Den perfekta julklappen

Jag får frågor om det ganska ofta och jag tänkte berätta om mina e-cigaretter och varför jag försöker använda dom och varför jag tycker det är den perfekta juklappen!

Jag vet att ni alla sett bilder på mig med vanliga cigaretter i handen. Jag förnekar inte att jag röker. Det betyder inte att jag gillar det, det betyder bara att jag inte kan låta bli.

Vad gör jag åt det? Jag har rökt i flera år till och från. Jag har försökt låta bli. Det fungerar ganska bra ett litet tag, men sen blir det skitsvårt. Eller ja, det skiter sig och jag är tillbaka. Jag vill ju inte bli sjuk, få dålig hy och slänga bort pengar på att röka gift!

För snart två år sedan började jag använda e-cigaretter från Odd Wolf som inte innehåller något av alla de farliga gifter som finns i tobakscigaretter.


Det finns ingen kolmonoxid som försämrar konditionen och lungorna, ingen tjära som kletar ner lungorna och orsakar cancer och kol och det som flest undrar över, ingen nikotin som orsakar höjt blodtryck och kraftigt beroende.

”Hur kan det fungera om man inte har nikotin?” Det är den vanligaste frågan. För att svara på den frågan måste man ställa sig själv en annan fråga. Varför har jag inte lyckats sluta röka fast jag har använt nikotintuggummin, nikotinplåster och nikotinsprayer? Jo, för mig och många, många andra är rökningen en vana, ett psykologiskt beroende, mer än ett beroende av nikotin. Man VILL ha en cigg, man tycker om det, det är en sällskapsgrej och det är därför som det inte fungerar att byta ut cigaretten mot nikotinprodukter. Jag vet andra som slutat röka med e-cigg som i början använt nikotintuggummin och plåster för att stilla nikotinbegäret, men som sedan brutit nikotinbehovet helt.

”Men du röker ju vanliga cigg ibland, det har jag sett på bild!” Ja, det gör jag faktiskt ibland, särskilt den senaste tiden när jag varit ute och rest massor. Det beror inte på att det inte fungerar med e-ciggen utan på att jag helt enkelt glömt fylla på mitt lager med e-cigg! Jag har helt enkelt fuskat, men när jag kommer hem så väntar en ny omgång ecigg på mig och då kör jag strikt igen!

”Är det verkligen som riktiga cigg?” Ja. Och nej. Det är lite hårdare motstånd, liknar lite vattenpipa (men helt ofarligt, vattenpipa är ju typ 100 gånger farligare än vanliga cigg) och sedan beror det ju på vilken smak man har. Jag brukar köra med cherry, persika och virginiatobakssmak, men det finns ju menthol som också är gott och många andra goda smaker!

”Det är ju dyrare än vanliga cigg, jag kollade på Odd Wolfs hemsida, det kostade 285 kronor!!!” Ja, det är ett startpaket, med batteri och smakpatroner (motsvarande ungefär 5 vanliga paket cigaretter), men sedan kostar det typ 20 kronor om dagen om man röker motsvarande ett paket – det är alltså mycket billigare än vanliga cigg utom första gången!

Ecigaretter kanske inte fungerar för alla, men det fungerar för mig och tusentals andra och jag skulle verkligen må dåligt utan mina!

Just nu har Odd Wolf också 20% rabatt för alla som beställer från deras hemsida med koden OW-JUL, så varför inte prova ett sundare alternativ själv om du idag röker tobak? Eller ännu bättre, ge en ecigg till en vän i julklapp! Du hinner fortfarande få den skickad till dig om du beställer innan torsdag klockan 16.00 eftersom leveransen bara ska ta en dag!

(Visited 1 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. Lizette - 50 kilo ska bort! december 18, 2012 at 12:46 f m

  Har varit rökfri i mer än två månader nu. Alla kan sluta om de vill 🙂

  50 kilo ska bort! följ mig hela vägen 🙂

  Reply
 2. Bästa Erbjudanden december 18, 2012 at 12:33 e m

  Kan verkligen rekommendera E-cigg. Personligen funkar dem inte för mig då jag gillar att ha den sträva röken i lungorna, men om man verkligen ogillar sitt rökande så kör på E-cigg!

  Finns även bra smakval, vet inte hur det är med Odd Wolf men de flesta märkena har neutrala smaker.

  Det är även en jättebra present då den inte är alltför dyr och det visar att du bryr dig om deras hälsa!

  Reply
 3. Nikotinmedel.se december 18, 2012 at 3:46 e m

  Intressant, jag visste inte att de fungerade så bra!

  Reply
 4. Sofia december 18, 2012 at 6:49 e m

  Jag har nu varit rökfri i snart två månader men suget släpper inte och mitt humör ska vi inte tala om..
  Jag har velat testa e-cigaretter som en hjälp på traven. Min mamma använde sig av e-cigaretter förut men hon hörde något om att någons e-cigarett hade exploderat i ansiktet på honom/henne.
  vet du något om detta eller kan ta reda på om det är sant? Skriv gärna om det i bloggen i så fall.
  Älskar dig blogg !
  Kram

  Svar: Nej, Odd Wolfs e-cigaretter exploderar inte om du inte eldar dem i en brasa eller så… 🙂 De är helt säkra och jag har aldrig hört om någon som haft sådana problem (kanske med billiga kopior/märken?)…

  Reply
 5. wilma december 20, 2012 at 10:02 e m

  USH!! HU RKAN DU RÖKA??!!

  Svar: Tja du, hur kan man? Det är ju därför man försöker sluta och det är därför det är bra med e-cigaretter som inte är farliga, inte luktar illa och som är billigare!

  Reply
 6. emma december 21, 2012 at 10:09 e m

  haha är inte e-cigaretter farliga? är det därför en sån cigarett sprängde sönder en killes tänder?

  Svar: De rapporter som nu finns om hur detta hände Tom Holloway i Florida visar på att användaren själv manipulerat batteriet för att få ut mer effekt än den som tillverkaren godkänt ecigaretten för.

  Det finns dock, som med ALLA batterier (som du har i t.ex. i mobilen, iPad, iPod, dator, hörapparater, rakapparater etc.) en risk för överhettning och till och med explosion om man kortsluter batteriet. Det var det som hände Tom Holloway.

  Självklart är ecigaretter i princip helt ofarliga jämfört med tobakscigaretter, det finns inga cancerframkallande ämnen och de kan inte börja brinna om det används korrekt.

  Under 2011 använde två och en halv miljoner amerikaner ecigaretter regelbundet. Det finns inte en ENDA rapport om olyckor under den perioden.

  Så skratta du så flinar jag lite åt dig etersom du inte orkat kolla några fakta innan du skriver puckade kommentarer. Kram kram.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *