Munsår…?

För några år sedan när jag solade mycket solarium så brände jag sönder ansiktet. Har fortfarande ärr efter det. Då jag solade ca 50 minuter när jag var lika blek som snövit i hopp om att bli brun? Efter det så fick jag ett stort köttsår ovanför läppen. Vilket då inte visade sig vara herpes sen för ca 2 år sedan när jag var och åkte skidor så ramlade jag i backen och bokstavligt talat käkade snö, var helt sårig på hela tandköttet och runt hela munnen. Då fick jag något som läkaren sa var”herpes”. Sen när jag fyllde läpparna för första gången så fick jag det igen. På samma ställe.

Och nu så har jag ju bränt ansiktet igen. Och flagnar runt munnen, alltså det typ hänger skinn. Usch!! Att jag aldrig ska lära mig att jag inte ska vara i solen. Är hur rädd som helst för att jag ska få något äcklig jävla munsår. Det har jag verkligen inte lust med just nu 🙁 Speciellt inte nu när ska ha en plåtning. Så har köpt en massa munsårsmedel, men tyvärr så får man inte riktigt lika mycket hjälp här på ”apoteken” eftersom dom flesta ligger i mataffärer. Its sucks!!

Förmodligen så är det nog inte munsår. Bara det att jag bränt mig eftersom jag enligt Peter och Chris är ”världens sämsta på att smörja in mig”.. Är helt brun runt munnen och har vita fläckar på hela börstet. Sunblock 4 life. -.-

Kräftan!

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

20 Comments

 1. Lotten februari 26, 2013 at 4:37 f m

  Efter ett trauma mot kroppen kan man väcka det virus som ligger latent (alltså vilande) i kroppen. Många bär ju på herpesviruset. Läst detta någonstans. Vill du ha tips på den bästa munsårssalvan så är det för mig anti. Den enda som verkligen fungerar. Tyvärr ligger den på en hundring för en pytteliten tub men det är den värd.

  Reply
 2. T februari 26, 2013 at 8:33 f m

  Låter som pigmentfläckar!

  Reply
 3. Felicia februari 26, 2013 at 8:56 f m

  Vi snackade igår på biologin (inte så värst kunnig på något av detta dock) om herpes. Det finns s k. munherpes som man kan få, då får man typ sår runt munnen och eftersom man bär på det viruset så kan det komma upp när som helst.

  Reply
 4. Cornelia februari 26, 2013 at 9:56 f m

  Jag har samma problem! Men hittade tabletter som heter L-lysin, köp sådana och ta en tablett varje dag så kommer besvären aldrig mer tillbaka! Funkat hur bra som helst för mig 🙂

  Reply
 5. Sofia februari 26, 2013 at 10:29 f m

  Alovera is your friend på allt!

  Reply
 6. Lotta februari 26, 2013 at 10:29 f m

  Gå till läkaren, säg att du har problem med munsår (herpes) då skriver det ut receptbelagd medicin. När du känner att viruset är på väg att bryta ut så tar du en sådan tablett och då bryter det inte ut. Typ det ända som hjälper!! Herpeskrämer m.m är bullshit! Min kompis har inte haft herpes på flera år sen hon köpte medicinen. Det är tablettform! Kör hårt! Lycka till.

  Reply
 7. Malina februari 26, 2013 at 10:33 f m

  Jag har haft problem det dessa äckliga munsår. Får det några gånger per år ofta i samband med sol. Tips när du är isolen är att ha solfaktor 50 på just läpparna, finns som stift.

  Jag har provat anti och alla andra salvor men inget funkar för mig.. MEN så hittade jag genomskinliga plåster på Apoteket som man kan ha på munsåret! Hur bra som helst. Munsåret syns inte och det blir inte infekterat vilket resulterar i att man har munsåret lika länge och jag har aldrig fått sår skorpa när jag använt plåster som jag fått tidigare framåt slutet av läkningen. Prova:) lycka till !!!

  Reply
 8. Sara februari 26, 2013 at 10:39 f m

  Om jag har bränt mig och är rädd för att få munsår brukar jag ta lite anti på läppen i förebyggande syfte IFALL att jag skulle få ett munsår bara för att vara på den säkra sidan 🙂

  Reply
 9. S februari 26, 2013 at 11:07 f m

  Nu när du är i USA så är ett tips blistex som finns o typ varenda drugstore. Ta själva tuben mot blåsor, jag har samma problem som dig och jag använder det alltid och det försvinner på 2 högst 3 dar! Brukar köpa med mig hem när jag har varit i USA för det finns inte i Sverige än.. 🙂 hoppas de hjälpte och du har det underbart i Miami.

  Reply
 10. Nikolina februari 26, 2013 at 11:13 f m

  När kroppen utsätts för påfrestning dyker herpes blåsorna upp igen.
  Tex förkylning, för mkt sol, för mkt kyla osv.
  Jag bränner mig oxå alltid om läpparna och under fötterna .Ställen man helt enkelt glömmer bort. Finns bra skydd till läpparna att köpa ! http://www.ankpung.se 23 åring mamma med skyddad identitet

  Reply
 11. Julia februari 26, 2013 at 11:24 f m

  Jag bränner mig också sjukt mycket!

  Reply
 12. Lina Holgersson februari 26, 2013 at 1:26 e m

  Bättre att smörja munsårsmedel direkt när man bara misstänker att man kan få munsår så kanske det inte utvecklas 🙂

  Reply
 13. anna februari 26, 2013 at 2:59 e m

  Jag har samma problem, men jag har fått tabletter utskrivna som hjälper mot detta. Tar man en tablett i veckan så slipper man de så länge man tar tabletterna. 🙂

  Reply
 14. Sarah februari 26, 2013 at 3:13 e m

  Men lilla gumman :S Munsår e aldrig kul.. Gå till en Duane Durade finns en pa Washington/5st & en på Collins ave/Lincoln rd säg att du behöver något mot ”cold sore” (munsår) de har sånna små tuber som vectavir som vi har i Sverige finns även tabletter man tar i 3-5 dgr så är det borta sen! Ibland kan de ge recept på plats det är bara att vifta lite med ögonfransarna & säga snälla 😉 Lycka till!

  Kika gärna in min blogg om mitt liv i New York! Massor med bilder! Resor sights Miami tips mm!

  http://www.sohohousewife.com

  Ha en bra dag! & lycka till med munsåret!

  Ps. Vill ni festa gratis på fredag på Cameo (fri entré plus fri bar mellan 23-00.30 maila mig så fixar jag in er på listan!

  Kramar från SoHo

  Reply
 15. Hanni februari 26, 2013 at 5:44 e m

  bränner mig också hela tiden. envisar mig alltid att jag klarar mig utan solkräm haha:/

  Reply
 16. Malin februari 26, 2013 at 6:10 e m

  Hej! Usch med munsår!
  men jag har frågestund på min blogg och det hade varit jätte kul om nån ville ställa lite frågor 😉

  Reply
 17. Lina februari 26, 2013 at 9:04 e m

  Använd solskyddsfaktor som är till för läpparna när du solar, ser ut som ett lypsyl 🙂 fungerar alldeles utmärkt, jag brukar alltid få herpes blåsor annars i solen men inte av detta!

  Reply
 18. Emilia februari 27, 2013 at 1:37 e m

  Hej Paow!

  Vi är några tjejer som ska resa till Miami,
  vi har några frågor åt dej, skulle vara jätte kul om du hade tid att svara! 🙂

  Har du några tips om vad vi borde se och göra som du vill dela med dig av så är jag väldigt tacksam.

  Vi är under 21 år allihopa, har hört att man inte slipper in på krog då,
  men hur ligger det till med det riktigt? Är det möjligt att slippa in ändå?

  Du är bäst, älskar din blogg!
  p.s det skulle vara jätte kul om du kunde svara på min kommentar i ett inlägg! :))

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *