Sömnproblem.

Igår natt (eller ja, morgon) så somnade jag fyra på natten. Och vaknade tolv… Men jag sov inte alls bra, drömde mardrömmar och kom inte ner i någon djup sömn. Svettades och drömde om att jag kräktes. Och om hajar.

Sen igår så gjorde jag mig väl redo att gå och lägga mig runt kl 10. Kollade på typ 5 avsnitt av Californication på datorn i sängen. Slumrade till och trodde att jag sov i typ 5 timmar (i drömmen kändes det så i alla fall)… Men jag nickade till i kanske 10 minuter, för jag var fortfarande på samma avsnitt. Så tänkte att om jag städar mitt rum så blir jag trött. Och det blev jag, la mig i sängen. Och tittade upp i taket och räknade får. Och det gör jag fortfarande. Det är läskigt hur trött mitt huvud är, mina ögon är torra och insjunkna… Men min kropp är hur pigg som helst, jag ligger och skakar för att jag har så mycket energi…

Vad fan är det som händer? Känns riktigt läskigt. Har inte sovit speciellt bra på typ fyra dagar. Usch…

20130129-105700.jpg

(Visited 1 times, 1 visits today)

15 Comments

 1. Sanna januari 29, 2013 at 11:54 f m

  folk tror att de blir trötta av att titta på serier men det är i själva verket en väldig ansträngning som håller dig vaken. Det kan hända ibland att man somnar av att titta på TV, men att göra det varje kväll och tro att det ska hjälpa en sova är bara hjärnknull. läs en bra bok, är du lite trött när du gör det så LOVAR jag att du kommer somna!

  Reply
 2. F januari 29, 2013 at 12:33 e m

  När jag sover dåligt flera dagar får jag precis sådär, blir über pigg i kroppen men tror att det är överskottsenergin och övertrötthet som spökar, man är inte pigg på riktigt eller hur man ska säga, brukar gå över om man sover ut en gång:)

  Reply
 3. Nicolina januari 29, 2013 at 12:49 e m

  låter exakt som samma problem jag har.. även fast man gör massa saker om dagarna. extremt jobbigt! hoppas du får nå bra svar iaf eller att de blir bättre .)

  Reply
 4. Alex januari 29, 2013 at 12:58 e m

  Insomnnia är väldigt vanligt och kan komma i perioder. Ofta beror det på stress (som även kan vara psykisk stress, ”inneburen stress”). Försök att varva ner på kvällarna med en bok istället för datorn, det kan göra en enorm skillnad. Psykologer brukar säga att det första man ska göra vid sömnproblem är att kasta ut all elektronik ur sovrummet, stänga av mobilen och se till att rummet är svalt.

  Om det inte hjälper så kan du alltid vända dig till vårdcentralen och få sömntabletter utskrivna som du kan ta vid behov. Men det ska aldrig vara första alternativet.

  Reply
 5. Anne januari 29, 2013 at 1:48 e m

  Tråkigt att du inte mår bra! Prova att ta en löprunda ikväll kanske? Själv hatar jag allt vad joggning heter men det är bra när man behöver trötta ut sig. Åk nånstans öde med en kompis och bara spring. Vifta med armarna och skrik som en dåre. Lite primal scream therapy hjälper. Kram!

  Reply
 6. Ted januari 29, 2013 at 1:59 e m

  Vad det är som händer?
  Du är rastlös av att inte ha något att göra- det är vad som händer.
  Du saknar rutiner och ett mål att kämpa för.
  Du har för mycket tid för att lalla runt och tänka på dina insjunkna ögon, kräkningar och diverse tandblekningsmaniker. Då får man till slut sömnbekymmer!

  Reply
 7. Fanny januari 29, 2013 at 3:03 e m

  Jag har ett tips mot sömnproblem, man lurar ögat typ..
  Köp ricinolja, kallpressad tror jag funkar bäst. Ta en gammal mascara borste, häll olja på borsten (obs, rengör borsten först så du inte får gammal mascara i ögat!) Borsta på fransarna, det kommer se väldigt klumpigt ut, typ vit sörja på ögonfransarna, det kommer svida till sen när du lägger dig blir det som att ögonen tvingas blunda för annars svider det, funkar för mig.

  + du får på köpet längre ögonfransar då oljan masserar hårsäckarna 🙂

  Reply
 8. Louise januari 29, 2013 at 3:39 e m

  Kan bero på att det varit fullmåne. 🙂

  Reply
 9. Nikolina januari 29, 2013 at 3:41 e m

  Hörru gumman. Kolla in på min blogg så ska du få veta vad riktiga bekymmer är! ankpung.se
  Sen tycker jag du ska se till att få ordentligt med frisk luft, rör på dig och drick massa vatten

  Reply
 10. Ellen januari 29, 2013 at 3:56 e m

  Åh va jobbigt, har sånna perioder ibland när jag vaknar kl 3 eller inte kan sova överhuvudtaget, och ibland måste gå och lägga mig typ 9.. 🙁 Vet inte hur man blir av med det men rutiner är viktiga, gå inte och lägg dig 5 (på morgonen alltså) ena kvällen och 10 nästa tror inte det hjälper..

  Reply
 11. my januari 29, 2013 at 4:18 e m

  en klasskompis till mig har haft lite sömnproblem, men hon sa idag att träning hjälper sjukt mycket. för nu sover hon gott! eftersom man blir trött av träning. du kan ju vara ute och springa eller dra till gymmet? dock är alla människor dötrötta/kan inte sova just nu

  Reply
 12. fanny januari 29, 2013 at 5:27 e m

  haha du har damp, du har säkert tvingat dig själv till att sova om kvällarna vilket gör att kroppen inte blir utvilad utan tvärt om du blir bara tröttare. Trötta ut kroppen då gårre lättare. rensa skallen ta amfetamin o landa lite o rensa bort problem.börja arbeta på den människan du är på riktigt !:)

  Reply
 13. Lotten januari 29, 2013 at 6:49 e m

  Paow, för fan; kolla din sköldkörtel! Det låter exakt som hypertyreos.

  Reply
 14. Annika januari 29, 2013 at 8:48 e m

  Hej! Det kan beror på att man är för ”uppe i varv” Om man har såna problem ska man prova att inte vara inne på tv eller dator en timme innan man lägger sig, det ger för många intryck. Prova bara ta de lugnt. typ läsa, ta promenad eller göra något väldigt ensidigt! Lycka till

  Reply
 15. Amanda Eklund januari 29, 2013 at 11:21 e m

  Vet exakt hur det är, min sambo förstår inte men det är som inuti i går allt på högvar, kan inte sova hur mycket man en försöker! Ibland brukar jag ligga och skaka allt vad jag har på bena för att göra av med energi.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *