Schizofrenic?

Ibland så undrar man ju… Alla kommentarer är från samma ip.

Tillägg till de som kommenterat: Jo, jag vet vad dynamisk ip är, men det är inte olika användare i detta fall. Det är en ip-adress från Com Hem och normalt byter man ip-adress mycket sällan hos dem, även om den faktiskt är dynamisk. Det är dessutom, enligt Com Hems abusepersonal, en hemanvändare och inte en skola eller annan publik adress. Puss och kram.

(Visited 52 times, 1 visits today)

13 Comments

  1. Felicia juni 5, 2012 at 9:09 f m

    Förmodligen 2 syskon som bor under samma tak och använder samma datot?

    Reply
  2. ella juni 5, 2012 at 11:06 f m

    Eeeeehh? En skoldator? En ungdomsgård? Ett bibliotek? Du va ju inte jättebright om du utgår ifrån att samma IP betyder samma person.

    Reply
  3. sissi juni 5, 2012 at 11:14 f m

    Ja, isåfall måste det ju vara 4 syskon? Hm.. Låter inte så troligt. Mer troligt att det är en person som inte har något liv, gör 4 hela hotmails för att kunna kommentera jävligt onödiga kommentarer. Jag hoppas för guds skull att du inte tar åt dig paulina. Kram

    Reply
  4. Anne juni 5, 2012 at 11:25 f m

    Hej! Tänkte bara reda upp lite saker:
    Det finns något som kallas dynamisk ip-adress som de allra flesta i sverige använder sig av. Det finns även något som kallas fast ip men det används mest av de som lägger upp servrar (får ändå anses som ganska ovanligt)

    Dynamisk ip innebär att den ip-adress man har förnyas och byts ut ofta, ibland flera ggr om dagen. Den ip-adress man har haft skickas sedan vidare till någon annan, det finns i dagsläget bara begagnade ip-adresser, vilket leder till att det kan se ut som att samma person postat ovanstående inlägg.

    Hade de postats samma dag kring samma tidpunkt hade det förmodligen varit samma person, men det är för vitt spridda tidpunkter för att det ska vara möjligt. Googla gärna dynamisk ip så finns det mer information på nätet!

    Tycker för övrigt att du gör ett toppenjobb med bloggen! 🙂

    Reply
  5. Trött juni 5, 2012 at 11:48 f m

    En dator kan ha flera användare… Tänk lite Paulina

    Reply
  6. Elena juni 5, 2012 at 1:45 e m

    Fast alla har inte en helt egen dator, många delar med syskon etc. Sen händer det, iaf hemma hos mig, att mina kompisar använder min dator?

    Reply
  7. Jenny juni 5, 2012 at 1:53 e m

    Hahahhaahhaah Fail..

    Reply
  8. jojjan juni 5, 2012 at 5:23 e m

    Eeeeehh? En skoldator? En ungdomsgård? Ett bibliotek? Du va ju inte jättebright om du utgår ifrån att samma IP betyder samma person.

    hahhaha så sant:)

    Reply
  9. erica juni 5, 2012 at 5:56 e m

    kan ju även vara fler användare i samma familj. syster och lillasyster t ex?

    Reply
  10. Jessica juni 5, 2012 at 6:43 e m

    Kanske folk som delar dator? typ två syskon eller något? annars är det ju patetiskt haha.

    Reply
  11. nathalie juni 6, 2012 at 5:57 f m

    aldrig slagit dig då att det kan vara två olika personer som skrivit ändå? syskon? hört talas om det? haha!

    Svar: Självklart KAN det vara det, men det tror jag inte… Varför skulle två syskon hitta på olika e-postadresser varje gång? Verkar mer vara en stackare utan liv som inte vet om hon (möjligen han) älskar eller hatar mig… 😛

    Reply
  12. Liv juni 12, 2012 at 2:45 e m

    Anne:
    haha jag tycker du ska googla lite på vad dynamisk ip innebär 😉 du verkar inte riktigt ha koll. men visst du har en poäng men dock ganska långsökt att någon annan skulle fått samma ip-adress…
    tänkte dock reda ut lite osannigheter för dig av det du skrev

    ”används mest av de som lägger upp servrar”
    eh va? för det första vet du nog inte vad en server är 🙂 en router, en dator, en server, etc kan alla ha ett fast ip. det innebär bara att man har fått ett statiskt ip nummer tilldelat av sin ISP. (=Internet service provider som kan vara comhem)

    ”Dynamisk ip innebär att den ip-adress man har förnyas och byts ut ofta, ibland flera ggr om dagen. ”

    detta var ju också ganska så fel.. när du tilldelas dynamiska ip adresser av din ISP får din hemmarouter en ip adress som syn utåt på nätet. din hemmarouter har ett lease på detta ip och kommer inte alls att byta det flera ggr om dagen. det är en inställning hos ISP hur länge man får behålla ip adressen innan enheten ska göra en förfrågan om att få behålla samma ip. varför skulle man skulle hålla på och byta ip nr flera ggr om dagen? det kostar bara massa onödig trafik och något är fel om det hela tiden byts ip adress flera gånger om dagen.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *