Djurtester på en människa.

En ung modig kvinna från Lush bestämde sig för att genomgå en 10 timmars tortyr som djur utsätts för varje dag för vår fåfängas skull. Här kan ni gå in och se efter vilka företag som utför tester på djur. Listan är lång, och på den står  bla LÓreal, Head and Sholders, Maybelline, Max factor, Kerastase och Johnson & Johnson.

Texten lånade jag från Dani.

(Visited 111 times, 1 visits today)

11 Comments

 1. Nathalie april 13, 2013 at 5:24 e m

  Hur känner du inför att publicera denna lista på företag som producerar skönhetsartiklar som är testade på djur och samtidigt ha reklam på din sida med ett av dessa företag? (Yves Rocher)

  Reply
 2. Ckast april 13, 2013 at 6:21 e m

  Tycker du att det här är fel men päls och att äta kött är rätt? Tänk om, tänk rätt.

  Reply
  1. Tina april 13, 2013 at 9:36 e m

   Men saken är väl den att kött äter man ju för att det är mat, kanske är lite onödigt att tortera djur för att testa smink? Sedan är det ju hur vår näringskejda ser ut, vi äter djur, djur äter andra djur osv..

   Reply
 3. Vega april 13, 2013 at 6:23 e m

  Äntligen skriver du om nåt vettigt, tack! Du som kan påverka och är en förebild för vissa,bra!

  Reply
 4. Kajsa april 13, 2013 at 10:55 e m

  Om du tycker det här är hemskt så ska du nog se en video på hur dem tar päls.. 1000000 gånger värre.

  Reply
  1. Eve april 14, 2013 at 12:33 e m

   Jag tycker även att du ska tänka efter här själv. I vissa länder görs det på väldigt grymma vis ja, det håller jag med om. Men det gäller absolut inte alla länder. Oftast då man ser någon video så visar det just det, hur det går till när de gör de på grymmast tänkbara vis. Men de finns även länder där det görs ”på rätt sätt”, dvs. att djuret avlivas snabbt och utan att plågas, sedan tas pälsen.

   Reply
 5. katrin april 14, 2013 at 9:09 f m

  Det är inte tillåtet att testa smink på djur från och med i år 2013, däremot används data från djurförsök för produkter som tidigare testats, vilket gör att dessa ”ingredienser” fort. kommer att förekomma i smink och andra skönhetsprodukter. Detta är en anledning till att företagen finns med på listan över de som använder djurförsök, fastän det inte använder sig av det idag. Märkligt att processen varit så lång för att få igenom detta förbud, men nu finns det äntligen så att djuren inte behöver lida.

  Reply
  1. Sarah april 15, 2013 at 8:13 e m

   Det är egentligen inte så underligt att det tagit så lång tid om man beaktar vilka företag som bedriver djurtester. Företag såsom L’oreal och Procter&Gamble är powerhouses och kan via exempelvis lobbyism fördröja och förändra beslut (i synnerhet L’oreal som är europabaserat och genererar skattepengar…)

   Reply
 6. Nathalie V april 14, 2013 at 11:47 f m

  Usch vilken obehaglig video. 🙁 Hemskt !!

  Reply
 7. Louise april 15, 2013 at 1:12 e m

  BRA PAOW!

  Reply
 8. Tobias april 16, 2013 at 2:46 f m

  Vilken fräck blogg! Jag har läst samtliga dina inlägg!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *