom inte har någonting, och dom har skött sig här – lärt sig språket på rekordtid, skött skola, försöker och kämpar för att passa in -för att visa att dom är människor.

    Sen har vi en blatte som förstörde en 19årig tjejs liv. Våldtog,misshandlade och gjorde riktigt sviniga och sjuka grejer med henne. Hon lever idag *änglavakt*, dock har hon hjärnskador för livet och kommer alltid se ”lite efter” ut, och jag tror inte heller hon kan få några barn. Han fick straff på 8år,kommer ut efter 6 för bra uppförande.
    En annan blatte får 50 000 för han suttit ”felaktigit” anhållen för grov misshandel, bara för att offret inte kom ihåg vad som hade hänt eftersom dom HOPPAT honom i huvudet så han låg i koma i 3dagar.
    Sverige är sjukt, världen är sjuk -vänd männsikan emot människan så missar vi vad dom stora gubbarna gör bakom vår rygg.

    Reply
  22. safri juni 5, 2012 at 6:59 e m

    OMG KOLLA IN! sjukt ju…. (inte om detta inlägg,utan ett inlägg på doominoos.devote.se ! )

    Reply
  23. Fia juni 5, 2012 at 10:22 e m

    personligen tycker jag det finns mer än detta som är helt skevt med hur vi hanterar invandrare i sverige. jag säger inte att man måste utvisa alla invandrare som befunnit sig i sverige i flera år, utan att man måste skärpa reglerna för invandring. sen har vi anpassat oss till invandrarna istället för att få dem att anpassa sig efter oss. jag menar, de kommer till vårat land, ska de få oss att ändra på våra traditioner och regler? får man inte visa att man älskar sitt land längre för de tror att svensk flagga = rasist? här i usa svär de trohet till sin flagga och sitt land i skolan varje morgon. vi borde vara mer som dem, visa lite stolthet över det land vi lever i, vare sig vi är födda i landet eller invandrat i det. jag saknar att få sjunga nationalsången i sverige utan att bli stämplad för att vara rasist/nazist. skulle vilja berätta för dem alla att jag faktiskt varit tillsammans med en arab, och att min absoluta favoritbarbie när jag var liten var mörkhyad. ibland undrar jag vilka som är rasister EGENTLIGEN? får ursäkta om det var lite väl mycket ilska i min kommentar, men verkligen trött på att sverige inte står på sig lite mer 😛 tack och hej 🙂

    Reply
  24. Lina juni 5, 2012 at 10:58 e m

    Trött jag blir på alla som säger ”Du är inte påläst!!”, för vad betyder egentligen påläst? Jag själv älskar politik och kan sitta i flera timmar och bara läsa, för att jag tycker det är intressant. Men den generella Svensken delar inte det intresset, betyder det att man inte har rätt till en åsikt? Det är mycket enklare att slänga med ord som ”Du vet inget” eller ”Du är inte påläst” istället för att bemöta Paulinas åsikter med argument och fakta. Och jag håller fullt med dig (och ja, jag är påläst!) det kostar för mycket att hjälpa ALLA på samma gång, därför BÖR man se till de personer som faktiskt har det krisigt just nu och hjälpa där. Och sedan måste vi hjälpa vårt egna land, för att vi ska kunna hjälpa andra. Inte sänka oss själva. Och det är vad vi håller på med. Puss på dig Paulina, du är grym!

    Reply
  25. Elin juni 6, 2012 at 12:07 f m

    Men ursäkta, har inte din vikarie kompis tystnadsplikt på sitt jobb? Hur kan du veta från henne vilka elever hon har å dessutom hur dom sköter sig i skolan? Skulle inte kännas så kul å veta att min lärare hänger ut mig å min skolgång till någon, å framförallt inte till någon som bloggar om det…

    Reply
  26. D juni 6, 2012 at 6:46 f m

    Ingen verkar kunnat ett skit om politik här. Det händer faktiskt att man skickas tillbaka till sitt ursprungsland om man har begått brott, man kan bli utvisad, så sluta gnäll om att ”vissa får stanna kvar trots att de bryter mot lagen”. Kan dessutom tala om att man utvisar fler människor än vad man tar in, tänk på det innan ni gnäller om att man tar in såååååå jääävla många invandrare. Suck på er…

    Reply
  27. Ebba juni 6, 2012 at 7:12 e m

    Men hon säger ju att hon inte har koll på det exakt. Hon skriver bara sin åsikt, herregud. Bittra människor, dra till dessies blogg och klanka ner på henne istället för på paulina. Det är en fucking åsikt.

    Reply
  28. emma-louise juni 7, 2012 at 4:26 e m

    Jag känner en i den här familjen. Karo som är världens härligaste person. Jag hoppas och vi här i områderna har gjort allt för att han och hans familj inte ska bli utvisade. Jag är så sjukt glad att du la upp den här på din blogg för då har vi större chans att hjälpa dem! Och de som snackar skit om den här familjen er ber jag bara att hålla käften för jag känner Karo och han har världens goaste hjärta och han uppskattar verkligen möjligheten att få bo i sverige!

    Reply
  29. Amanda juni 7, 2012 at 5:58 e m

    Bra skrivet Paulina! Haha den där tjejen i tidigare kommentarer som skrev att SD vill skicka ut ALLA. Haha, de vill inte skicka ut NÅGON som sköter sig. Däremot vill de inte ta in lika många och mer satsa på de vi har 🙂 Kul att folk är pålästa! 😀

    Reply
  30. michaela juni 7, 2012 at 10:27 e m

    Grymt skrivet av dig, kul att se att du ställer upp för oss/ dom!
    håller med dig till 100%
    och jag tycker det är sjukt att så många ska klanka ner på det du skriver när du faktiskt försöker
    visa att du bryr dig och ställer upp!
    men skippa det negativa och fortsätt som nu,
    GO GIRL!
    xoxo

    Reply
  31. Sofia juni 9, 2012 at 11:52 f m

    Lek inte ängel. En gång rasist, alltid rasist.

    Reply
  32. michelle juni 17, 2012 at 8:19 e m

    Wtf.. förstår du ens vad du skriver? Man blir inte utvisad om man har tillstånd att bo här? DET är en punkt som du måste fatta.
    Den andra är att Sverige inte kan ta in hur många som helst de måste ta i stånd om hur många boenden som finns i Sverige och hu många jobb osv. och utifrån de kan dem bedöma hur många som högst kan tas in och självfallet kan man inte ta in precis så många, alla har inte råd med en villa i Djursholm för 12miljoner, eller ja, näst intill inga utav dessa har råd med det.
    Tredje punkten är att Sverige/Regeingen tar inte i stånd om du har blivit våldtagen eller inte, de ska inte göra en annan människa mer speciell eller inte. Genom att ta in den personen men att skita i någon annan som stått i kö (t.ex.) går emot den näst äldsta grundlagen, regeringsformen. Skulle den lagen inte finnas skulle det nog vara kaos på gatorna.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *