Paow flyttar ut!

Var tvungen att vakna för att gå och hämta den sista tvätten. Svinläskigt i källaren och tappade ner tvättkorgen ner för trapporna när jag sprang ut från vinden. Skit kul haha.. Men nu är det klart i alla fall och jag ska lägga mig och sova igen.

Har kommit fram till en sak i alla fall. Att jag tänkte flytta hem igen. Kanske nåt år. Det jobbiga är bara att pappa bor långt ut på landet, eller ja, typ en halvtimma med buss, men jag tror att det skulle vara bra för mig. Med tanke på att jag vill resa, och att jag vart utomlands typ fyra månader i år så känns det onödigt att ha en lägenhet som står tom och som bara kostar en massa pengar. Sen så trivs jag ju inte heller i min lägenhet.. Vet inte riktigt varför, men nu vantrivs jag mer än någonsin. Tror att det är för att jag flyttade in i lägenheten då jag mådde extremt dåligt, och det var ungefär den här tiden förra året då jag mådde som allra sämst. Kommer ihåg att jag mådde väldigt väldigt dåligt, festade hela tiden, gick på antidepressiva, sov hela dagarna och jag hade ett begär över att jag ville göra illa mig själv. Vet inte varför men jag tyckte att det kändes bra, så jag rev mig själv på aramarna för att det gjorde så att smärtan försvann. Uuuh det var verkligen hemskt att må så dåligt…

Jaja, inget mera dramaqueen-/emosnack nu. Jag vill bara göra det som är bäst för mig och jag vill hjäpa min pappa som inte heller haft det så lätt. Känns som att familjen splittrades och att jag växt upp alldeles för fort. Jag vill bara kunna komma hem, lägga mig i soffan och bara andas. Jag vill även bo mera hemma hos min mamma också. Hon bor nämligen också i Tyresö. Att ha familjen nära skulle betyda rätt mycket. Sen så tänker jag på Maddiken också, hon kanske inte har så lång tid kvar och då vill jag inte att hon ska kolla ut på bilarna från min fönster och jaga bananflugor som frodas för att jag inte pallat diska. Jag vill att hon ska springa ute på landet och fånga fåglar. Och så ska jag köpa en kompis till henne också, så att hon är lycklig. Jag vet att hon alltid är lycklig när hon är med mig då hon slutar att äta så fort jag är borta… Varför vet jag inte. Men jag längtar faktiskt att få göra snögubbar med min lillebror på tomten, att hämta min lillasyster i skolan och att få överraska pappa med att jag lagat mat. För nu är jag stor, jag vill visa att nu kan jag.

Sen om jag nu ska gå ut och festa, så är det inte så att jag inte har vänner i stan som jag kan sova hos… Och att bo ute på landet kan vara bra för mig också.

För exakt ett år sedan..

Jag och pappa för länge sedan hemma hos honom.

För nästan exakt ett år sedan igen 🙂

Lillebror!

Lillebror klipper gräset.

Utsikten från huset. Så fint!

Btw någon som skulle vilja hyra en rymlig en och halva som ligger mellan Slussen & Skanstull på 46 kvm. 10.000 kr i månaden. Hojta till bland kommentarerna 🙂

(Visited 300 times, 1 visits today)

33 Comments

 1. Cecilia november 17, 2012 at 10:31 f m

  Hej !
  Låter som det kommer bli ett bra beslut . Ibland måste man göra det man känner för .
  Jag vill jätte gärna hyra din lägenhet .
  Är en 23 årig tjej , jobbar heltid på Resturang . Jobbar även som flygvärdinna .
  Så mycket jobb.
  Skulle kunna börja hyra den från när du vill .

  Om du vill veta mer , eller om jag änns är intressant ?

  Hör av dig !!

  Bdw : alltid gillat din ärlighet !! Mer sådan i Sverige

  Reply
 2. Vilte november 17, 2012 at 10:48 f m

  Sounds like a plan! <3

  Reply
 3. Lile november 17, 2012 at 11:15 f m

  ENORMT starkt skrivet av dig, tjejen! Att trotsa de andra bloggerskorna som alltid ska spelaså lyckliga fast det skiner genom så att alla ser hur dåligt de mår. Kissie opererar sönder sig, Tyrakan intesova p.g.a. angst utan får ta sömntabletter. Slår vad om att flera av dem också tar antidepressiva. Själv tar jag det också, de flesta gör det numera. vet så väl vad ångest innebär och i din situation hade jag gjort precis samma sak om jag bara hade haft en familj. Tryggheten av att ha dem där gör att man känner sig åtminstone LITE säkrare, lite mindre rädd. men Paow; kolla din sköldkörtel för en överaktiv sådan kan ge en otrolig ångest, trötthet, man tappar hår och naglarna blir sköra. man får också hjärtflimmer om man gått med det länge så det är värt att kolla upp om du har mått dåligt en längre tid.

  Fast hyran låter vanvettig.. 10 papp för en liten lägenhet? kanske den är väldigt centralt belägen? Hursomhelst förstår jag att du vill hyra ut den i andrahand.

  Vill tacka dig för att du gick ut med att du tar antidepp för nu känns det mindre ensamt för min del och säkert många med mig. <3

  Reply
  1. Myra november 17, 2012 at 5:56 e m

   Vad är det som är ensamt med att gå på SSRI/SNRI? Jag känner ett helt gäng som äter dom, inklusive mig själv. B12-tabletterna var det bästa som hänt mig.

   Paulina! Du borde gå och lämna lite blod hos läkaren, så kan hen avgöra om du har B12 brist. Symtomerna är:
   – Känna sig trött och orkeslös
   – Bi yr
   – Bli andfådd lättare
   – Få hjärtklappning
   – Få huvudvärk
   – Få öronsus.

   Reply
 4. Emanuel november 17, 2012 at 11:15 f m

  Beror på hur länge du planerar att hyra ut den? 🙂

  Reply
 5. Lotta november 17, 2012 at 11:54 f m

  Min son söker lägenhet på söder.Kontakta gärna mig.
  En gammaltant som läser din blog dagligen.

  Reply
 6. Natalie november 17, 2012 at 11:59 f m

  Hej!

  Jag hyr jättegärna din lägenhet! Allvarligt alltså!

  Natalie

  Reply
 7. Anna november 17, 2012 at 12:16 e m

  :O Är det en normal hyra? I malmö hade jag en lika stor lägenhet i centrum och den kostade 3300…

  Reply
 8. kung november 17, 2012 at 12:18 e m

  Får man ligga med dig så ja, då hyr jag

  Reply
 9. Elin november 17, 2012 at 12:19 e m

  Hahaha. 10.000:-? För en 1:a? Tror du någon av dina läsare vill/kan hyra den?
  🙂
  Men, det jag tänkte skriva: jag gillar när du är öppen & ärlig. Har haft svårt för dig tidigare och tänkt att det kommer gå utför med dig. Att du ska knarka ner dig eller något.
  Men ett sånt här inlägg visar motsatsen. Du är en bra, smart och ”duktig” tjej. Det kommer gå bra för dig så länge du är ärlig mot dig själv och lyssnar på ditt hjärta.

  Reply
 10. Caro november 17, 2012 at 12:42 e m

  Du är så stark och ärlig paow verkligen ! Älskar dig och din blogg du är verkligen en underbar tjej som står upp för dina rättigheter och som visar att världen är en berg och Dalbana och inte perfekt ! Sånna människor hyllas. Ha en underbar dag fina du <3

  Reply
 11. Karin november 17, 2012 at 1:00 e m

  Vissa e förvånade men 10 000 för en 1 i sthlm e i mulpget inte så ovanligt.. Tyvärr.. Många unga o studenter vill bo i huvudstaden isv o de blir mellan 7000-10000 i hyra för en liten 1a.
  För öveigt bra val paow! Du är vadåå 18 år?! Du e ju fortfarande ung o fortfarande tonåring även folk vill säga man e vuxen vara för nan är 18 o föräldrar betyder noll osv.. Man ska bo hemma o ha sin familj så länge man kan för du ser ju själv jur fort de kan försvinna.. Man e 18 b flyttar på eget o man tänker 1-2-3år mer bo hemma hade inte skadat vf måste man göra allt på en o samma gång, vf inte lämna lite kvar att leva med.. Du e ju aldrig hemma som du säger o bättre att resa för de pengar o göra nåt fint för nå än ha ett rum där du inye må bra för att söga du har det rummet som ditt..

  Reply
 12. Louise november 17, 2012 at 1:02 e m

  10.000 i månaden är ju rätt dyrt?

  Reply
 13. Tjej november 17, 2012 at 1:06 e m

  Hej P! Klart som fan att du kommer kunna få din lägenhet uthyrd! Detta är Stockholm och alla är desperata efter lägenhet. Så länge det inte är en förort, så kan du hyra ut en lägenhet hur liten den än är. För feta pengar. Lägg ut en annons på blocket, om du orkar du kommer bli nermailad!! Bra beslut att flytta till pappa. Du är ung och behöver få landa lite. Och det gör man bäst bland människor som är äldre / vuxna och har lisverfarenhet. Sluta ha så bråttom med allt och tänk på dig själv / vad du mår bra av osv. Lyssna inte på andra. Kompisar vet inte alltid vad som är bäst. Tro mig, självkänsla / självförtroende och alla andra bitar faller på plats efter 30. Då vet man vad som är viktigt och inte. Ta hand om dig. 🙂

  Reply
 14. N november 17, 2012 at 2:13 e m

  Grym e du paow stå på dig och blogga mera så som dem här dagarna du kommer klara dig igenom allt sötnos

  Reply
 15. linn november 17, 2012 at 2:41 e m

  ååh jag blir jätteglad när jag läser detta! Det låter ju som en toppenide och nånting du verkar behöva… och så underbart att du tänker på madikken också, tycker att allt du skriver verkar så bra! 🙂

  Reply
 16. Karro november 17, 2012 at 3:55 e m

  Du e grym!!! Peace 🙂

  Reply
 17. Karro november 17, 2012 at 3:56 e m

  Du e grym!! Peace

  Reply
 18. mary november 17, 2012 at 4:36 e m

  Hej är en 20år tjej med fast anställning och söker ny nytt boende.
  Referenser från arbetsgivare samt f.d hyresvärd kan fås.
  Hur länge hade du tänkt hyra ut den? Finns de parkering nånstans?

  Hoppas på svar! 🙂 kram

  Reply
 19. Nicole november 17, 2012 at 4:57 e m

  Det låter fint Paulina…

  Reply
 20. Annie november 17, 2012 at 6:15 e m

  Söta du! Låter som en bra plan! Jättefint att du är ärlig med ditt mående och supergulligt att du tänker på din lilla katt! Önskar dig all lycka!

  Reply
 21. Nadine november 17, 2012 at 8:00 e m

  Sen när blev tyresö landet? 🙂 Fast jämfört med stan är det väl stor skillnad. Äh det är mysigt här, lite mer luft att andas jämfört med stan 🙂

  Reply
 22. C november 17, 2012 at 9:40 e m

  Intresserad av lägenhet. Gärna om du kan maila bilder och lite mer information.

  Reply
 23. et november 18, 2012 at 12:39 f m

  Paulina, det låter jättebra. Flytta hem dit. Samla kraft.

  Reply
 24. carro öhman november 18, 2012 at 11:55 f m

  Jag vet ett par som är intresserad, Marcelo och Annica från bigbrother söker lägenhet!! 🙂

  Reply
 25. Nicole november 18, 2012 at 11:58 f m

  Jag bodde tidigare i Sthlm och efter problem flyttade jag till Umeå. Har också katt och kan säga att de mår mycket bättre här uppe när de är ute än innekatter.

  Reply
 26. Stéphanie november 18, 2012 at 1:18 e m

  Hej! Är väldigt intresserad av att hyra din lägenhet. Då jag själv vill närmare in stan från min lägenhet. Skulle underlätta då jag även jobbar i stan!

  Hör gärna av dig om du har möjlighet!
  Tack på förhand!

  Reply
 27. Jörgen november 18, 2012 at 1:21 e m

  10,000:- för en etta……! Du måste fan skämta man får inte ta betalt mer än orginal hyran det e olagligt…

  Reply
 28. EM november 18, 2012 at 4:03 e m

  10 lax för en 1½? Jag har en 67kvm som jag betalar 9500 för. Vilket jag tycker är svindyrt. Glöm inte att det är olagligt med ockerhyror.

  Reply
 29. Emmy Winther november 18, 2012 at 7:47 e m

  Hur länge hade du tänkt hyra ut den?

  Reply
 30. felicia november 19, 2012 at 9:26 f m

  Är det så jävla dyrt? där jag bor (in the middle of nowhere, typ) kostar det 4200 för mig att bo och det är en tvåa 😉 sthlm alltså..

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *