Home sweet Home

Jag sitter och sköndushar, i min lägenhet som så många gånger förr. Men den här gången så bor jag inte här. En del av mina möbler är kvar, men min själ lever fortfarande här. Jag trodde att allting skulle bli så mycket lättare när jag flyttade hem, och det blev det men inte på det sättet jag hade tänkt mig, jag tänkte att mina hjärnspöken skulle försvinna om jag fick mindre att tänka på, såsom att alltid ha ett fyllt kylskåp, aldrig ha tvätt i tvättkorgen och en sån liten grej som att dammsuga.. Två veckor hemifrån. Men Ringvägen är fortfarande mitt hem. Det är det här jag kallar hemma och det är det här jag lever. Det är här jag skapar mig mitt eget självständiga vuxna liv.

Och det som fått mig att inse att två veckor hemifrån, är att växa upp inte handlar om att lära sig att lyfts på arslet och tvätta en dag i veckan, eller att diska varje dag. Det handlar om att skapa sin EGEN vardag, ett eget hem. Det är du som ska bo där. Och det är du som ska leva där. Och så länge du trivs så spelar det ingen roll.

Jag har bott från mamma och pappa sen jag var 16 år. Flyttade hem någon sommar men då var jag utomlands i 9 veckor av tolv innan jag fick lägenheten av pappa. Och jag har bott här i ett år och 6 månader. Och jag som hatade den här lägenheten förut… Men jag tycker om den.

Att ens tänka tanken att någon annan skulle bo här gör mig svartsjuk. Jag är fast vid den här lägenheten. Mitt hem <3 Jag ska renovera lite saker, såsom köket och badrummet. Jag ska ta ett litet lån och skaffa mig ett riktigt snyggt badrum! Jag älskar ju trots allt att duscha, av min dag så tillbringar jag nog 30 % till att duscha. Vet att det inte är bra men är beroende! Lite bilder på hur min lägenhet såg ut precis när jag flyttade in. Alla möbler är dock utbytta nu och allt är ommålat. 20130127-053630.jpg

20130127-053636.jpg
Gör som Hollywood stjärnorna!
Skaffa längre ögonfransar på bara 2-4 veckor.

20130127-053645.jpg

20130127-053652.jpg

20130127-053817.jpg

(Visited 46 times, 1 visits today)

17 Comments

 1. Zandra januari 27, 2013 at 8:55 f m

  Vem bor i din lägenhet? Hyr du ut den?

  Reply
 2. Hilda Mattisson januari 27, 2013 at 11:18 f m

  Åh längtar också tills jag får flytta hemifrån. Skönt att du insåg att detta var hem för dig! Hoppas allt annat löser sig!

  Reply
 3. Tilda januari 27, 2013 at 1:02 e m

  Paulina jag är en 21 årig tjej som läst din blogg sen det var paow & dessie hysteri. På den tiden gick jag in på din blogg pga att det va fruktansvärt underhållande men oxå för du var en tjej jag aldrig vågade vara. Jag beundrade dig. Jag har gjort mycket fel i mitt liv och jag lärt från det. Precis som du, skillnaden är att du har hela Sverige som dömmer! Och det för mig är beundransvärt. Nu går jag in på din blogg för jag ha fått chansen att läsa om en tjej som för mig är en tjej man kan relatera sig till och se dig utvecklas. Jag har aldrig kommenterat under alla dessa år. Tycker dock det är lite på tiden att ge dig cred! Sluta inte vara den du är.. Tiden löser allt annat! Puss:)

  Reply
 4. Cornelia januari 27, 2013 at 1:58 e m

  Hej, jag har en blogg där jag skriver om hundar, mest beaglar! Kolla den gärna! <3

  Reply
 5. my januari 27, 2013 at 2:16 e m

  din lägenhet är så mysig! <3

  Reply
 6. Linda Petersson januari 27, 2013 at 2:23 e m

  Vet att detta inte har något med inlägget att göra. Men ska du tillbaka till Magaluf i sommar?! Och kan du inte göra ett långt inlägg om allt du gjorde där, vilka ställen du tycker är bäst att festa, äta, dagshänga på osv 🙂

  Reply
 7. Gabriella januari 27, 2013 at 4:02 e m

  Måste säga att du har växt något enormt.
  Du kanske behövde de här veckorna för att inse att du faktiskt behöver ditt eget hem och dina rutiner!
  Ta en dag i taget och var rädd om dig.Kram från en av dina äldre läsare.

  Reply
 8. Lotten januari 27, 2013 at 4:55 e m

  Den verkar rätt stor för att vara en etta och sen genomgående också, inte illa! Det enda jag hade saknat, vore väl en balkong isåfall men de tär ju en förstalägenhet så din nästa blir kanske med balkong? Tycker hursomhelst att dina tankar om renovering och att göra dig hemmastadd, låter VÄLDIGT sunt! Gör den så absolut mysig du bara kan, och när du behöver sällskap kan du ju alltid åka hem och vara ett tag hos le family. Det är så viktigt att ha sitt eget krypin där man kan dra sig undan från folk. BEHÅLL lägenheten! Sen vet man aldrig; vissa bostadsrättsföreningar bygger balkonger..Could happen.

  Reply
 9. Sara22 januari 27, 2013 at 5:52 e m

  Fan vilken nice lägis! Tips (vet iofs inte hur du har nu, men ändå): gör om matrum till sovrum istället, och kombinera vardagsrum med matrum! Det skulle nog kännas lite mindre som ett ”tonårshem” då.

  Reply
 10. Lotten januari 27, 2013 at 11:03 e m

  Vänta nu lite.. Sara22 är inne på något här..Det med kök till sovrum låter smart, dessutom är det bara att smälla upp en vägg där. Kokvrå blir det då men det BLIR en tvåa. Då har du större plats i vardagsrummet åt gäster också, plus det kanske blir tystare att sova i, iom att jag tror köket ligger inåt gården va?

  Smart idé, Sara! 🙂

  Reply
 11. dios januari 28, 2013 at 12:03 e m

  ha matplatsen till kök,renovera och gör om allt så du får en lugn mysig plats att bara vara på.. festa inte sönder lgh,rök inte inomhus osv.. de ska vara en oas där man är trygg ! haha ja låter som en gammal kärring, men ja var likdan när ja flytta hemifrån, men flyttade aldrig hem en sväng.. utan ja lärde mig hur jag behövde ha de för att må bra hemma..

  och bäst mådde jag när det var ordning,mysigt och renoverat (och jag slutade ha stora fester hemma varenda helg)
  det är en investering även om man måste ta lite lån för att göra iordning! ja har sålt mina 2 första lgh me förtjänster så ja kunde bygga vidare på heminredning till de andra..nu bor jag i villa,och renoverar/skapar harmoni 😉

  Reply
 12. Sara22 januari 28, 2013 at 12:08 e m

  Lotten: Eller hur! 🙂 Det skulle vara hur enkelt som helst att installera en skjutdörr på matrumssidan.

  Reply
 13. Sara22 januari 28, 2013 at 3:06 e m

  dios: För att bygga ett helt nytt kök i ett helt annat rum måste man dra om vatten och avlopp och hela skiten, så det är inte så enkelt som att ”ha matplatsen till kök”. Just sayin’. 🙂

  Reply
 14. dios januari 28, 2013 at 10:03 e m

  haha jag skrev fel, matplats till sovrum skulle de stå..

  är sambo med en snickare så ja vet vad renovering innebär :p

  just sayin

  Reply
 15. Sara22 januari 29, 2013 at 12:07 e m

  dios: Du behöver inte hävda dig. 🙂 Nice att vara tillsammans med en snickare.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *