För guds skull älskade människor…

Hur kan en del människor vara så egoistiska och äckliga så att man kan nysa rakt ut, och hosta rakt ut, låta sina barn pilla sig i munnen på offentliga platser. Och människor som nu är så äckliga så att dom får vinterkräksjukan, STANNA HEMMMA MINST 3 DAGAR. För att minska smittorisken.

Jag förstår inte hur man kan vara en sån ÄCKLIG & EGOSTISK människa som Katrin Z så man kan sätta sig på en mässa full med människor och vara magsjuk, eller vad det dagen efter? Så jävla äckligt. Jag ryser av människor som gör så.

Dom flesta som läser min blogg vet att jag har en GROV emtofobi (kräkfobi). Jag äter knappt någonting då jag är rädd för att kräkas i dessa vinterkräkjuketider. Eller inte rädd för att kräkas, utan för att spy efter att jag ätit. Usch, jag skulle på riktigt hellre dö. Om någon sa ”du blir magsjuk om en timma och här är en stol och ett rep”, ja, då hade jag hängt mig. Så rädd är jag för att kräkas. Eller för vinterkräksjukan allmänt. Eller just själva magsjukan. Usch… Jag vet att det inte är hälsosamt.

Men kan inte alla männsiskor bara använda handsprit. Och låta bli att gå ut när ni är sjuka, pilla er inte i ansiktet och TVÄTTA händerna efter varje gång ni går på toa. och nys inte rakt ut… USCH. Männsikor som är så egoistiska och äckliga förtjänar inte att leva. Ryser bara av tanken…..

(Jag älskar Katrin Z… Men det där får mig att bli arg. Ryser av hur man kan vara så egoiskt så man kan ens kan göra nåt sånt.) Men det kanske är min fobi, och ni som säger något annat. Okej. ”Det är inte så farligt att kräkas”.. Okej, tänk er eran fobi. T.ex. ett rum fullt av ormar, att du liggar där inne fastspänd och dom bara krälar över dig, du är helt hjälplös. Ungefär så känner jag mig när jag vet att någon är magsjuk.

(Visited 1 times, 1 visits today)

31 Comments

 1. Elin ahlgren november 27, 2012 at 1:35 e m

  Jag har hört att handsprit inte fungerar mot magsjuka av… Bättre att tvätta händerna!

  Reply
 2. Tovsi november 27, 2012 at 1:39 e m

  Kolla gärna in min blogg. Ung blivande mamma i väntan på min bebis som kommer vilken dag som helst! 🙂

  Reply
 3. Emetofob november 27, 2012 at 1:54 e m

  Jag är också emetofob så jag vet exakt hur det känns den här tiden på året! Har haft extremt jobbigt med fobin ända sedan jag var väldigt liten. Om du behöver prata av dig, få lite stöd eller pepp är det bara att skicka ett mail. Jag har några jättebra tips på hur man kan få bort tankarna när man mår som sämst! Det är skitjobbigt att ha en sån här fobi eftersom att ingen förstår oss men att prata om det med andra som har samma problem har hjälpt mig som fan! Som sagt, skicka ett mail om du vill prata med en annan i samma sits som du!

  Reply
 4. Irma november 27, 2012 at 3:06 e m

  Ät vitpeppar! (eller så var det vitlök?) det hjälper och skyddar mot magsjukan! :)Har också kräkfobi och förra året var jag sjuk på julafton, haha är aaaasrädd för att bli sjuk iår igen..

  Reply
 5. Alma november 27, 2012 at 3:40 e m

  Jag känner verkligen det samma! Hur kan folk (Katrin) vara så omoraliska och egocentriska att de ens går utanför dörren? Helt sjukt. SÅ ÄCKLIGT

  Förresten, emetofob, skulle du snälla vilja sicka ett mail till mig? Jag har också grov fobi! (Bara om du vill alltså, men det skulle vara skönt att prata med någon anna i samma sits) Min mail är i alla fall [email protected]
  Och förresten, vem du än är som läser detta, maila mig om du är i samma sits och vill prata!

  Älskar dig, mer och mer paulina!

  Reply
 6. johanna november 27, 2012 at 3:51 e m

  jag vet hur det är, och det som är jobbigt är att människor runt om kring förstår inte hur jobbigt vi har det. ja ha varit sambo i fem år nu, och han har klarat sig än, peppa peppa! men den stunden det händer kanske kommer vara den värsta i mitt liv? när ja själv mår dåligt går ja liksom in i mig själv och omgivningen kan nästan inte få kontakt med mig. bli rädd för mig själv och undra hur det kommer bli den dagen jag få egna barn, ja vill kunna finnas där för dom när dom är sjuka men tänk om min forbi stoppar mig, hoppas verkligen att man ser och kan hantera det bättre då.. ja tar vitpeppar minst tre gånger i veckan, och trycker även i min sambo detta, varken han vill eller inte! och hoppas inerligt att vi ska klara oss detta året med! kram på dig!

  Reply
 7. Erica november 27, 2012 at 4:03 e m

  Som en skrev tidigare; vitpeppar
  Enligt en gammal huskur ska man äta 10 vitpepparkorn per dag fram tills att smittorisken är över. Allt är värt ett försök.

  Reply
 8. elle november 27, 2012 at 4:51 e m

  Fin du e paulina!

  Gillar du dans? Kolla min dansblogg då som mest inriktar sig på dancehall, reggaeton & poledancing. Kram!

  Reply
 9. jenn november 27, 2012 at 4:54 e m

  Fy fn vad sant det är i vad du säger! sjukt äckligt att inte tänka på andra.. usch stanna hemma om man är sjuk och ännu smittar!!

  Reply
 10. Isa november 27, 2012 at 4:55 e m

  Jag har alltid tyck om din blogg, har alltid tyckt att du är ball , riktigt rolig.
  Men de sista månaderna har du skrivit såna spydia inlägg, har ändrat uppfattning. Tycker bara att du är egocentrisk och allmänt dryg nu. Har slutat läsa din blogg som jag följt i 3 år.

  Reply
 11. de vet du november 27, 2012 at 4:56 e m

  ”Och människor som nu är så äckliga så att dom får vinterkräksjukan”

  Är du dum eller? Det är ju inte folks eget fel att de får vinterkräksjukan.. Är man äcklig bara för att man får det eller? Visst, själva sjukdomen kan va äcklig, men personen som har den är ju inte äcklig för att den har RÅKAT få sjukdomen… Det är ju inte direkt nån som vill va sjuk -.- pajas

  Reply
 12. josefine november 27, 2012 at 5:36 e m

  Tycker det är rätt vidrigt överhuvudtaget att gå ut och smitta andra när man är sjuk. Oavsett kräksjuka eller inte, även fast det är lite värre…
  Jobbade i glasögonbutik ett tag och som många andra butiker får man uppleva att folk går in och bara strökollar och sedan går och säger ja jag har ju varit sjuk i nästan en vecka nu. MEN TACK!!!
  Jag menar jag arbetar, studerar etc. jag har inte tid eller lust att bli sjuk, och så kommer folk och åker till jobbet eller butiker fast de borde och ska vara hemma.
  Många säger att de inte har råd att vara hemma, men om du jobbar när du är sjuk så är du dålig längre, + att du smittar dina arbetskamrater så att du får mera arbete senare. Stanna hemma och smitta inte andra!

  Reply
 13. Gunnilla november 27, 2012 at 5:52 e m

  Håller fullständigt med dej. Har världens kräkfobi och hatar förkylda människor. Ofta kassörskor i mataffärer t.ex. är förkylda. Det borde ju vara förbjudet. Sen övergår det mitt förstånd att Katrin skriver om att hon gick ut när hon var sjuk. Hur dum får man bli?

  Reply
 14. michaela november 27, 2012 at 6:27 e m

  Att tvätta händerna med tvål och vatten är det som är effektivast mot magsjukebakterier.

  Reply
 15. Gadden november 27, 2012 at 6:33 e m

  Fin blogg och håret blev fint. Jag har väldigt tunt hår så jag kanske skulle ta en tur till frissan jag oxå.

  Reply
 16. Cecilia november 27, 2012 at 6:54 e m

  Handspriten dödar inte norovirus tyvärr. Skölja bort som gäller. Jag är även jag emetofob.
  Alla sa att rädslan skulle försvinna då jag skaffade barn. 4 år efter är jag mer rädd än någonsin tyvärr! Förra året fick min son Vinterkräksjukan 5 gånger på 6 mån då vinterkräkan härjar! Hela vintern var en mardröm! Läste dock en artikel om att vaccin mot kräkis är på väg. Det kommer att fungera som årliga influensan, nytt vaccin varje år. HOPPPAS!!!

  Reply
 17. E L I N [foto & personligt] november 27, 2012 at 7:21 e m

  Håller helt och hållet med! Har också grov fobi för det och mår jättedåligt nu när vinterkräksjukan går. Egoistiskt och elakt av människor att gå ut allmänt om de har den. Dem fattar inte hur jävla jobbigt det blir för oss med fobi.

  Reply
 18. haha du är bäst paulina november 27, 2012 at 7:27 e m

  Jäklar jag håller med dig helt.!
  äckliga okunniga människor!!

  Reply
 19. sanna november 27, 2012 at 8:15 e m

  Håller med dig!! det är fett äckligt att gå ut bland folk när man har varit magsjuk, jag visar mig ute när jag vart magsjuk 3 dar efter man blev frisk, för de smittar ju 2 dar efter, hatar även folk som hostar rakt ut eller i händerna! jag är en överhygenisk människa och tvättar händerna alla gånger innan jag käkar eller innan jag ska ut! tycker alla borde göra så

  Reply
 20. Emma november 27, 2012 at 8:42 e m

  Håller med till 110%!

  Reply
 21. sanna november 27, 2012 at 10:45 e m

  Har också fobi för att kräkas! det är det värsta som finns!! Får panik om någon kräks i min närhet för jag vill inte bli smittad..

  Reply
 22. Elin november 27, 2012 at 10:49 e m

  Håller med till fullo!!! Jag blir magsjuk 2 ggr om året och har blivit det så länge jag kan minnas.. Mitt immunförsvar pallar tydligen inte med dom smittorna! Men är man sjuk, speciellt en sådan ”sjuk” som smittar såååå fruktansvärt snabbt så stannar man fasen inne och isolerar sig så man inte drar ner alla andra i skiten heller!

  Reply
 23. Anonym november 28, 2012 at 1:12 f m

  Alltså håller med om allt du just skrev men att skriva att människor som får vinterkräksjuka är äckliga var väl att överdriva. Hur mycket man än tvättar händerna osv. så kan det ju ändå hända att man får vinterkräksjuka.. och självklart ska man stanna hemma då. Men bara för att man råkar få magsjuka betyder det väl inte att man är äcklig? man väljer ju inte direkt vilka sjukdomar man får.

  Reply
 24. Lina november 28, 2012 at 9:14 f m

  Dock hade inte Katrin magsjuka, utan det var hennes son Ringo.

  Reply
 25. Frida november 28, 2012 at 6:48 e m

  Går inte att beskriva hur bra du förklarar det här. Jag är precis som dig. Har varit så länge jag kommer ihåg. Paniken jag får när jag hör att någon i min närhet har magsjuka, eller att någon i min närhet har varit nära någon som fått magsjuka, och speciellt när vinterkräksjukan börjar härja, går inte att förklara. Men jag antar att du förstår den. Vet att många känner såhär (är medlem på emetofobi.se, ja tyvärr…) men för varje person som säger det accepterar jag det mer och mer. Jag är fan inte ensam!
  Trots dina andra bra inlägg är det här ditt bästa inlägg hittills, haha! Spot on så att säga.

  Reply
 26. rosanna november 28, 2012 at 8:45 e m

  Jag känner med dig, hatar dessa vintertiden där folk bara bryr sig som sig själv och sitt jobb. Spyr och går till jobbet typ. USCH

  Reply
 27. jennifer november 28, 2012 at 9:56 e m

  Jag lider också av det, tvättar händerna överdrivet mycket, spritar händerna, undviker bussar,tåg osv, åker helst bil. FY fan för kräksjuka

  Reply
 28. Nea november 30, 2012 at 8:41 e m

  så himla bra skrivet! Jag lider också av en väldigt svårt emtofobi.

  Reply
 29. Marie december 1, 2012 at 2:29 f m

  Hej Lady! Jag har också en extrem emtofobi sen ungefär 4 års ålder. Jag hatar allt som har med vintern att göra för jag förknippar den med vinterkräksjukan. Under vinterhalvåren sover jag knappt för jag tror att jag ska vakna och må illa. Snittar kanske 4 timmar per natt och nyper mig på insidan av låren för att hålla mig vaken för jag inte vågar somna. Nu har jag bott i Australien i över ett år. självklart har dom kräksjukor här med men jag VET INTE OM DEN, det är alltid varmt och mesta dels soligt så allt med vinter e lååångt bort. Så jag är inte lika orolig för första gången i mitt liv har jag sovit sovit sovit. Idag så kan jag inte ens tänka mig en nattsömn med mindre än 7 timmar. och när jag kommer hem till sverige igen har jag bestämt mig för att göra allt för att försöka bota min emtofobi för jag har insett att jag kan inte leva med den skiten i mitt huvud. jag ska prova hypnos bla. hoppas det på något underligt sätt kan hjälpa.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *