Alla kan vi göra något!

Det var länge sedan jag skrev om mina fadderbarn, men som ni säkert minns så har jag ett par fadderbarn och stöder ett projekt mot stympning (omskärelse) i Afrika, allt genom Plan.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska försöka hälsa på något av mina fadderbarn, men har inte riktigt bestämt om jag vågar och kan… Berätta för mig – har du fadderbarn? Har du besökt dem någon gång? Är så nyfiken!


Jamuna med sin mamma. Jamuna bor i Nepal och har varit vårt fadderbarn sedan över tre år. Hon är 12 år nu…


Jamuna


Milkias Kalkal, mitt fadderbarn från Etiopien, 14 år gammal.


Milkias med sin far


Så här bor dom i Milkias by!

Om du inte redan har funderat över det, gör det, överväg att som jag skaffa ett fadderbarn eller engagera dig för dom som behöver din hjälp mest i vår värld!

Jag jobbar också aktivt med stöd till kvinnor i Tredje Världen via Kiva som är ett sätt att ge små lån till folk som behöver pengar för att få igång en egen affärsverkamhet, skaffa djur eller finansiera någon annan verksamhet som är viktig för dom.

Läs mer om mina Kivalån här, eller börja låna ut pengar du också direkt genom att gå till Kiva.org

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (17)
 • Niloo

  Bra gjort. Men innan du ska hjälpa kvinnor i tredje världen osv. Hjälp dig sj

 • Plan Sverige

  Tack för att du stödjer Plan!

 • Sara

  Jag har fadderbarn också och jag tycker definitivt att du ska åka och hälsa på, få se att man hör en förändring för dom, höra deras historia, dessutom kommer du verkligen få upp dina ögon för hur denna planet egentligen ser ut som. Jag anser att det är viktigt att se mer än bara den rika världen med sol bad och charteresor. Vad då att Paow behöver hjälpa sig själv innan hon kan hjälpa andra? Vad är det för tanke sätt? Vi kommer alla alltid ha någon form av att ”fixa” oss själva och därför ska vi strunta i tredje världen! Kan vi sluta vara egoistiska!

 • Varg i Veum

  Jag har ett fadderbarn sen flera år, men jag tycker att det skulle vara pinsamt på ett sätt att åka och träffa henne. Det skulle kännas som om jag sökte nån slags bekräftelse på min ”godhet” Jag är nöjd med att hon får utbildning, kläder och mat för dagen. Kul att du gör reklam för KIVA. Det är ett mycket intressant sätt att hjälpa den lilla människan.

 • Emma

  Detta visar en annan sida hos dig, du borde visa den mer i bloggen för jag tror du och tycker du verkar vara en underbar människa! Kram på dig Paulina 🙂

 • Rosalie

  Hej Paulina!
  Jag har ett fadderbarn som jag gett mitt stöd till sedan i somras.
  Även om jag bara är snart fyllda sjutton år skänker jag lite av mina pengar till de som behöver de mer än mig. Hoppas att det finns fler unga (och äldre) som också kan tänka så!

 • Ellen

  vi har ett fadderbarn, jane heter hon 11 år tror jag. skulle också tycka det va kul att åka och hälsa på i afrika 🙂

 • jill

  jättehärligt att du skriver om detta paulina. mer folk bör hjälpa. själv stöder jag WSPA och donerar alltid till läkare utan gränser och röda korset men ska definitivt skaffa ett fadderbarn. hur härligt som helst att man har makten att hjälpa och faktiskt gör det.

 • sara

  va bra gjort av dig paow!!<3

 • rebecca

  Jag har besökt ett barnhem samt en SOS-barnby, båda i Vietnam. Har även ett fadderbarn i samma land som jag tyvärr inte haft möjlighet att besöka. MEN det är det bästa jag någonsin gjort under mina resor! Det ger så otroligt mycket och jag kan bara hoppas att jag lyckades ge lika mycket tillbaka. Jag tycker helt klart GÖR DET!!! 🙂

 • vadfanvilldupaow?

  herre… vilken lögn.. hur kommer det sig att du helt plötsligt hjälper andra? tror dig inte. dra.

  Svar: Är du blåst på riktigt? Jag ahr haft båda fadderbarnen i tre år och lånat ut pengar i drygt två år, tro vad du vill, det är lätt att bevisa att jag ahr rätt. Kanske ska du göra något själv i stället för att gnälla på mig som gör något!

 • haha

  Vilket sammanträffande att detta kom samma dag som nyheten om att sponsorer lämnat dig för dina rasistiska uttalanden & hyllning på en högerextrem sida. Riktigt förvånande.

 • Sarah

  Jag och min bästa tjejkompis besökte en barnby i Mexico i somras och hälsade på vårt fadderbarn. Det var en galen upplevelse på många sätt och det var skönt att se att dem som jobbar där verkligen bryr sig och att pengar a går till rätt saker!

  Svar: Var det genom Plan?

 • Ella

  Superbra att du hjälper barn som behöver det, jag har själv fadderbarn! MEN du som fadder har tystnadsplikt om ditt ”barn” och får inte publicera bilder eller namn på hon/han!! Det står i pappren och är våran viktigaste regel som fadder!!

 • Solav

  Jag har länge velat bidra och ha fadderbarn på olika ställen i världen. Finns ju tyvärr alldeles för många organisationer som inte riktigt går att lita på heller där pengarna inte går till det dom ska. Är Plan en organisation där man till 100 kan lita på att pengarna verkligen går till barnen eller försvinner alldeles för mycket av dom? Och har man brevväxlning med alla barnen om man väljer fler? 🙂 Hade varit jättespännande och så givande att göra något sådant.

  Svar: Ja, man kan nog lita på Plan och ja, man kan brevväxla med sitt fadderbarn, även om jag tycker det är komplicerat eftersom man inte skickar direkt till barnen utan via Plan.

 • Malin

  Vi har nu ett fadderbarn i Ghana, i barnbyn som visas i programmet SOS Uppdraget på 4:an på måndagar! Jag skulle jättegärna vilja åka och hälsa på…

  Superbra att du visar att du engagerar dig! 😀

 • my

  Vilken tjej! Bra inlägg, önskar att alla gjorde såhär!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *