Vad är lycka?

Och att kunna definiera sig själv innan man tror man hittat sig själv. För ibland handlar det inte om att hitta sig själv, för i denna sjuka värld är man rätt hjälplös. Det gäller att varje dag bygga upp sig själv och alltid hålla huvudet högt. Det flyger fler stenar än vad man kan tro.

Jag tror ingen går felfri, jag vet att ingen ”aldrig felar”. Den finaste människan utåt för synen är den som mår sämst inombords. Som alltid ska hävda sig eller visa allt. Jag har varit den blonda oskyldiga flickan som aldrig gjort en syl i vädret, att ha allt är inte alltid att vara lycklig. Om jag är lycklig? Jag tror det! När man vet man det egentligen? Att man är lycklig? När man testat allt, felat, gjort misstag, älskat och hatat. Men ändå har ju allt löst sig på något sätt. För varför skulle jag annars stå här idag?

Allting kan vända över en natt, allting kan ändras över en sekund. Den bilden du har av en människa kan förändras på en enda sekund. Lycka lycka lycka. Lycklig. Själen är skadad är för mycket lycka, vi delar vår lycka överallt. Men finns den egentligen. Tankar gör mig galen.

Skärmavbild 2013-06-28 kl. 12.44.25

Skärmavbild 2013-06-28 kl. 12.44.37

Skärmavbild 2013-06-28 kl. 12.46.31

Vad är lycka för er, snälla skriv en kommentar. Den finaste kommentaren kommer jag lägga ut här och låta alla ni där ute ta del av vad ni känner, vad som är lycka för er. Vad är lycka för dig?

(Visited 63 times, 1 visits today)

77 Comments

 1. IDA Q KARLSSON juni 28, 2013 at 1:19 e m

  Lycka för mig är när jag får känna att jag finns, existerar, och att folk ser mig och hör mig när jag pratar. Att få känna samhörighet och en gemenskap med så fina människor. Jag har träffat världens härligaste gäng, där alla får ta lika mycket plats och där vi alla ser varandra. Att spendera tid med dessa människor, det är lycka. Att bara ta en ”pizza & spelkväll” med dessa människor gör mig så glad, och leendet sitter i under hela kvällen.

  Att stå på scen och göra det jag älskar mest – sjunga – är också lycka. Jag vet inte vad jag skulle ta mig till om chansen att ställa sig på scenen inte fanns. Lyckan som uppstår när applåderna kommer är obeskrivlig. Det finns så många olika situationer där man får känna sig lycklig, där man kan definiera lycka, så det är svårt att skriva ner bara ett.

  Men för att sammanfatta; lycka för mig är när jag får spendera tid med människor som ser mig för den jag är, när jag får ta del av en otrolig gemenskap och när jag får stå på scenen och ta emot applåder efter att jag gjort det som jag älskar mest – sjunga.

  Reply
 2. Frida juni 28, 2013 at 1:39 e m

  Lycka är att sova med den man drömmer om!
  Simple as it can be 🙂

  Reply
 3. Rebecca juni 28, 2013 at 1:42 e m

  Lycka för mig är svårt att beskriva. Jag tror jag kända mig som allra lyckligast natten till min 21års dag i vintras. Jag ser aldrig fram emot min födelsedag eftersom att det alltid slutar med besvikelse. Det här året var det annorlunda. Hela förra året var annorlunda. Det bärjade med att i Januari åkte jag till Liverpool för att shoppa en helg. Jag bestämde mig för att träffa en kille jag addade på facebook ett par år tidigare. 3 veckor senare kom han till Sverige och hälsade på. 2 månader efter det flyttade vi in i en lägenhet utanför Liverpool. Vi har idag vart tillsammans lite över ett år. Bästa året i mitt liv. Vi bråkar aldrig, vi skriker aldrig på varandra, vi har det bara skit bra.

  Så iallafall, precis innan min födelsedag så ville han bjuda ut mig en dag, så lördagen den 1a december åkte vi in till Liverpool och vi åt på min favorit restaurang, fikade på mitt favorit café och myste bland alla stånd på jul marknaden. När vi kom hem, så ville han att vi skulle åka och lämna av lite saker hemma hos hans mamma. Så det gjorde vi.

  När jag kom dit och öppnade dörren så var det ett sånt ögonblick som på film, ni vet när man fyller år och det är en jävla massa männsikor som skriver SURPRISE. så var det – precis så. Jag har alltid tänkte att Jag känner ingen i England, jag har knappt några vänner här. Men där var dom, alla vänner och familj samlade i ett rum. Och dom som inte var där hade skrivit i ett jätte fint kort.

  Jag har aldrig känt mig så glad och omtyckt som just då. Aldrig trodde jag att så många skulle dyka upp på en fest bara för mig. Hela festen var fantastisk och det fanns jätte god mat och allting var perfekt. Och det har allt planerat av Carl min underbara pojkvän och hans familj.

  Jag är inte speciellt nära min egen familj, så det betyder hela världen vad dom gjorde för mig. Den natten, natten till min födelsedag förra året – då var jag lycklig. Jag hade en massa vänner och familj runt mig, jag var glad och det kändes som att det inte fanns några problem i hela världen.

  Lycka – att ha vänner och familj runt sig och bara vara jävligt glad!

  Reply
 4. Nicole juni 28, 2013 at 1:46 e m

  Lycka, den som alla vill kænna. En slags lycka før mig ær nær jag rullat klart spliffen, satt mig bekvæmt och får høra det Norska regnet smattra mot rutan. ren och fin lycka.

  Reply
 5. Junitjejen juni 28, 2013 at 1:46 e m

  För mig är lycka en känsla. Saker kan göra dig lycklig men själva lyckan är en känsla, en ödmjuk känsla som kanske påminner en eller upplyser en om att något man tänkt på/velat ha eller kanske aldrig trodde skulle ske, sker.

  De finns även ett ordspråk/citat som lyder: ”Lycka är när ditt inres finaste önskningar slår in”

  Reply
 6. Linda juni 28, 2013 at 2:14 e m

  Lycka för mig är korta stunder i livet. Lycka är när det bubblar i magen och man njuter av livet. Att kunna gör vad jag vill när jag känner för det. Att doppa fötterna i havet. Lycka för mig är att stå på två stadiga ben, men ändå veta att man har någon i ryggen som tar emot mig om jag plötsligt skulle falla. Att ligga i gräset och bara andas. Att köra för fort med bilen och veta att allt vänder på en sekund. Men denna gången klarar jag mig. Adrenalin. Att inte bry mig. Att ta en drink med vänner och bara skratta åt livet. Att resa utomlands och ta dagen som den kommer. Lycka finns och den kommer när man inte letar.

  Reply
 7. Linnèa juni 28, 2013 at 4:23 e m

  Lycka..
  Det är nog livet. För livet har så mycket att ge! Att kunna må dåligt och ta sig igenom det man mår dåligt över på sitt eget vis, komma tillbaka och må bra igen och vara stolt över saker man gör istället för att ångra gör att man mår väldigt bra och känner sig lycklig. För mig betyder ordet lycka att vara glad, oavsett om man är lycklig för en dag eller hela livet. Lycka är nog också att inte känna sig oroad över saker och att tänka positiva tankar – för det gör ju att må bra.

  Kort och gott.. Lycka för mig är att må bra och att vara glad, men också att känna sig stolt över saker man gör 🙂

  Kram påre!

  Reply
 8. Ellen juni 28, 2013 at 4:28 e m

  Att få känna ett lugn. Ett lugn som knappt existerar i dagens samhälle. Få njuta av livet, få älska, få känna sig älskad. Att få minnas, minnas glada stunder utav människor som betytt något för en. Att få minnas dåliga saker och förstå hur långt man kommit sen den dagen. Kunna värdera sig själv, inse hur fantastiskt bra man är även när man mår dåligt, när allt går emot en, om det sen är att pojkvännen gör slut eller det går dåligt på ett prov.
  Att kunna se det fina i det lilla, att känna lugnet i stressen. Där tror jag vi finner lyckan.

  Reply
 9. Ellinor juni 28, 2013 at 4:38 e m

  Lycka för mig betyder att inte vara så orolig eller ängslig över saker.
  Att ha en lättsam attityd och se saker på ett gladare perspektiv.
  Vara nöjd och verkligen kunna unna andras lycka utan att behöva vara avundssjuk.
  För att jag ska vara lycklig vill jag uppnå flera saker som intresserar mig, som resor, ett fint hem, en tillgiven familj och en karriär som jag är stolt över.

  Reply
 10. Sandra juni 28, 2013 at 4:44 e m

  Många verkar leta efter lyckan, men lycka är aldrig något som man hittar utan något som man skapar. Och även när man har skapat sin lycka så kommer den inte att finnas vid ens sida 24/7. Ibland mår man dåligt, ibland känns livet okej och ibland känns livet jättebra. Det är bara så det är och ingen man kan göra något åt. För att man ska kunna känna lyckan så måste man också känna dess motpol olyckan, annars skulle vardagen förmodligen tillslut bli en oföränderlig grå massa utan alla vackra nyanser som våra känslor skapar. Man kan alltid själv se till att försöka eliminera det som kan skapa olycka, men bara kring det som man själv kan styra över. Det andra som man inte kan styra över får man försöka lära sig acceptera som livets gång. Man får försöka acceptera at även om livet skulle bli så fantastiskt som man bara kan föreställa sig så kommer lyckan ändå inte konstant finnas vid ens sida. Det kommer ändå ibland att kännas lite sådär och ibland kommer man till och med må fruktansvärt dåligt av den ena eller den andra anledningen. Men det får mig att uppskatta det som är bra ännu mer och jag ser på ett sätt en charm med hur livet fungerar. Och vad jag har fått erfara utifrån mig själv är att sedan jag började se på saker på det här sättet så blir inte de olyckliga stunderna lika olyckliga, och de lyckliga stunderna blir lyckligare. Man får hitta sitt sätt att rida på vågen bara.

  Reply
 11. carolina juni 28, 2013 at 4:58 e m

  Lycka för mig är när man gör vad man själv känner för, när man vill och hur man vill. När man har råd att leva som en diva och ta dagen som den kommer. Är det skit fint väder en jobbig skoldag, så skolkar man för att sitta ute och dricka en Corona med lime i tillsammans med gårdagens snygga hemsläp. haha, när man kan gå och äta Vapiano varje dag och bara njuta med min bästa kompis, det är lycka för mig. Puss

  Reply
 12. Therese juni 28, 2013 at 5:02 e m

  Lycka för mig är att veta att jag inklusive mina nära och kära mår bra. Samt ha ett rent hem 🙂

  Reply
 13. charlotte juni 28, 2013 at 5:35 e m

  Lycka är, att hålla min dotters hand när hon somnar i min famn

  Reply
 14. karmela juni 28, 2013 at 5:47 e m

  Å være fornøyd med seg sjøl. Ikke bry seg om hva andre mener om deg. Ha gode venner rundt deg som du stoler på. Og støtter deg når du er lei deg. Visa versa selvfølgelig.

  Reply
 15. Helena juni 28, 2013 at 5:48 e m

  Vad är lycka för mig? Lycka för mig är inte någon handling, visst jag blir lycklig när min pojkvän säger att han älskar mig. Men jag blir ju inte lycklig för att han säger det, utan för att han känner så för mig. Lycka för mig är att veta att mina nära och kära mår bra. För utan dom hade jag ju inte varit lycklig alls. Dom gör mig lycklig genom att dom sprider sin lycka. Förstår du? Lycka är en smittsam känsla, genom att vara lycklig kan du göra andra lyckliga också. Hoppas detta var förståeligt. Kram!

  Reply
 16. Sara juni 28, 2013 at 5:49 e m

  Lycka för mig är inte att vara bäst, snyggast och ha allt. Lycka är att vara sig själv, se ut som man gör och ha det man har, men vara nöjd med det. Helt och hållet nöjd. För man kommer aldrig att kunna ha allt och vara snyggast, strävar man efter det kommer man aldrig bli lycklig. Men är man nöjd med det man har utan att jämföra sig med andra så kommer man ju vara lycklig. Nöjd och lycklig. Det tror jag i alla fall 🙂

  Reply
 17. Victoria juni 28, 2013 at 6:24 e m

  Lycka för mig är mina vänner och familj. Dom runt omkring mig som gör mig glad.
  Det är många som säger att pengar INTE gör en lycklig. Jag tycker det är fel… Med en bättre ekonomi kan man ju såklart hitta på och köpa mera roliga saker som för mig som har hästar, som också gör mig otroligt lycklig.

  Självklart så kan inte BARA pengar göra en lycklig, utan det krävs så mycket mer också.
  Kärlek, värme, närhet och omtanke.

  Ha det bra din blogg är bäst! Kram

  Reply
 18. Nathalie juni 28, 2013 at 6:25 e m

  Vad fint skrivet paow ♥

  Jag känner som du kring lycka , Men jag vet inte hur jag ska sätta ett finger på det . Lycka är någonting som man inte kan sätta ord på , ofta någonting som är tillfälligt eftersom det är omöjligt att den kan vara för evigt enligt mig. Kanske det närmsta man kan komma en förklaring av lycka är känslan av ro och frid men en blandning av ett slags pirr, Kärleken och att njuta av nuet till fullo . Jag tror en viktig del av lycka är att känna närheten till någon annan , i slutet av dagen vill nog ingen känna ensamhet eftersom det är naturligt för människan att vara beroende av andra. Det börjar med närheten till sin mamma, man lär sig prata genom att lyssna, man lär sig gå genom en hjälpande hand , Lär sig stå genom stöd och lär sig skratta genom andras lycka ! Närhet är lycka – Lycka är allt som är naturligt för mänskligheten ..

  Reply
 19. Felicia juni 28, 2013 at 6:38 e m

  Egentligen tror jag att lycka är en definition på tillfredsställelse. Kanske varar det under en längre period, någon timme eller kanske bara för ett ögonblick. Ändå är det något som vi ständigt jagar. Men vet vi egentligen vad vi jagar? Jag tror inte det, jag har ingen aning. Ibland kan jag ändå sitta där och tänka att nu är jag lycklig men när lyckan infaller är ännu oklart. Kanske var det kvälls teet, kanske var det den godkända tentan, alla människor i ens närhet eller är det kanske bara ren tillfredsställelse och tacksamhet för att jag andas och lever även idag. Någonstans måste vi sluta sträva framåt och benämna och dela in händelser, materiella ting under olycklig eller lycklig. Kanske ska vi bara vara tacksamma att vi lever och våga följa den där tanken som på något sätt är jag. Olycklig eller lycklig, kanske inte alltid måste benämnas.

  Reply
  1. Rebecka juni 28, 2013 at 7:58 e m

   Din tanke var fin, men det kändes mest som en text med massa krångliga ord för att få det att låta mer djupt. Skriv från hjärtat med ord du behärskar så ska du se att texten blir med personlig och läsvänlig 🙂
   Kram

   Reply
 20. Clara juni 28, 2013 at 7:37 e m

  Lycka är för mig när man omringas av energi från människor man älskar och som älskar än tillbaks, och tar än för den man är. När man gör saker för sin egen skull så att det kommer av sig självt att hjälpa och finnas till för andra. När man låter det man själv är bra på lysa och inte försöker vara någon man inte är. Och såklart, det viktigaste, att älska sig själv.

  Reply
 21. Evelina juni 28, 2013 at 8:09 e m

  Lycka, svårt. Lycka, när ingenting kan störa dig. Aldrig irritera sig på andra . Du har en sådan energi och glädje att ingenting kan komma i vägen. Du vill bara pussa på din kära, du känner en sån glädje inombords. Att vad som än händer, så går det bra. Lycka, fan vad svårt att förklara. Lycka – du kan inte sluta le.

  Reply
 22. Anna juni 28, 2013 at 8:33 e m

  Lycka för mig är att vara med den jag älskar! För tillfället har jag ingen jag älskar, men jag vet att den dagen jag hittar honom igen kommer jag vara som lyckligast!

  Reply
  1. jjesdsd juni 28, 2013 at 9:09 e m

   det kan du inte veta nu…

   Reply
 23. johanna juni 28, 2013 at 8:38 e m

  Lycka är en varm känsla i magen som doftar nyklippt gräs, blöt asfalt och trygghet.

  Reply
 24. cecilia juni 28, 2013 at 9:09 e m

  Lycka för mig är bland annat när min pojkvän skrattar åt mina skämt, när jag märker att fan han tycker verkligen om att umgås med mig.
  Lycka är också när jag märker att jag gjort någon annan något gott.
  Allmänt älskar jag att se människor som trivs ihop, små som stora. Här om dagen såg jag två gamla människor ca 80-90 år hålla hand. Då tänkte jag att så kärleksfull vill jag vara med min kille livet ut:)

  Reply
 25. ingrid juni 28, 2013 at 9:09 e m

  lycka för mej är så enkelt som att få komma hem från jobbet efter att ha handlat, sambon har diskat och plockar upp alla varor, erbjuder sej sen att följa med ut på promenad med vovven. nått så simpelt kan få mej att le hela nästan dag.
  fast nått som fortfarande kan få mej att le även fast de skedde för nån månad sen var när han klappade min häst som jag precis hade köpt, trotts att han är helt galet hästrädd, ändå stod han där vid hagen och klappade på henne, utan att jag ens bad han om de.
  eller så kan lycka för mej vara så simpelt som att få sova en hel natt utan att vakna 1000 ggr för att sen tillslut inte kunna somna utan kliver då upp typ 4 på morronen även fast jag är dyngtrött men inte kan somna om.

  Reply
 26. Beatrice juni 28, 2013 at 10:33 e m

  Lycka.

  När man för stunden bara är. Inte har några planer, inga måsten. När man är fullkomligt nöjd med tillvaron, just som den är. När man äntligen slutat sträva och bara flyter med.

  Då livet får vara.

  Reply
 27. Nathalie juni 28, 2013 at 11:05 e m

  Lycka är att inse att man kan vara tillfreds med vad man har! När man inser att livet blir va man gör det till, att pengar och makt inte förändrar ens livsstandard mer än till det ytliga. Carpe diem, stämmer så bra! Vi lever inte länge på en underbar planet! Gör det bästa av det, var dig själv och NJUT!

  Reply
 28. Beatrice juni 28, 2013 at 11:10 e m

  lycka för mig är att kunna känna att jag lever,
  att kunna känna att jag faktiskt finns.
  att se mina vänner le, det är lycka!
  att hitta 100 spänn i ett par gamla jeans,
  att komma i 3 år gamla byxor.
  att höra min familj säga att dom älskar mig.
  lycka för mig är någonting helt fantastiskt.

  Reply
 29. Frida juni 28, 2013 at 11:17 e m

  Lyckan för mig kommer alltid vara minnet av när jag kramade min dotter för sista gången innan hennes cancer tog henne. Jag älskar dig Hanna.

  Reply
 30. Sabrine juni 28, 2013 at 11:49 e m

  Lycka för mig är ett tillstånd. Livet är så oförutsägbart, det är häftigt. Lycka kan vänta runt hörnet. Du kan också inse att du redan har den.

  Reply
 31. Louise juni 28, 2013 at 11:53 e m

  Lycka behöver inte vara något stort oåtkomligt som vi anstränger oss och gör allt för att uppnå. Lycka för mig är livsglädje, ren livsglädje. När jag lägger mig på kvällen med en god känsla i magen inför morgondagen är jag lycklig. När jag umgås med mina vänner och känner mig helt bekymmerslös är jag lycklig. När jag reser för att spänt upptäcka världen är jag lycklig. Lycka känner jag när jag med glädje lever mitt liv.

  Reply
 32. nikoline juni 29, 2013 at 12:11 f m

  Det finaste jag vet är att vakna till på natten och titta till höger och se min älskling ligga och sova samtidigt som han omedvetet håller om oss, oss skriver jag för att vår lilla dotter ligger i magen och väntar på att få komma ut om 3 veckor<3 Det finaste är att jag är då jävla stolt över att han är min och att jag bär hans barn. Han har och kommer alltid stötta lug och trösta mig när jag är ledsen osv. Jag har senaste åren legat mycket på sjukhus och fått tunga besked om en obotlig sjukdom, men han får mig att må bra och ta dagen som den kommer. Han är mitt allt och alla borde få den äran att känna som jag känner till honom, mitt hjärt mitt allt!

  Reply
 33. L juni 29, 2013 at 12:17 f m

  Lycka är svårt att definiera. Men just nu skulle jag också säga att jag är lycklig. Jag är 19 år och har redan hunnit var med om en hel del. Jag har haft ätstörning, självskadebeteende, alkohol och drogberoende. För ett halvår sedan skulle lycka för mig vara som en droppe i havet. Finns ens lycka, tänkte jag då? Men att ha gått från att vara en självmordsbenägen narkoman till att faktiskt stå här i dag och känna att jag är nöjd med livet. Det trodde jag aldrig skulle hända. Det finns dagar då det fortfarande är en kamp att leva, men jag försöker se nått bra i varje dag som går. För jag vet att bara man vill så löser sig allt. Nu har jag ett jobb som jag går till och känner att jag trivs med. Har en familj som jag skulle kunna ha bättre kontakt med, men som jag ändå vet alltid finns där för mig. Vi är liksom samma kött och blod.
  Sen så har jag mina vänner. Mina vänner som jag idag skulle kunna gör allt för. Jag har betett mig som en riktigt jävla idiot mot dom. Men ändå så har dom alltid hållit i min hand oavsett. Jag tror ärligt talat det inte finns klokare människor än dom. Dom har fått mig att inse att jag faktiskt är värd att leva.
  Men ja, vad är egentligen lycka? Just nu är lycka för mig när jag vaknar upp på morgonen och känner att livet är bra, att jag duger helt enkelt. Förut tyckte jag att ordspråket ”man lär sig av sina misstag” bara var en klyscha. Men fyfan va sant det är. Ibland känns det som jag gjort så många misstag att jag vet allt rätt och fel utantill. Men jag har så fel, Jag lär mig så mycket om man själv varje dag. Herregud, fan va jag börja tänka på hur mitt liv varit. Men samtidigt är jag så jävla glad över alla fel jag har gjort. För annars skulle jag inte vara den jag är idag. Just nu lever jag ett liv som jag känner mig lycklig med. Men vem vet vad jag gör om 5 år? Jag kan inte veta om jag är lyckligare då. Men eftersom att jag varit med om ett helvete så är det inte mycket som behövs för att jag ska känna mig lycklig. Bara jag gör det jag vill och känner mig nöjd över mig själv så är jag lycklig. Tycker människor tänker för mycket på vad andra tycker och ska verka ha ett sånt perfekt liv. Men shit, ingen har ett perfekt liv. Det vet vi alla.

  Reply
 34. jhs juni 29, 2013 at 12:21 f m

  Lycka är när man trots mörker känner ljuset!

  Reply
 35. linnea juni 29, 2013 at 12:36 f m

  Att gå och lägga sig när man är riktigt trött! att äta choklad när man är riktigt sugen. när något jobbigt som man har gruvat sig för är över. att känna doften av vår, att ge någon en present och se dom öppna den och bli genuint glad, när hårt arbete lönar sig. att prata om himmel och jord med speciella personer, att inse att det bara är lördagmorgon och hela helgen är kvar, att skratta tills det gör ont!! detta är lycka

  Reply
 36. Sara juni 29, 2013 at 12:36 f m

  Lycka för mig är att vara fri. Att slippa tänka på morgondagens bekymmer och bara få LEVA.
  Lycka för mig är alla mina fina minnen jag bär på, de är dem jag kommer bära med mig livet ut.
  Lycka för mig är att få bra betyg och utmana mig själv.
  Lycka för mig är att se mina nära och kära glada.

  Reply
 37. anonym juni 29, 2013 at 1:36 f m

  Lycka för mig är att se min cancersjuka mamma i ögonen och genom hennes blick känna inombords att allt kommer bli bra.

  Reply
 38. Josie juni 29, 2013 at 2:41 f m

  Lycka är så otroligt flyktigt… men för mig är det de där korta ögonblicken då man slutar tänka och bara lever, man tänker inte på morgondagen, man bryr sig inte om någonting annat, man är bara där och då, ingenting annat spelar någon roll, man glömmer alla problem, man kan skratta och man mår bra, omgiven av människor man älskar. Ögonblicken som ger livet mening.

  Reply
 39. Natalie juni 29, 2013 at 2:50 f m

  Hej!
  Skulle vara roligt om du kunde berätta lite mer om Magaluf. Funderar nämligen på att åka dit men får inget riktigt grepp om hur det är där.
  Hur är det att bo där, dyrt, svinigt? Har du något hotell att rekommendera/något man ska undvika? Under vilken period är det roligast att fara dit? osvosv, ja du förstår säkert!

  Reply
 40. Hannah juni 29, 2013 at 2:52 f m

  Det är så himla fint att läsa vad alla skriver här i kommentarerna. Jag är själv en väldigt deprimerad person och kan inte riktigt sätta finger på vad som är lycka för mig, men en sak som gör mig väldigt lycklig är när jag kan hjälpa nån annan eller göra någon annan glad, då får jag helt klart ett lyckorus.
  Kram

  Reply
 41. Kim juni 29, 2013 at 10:38 f m

  Lycka för mig är våran dotter och våran mini som ligger i magen till september. Att vakna till min dotters skratt varje morgon, att sen henne lära sig nya saker varje dag, att sitta med henne i famnen när hon somnar på kvällen.. DET är lycka 🙂

  Reply
 42. Natalie juni 29, 2013 at 11:11 f m

  Happiness is a mood not a destination 🙂

  Reply
 43. Elin.O juni 29, 2013 at 12:43 e m

  Det finns så många människor i världen som har sjukdomar och inte mår bra. Att jag själv och mina nära och kära är friska och mår bra är lycka för mig. Att veta att dom mår bra och har det bra gör mig lycklig. För hur rik du än är så kan du aldrig köpa dig fri från sjukdomar.

  Reply
 44. Tove juni 29, 2013 at 1:12 e m

  Lycka för mig är att.. dansa som om det inte fanns någon morgondag på en härlig klubbspelning med ett bra band, ligga på rygg bredvid en underbar person en solig sommardag på nyklippt gräs, skratta så att man får ont i magen med mina närmaste vänner, åka skidor nerför en bred och hyffsat brant backe på morgonen då det finns orörd nysnö, sitta framför en lägereld och mysa med fint folk till härligt ostämd sång.. jag kan skriva en hel roman. Det finns så mycket som kan göra en lycklig, det kan vara något helt oväntat. Så länge man tar vara på de fina stunderna i livet och inte ”letar” efter lycka så kommer man att få uppleva det underbara tillståndet. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan.

  Reply
 45. Malin juni 29, 2013 at 1:24 e m

  Att vara lycklig är att leva i nuet. Att vara olycklig är att leva i det förgångna eller i framtiden.

  Reply
  1. Linda juni 29, 2013 at 9:46 e m

   Åh.. tänkvärt!!
   Detta kommer jag ta med mig.. så sant! Tack för den tankeställaren 🙂

   Reply
 46. Kristina juni 29, 2013 at 1:25 e m

  Att få somna och vakna bredvid han jag älskar <3

  Reply
 47. Alexa juni 29, 2013 at 2:33 e m

  Lycka är att sova bredvid den man drömmer om.

  Reply
 48. Sara juni 29, 2013 at 3:01 e m

  Är lycka verkligen att vara omtyckt och uppskattad? Att ha massa pengar? Att kunna köpa allt man vill? Är det verkligen lycka?
  Är Justin Bieber lycklig för att han har massor utav pengar, för att 40% av världens tjejer vill ha honom, för att han kan få vilken tjej han vill? Är det verkligen lycka? Kan inte en kvinna i Togo med 8 barn vara lika lycklig som Justin Bieber utan att ha alla dessa pengar? Jo, det är klart hon kan.
  Inga undersökningar visar att människor i rikare länder är lyckligare än människorna i de fattiga länderna. Undersökningar visar att människan är lyckligare innan hon vinner på lotto än efter.
  Lycka är något själviskt, lycka är något som människan strävar efter för sin egen fördel.
  Är du nöjd med dig själv är du nog lycklig, det kan vara allt från att ditt barn klarade skolgången till att du klarade att stå på händer. Lycka är något själviskt.

  Reply
 49. soffi juni 29, 2013 at 3:12 e m

  ”I feel like people get lost when they think of happiness as a destination We’re always thinking that someday we’ll be happy, and we’ll get that car or that job or that person in our lives that will fix everything. But happiness is a mood, and it’s a condition not a destination. It’s like being tired or hungry, it’s not permanent. It comes and goes and that’s okay. And I feel like if people thought of it that way, they’d find happiness a lot more often.”

  Reply
 50. amanda juni 29, 2013 at 4:16 e m

  Lycka är när man känner att man har allt och inte behöver mer <3

  Reply
 51. Viktoria juni 29, 2013 at 6:02 e m

  Lycka för mig är att vara med de jag älskar, min familj och hundar! Det finns ögonblick som inte går att beskriva. T.ex. När jag kramar min storasyster som kommit hem efter ett år i USA eller när mina hundar kommer och möter mig i dörren och svansen går som en propeller. Det handlar inte alltid om glada om tillfällen jag kan känna samma känsla när någon utav mina hundar har tuggat på min sko och jag känner ”fan också mina favoriter” men aja det finns nya att köpa och hunden skäms ihjäl och så vips så har jag glömt det!! Eller varför inte när min handikappade kusin ger mig sitt största och ärligaste leende! Det är lycka att få vara med de man älskar i både sorgsna och glada tillfällen, enligt mig!!

  Reply
 52. Em juni 29, 2013 at 6:03 e m

  Lycka för mig är att rulla en fet till tunga beats ur högtalarna. En varm sommarnatt vart som helst med rätt sällskap. Kanske borde svara äkta kärlek, barnafödande och liknande. Eller något mer PK för att slippa kritik. Men vet ni vad? Jag bryr mig inte. En kille sa en gång att drömtjejen skulle kunna två saker ”suga kuk och rulla jointar”. Inte för jag bryr mig. Men jag kan. Lycka är att lära sig att bry sig om rätt saker och inte bry sig om det övriga.

  Reply
 53. Nina juni 29, 2013 at 6:21 e m

  Lycka för mig är att riva av ett hårt och härligt träningspass, att få pussa på min fem månaders systerson, umgås med mina syskon och familj i solen, lycka för mig är sommar, att få kramas med mina allra bästa vänner, skratta hjärtligt så att magen värker, lycka för mig är att få hoppa upp i min killes smutsiga famn när han har jobbat hela dagen och är dödstrött men saknar mig så pass att han väljer och komma till mig. Jag tror helt enkelt det blir vad man gör det till.

  Reply
 54. stephanie juni 29, 2013 at 6:22 e m

  Min lycka är när jag ser min mamma som har kämpat och gått på knäna för mig och min brors skull le. Det är den absoluta lyckan för mig, går inte att förklara med ord.

  Reply
 55. HAHA juni 29, 2013 at 6:49 e m

  åh du är så snygg!!! …….. not

  Reply
 56. Camilla juni 29, 2013 at 7:26 e m

  Lycka för mig är när jag vet att jag har full kontroll över mitt liv även om omgivningen är negativ och verkligen försöker trycka ner mig. Lycka för mig är då jag kan ligga timtal på stranden med brorsan och låta minnena ta över. Lycka för mig är då jag kan käka så mycket glass och pizza jag vill utan att behöva känna ångest eller må illa av det. Lycka för mig är att känna mig säker i min tillvaro och se på min framtid som något positivt! Kram

  Reply
 57. Boosse juni 29, 2013 at 7:34 e m

  Lycka för mig är att se mina barn lyckliga och friska.
  Se dem le, höra dotterns skratt och känna hur det smittar av sig.
  Se dotterns redan självklara kärlek till sin 3 veckors lillebror. Se glädjen i hennes ögon när hon pussar honom om och om igen och får tillbaka det största leendet en bebis kan ge.

  Reply
 58. Emma juni 29, 2013 at 8:56 e m

  Min lycka är när jag kan känna i magen hur jävla bra jag mår! Det är inte varje dag, men när jag väl tänker på det, och det pirrar till i magen. Då är jag jävligt lycklig!

  Reply
 59. Moa juni 29, 2013 at 9:48 e m

  Jag vet inte vad lycka är. Men när jag är lycklig, så kommer jag på mig själv med att sitta på bussen och le för mig själv när jag kollar ut genom fönstret och har musik i öronen. Jag ser lite mongo ut för omvärlden, men jag vet att jag är lycklig.

  Reply
 60. H juni 29, 2013 at 9:56 e m

  Lycka för mig är att ha den man älskar i sin närhet.

  Reply
 61. nanna juni 29, 2013 at 11:46 e m

  Efter många jobbiga år, mobbning, falsk anorexi och ensamhet osv så kämpade jag ändå på och har nu tagit studenten och gått ut med super betyg, blivit erbjuden jobb på alla arbetsplatser jag haft praktik på och där jag valt att jobba så har jag fått träffa en arbetskamrats bror som idag är min sambo, min första pojkvän och jag känner mig nu för första gången okej. Många människor har fått mig att må sämre än jag önskar någon annan men det krävdes en människa för att förändra allt, idag är jag lycklig! Han får mig lycklig varje dag fortfarande efter 1år, otroligt i min värld!

  Reply
 62. Hanna juni 30, 2013 at 12:21 f m

  Lycka är som känslan när sommarlovet började, eller tentan är klar och man bara vet att nu väntar det något gott framför en, som kan ex. Vara att inte behöva göra någonting alls och bara vara!
  Samma känsla kommer efter ett hårt men lyckat arbetspass. Känslan när man gjort något bra!

  Reply
 63. Lollo juni 30, 2013 at 11:02 f m

  Lycka för mig är att få vara med min familj.

  Reply
 64. Amy juni 30, 2013 at 12:55 e m

  Min största lycka är att efter misshandel, anorexi, beroenden av olika medel/beteenden, inte litat på någon, alkoholiserad far och dåliga vänner…
  …att äntligen få säga att jag är lycklig, det är min lycka. Jag har hittat en själsfrände, riktiga vänner, balans i livet, att bara få vakna och inse att jag lever och lever bra igen efter allt helvete. Det är lycka.
  Min pojkvän, mamma, bror och vänner är de som fått mig att vilja vara kvar här. De är min lycka.

  Reply
 65. Sandra juni 30, 2013 at 2:44 e m

  Vad ska man säga? Lycka är något som tolkas olika från människa till människa, och inget är fel – om inte lycka för dig innebär att någon annan får lida för det dvs.. Det är väl ändå fel. Haha!
  Jag tror inte riktigt jag funnit någon ordentlig lycka ännu, kanske imorgon, kanske om en vecka eller om 30 år, vem vet egentligen? Däremot så ser jag andra som ser lyckliga ut för stunden, eller oerhört glada. Jag tror inte på att det finns folk som är lyckliga hela tiden och inte har några motgångar men att se ett par som håller i hand, kysser varandra och har världens leende.. Det kan vara deras lycka – för stunden. Och oavsett vem, var, när eller hur det sker, så glädjer det mig att se att andra mår bra. 🙂

  Reply
 66. Jasmine juni 30, 2013 at 3:31 e m

  Lycka för mig är att oansträngt kunna le hela tiden.

  Reply
 67. Therese juni 30, 2013 at 8:00 e m

  Jag är bara 16 år, och har precis börjat leva mitt liv. Trots det så har jag gått igenom väldigt mycket saker som de flesta inte har gjort. Jag har varit nere på botten, och jag har halft varit uppe på toppen. Lycka kan vara många olika saker, och olika människor upplever det på olika sätt, och sedan så finns det olika sorters lycka. Man kan känna lycka när ens mamma ger en mer pengar än vad man igentligen ska ha, lycka kan vara när man träffar den stora kärleken i sitt liv, lycka kan vara när man har en rolig dag med sina vänner, och lycka kan vara när man sitter med sin bästa vän, och känner sig så förbannat lyckligt lottad över att ha en sådan fin person i sitt liv. Lycka kan vara många olika saker, och i olika former. Om jag har upplevt den ultimata lyckan? antagligen inte. Jag är bara 16 år och har ett helt liv framför mig. Men en sak kan jag säga med säkerhet, och det är att, lycka måste inte bara vara en dans på rosor. För att känna av lycka och vara lycklig, så måste man inte ha allting man önskat, och man måste inte ha allting perfekt. Man måste heller inte ha gått igenom allting, man kan även vara lycklig på vägen. Man kan väll säga att lycka är när en dröm går i uppfyllelse, när man har en dröm avbockad på listan. Men man kan faktiskt vara lycklig medan man uppfyller den.

  Jag tror att vi alla är så beroende av att hitta lyckan, och på att vara lycklig. För det är det vi läser om att folk är, och det är det man ska vara. Vi har en bild uppmålad om hur lyckan ska vara, och vad man ska göra för att bli lycklig. Jag har just nu en hel del saker i mitt liv som är rätt negativa, bråk, svek och lögner. Men jag är lycklig endån, och jag känner av lycka, för att den som skapar lyckan är enbart vi själva. Ingen annan kan skapa den åt oss. Jag har ett helt liv framför mig, där jag kommer göra mer misstag än vad jag redan gjort, men lyckan finns där bredvid oss hela tiden, under hela livets resa. Vi får bara bestämma oss för när vi ska ta fram den och njuta av den.

  Reply
 68. Cat juni 30, 2013 at 8:03 e m

  Lycka är att känna sig fri, fysiskt och mentalt. Och att bli älskad för den man är både i bra och dåliga stunder…

  Reply
 69. Jenny juni 30, 2013 at 10:20 e m

  Lycka är att veta att man betyder lika mycket för någon som han betyder för mig! Jag är lycklig upp över öronen. Mitt hjärta slår i 180 varje gång min pojkvän ser på mig. Det är lycka. Och att veta att han gör allt för mig & även accepterar mig för den jag är & stöttar mig till 130%, alla borde få uppleva lycka !

  Reply
 70. Stephanie juli 1, 2013 at 5:52 e m

  Lycka för mig är att bli älskad. Inte nödvändigtvis av en ung pojksparver som älskar mig för stunden . Utan kärleken från min familj. Kärleken som ingen kan ersätta.
  Min familj har inte alltid haft det lätt, min syster blev sjuk som liten med cancer. Ett tag trodde man inte att hon skulle klara sig. Men idag är hon 22 år och frisk som en fågel. Hon ser inte ut som alla andra då lårmuskeln fick tas bort. Så vi har fått leva med hennes deprissioner över folks blickar. Mest av allt gick det ut över mig, men nu flera år senare har det missödet gjort min familj starkare. Vi finns här för varandra, i vått och torrt. Efter fler jobbiga situationer , bortgångar osv så har vi alltid rest oss. Inte som individer utan som en helhet. Som en familj ska göra. Det gör mig lycklig , det är sann lycka för mig.

  Reply
 71. Linnéa juli 2, 2013 at 10:04 f m

  Lycka för mig är när människor offrar sin frihet, sina pengar och sin fritid för att hjälpa djur.
  Detta är ren lycka för mig, och se att vissa människor faktiskt bryr sig och anstränger sig.

  http://www.youtube.com/watch?v=EBpzvb31gAQ

  Reply
 72. Martina juli 2, 2013 at 3:59 e m

  Lycka är att känna balans inom mig själv och att våga tillåta mig själv att vara stolt över mina prestationer.

  Lycka är givetvis även kärleken mellan mig och min sambo samt mina vänner, men den lyckan är allt för flyktig.

  Reply
 73. Maria juli 5, 2013 at 12:53 e m

  Livet går upp och ner i perioder beroende hur man tar allting som kommer på ens väg. Jag är lyckligast när jag ber böner till Jesus och han ger mig kraft och frid när jag behöver det och när jag umgås med min man. Jag tror att balans är ofta det som också som ger en lycka. Att försöka ha alla bitarna i sitt liv och inte för mycket av en sak eller så. Det är viktigt att ha bra människor vid sin sida som verkligen vill en väl. Det är min recept för att vara lycklig =)
  Ha en Jättebra fortsatt vecka Vackra Paulina!
  Massa kramar till dig <3

  Reply
 74. Kristina oktober 7, 2013 at 10:26 f m

  Lycka för mig är när mina två små söner ler mot mig eller springer mot mig och ger mig den härligaste kramen just då känns alla bekymmer som man bär på som bortblåsta. Man känner sig så närvarande och levande och undrar om man verkligen har förtjänat dessa fina människor vilket också har fått mig att inse att lycka är verkligen en känsla och har inget alls med materiella saker att göra. Har sett alltför många människor i min närhet med mycket pengar som lever tragiska liv. Detta får mig att faktiskt bli lite rädd för pengar då jag sett på nära håll hur det har förstört mångas liv. Mvh Kristina

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *