Är det någonting jag lärt mig under mina år som ”offentlig” ”känd” ”bloggare” eller vad man nu vill kalla det så är det att ju mer du visar av dig själv. Desto mer kommer folk att använda det emot dig. Det spelar absolut ingen roll i vad man skriver. Jag skrev för många år sedan ut mina komplex, då var det min panna och mina tänder… Nä, men vad tror ni att jag fick höra efter det jo att jag hade VÄRDLENS största panna. Varför vill man skriva så till någon annan människor? Jag var liksom 15 år och jag mådde extremt dåligt över det, delvis för att folk påminde mig om det varje dag. Började t.ex. att klippa bilder så att inte pannan skulle synas. Hade fula flottiga luggar som blev spretiga. Det var allt jag tänkte på.

Sen så blev jag lite äldre… Och folk började kanske att fatta att min panna inte blev mindre över att dom klagade på den eller så kanske folk blev lite äldre och kom i underfund med sig själva?

Och till det här med tänderna. Jag mådde dåligt, OTROLIGT DÅLIGT över det. Hundratals kommentarer på mina youtube klipp. Att jag ens vågade prata till slut var ett under. Nu idag så hatar jag och stör mig på andra som inte har perfekta tänder, för det var det många (jag säger inte alla) som berättade det för mig. Jag tänkte att man inte dög om man inte hade spikraka tänder. Jag fick höra det vart jag än gick liksom. Ett tag så gick det till och med så långt att jag försökte slå ut mina tänder med en hammare, och då var jag liksom 16 år gammal.

Sen så skaffade jag tandställning och ska jag vara helt ärlig, så känns det som en del av mig har försvunnit. Även om jag är nöjd med mina tänder idag och tycker att dom är jättefina så har jag börjat leta andra fel på mig själv. Förut så tänkte jag ” att bara om jag hade haft raka tänder så hade allt vart bättre”.. Fast vet ni vad… Det funkar inte så. I alla fall inte för mig.

Jag gillar mig själv. Jag har på något sett acepterat att det är så här jag ser ut. Jag kan inte säga att jag älskar mig själv, men jag är okej med hur jag ser ut. Jag skulle inte vilja ändra mig själv. Visst kanske kroppen, men jag måste komma igång med träningen. Och rätta till mina tatueringar. Jag är bara som vilken tjej som helst som försöker att överleva dagen eller hur man nu ska säga det.

Jag vill bara må bra. Jag behöver absolut inte va den tjej som står med halva sminkbruken i ansiktet och svankar i mitten av ett rum fullt med killar för att få uppmärksamhet. Sådetså 🙂 Tack till alla som stöttat mig under min ”resa”. Och tack till alla er som mobbat mig. Ni har gjort mig starkare. Men jag har också lärt mig att det tar lång tid att hitta sig själv.

Från en kväll där jag var med en viss tjej som bara brydde sig om smink och hår och tyckte att jag borde sminkat mig mer. Såg ut såhär i slutet av kvällen. Fresh!

Jag i mitt esse liksom.

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (45)
 • Linn

  Du är fantastiskt vacker, det kommer du att inse när du är äldre. Du har en hög panna men det ger dig bara ett ”öppet” och intelligent intryck. Dina tänder ger dig karaktär och det gör likaså dina tatueringar, just för att de inte är perfekta. Du är fantastisk när du vågar vara dig själv och stå för dina åsikter. Jag vet att livet är svårt, framförallt när man är tonåring,men det blir lättare så stå på dig. Kramar

 • Alexandra

  Jag satt och tänkte på ”den stora pannan”, när man var yngre så va de ju populärt att ha näst intill obefintiliga ögonbryn och de kanske gjorde att pannan framhövdes mer än va den gör nu när du har fina fylliga ögonbryn som tar lite mera plats:)

 • Saga

  Måste bara säga att du behöver inte ha komplex över något för du är hur jävla snygg som helst och verkar vara den bloggaren som har mest vett i skallen. Smart och snygg!

 • Sabiina är namnlös

  Har följt din blogg ett tag och det du skriver om pannan… Jag hade aldrig tänk på det om du inte hade skrivit det :s Jag tycker du är snygg :3 *nej jag vill inte ragga på dej* Och du är en de bloggare som jag ser upp till, resten av bloggarna jag läsar hatar jag mest x) Varför ser jag upp till dej? för jag tycker du är cool. När du ”skriver av” dej brukar jag oftast hålla med (: /Sabiina – MultiLogo

 • Matilda

  Hej Paulina! Tänkte börja med att skriva att du är så himla vacker, du har en jättefin panna som du absolut ska älska! Du skrev i ett inlägg över detta att du kanske vill bli modell och då är det bra att ha en hög panna. Se på Ex. Tyra Banks, hon blev mobbad för sin panna, men sen var det en av de sakerna som gjorde henne till den modellen som hon var!

 • Julia

  Så du hatar folk med sneda tänder? Man tackar.

 • Jessika

  Du är hemskt fin Paulina. Jag antar att det är svårt att ta till sig komplimanger på bloggen, men jag menar det verkligen. Du har jättevackert formade kindben och ögon, du har vackra drag överhuvudtaget. Jag älskar att du alltid verkar så äkta, både på dina bilder och i det du skriver. Även fast jag inte känner dig känns det som att du inte är fejk.

  Jag vet att jag bara är en i mängden, men jag hoppas ändå att du läser min kommentar och försöker förstå hur många det egentligen är som beundrar dig och tycker du är vacker.

  Puss till dig, du vackra kvinna!

 • Felicia

  Hej Paulina!
  Ville bara säga att du är verkligen vacker. Det är våra ”flaws” som gör oss till dom vi är.
  Precis som du har jag hög panna. Har alltid fått höra det och hade alltid lugg när jag va mindre så den inte skulle synas. Jag visste inte ens om att min panna va hög förens någon sa de. Då va det de enda jag kunde tänka på. Men det gick över med tiden och idag visar jag alltid pannan, tycker faktiskt det är bättre med en hög än en kort, men det är ju en smaksak 🙂 sedan mina tänder.. Blev av med min tandställning för 3 år sen, innan det har jag aldrig lett med tänderna. Alltid fått höra ”kan inte du visa dina tänder, dom ser så roliga ut”.. Hur tänker man då liksom? Oftast sa jag nej men en gång vart jag så trött så när en tjej kom fram och sa så, då visade jag tänderna. Sen när hon stod och skrattade fråga jag om inte kunde visa sina tuttar, har hört att dom r riktigt stora. Det roliga var att hon inte hade fått några atm medan alla andra fått det. Kanske inte så snällt men damn det var och är mitt stoltaste ögonblick. Haha!
  Ha de götttt!! Puss

 • katti

  FY FAN FOLK ÄR GRISIGA. JAg vill bara säga en sak o det är att jag tyckte dina tänder va jätte charmiga förut 🙂 O Dom är säkert lika fina nu.
  jag har raka tänder naturligt, men jag har en glugg. Men jag älskar skeva tänder! Gärna snea, en över en annan osv, tycker det är jätte charmigt O Snyggt!
  Tror inte att ni bloggare ska ta åt er(förstår att ni gör det) men folk är avundsjuka o elaka,finns det inget att klaga på så kommer de skaffa nåt att klaga på iaf 🙂 Fortsätt med det du gör, du är grym & dunder snygg!! & det har du alltid varit 🙂

 • Ida

  Är egentligen för lat för att kommentera men nu kunde jag inte låta bli. Du har alltid varit det finaste bloggerskan och du har alltid varit min favorit. Din glugg och panna tycker jag är charmigt, ta det inte på fel sätt men det är verkligen du och du är supersöt och har en supersexig kropp! Var stolt över dig själv Paulina!

 • jj

  jag skulle göra allt för att ha din kropp, jag ser inte det minsta fel alls! och hur får du håret sådär fint?! lockarna är ju helt perfekta, plus att dina tänder nu är sjukt fina.
  tycker du ska kolla dig själv i spegeln å säga det till dig själv varje dag 🙂

 • Amanda

  Åh jag kände igen mig så mycket i det du skrev, jag är 14 år och har också en stor panna som jag verkligen hatar och måste leva med att jag trycker ner mig själv genom att leta brister på mig själv. Jag vet själv att min panna inte kommer bli mindre även fast jag tänker på den hela tiden och är så osäker i mig själv, har till och med (som du) klippt lugg, även fast jag är så jävla ful i det så har jag ändå gått runt med det för att dölja pannan. Det värsta är att jag är så himla osäker kan inte gå i uppsatt utan att jag ska gå och tänka på hur jag tittar och her mitt huvud för att pannan inte ska synas för mycket. Sen är det dom dära kommentarerna, jag bryr mig så mycket om vad folk tycker och tänker och därför tar jag åt mig i vad alla säger. Och eftersom det inte finns så många som tänker på vad dom säger har jag fått höra många saker i mina dagar och jag vet att jag kommer få höra så många mer kommentarer.

 • Paula

  Hej Paulina!
  För det första! Du är verkligen supersöt, och det ör sjukt hur en panna kan hamna i fokus när allt annat på dig är så vackert!
  För det andra! Jag tyckte det var super charmigt med dina förra tänder! Jag hade också jätte sena framtänder förut, och skaffade tandställning. Som jag faktiskt ångrar vissa dagar. Min mamma har exakt sånna tänder jag hade innan, och hon hade inte varit hon utan dom tänker jag nu!
  Var nöjd som du är!
  Vackra Paulina !

 • sanna

  Sluta upp med komplexen, du är ju dösnygg! har med haft komplex för hög panna tills jag läste att idealet för ett perfekt ansikte är att ha en hög panna ;D

 • Anna

  Du är grym! Det är precis så man ska leva, njuta av hur man ser ut och att faktiskt vara one of à kind 🙂

 • thesswester - inte som alla andra

  jag verkligen ÄLSKAR detta inlägg! du är så brutalt ärlig och det avgudar jag med dig.
  vi alla har våra komplex, även killar, även om de inte erkänner det på samma sätt som vi tjejer. jag har komplex, du har komplex, alla har vi komplex. och det är våra brister som gör oss vackra! för tänk om alla hade sett likadana ut eller varit ”perfekta”. det hade inte varit snyggt eller roligt alls! eller hur?

  keep up the good work bruden, DU ÄR GRYM! Glöm aldrig det!

 • Vickan

  Hej Paulina! Även om du inte tycker om din panna, så är den en av sakerna jag är riktigt avundsjuk på. Du är så snygg! Låt ingen trycka ned dig. Girl, you rock!

 • Emilie

  Du är jätte fin och söt som du är! Ingen människa är perfekt men du är väldigt nära perfekt med ditt utseende Paulina 🙂

 • u will never know

  jag kommer ihåg när jag såg dig och jag började kolla på dina tänder, ska säga till dig att enda fucking anledningen jag kollade var för att folk hade överdrivit, du själv också, sen när jag såg dig så det enda jag kunde tänka var hur söt du var och hur gulliga dina tänder var, dom var charmiga på nåt sätt, du vet som Madonnas mellanrum? eller kirsten från twiligth venne hennes efternamn hon har också sådär överbett men folk tycker hon passar i de för såna saker har sin charm. Jag tror du märkte att jag kolla, förlåt asså jag lovar skulle inte ens tänka på dina tänder om det inte hade varit för allt överdriv och hype över dom. men iallafall jag förstår vad du menar när du känner att du förlorat en del av dig själv, de e den charmen… inte att du inte e charmig eller vafan man ska säga asså de svårt o förklara, du e inte mer ba för du har raka tänder o du e inte mindre heller. lika fin som vanligt wallah paow. asså du e så missförstod människa hahhaha folk tror du e rasist o sånt men du e inte de o jag e invandrare, du får ba luft bakom skärmen så flyger saker ur dig som låter fel, alla har fördomar man kan inte tvinga folk ändra de, de e något som folk måste kunna ändra själva från erfarenhet. du e ung också fotfarande tro inte ba för du e 18 att du e vuxen nu…. de kanske låter som jag inte gillar dig men jag gör de verkligen av alla bloggare e du min favorit o hela den här texten är helt orimlig o typ huller om buller o pallar inte tänka på grammatiken ens men hejdå du söt

 • mm

  skrev värsta grejen till dig men min kommentar kom inte upp 🙁

 • Lisen

  Och med det här inlägget visar du att du verkligen har någonting att vara stolt över BAKOM din fina panna också 🙂 Många klagar över bloggares bristande språk och grammatik, men herregud vilken viktig poäng du lyfter fram. Du verkar mognare än många andra 19åringar på flera sätt och vis 🙂

 • nina

  hej paow! vet inte om du ens läser dessa kommentarerna men ville ändå kommentera att du är så sjukt snygg och som du själv skrev kommer man alltid hitta fel på sig själv. kan tänka mig att alla de som bläddrar förbi denna kommentaren tänker på sina egna komplex men de kommer alltid finnas där. det finns inget ” bara jag hade perfekta tänker kommer jag vara lycklig” det handlar om att vara lycklig trots att man inte är perfekt och förstå att man aldrig kommer bli det. jag har många vänner med grymt dåligt självförtroende men varje gång dom har kommenterat någon annan och säger t.ex” kolla så fin kropp hon har, jag är jätte tjock” har jag frågat dom” hade du velat byta utseende helt med henne ” 98% av alla har svarat nej och sagt att dom hellre är sig själva. så fråga er själva de nästa gång ni är avundsjuka på andra. visst dom kanske har en skit snygg kropp men ni här något annat! Paulina du är jätte fin precis som du är, varje kille som sett en bikini bild på dig blir ju galen. upskatta de ni har tjejer! / http://www.ninakinaa.blogg.se

 • :)

  Åhh,fan va awesome du e nu..Det e exakt en sån här ärlig och peppande text tjejer me komplex behöver få läsa i bloggar!!Känns som en frisk fläkt i kontrast till alla andras utseendefixering och strävan efter perfektion..keep it up:)

 • Ellinor

  Människor är dumma i huvudet! Varför ska man kranka ner på andra människor har jag aldrig förstått. Mår man bättre av de själv eller va är anledning?
  Jag har följt dig i ja kanske 3 år, åh du är en så god tjej som hamnar fel ibland. Råkar ut för fel människor som jag har uppfattat de på bloggen iallafall! Stå på dig! Ingen ska få trampa på dig mer

 • sara

  Jag har ALDRIG tänkt på din panna.. Det var nåt nytt. Inte ens nu när jag tittar på den ser jag nåt konstigt? helt normal panna..

 • Anastasia

  Väldigt fint inlägg! Känner igen mig så mycket i det du skriver, speciellt det sista. Jag älskar inte heller varenda centimeter av mig själv, men jag har accepterat mina komplex, de är okej liksom.
  Stå på dig Paulina, det har var ett riktigt bra och väldigt äkta inlägg!

  Puss på dig, och fyi så tycker jag att du är fin, oavsätt vad småaktiga människor säger. 🙂

 • S

  Det är vackert med stora pannor! 🙂 (Har själv en stor panna haha!) Man kan fixa så mycket mer med frisyrer då tycker jag! 🙂 Och dina gamla tänder var charmiga! Och de är jättefina nu med 🙂
  Det viktigaste är att man lär sig trivas med sig själv, för det handlar inte om vad andra tycker om en, det har det aldrig gjort. Innerst inne så bryr vi oss bara om vad vi själva känner. För så länge man själv är lycklig o trivs med vem man är och hur man ser ut… så gör man ju det! :p Oavsett andras åsikter! 🙂

 • yo go girl!

  paow det är sånna här texter som får dig att omvärderas!!visst,jag älskar smink,men inte fan går jag runt o tjatar på mitt folk att dom ska brja sminka sig osv osv…jag är utseendes fixerad till 99½ när det kommer till mig själv,men om jag ser andra så önskar jag väldigt ofta att jag såg ut som dom,att jag har naturligheten som dom,och du är en utav dom!! yo go girl!! bilda dig ingen skev självbild så som jag har gjort,en dag kan det krossa dig helt.peppa folk,bry dig om folk som faktiskt inte vill ändra på DIG! ingen annan kan bli som du pao.du är elegant,du är PAOW!!

  Svar: Tack!

 • www.ladore.se

  Handdesinfektion med Parfym
  Den enkla vägen till rena och fräscha händer!

  LaDore by Gia-Angelina är först i Sverige med att erbjuda handdesinfektion med parfym, anpassat även för känsliga händer!
  Produkten är ett svenskt märke samt svenskt tillverkat!
  Ta hand om dina händer, skydda dig mot smuts och bakterier med stil!

  Skäm bort dig själv, ge bort till någon du tycker om, kanske en lite annorlunda julklapp?! ♥

  http://www.ladore.se

 • Sofia

  Du behöver absolut inte tycka illa om dig själv, och din panna är allt annat än stor! Du har ett jättefint ansikte som du ska vara jättenöjd över! Jag hade gjort allt för att få se ut som dig, Paulina!

 • :D

  Håller med föregående talare, denna text kändes verkligen äkta. Skönt att någon vågar gå emot strömmen och för en gång skull säga att man duger som man är. Du har en kropp som många bara skulle önska de hade, så du borde vara nöjd! Alla har vi något fel.. ingen är perfekt.

 • Fia

  jag älskar när du skriver långa inlägg som detta 🙂 Du är så vacker paulina, och alltid bra som du är!

 • Antonia

  kika in på min blogg lämna en kommentar om vilken cover ni vill höra ifrån mig 🙂 bloggen är även igång som vanligt med minst tio inlägg per dag , lets do this! massa tips om träning och massa bilder och följ mitt härliga liv 😀 Puss

 • sandra

  Blev alltid retad för min stora panna när jag var liten, barn och ungdomar kan va så elaka och oförstående! Vissa har bara helt enkelt svårt att bete sig, och tar varje tillfälle till akt att trycka till någon. Men i dag är jag i alla fall stolt över min stora panna, har fått höra att den gör mig sexig och orginel 😉 GO PAOW

 • ida

  Åhh älskade Paulina! Shit pommes vad jag har saknat såna här inlägg. Jag älskar när du skriver såna här inlägg och det inlägget du skrev om sex. När du liksom skriver om vad du tycker och tänker och delar med dig av dina åsikter. Fortsätt så för det är så gaaaaalet kul och läsa och intressant och se vad du har att säga. Ibland kan man relatera till vissa saker du skriver och ba ”fan sådär känner jag också” eller typ ”det där hänt mig”. Jag gillar när du då skriver hur du reagerar och tycker att man ska hantera saken så man själv kan ta efter då man ibland inte riktigt vet hur man ska hantera det. Mina åsikter kan förändras på sekunder, särskilt om jag läser ett inlägg som tex du har skrivit. Du kan liksom få saker att se ut på ett helt annat sätt och ur en helt annan vinkel som jag kanske aldrig skulle kunnat se på det ifrån och som då får mig att uppfatta saken på ett helt annat sätt än som jag uppfattade det ifrån början.
  Såna här inlägg är efterlängtade som fan asså!! En sak till, du är så jääääkla dösnygg så det vet du inte Paulina och du är så jäkla härlig så det finns inte!! PUSSSS

 • josefin

  Bra skrivet Paulina!! känner igen mig i det du skriver. toppen bra blogg har du också =)

 • Hanna

  Du är vacker som du är!

 • Olivia

  Du är så otroligt jävla vacker precis som du är!

 • Alice

  BESÖK VÅR BLOGG!!! ÄLSKAR DIN!!!!
  nattstad.se/agar

 • C

  Satt och googlade på ”förminska pannan” och hittade det här inlägget, mår lite bättre nu efter att ha läst det. Kanske finns det någon som kan tycka jag är fin fast jag har en groteskt stor panna…

 • jonte

  Du har fan inte en stor panna!! LITE hög kanske men inte bred eller utåtstående!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *