En ung modig kvinna från Lush bestämde sig för att genomgå en 10 timmars tortyr som djur utsätts för varje dag för vår fåfängas skull. Här kan ni gå in och se efter vilka företag som utför tester på djur. Listan är lång, och på den står  bla LÓreal, Head and Sholders, Maybelline, Max factor, Kerastase och Johnson & Johnson.

Texten lånade jag från Dani.

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (11)
 • Nathalie

  Hur känner du inför att publicera denna lista på företag som producerar skönhetsartiklar som är testade på djur och samtidigt ha reklam på din sida med ett av dessa företag? (Yves Rocher)

 • Ckast

  Tycker du att det här är fel men päls och att äta kött är rätt? Tänk om, tänk rätt.

  • Tina

   Men saken är väl den att kött äter man ju för att det är mat, kanske är lite onödigt att tortera djur för att testa smink? Sedan är det ju hur vår näringskejda ser ut, vi äter djur, djur äter andra djur osv..

 • Vega

  Äntligen skriver du om nåt vettigt, tack! Du som kan påverka och är en förebild för vissa,bra!

 • Kajsa

  Om du tycker det här är hemskt så ska du nog se en video på hur dem tar päls.. 1000000 gånger värre.

  • Eve

   Jag tycker även att du ska tänka efter här själv. I vissa länder görs det på väldigt grymma vis ja, det håller jag med om. Men det gäller absolut inte alla länder. Oftast då man ser någon video så visar det just det, hur det går till när de gör de på grymmast tänkbara vis. Men de finns även länder där det görs ”på rätt sätt”, dvs. att djuret avlivas snabbt och utan att plågas, sedan tas pälsen.

 • katrin

  Det är inte tillåtet att testa smink på djur från och med i år 2013, däremot används data från djurförsök för produkter som tidigare testats, vilket gör att dessa ”ingredienser” fort. kommer att förekomma i smink och andra skönhetsprodukter. Detta är en anledning till att företagen finns med på listan över de som använder djurförsök, fastän det inte använder sig av det idag. Märkligt att processen varit så lång för att få igenom detta förbud, men nu finns det äntligen så att djuren inte behöver lida.

  • Sarah

   Det är egentligen inte så underligt att det tagit så lång tid om man beaktar vilka företag som bedriver djurtester. Företag såsom L’oreal och Procter&Gamble är powerhouses och kan via exempelvis lobbyism fördröja och förändra beslut (i synnerhet L’oreal som är europabaserat och genererar skattepengar…)

 • Nathalie V

  Usch vilken obehaglig video. 🙁 Hemskt !!

 • Tobias

  Vilken fräck blogg! Jag har läst samtliga dina inlägg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *