Tusen gånger starkare.

Jag har nyss tittat på en film som heter  Tusen gånger starkare. Egentligen så är det nog mer än tonårsfilm som lämpas för tjejer som går på högstadiet. Egentligen så var filmen ganska seg och hade inte speciellt mycket handling. Men filmen förde ett fint budskap om hur det är att gå i skolan som tjej.

Det fick mig att tänka på min skolgång.

I lågstadiet så var jag den där lilla kaxiga ungen som bråkade med pojkarna och snodde godis från dom otroligt ”flickiga” tjejerna. Sen när jag började trean så började jag i en ny skola. Allting var nytt, människorna lärarna skolan. Ja allt! Jag var väldigt blyg och neutral ända fram tills halva 4an. Då blev jag kaxig och ville ta mer plats. Folk retade mig väldig mycket. Jag vet faktikst inte varför och förstår det inte än i dag. Men det är väl för att jag vara annorlunda. Lärarna var till och med dumma mot mig som jag uppfattade det då, placerade runt mig i särklasser så jag fick samma så kallad ”hjälp” som utvecklingsstörda som gick i den särklassen. Kommer ihåg när dom  tog upp en bild på en boll och sa ”hur många ränder har den här bollen?”. Jag var bara kaxig, inte utvecklingsstörd?

Det var en otroligt jobbig period i mitt liv. Det var inte riktig mobbning, men det var pikar hit och dit. Som som tär på en när man är liten. Sen så började jag i 6:an. Det blev en ny skola med nya vänner. Då började jag umgås med en tjej som gått i min klass innan som hette Ebba. En riktigt snäll söt hästtjej. Hon hade bra inflytande på mig och fick mig att hålla mig hyfsat lugn.

Men i stället för att bli som henne så blev jag någons slags punkare som jag då kallade mig och började umgås lite smått med dom som var några klasser över mig. Vi satt i trapporna och tuperade håret på varandra för det mesta. Jag gapade och skrek hur mycket som helst. Ville vara cool och stå emot folks fula ord för att jag var annorlunda. Men inombords så grät jag. Jag gick hem från skolan varje dag med en klump i magen och en rädsla som jag inte visste hur jag skulle hantera. Så jag började skolka, jag gick från lektionerna för att jag kände mig orättvist behandlad när någon kille i klassen kastade papper på mig och jag skrek tillbaka. Visst var jag inte guds bästa barn, men jag har blivit felbehandlad enda från första början av Hagaskolan och Lyckebyskolan.

I sjuan så blev det jobbigt på riktigt och jag bytte skola till Kunskapsskolan som är en friskola. Där började jag ugmås med knarkarna och blev utsatt för ännu mer mobbning. Desto äldre jag blev desto svårare blev det, människorna blev allt mer elaka. Och nu kommer frågan. Hur hanterade jag det? Jag blev väldigt hård och stängde in mig i mig själv. Och eftersom det var en friskola så var det väldigt lätt att skolka.

Så ja, sjuan hoppade jag över. Började i Kumla skolan i årkurs 8. Kom dit som en osäker fjortis med supermycket smink, kände ingen, gick ut och rökte på rasterna vilket gjorde så att jag lärde känna killarna en årskurs längre upp. Dom ”coola”. Desvärre så mobbade dom ”coola tjejerna” mig. Det var hemskt och jag ville dö. Började skolka igen… Struntade i att gå till skolan helt nästan. Det var nog jobbigaste av allt. Dom där tjejerna. Kommer fortfarande ihåg deras namn. Hon hette Matilda kommer jag ihåg och snackade som torkel.

Började att plugga i Sofia Distans i Thailand. Det gick bra och fick slutbetyg i 8:an. Flyttade tillbaka till Sverige och började Högalidsskolan i årkurs 8 för att jag ville förbättra mina betyg (jag gick alltså om). Där jag sågs som självsäker och blev snabbt ballast i kalssen. Hur då tänker ni? Jag var elak, jag mobbade och retades. Jag visste inget annat eftersom jag blivit utsatt hela min skolgång. Så när jag själv fick tillräckligt mycket stake så gjord jag samma sak. Sen så fick jag hoppa upp till årkurs 9 i mitten på terminen. Komma in i en ny klass (Högalidsskolan är en STOOOR skola) med nya människor. Fan vad svårt det var. Har aldrig känt mig så liten. Tjejerna fimpade på min fjällrävenjacka, kallade mig fula ord och gick in i mig.

Gympaläraren taffsade på mig kommer jag ihåg. Och så fick jag en hel del stryk i den skolan också. Det är där mina ”fördomar” mot ”blattar” kommer från. Det vara bara ”dom” som snackade med händerna, alltså tog till våld. Det var till och med några som tryckte ner mitt huvud i en toalett en gång… Men killarna kom jag överens med. Det som hände var att jag låg med den ”snyggaste tjejen i skolans” pojkvän. Då jävlar tog det hus i helvete och jag slutade att gå i skolan. Gick ut med G i dom tre grundämnena och helvetet var över. Och jag tänkte att skolan är inget för mig.

Nu har jag gjort en otroligt lång story kort. Jag har inte påpekat vad dom sa till mig, hur många människor som velat mig illa. Det kanske inte var så illa, men jag kommer ihåg hur orden brände, hur ont i magen jag fick. Hur jag slutade att äta. Usch. Men det fanns även människor där för mig, men jag såg aldrig det. Det var den värsta tiden i mitt liv. Alla dessa människor som velat mig så illa smörar för mig idag. Säger att dom känt mig ja allt det där. Jag hatar dom människorna för vad dom gjort med mig. Men jag tackar även också för att jag fått den här livserfarenheten. Den har gjort mig:

Tusen gånger starkare.

Jag önskar bara att jag inte hade brytt mig och fokuserat på skolan till 100 % så att jag i alla fall hade fått ut någonting av det.

P1060408 paowoutfit4

Jag idag. 1000 gånger starkare.

 

(Visited 188 times, 1 visits today)

165 Comments

 1. Wallenberg februari 17, 2011 at 1:17 f m

  Faaaaaaan vilka underbara bröst, jag hade tagit hand om dig hela skolgången såfort jag hade sett dig i 7an gumman <3 (a. Mhhmm heet!

  Reply
 2. Anna februari 17, 2011 at 1:20 f m

  Har du silikon bröst?

  Reply
  1. Maja december 9, 2013 at 9:52 e m

   Hahaha och du tar inte ens åt dig texten? Liksom det handlade inte om hennes bröst, det var inte så att hon blev mobbad för dom? Snälla fråga det på ett annat inlägg som inte handlar om hennes barndom.

   Reply
 3. Emma [hockey & foto] februari 17, 2011 at 1:46 f m

  Jättefint skrivet, fick en helt annan uppfattning om dig nu! Du är stark Paulina men du visar det på fel sätt ibland. Stå på dig!

  Reply
 4. Hanna februari 17, 2011 at 2:13 f m

  Gud vad skönt att gå på en frigående skola, har jag alltid velat men hur jag än har försökt så hamnar jag alltid på skolor i bur. FML

  Reply
 5. lin februari 17, 2011 at 2:45 f m

  Har du sillisar ^^?

  Reply
 6. Donna februari 17, 2011 at 4:07 f m

  Läs om livet i USA:s coola huvudstad! Finns så mycket att se och göra och jag tipsar om shopppingställen, restauranger och vart man ska gå om man går ut o festar! LIFE IN THE US.

  Reply
 7. Fotograf Denise van der Roux februari 17, 2011 at 5:51 f m

  Fint skrivet, men snälla, se över din stavning innan du publicerar. Du har ju ändå en rätt stor blogg, och vill väl framstå som mogen och seriös? Då kan man i alla fall tänka lite på sin egen stavning tycker jag, speciellt i en sådan här ”stark” text. Och det heter ”utveckling”, inte ”utväckling”. Kram

  Reply
 8. Lola februari 17, 2011 at 6:19 f m

  Vad modigt av dej att dela med dej jag tror att det kan hjälpa många!! Tack:)

  Reply
 9. linnea februari 17, 2011 at 7:10 f m

  Riktigt bra skrivet men dem som har upplevt mycket har mest erfarenhet! Du har den bästa bloggen! Ta hand om dig! p.s vad omoget och sitta och kommentera om hennes bröst!! läs texten istället!

  Reply
 10. kajsa februari 17, 2011 at 7:11 f m

  Shiet. 🙁 fick tårar i ögonen D: jaja men Hugo ville ju gifta sig med dig i ann gina show ni drev väl bara? 🙂 tacksam för svar puss!

  Reply
 11. Johanna februari 17, 2011 at 7:17 f m

  jag tycker du drar alla över en kam litegrann nu…
  jag vet vem du är , var och allt. Visst du hade ett helvete paulina..men ALLA var inte så fittiga som du skriver. Ex. i kunskapsskolan, jag såg dig umgås med flera nicole, lisa och hennes kompisar, emma och flera av killarna. Vart får du knarkar skiten ifrån? :/ Sen i haga o lyckeby,..ah jag tycker det är tråkigt att du drar alla över en kam bara sådär..

  men förstår annars vad du menar..det är hemskt och sjukt..du har blivit galet stark idag vilket är bra! kram

  svar: Jo jag vet att jag hade vänner. Men många runtomkring som var elaka. Idag hade jag nog inte brytt mig speciellt mycket, men när jag man är liten så tänker man mycket. Ungefär som att folk var dumma mot mig för att det var något fel. Vilket gjorde mig ännu kaxigare.. Och i kunskapsskolan. Ja tänk efter vilka som rökte på på rasterna. Sen så hade jag några vänner där.

  Tack och kram.

  Reply
 12. rebecca februari 17, 2011 at 7:21 f m

  modigt av dig att kunna skriva ut det här. gud va tråkigt att det blivit så för dig under din skolgång! skönt att du känner dig ”1000gånger starkare”. stå på dig! 🙂

  Reply
 13. Angelica februari 17, 2011 at 7:30 f m

  Fick ont i magen å en tår i ögat när jag läste.. =( Hemskt att de faktiskt går till så där på våra skolor..

  Reply
 14. n februari 17, 2011 at 7:46 f m

  Jag har upplevt samma sak. Men det gäller att tänka i nuet och försöka strunta i det förgångna.
  Så bara kämpa på ! 🙂

  Reply
 15. johanna februari 17, 2011 at 8:09 f m

  DU ÄR GRYM PAOW, så jävla stark !

  Reply
 16. Jannica februari 17, 2011 at 8:10 f m

  Satte på den filmen igår också, men stängde av efter 10 min, seg, och tråkig film… :/

  Reply
 17. Jannica februari 17, 2011 at 8:10 f m

  Satte på den filmen igår också, men stängde av efter 10 min, seg och tråkig film.. :/

  Reply
 18. ElinLouise februari 17, 2011 at 8:18 f m

  Paulina, jag lider med dig. Jag ryser när jag läser det du har skrivit. Att människor kan behandla en annan människa så är helt sjuk!

  Du förtjänar ditt vackra utseende, Du förtjänar din stora blogg och din framgång, Du förtjänar din fina pojkvän, DU förtjänar det BÄST av alla dessa bloggar.

  Paulina, du är fantastisk och borde vara Sveriges största blogg.
  Jag dyrkar marken du går på!

  Massa styrkekramar till dig! <3

  Reply
 19. lind :) februari 17, 2011 at 8:27 f m

  paow.
  dom som reta dig är NOLIFERS

  du är så himla stark paow ! <3

  Reply
 20. Jennifer februari 17, 2011 at 8:55 f m

  Micke verkar vara en riktigt bitter och trasig människa! tycker synd om sånna som dig!

  Paulina, det är jätte tråkigt att du haft det så, men.. allt som hänt i ditt liv gör dig till den du är idag och om 10 år
  ”det som inte dödar härdar”

  Reply
 21. Caroline februari 17, 2011 at 8:56 f m

  Bara att skriva detta visar hur stark du är. I detta land vi lever i är folk så avundsjuka. Du har säkert varit perfekt men mobbarna så avis på dig. Du är grym gumman. Fick tårar när jag läste detta. Stor puss o kram till dig.

  Reply
 22. Smartcaze februari 17, 2011 at 8:58 f m

  Jag är mest imponerad av tuttarna =)

  Reply
 23. Sandra februari 17, 2011 at 9:00 f m

  Jätte starkt att skriva det 🙂 Ofta är det ju bara någonting man vill gömma långt inne i sig, och inte riva fram bland alla undangömda arkiv med hemskheter man har inom sig. Jag vet själv hur det kan vara, att vara utsatt för elakheter. Skolan är inte hemsk, det är barnen som är det, jag fattar verkligen inte varför alla barn är elaka. Men som sagt, starkt att skriva vad du gått igenom, och jag tycker att det verkar som att du klarat dig riktigt bra efter vad som hänt i alla fall 🙂

  KRAM/SANDRA

  Reply
 24. Claudia februari 17, 2011 at 9:13 f m

  Starkt att skriva detta!

  Reply
 25. Sandra februari 17, 2011 at 9:15 f m

  Fy.. skolan är något som väldigt många tycker är jobbigt att gå till än idag :/
  Men du kan alltid läsa upp på tex. komvux nu efteråt eller något annat ställe, så tycker du ska kolla upp vad du kan få ta hjälp av 🙂

  Reply
 26. K februari 17, 2011 at 9:21 f m

  Jag är snart 22år men läser din blogg. Blivit lite av ett tidsfördriv, en rutin. Började för något år sedan och dog pga av dina videobloggar etc. Du var så otroligt kaxig och knäpp. Missförstå mig rätt. Så har det fortsatt. Har ”följt din resa”. Aldrig kommenterat men nu kommer det.

  Det här tycker jag var ett fantastiskt bra, fint och intressant inlägg. Jag brukar undra hur många som egentligen har haft en bra skolgång. Även jag själv, som det alltid gått väldigt bra för i skolan, har inte alltid haft det lätt. Det är ett hårt skitklimat i grundskolan. Det är först när ungar blir äldre som de förstår att det bara är tidskrävande och hemskt att vara falsk och elak, innan dess gör man allt för att anpassa sig och rädda sig själv. Bra Paulina! Är glad för att det gått så bra för dig!

  Reply
 27. Peter februari 17, 2011 at 9:29 f m

  Men kom igen! Ska det bli någonting så är skolan nästan ett måste. Det är dags att fejsa verkligheten tjejer! Skippa de enkla vägarna. Hjälp varandra nu!

  Reply
 28. Peter februari 17, 2011 at 9:30 f m

  Och idag lottar vi ut flygcheckar till London! Gå in på min sida och kika!
  Simma

  Reply
 29. n. februari 17, 2011 at 9:45 f m

  Börja skolan igen. Det är det bästa du kan göra. Tror du kommer bli ännu nöjdare med dig själv och ditt liv.

  Reply
 30. my februari 17, 2011 at 9:45 f m

  fick nästan lite tårar i ögonen nu när jag satt och läste det där. kan verkligen inte förstå hur folk kan vara elaka mot människor, visst jag är kanske inte heller någon ängel mot folk men jag skulle aldirg få för mig att göra någon så pass illa så den slutade gå till skolan..

  Reply
 31. Smily februari 17, 2011 at 9:47 f m

  Aldrig kommenterat här innan, brukar läsa din blogg då och då. Måste bara säga att jag tycker du är stark som vågar skriva ut allt det här på en så stor blogg. Jag tycker verkligen det.

  Sedan måste jag säga att jag tycker du är vacker, din kropp är sjukt fin!

  Reply
 32. Anna februari 17, 2011 at 9:58 f m

  Hemskt att höra att du även anser att lärarna var en del av det hela och att du inte fick någon hjälp av dem. Har precis studerat klart till lärare för årskurs 1-6 och hoppas att jag i framtiden ser och hör hur ALLA mina elever har det och kan hjälpa alla att få en stark självkänsla.

  Reply
 33. Moo februari 17, 2011 at 10:27 f m

  Mycket intressant inlägg.
  Tänkte på det du skrev om utlänningar. Om du upplevt det så är det ju faktiskt fakta och inte någon fördom.

  Reply
 34. madde februari 17, 2011 at 10:32 f m

  Om du ända sedan liten blivit ”tolkad” som konstig/annorlunda och jobbig så är det exakt sån syn man får på sig själv.. Man börjar tillslut tro på det själv! Vilket resulterar i ett dåligt skälvförtroende som du fortfarande verkar ha kvar. Det du måste komma underfund med i ditt liv är att INGEN kan lära dig eller intala dig om hur eller vem du ska vara.. Du är mest unik och fantastisk om du bara är den du är! Du är så jävla smart Paow så du vet själv hur Svenskar är. Dem retar sig på dem som sticker ut (spelar ingen roll på vilket sätt). Du har bara varit speciell, inget negativt utan bara unik.. Låt dig aldrig påverkas. Gör saker du kan vara stolt över, gå klart skolan kanske är ett bra alternativ? Du kommer känna dig mer tillfredställd med dig själv.. Kankse någon slags ro i själen? Eller kanske ta körkort? Bara någonting som får dig att lyfta ett steg 😉 Du är värd det bästa och de som säger någonting annat är bara avundsjuka, eller osäkra för du är Unik!

  Reply
 35. Åsa februari 17, 2011 at 10:47 f m

  Jag vet av egna erfarenheter att ni som sitter och trycker ner Paulina för det hon skrivit har egna problem, fokusera på att lösa dessa istället! Paulina, det är sjukt starkt att kunna berätta vad du varit med om och kunna vara så ärlig som du är. Glöm alla som påperkar hur du ser ut eller vad du gör, du vet ju själv att dessa har problem, precis som du hade när du mobbade andra. Personer som mobbar mår dåligt själva och detta tar man ut genom att vara elak mot andra. Det du måste komma ihåg Pao är att du inte ska hata de människor som varit elak mot dig. Antagligen blir vissa av dessa missahandlade psykiskt eller fysiskt hemma och har (som du skrev) inget annat sätt att uttrycka sina känslor än att göra det man blivit lärd att göra hemma. Ville bara dela med mig av min KUNSKAP, kunskap är viktigt, glöm inte det! /Åsa, Fritidsledare

  Reply
 36. R februari 17, 2011 at 11:13 f m

  Det var som att läsa min egna historia.. Jag va också väldigt störig och blev mobbad eller fick mycket pikar som du sa, helt rätt ord. Fick hoppa över ett år i skolan dvs också 7:an. Även fast jag är lite äldre än dig, 22 år. Så kändes det skönt att läsa någon som haft det likadant

  Reply
 37. idalisa februari 17, 2011 at 11:18 f m

  Fan vad jag känner igen mig i det du skriver. Känns som att du skriver en del ut av mitt liv. Jag är en helt vanlig tjej, som blivit omplacerad hit och dit bara för att jag kunnat sagt i från när någon varit elak, jag var alltså väldigt kaxig, och så. Jag har både mobbat blivit mobbad.

  Slutade med att jag gick till skolan i 7an på grund utav att jag mådde så jävla dåligt, visste inte längre hur jag skulle bete mig, kunde inte vara mig själv alls, var rädd att bli kallad onormal för 100: de gången, av lärare osv. .

  jag har inga grundskolebetyg alls. Gick IV ett år på gymnasiet, sedan hoppade jag av och valde att betala för en frisörutbildning istället.

  Och bara för att man inte gått i gymansiet och har slutbetyg osv, är man inte direkt ett sär som alla runtomkring tycker, oftast beror det på någonting annat.. Och vill man någonting så mycket går det!! Men man får ta lite genvägar =)))

  Från en 18 åring tjej.

  Reply
 38. ellie februari 17, 2011 at 11:27 f m

  var riktigt starkt av dig att skriva allt det där!!
  hoppas dom du har nära dig nu verkligen tar hand om dig och är äkta vänner! <3

  Reply
 39. Louise februari 17, 2011 at 11:34 f m

  Starkt gjort att skriva allt detta. Håller tummarna för dig och önskar dig det bästa i framtiden!

  Reply
 40. hanna februari 17, 2011 at 11:34 f m

  det är inte för sent paulina! du skriver bra, tänker mer än de flesta och skulle klara det mesta. KÖR HÅRT!

  Reply
 41. Moa februari 17, 2011 at 11:35 f m

  Bra skrivet. Jag tycker att det är bra att bloggare som dig som läses av många unga och osäkra flickor skriver inlägg likt detta istället för att uppmuntra sina läsare till sjuka barnmats dieter och andra konstiga skönhetsideal. Jag kan tänka mig att bloggosfären kan vara väldigt jobbig för osäkra ungdomar. Man ska vara så smal, brun och snygg. Och man måste ständigt köpa nya snygga kläder. Jag tror att även bloggare som ses som mer harmlösa, som kenza och foki, kan påverka många yngre på ett dåligt sätt. Då det uppmuntrar till ett köpbeteende som är omöjligt att efterlikna för de flesta då pengar inte finns till det.

  Nu drog jag kanske lite från ämnet, men det jag ville komma fram till är att ni storbloggare borde stötta era läsare mer istället för att påverka dem med skönhetsideal och liknande. Mer starka inlägg som detta skulle påverka dagens ungdomar på ett positivt sätt.

  Du är stark Paulina och du växer stort i mina ögon genom inlägg som det här!

  Reply
 42. Anna februari 17, 2011 at 11:55 f m

  Nu får man ju lite förståelse för varför du är som du är..

  Reply
 43. Anonym februari 17, 2011 at 12:06 e m

  du är stark och älskar dina texter.
  Sluta ALDRIG skriva dom ”för långa” texterna, läser dom jämt

  Reply
 44. rebecca februari 17, 2011 at 12:44 e m

  Jättebra och fint skrivet Paulina. Det här inlägget berörde mig verkligen jättemycket. Du har inte berättat så mycket om detta tidigare, det går inte att förstå hur du har varit eller haft det om man tänker på vart du är nu. På så sätt har du lyckats väldigt bra.

  Du borde skriva mer om sånt här, jag tror att många människor känner sig utsatta och du kan vara ett bra stöd, och en bra förebild.

  Det här får dig att växa i andras ögon. Jag tror att alla behöver riktig motgång nångång i livet som skakar om en, så man lär sig att aldrig tappa fotfästet.

  Kram!

  Reply
 45. sara februari 17, 2011 at 12:45 e m

  Shit, jag hade rätt! Du har blivit mobbad. Och vet du hur jag alltid har vetat det? Jo, för att alla svenskar som har blivit mobbade tar ut det på invandrare. Så jävla kul faktiskt. Stackars små osäkra kryp.

  Reply
 46. Sofia februari 17, 2011 at 12:57 e m

  Jag var helt tvärtom. Jag va populäraste tjejen hela låg och mellan stadiet. Jag har alltid undrat varför, t.o.m då. När jag sen började på gymnasiet så har alla vart ”lika mycket” om du fattar. Och det har varit jätte skönt men då har jag blivit osäker och tillbaka dragen. Jag undrar om inte de e den platsen jag alltid borde ha haft. Såg också tusen gånger starkare. Tycker filmen e skit löjlig men jag förstår va du menar.Och jag har haft tur som inte gått i en sån skola som i filmen eller som du gjorde. För då undrar jag vilken människa jag hade varit nu. Kram på dig. Älskar din blogg paow!

  Reply
 47. Lina februari 17, 2011 at 1:11 e m

  ”frigående skola”? Flyttade skolan runt, eller var det en skola för höns som fick gå fritt? Fyfan vad störigt med såna stavfel som du skriver…
  Visst tråkigt att du blivit mobbad, men kom igen. Finns dom som har haft det värre och går ut med bättre betyg. Lathet kallas det

  Svar: Och din kommentar andas ignorans och DUMHET.

  Reply
 48. olivia februari 17, 2011 at 1:14 e m

  DU ÄR GRYM PAULINA!

  Reply
 49. anonym februari 17, 2011 at 2:01 e m

  Tack så mycket paow ! du hjälpte mig nyss , det fick mig att tänka på min skolgång och började med min svenskarecension direkt! nu är jag klar 🙂 hjälpte mig faktsikt!

  Reply
 50. Cherifa februari 17, 2011 at 2:03 e m

  Bra skrivet! Tror många känner igen sig i det du skrivit.

  Reply
 51. Paulina februari 17, 2011 at 2:07 e m

  Hej Paulina. Du minns säker inte mig, jag heter Paulina och vi gick i kunskapsskolan tillsammans. Vi umgicks inte med samma människor men jag minns en gång i Falun, vet inte om du också gör det. Du jag och lollo satt iallafall i korridoren och pratade. Jag hade inte tyckt så mycket om dig då du verkade ganska elak och hade en attityd som sa att du inte brydde dig om någon annan. När vi satt där och pratade insåg jag att du faktiskt var riktigt trevlig och det ändrade min uppfattning om dig. Det är jättetråkigt att läsa att du mådde dåligt under din skoltid, jag önskar att det varit annorlunda. För jag ville vara vän med dig men jag vågade inte då jag trodde att du skulle skratta åt mig och liksom inte bry dig. Nu önskar jag nästan att jag hade frågat om du ville umgås. Det kanske hade hjälpt. Jag är glad för din skull nu, att du kommit så långt och jag önskar dig all lycka!
  Kram!
  Paulina från KS!

  Reply
 52. Karro februari 17, 2011 at 2:16 e m

  Vad har du för framtidsplaner? Vad ska du jobba med om några år när du inte har en utbildning? Fattar inte hur du tänker.

  Reply
 53. Jessica februari 17, 2011 at 2:49 e m

  Du är så Stark person Paulina. Du värkar ha kommit så långt nu, du värkar vara en helt annan person nu än förr, du har värkligen tagit dig upp. Har för mig att du kan få ”ångest attacker” nu. Men tänk, du har haft denna uppväxt men kommit en jävligt lång väg till förbättring, om några år har du nog kommit över detta också, det kommer bli bättre med åren, välj rätt väg och var snäll mot dig själv och dina närmaste. Du är så jäkla bra och värkar vara en riktigt snäll tjej ! krma på dig 🙂

  Reply
 54. Anonym februari 17, 2011 at 2:50 e m

  du är så jävla stark! PS. jag gick i hagaskolan o lyckeby förut, vilken årskurs gick du i hagaskolan? 🙂

  Reply
 55. - februari 17, 2011 at 3:01 e m

  ååh blir tårögd när jag läser, stå på dig paulina! alltid!
  själv i 2an så blev jag tsm med ngra tjejers bästavän som var en kille, odm började då mobba mig osv.. allt blev helt svart för mig. jag hade en klump i magen varje dag, allt var hämskt.

  men sen bestämde jag mig för att skita i allt, och börja om på nytt!
  jag mår mycket bättre nu och har världens bästa vänner!

  Reply
 56. A :D februari 17, 2011 at 3:04 e m

  så synd att du hade det så dåligt i skolan, märker att väldigt många som bor i storständer, sthlm osv, blir mobbade å skit i skolan.
  jag fattari nte varför, för jag har aldrig upplevt det!
  hade världens bästa skolgång i låg och mellanstadiet, högstadiet också,
  det va väldigt få som blev ”mobbade” kan ju bero på att jag bodde/bor en bit utanför shlm, ett litet samhälle.

  sthlms människor har en tendens att tro att dom är bättre, snyggare, och coolast.

  robotstaden…..

  glad att jag växte upp här och inte i sthlm….

  Reply
 57. Michelle februari 17, 2011 at 3:07 e m

  Wow du skriver så sjukt bra Paulina … fortsätt såhär! 🙂
  Du kommer få otroligt många fler läsare när du skriver såhär, än om du skulle skriva som ”host* Kissie … Keep it up girl!

  Reply
 58. L februari 17, 2011 at 3:17 e m

  Jag undrar var dina föräldrar gjorde??

  Reply
 59. Clara februari 17, 2011 at 3:28 e m

  Hade aldig trott att du varit såå mobbad!!! Trodde att du typ varit den populäraste tjejen under hela skolgången!!! Du är sååå himla stark, och ännu sötare!!!
  Puss

  Reply
 60. annasara februari 17, 2011 at 3:39 e m

  Fina paow 🙂 Jag tycker ni som håller på att kommentera elakt nu bara är dumma. Det här är hennes historia, ni har eran. Hon har vuxit och blivit starkare genom detta, bli det ni också!

  Reply
 61. Christina februari 17, 2011 at 3:42 e m

  Hej Paulina!
  Jag har följt din blogg nu ett bra tag och diggar dig som fan, du är lika gammal som min lillasyster men det kan jag verkligen inte tro. Och det du precis skrev om din skolgång, det är så jävla hemskt, kan tänka mig in i din situation och har själv varit i samma sits till en viss del.

  Vill du höra av dig så hör av dig, skulle varit riktigt kul att byta några ord med dig 🙂

  Ha de bra,
  Christina

  Reply
 62. dirtylanguge.blogg.se februari 17, 2011 at 3:47 e m

  Första bilden påminner du mig om Kristen Stewart som liten, riktigt söt:)

  Reply
 63. Olivia februari 17, 2011 at 3:53 e m

  Jättefint skrivet! älskar att du har en så personlig och fin blogg, inte så ytlig som alla andras! Du är bäst Paulina! 🙂

  Reply
 64. anna februari 17, 2011 at 3:55 e m

  tummen upp för din berättelse, skönt att läsa om att det finns andra som haft liknande historier som en själv.

  Reply
 65. Julia februari 17, 2011 at 4:00 e m

  ååh vad synd det är om dig! Helt sjukt, det är verkligen BARA Du dsom går igenom puberteten, för det drabbar inte alls oss alla? Du valde ju uppenbarligen själv att göra många misstag. Som tex: Vara kaxig när du var liten, för då fick du ju JÄTTEMÅNGA vänner! Att vara kaxig mot folk kommer inte ta dig någonstans. Sen väljer du att bli punkare och skrika på alla? Själva ”punkargrejen” är ditt eget val men hur omtyckt blev du av att sitta och skrika på världen? Sen umgicks du med de ”coola” tjejerna som inte ville vara med dig? Låg med ”skolans snyggaste tjejs pojkvän”? SMART! Du bevisar verkligen att du ändrat dig när du nyss låg med Nemo och var otrogen. Man gör val här i livet. Vi har alla gått igenom ”jobbiga” tider, men vi alla sitter inte här och gnäller som du. Tänk hur du hade varit nu om du INTE gått igenom detta? Du hade fallit av en liten vindpust.

  Reply
 66. Rebecka februari 17, 2011 at 4:22 e m

  Fyfan vad stark du är Paulina!
  Att du skriver den här texten fu förstår inte hur många du påverkar possitivt!
  Jag är fan STOLT över DIG! Keep going and don’t loose it! <3

  Reply
 67. zara februari 17, 2011 at 4:26 e m

  HEJ!
  Jag tycker din blogg är underbar läser den varje dag , du är så otrolgt söt och naturlig.
  Men jag har en liten fråga till dig i inlägget skrev du att du hade gått på lyckeby skolan,vart ligger denna skolan? ligger den i stockholm? =)
  Skulle vara tacksam om du svara i ett inlägg 😉
  Har det bra pussss zara!

  Reply
 68. OutsideBeautY februari 17, 2011 at 4:30 e m

  Shit alltså, alldeles rörande text.. <3 du verkar vara en väldigt stark person nu, tummen upp för det.. Måste se den filmen oxå.. <3

  Reply
 69. Nelly februari 17, 2011 at 4:32 e m

  Bra skrivet! Jag tycker det ör toppen att du visar dina svagheter och står upp för att alla inte är perfekta, du har verkligen mognat till och förstått din roll som ledande bloggare idag i sverige! Snälla försätt med det här! Du är en viktigt förebild för många småtjejer och bla min lillasyster så försätt med såndana här inlägg som inspirerar!

  Reply
 70. //N februari 17, 2011 at 4:36 e m

  Starkt skrivet paow :)!

  Går i skolan och de är verkligen SKIT ibland, men ibland är de skit skönt att ha skolan för man får träffa människor som man kommer ha för livit!:) tycker de är synd att du inte har fått träffa de rätta människorna!:(Jag tycker ändå att du ska börja skolan igen. Du har ju lärt dig att skita i alla andra och focusera på skolan! Kan du inte lägga upp lite kort fattat vad som hände efter de här? Varför du skaffade blogg och hur du träffade alla människor som du är dig riktigt nära?! Puss och kram <3

  Reply
 71. LISA februari 17, 2011 at 4:38 e m

  Vilken fin test!
  Verkligen intressant att läsa.
  Hemskt att bli mobbad under hela sin skoltid.
  Då man ändp tur att inte själv blivit mobbad,
  inte så att man hört det i alla fall.

  Reply
 72. sanna februari 17, 2011 at 4:38 e m

  Har aldrig kommenterat innan men känner att jag vill få sagt några saker! För det första så är det jättemodigt av dig att skriva dessa saker som jag antar är väldigt personliga för dig och att du gör det på en såpass stor blogg som du har. Det är verkligen inspirerande! Förstår mig verkligen inte på andra människor som e så okänsliga och mobbar folk. Det är verkligen hemskt att göra det. Dock så vill jag bara säga att jag blir ledsen när du drar alla över en kam. När du säger att alla blattar är si och så. Jag kan hålla med dig att många säkert är det men många svenskar kan lika gärna också vara det! Jag själv är född här i Sverige men mina föräldrar är utlänningar så jag ser mig själv inte som blatte men inte som svensk heller. Men blir bara ledsen när jag hör hur människor drar alla över en kamp. Jag antar att det fanns svenskar också som har mobbat dig? Önskar bara att du insåg att det finns personer som blir sårade när du pratar så himla illa om ”blattar” eller vad man ska säga. Gör det dig verkligen till en bättre person än någon annan som sagt något illa till dig? Jag hoppas du läser detta och tänker till en extra gång. Jag vet ju att du egentligen inte hatar alla blattar eftersom du har vänner och till och med din pojkvän som har utländsk påbrå. Vill säga till slut att jag anser dig som en stark person och jag hoppas att du ska tänka positivt att allt som hänt under din barndom som vart svårt har inte lyckats förstöra dig utan gjort dig till en stark och vacker ung kvinna! Lycka till i fortsättningen med livet och allt paowi 🙂

  Reply
 73. Frida februari 17, 2011 at 4:42 e m

  ”Jag önskar bara att jag inte hade brytt mig och fokuserat på skolan till 100 % så att jag iallfall hade fått ut någonting av det.” Det ser ut som att de här erfarenheterna formade dig till den människa du är idag och vet du vad? Hon verkar vara rätt bra. Det kan vara något av det viktigaste du någonsin kommer att få ut av skola, livet eller erfarenheter. Dig själv.

  Reply
 74. hanna februari 17, 2011 at 4:53 e m

  fin text du är värld de bästa!

  Reply
 75. Anonym februari 17, 2011 at 4:58 e m

  vilka klasser gick du i på haga och lyckeby? Var du med på några skolfoton? 🙂

  Reply
 76. halmstadfrida februari 17, 2011 at 5:19 e m

  Kan inte varit lätt för dig att rota i minnet och skriva ner det här. Fint av dig <3

  Reply
 77. Sara februari 17, 2011 at 5:20 e m

  Hade du inte komplex för din panna? kram

  Reply
 78. michaela februari 17, 2011 at 5:28 e m

  åh vad trevligt att det är någon som vet vart kumla ligger, går i skolan där just nu. Vilken skola gick du på? ;D

  Reply
 79. ebba februari 17, 2011 at 5:34 e m

  jag har med varit med om något liknande fast jag va fakrisk bästa vän med en av dom och vi va det populära gänget på skolan. jag va alltid den tysta tjejen som aldrig kunde säga nej. efter 3 år började dom säga en massaa saker som jag ska döda dig, din äckliga hora,om du inte gör som jag säger klipper jag av fingrna på dig och mm, och alla andara i ”gänget” gjorde inte något åt saken,oc det fortsatte tills jag började sjuan ( hon den värsta tjejen va ett år ugnre)och utan henne vågade in te dom andra göra nått.men min mamma märkte att jag mådde dåligt så hon skickade mig till en psykolog och idag är jag tusen gånger starkare än dom och nu är det dom som kryper och vill be om ursäkt och försöker göra allt för att bli vän med mig för jag är en av dom ”populara” i skolan,

  igentligen handlar allt bara om avundsjuka.

  Reply
 80. jennifer februari 17, 2011 at 5:35 e m

  Åh, visste inte att du haft det såhär. Men fan vad stark du är! Fortsätt med det du gör 🙂

  Reply
 81. milla februari 17, 2011 at 5:42 e m

  paulina det är väldigt stark skrivet av dig! har verkligen fått en helt annan uppfattning av dig nu. jag känner igen mig i din skolgång, jag går ännu i skolan. men tex när jag gick i 1,2,3och 4 så kallades jag fet och killtjej osv. jag hängde mest med killarna och ja, jag var väl lite större. dock, så tog jag ju såklart åt mig. hamnade i ngt som liknade aneroxi, och i 6an blev jag verkligen fjortis! hade inga problem alls att få killar. tjejerna blev avundsjuka. så fick fortf kommentarer. jag råkade ut för en privat grej, och de får jag fortf kommentarer för, det hände 2008. men jag har gått vidare, jag har en snygg kropp idag och ärligt så står killarna på kö. heh de lät fel. men jag menar jag har absolut inga problem att få killar, jag tar ingen skit och jag har många vänner! jag är snygg och stark! stolt över mig själv.
  du ska va stolt över dig att du klarade dig igenom skolan så pass som du gjorde, och du är en stark snygg kvinna! önskar dig allt gott paulina!
  Puss

  Reply
 82. Andrea februari 17, 2011 at 5:47 e m

  Bra gjort Paulina, det var riktigt bra av dig att gå ut med det här i bloggen. Man ser så mycket skitsnack i bloggarna, äntligen något från hjärtat som kan hjälpa andra!

  Reply
 83. Anonym februari 17, 2011 at 6:01 e m

  Fyfan vad du är grym Paulina! Du borde skriva en bok om din uppväxt och fram tills nu tycker jag, tror att den skulle kunna bli riktigt bra. Säker på att många skulle läsa den och lära sig någonting utav det också. Gillar dig för den starka tjej du är som faktist vågar säga vad du tycker. Sluta aldrig att göra det heller, lova mig det!

  Reply
 84. Jenny februari 17, 2011 at 6:04 e m

  Ja skolan kan ju fan vara skit. Men man måste kämpa, o det gjorde du! 🙂

  Och tusen gånger starkare.. måste bara säga läs aldrig boken iaf.. den suger som in i ..

  Reply
 85. hanna februari 17, 2011 at 6:04 e m

  du verkar stark i ditt sätt, beundrar det!

  Reply
 86. EMELIE februari 17, 2011 at 6:09 e m

  bra skrivet och modigt av dig att berätta sånt. det måste ju sitta ganska djupt inom dig? jag minns när jag gick i skolan, blev också retad, fast för att jag är kort och för att jag var blyg och aldrig pratade med någon. hemma och bland mina kompisar var jag dock en helt annan person.. skolkade också jättemycket, gick inte ut med några betyg alls, bara omdömmen.. haha :/ och det sitter verkligen djupt

  Reply
 87. mandy februari 17, 2011 at 6:16 e m

  till julia: För det första så förklara paulina att hon var en osäker tjej. Och är man osäker tjej så vet man inte vad som är rätt eller fel. Alltså man gör misstag, alla gör misstag. Vi lär ju oss från våra misstag. Paulina valde inte dessa misstag, hon gjorde ngt utan att tänka sig för som vi alla andra har gjort mer eller mindre!! btw, paulina gnäller fan inte, du får ju läsa allt först innan du skriver. Hon skrev ju att hon 1000 ggr starkare. Gnäller man då? + har paulina påstått att hon är den enda som har haft det jobbigt?

  Reply
 88. Sara februari 17, 2011 at 6:33 e m

  vilken bh storlek har du :S ?

  Reply
 89. 91a tjej februari 17, 2011 at 6:37 e m

  Hej lilla Paulina. Din text värmde mig och jag kände igen mig. Jag hade också skolproblem från lågstadiet, precis som dig var (är…) jag egentligen en söt tjej men fick mycket problem med tjejer och de var de som var elaka och ja, mobbade mig, hela min grundskoletid. Det var ett helvete. Precis som du skolkade jag bort allt. Det gick inte att vara i skolan för tjejerna var så sjukt elaka, och egentligen fanns det inget att mobba mig för. Jag ”syntes” helt enkelt. Var den fula ankungen. Idag räknas jag som väldigt vacker, väldigt snygg (precis som du) och jag tar det med ro, bryr mig inte om status och har aldrig mobbat någon och försöker vara snälla mot andra (särskilt tjejer). Jag ville bara skriva detta för att du ska veta att du inte är ensam, inte någonstans. Vi är så många tjejer som råkar ut för det du råkade ut för. Jag önskar att jag kände dig när du var 13-14-15, då var jag 15-16-17 och hade lätt kunnat komma till din skola och ställa upp för dig (och jag önskar att någon gjort det för mig med, när jag behövde det). Modigt av dig att berätta om din bakgrund för hela Sverige. Vi är många bakom dig.

  Stor kram!

  Reply
 90. sara februari 17, 2011 at 6:48 e m

  JA PAULINA HAR SILLISAR! HON NEKAR DET JAGVET, MEN HON HAR DET. DET ÄR AVSJÖJAT. HON KOMMER SÄKERT GÅ UT MED DET INOM SNAR FRAMTID

  JA PAULINA HAR SILLISAR! HON NEKAR DET JAGVET, MEN HON HAR DET. DET ÄR AVSJÖJAT. HON KOMMER SÄKERT GÅ UT MED DET INOM SNAR FRAMTID

  JA PAULINA HAR SILLISAR! HON NEKAR DET JAGVET, MEN HON HAR DET. DET ÄR AVSJÖJAT. HON KOMMER SÄKERT GÅ UT MED DET INOM SNAR FRAMTID

  JA PAULINA HAR SILLISAR! HON NEKAR DET JAGVET, MEN HON HAR DET. DET ÄR AVSJÖJAT. HON KOMMER SÄKERT GÅ UT MED DET INOM SNAR FRAMTID

  JA PAULINA HAR SILLISAR! HON NEKAR DET JAGVET, MEN HON HAR DET. DET ÄR AVSJÖJAT. HON KOMMER SÄKERT GÅ UT MED DET INOM SNAR FRAMTID

  Reply
 91. sara februari 17, 2011 at 6:49 e m

  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst
  paulina har gjort silikonbröst

  Reply
 92. sara februari 17, 2011 at 6:50 e m

  Paulina! en nära vän till dig har avslöjat att du gjort silikonbröst. fast ska ju bevara det hemligt, men nej..

  Reply
 93. Anonym februari 17, 2011 at 6:51 e m

  Men gud va dumma alla är som går på det här?

  Reply
 94. julia februari 17, 2011 at 7:17 e m

  hur många gånger böt du skola ? (:

  Reply
 95. Pingback: MartinaOlsson » Paulinas skolgång.

 96. Maja februari 17, 2011 at 7:34 e m

  Karro skriver:
  2011-02-17 kl 14:16
  ”Vad har du för framtidsplaner? Vad ska du jobba med om några år när du inte har en utbildning? Fattar inte hur du tänker.”

  Asså, va fan tänker DU med själv ”Karro”?! Har du ens läst igenom det hon har skrivit?! vafan? du fattar inte hur det är, tror du att man kan koncentrera sig på skolan och studierna när man blir behandlad som skit på det viset? Inte så lätt som du verkar tro!

  Reply
 97. Mathilda februari 17, 2011 at 7:45 e m

  Eller så kan det vara så att man har naturligt stora bröst? Pusch up? Ja allt möjligt, ser inte ens ut som sillisar, och även om det hade vart det så, so what, hennes liv, hennes val, aja..

  Det jag ville komma fram till att man har fått en helt ny syn på dig nu Paulina, du är otroligt stark inombords och du kan göra vadfan du vill, hoppas jag att du vet, stå på dig! =)

  Reply
 98. Emilie:) februari 17, 2011 at 7:48 e m

  paulina , jag tkr riktigt synd om dig för att du har fått gå igenom allt det där!
  När jag gick i 4an blev jag också mobbad men jag fick hjälp och nu är allt bra!
  Din blogg är en av dom bästa och du borde va svergies bästa bloggare för det för kännar du.
  Måste bara fråga när lärde du känna dessie under all den tiden? 🙂
  Kram

  Reply
 99. Anonym februari 17, 2011 at 7:59 e m

  Det är BRA Paulina ♥ !!

  Reply
 100. heeejsaan februari 17, 2011 at 8:02 e m

  starkt sagt ! jag vill jätte gärna läsa mer om hur det var om du inte har nått emot att skriva om det xD skulle vara toppen juu !
  jag är själv ”invandrare”(”blatte”) så jag skulle inte ta och dömma alla för något som hände just diig men skulle vara rikitgt intressant om du berättade mer om vad som hände dig 😀

  Reply
 101. Martina februari 17, 2011 at 8:02 e m

  Guud vad jobbigt du värkar att haft det!! Stackare! 🙁

  Reply
 102. Peace and love februari 17, 2011 at 8:08 e m

  kom på en sak…Du gilar inte ivandrare av dina olika skäl, men så dejtar du en. Sedan är du otrogen och han förlåter dig, utan att själv börja hata svenskar. Vem tycker du har ett större hjärta och är med ödmjuk av er två, du som svensk eller han som invandrare?
  Vänd på bladet lilla vän, om du hatar mindre kan du älska mer;)

  Svar: Vad har Hugo med dom där jag skrev om att göra tycker du? Inte ett skit. Så varför blandar du ihop korten?

  Reply
 103. Cami februari 17, 2011 at 8:10 e m

  grundskolan kan vara rent helvete, ja. Till exempel hade jag några pojkar som satt på lektionerna och retade mig för att jag gillade hästar (på sjuan) och satt ibland och grät för mig själv även på rasterna… hade så dåligt självförtroende då. Jag tror faktiskt de flesta på nåt sätt har vantrivts speciellt i högstadiet. Fint skrivet av dig och helt intressant att få en inblick i ditt liv, modigt att du delar med dig! (:

  Reply
 104. Hellou Vicky februari 17, 2011 at 8:17 e m

  Modigt att du vågat skriva detta! Tror allvarligt att ingen annan av er storbloggare skulle våga skriva sånt här , de är därför jag gillar din blogg!!

  Du har vart med om mycket, och säkert lärt dig mkt osv..

  Puss och kram från finland 😀

  Reply
 105. caroline februari 17, 2011 at 8:27 e m

  Va stark du är!! Jag blir så otroligt imponerad över att du kan skriva ut något så personligt offentligt! Hemskt att elaka barn kan förstöra hela ens framtid. skolan är, tyvärr väldigt viktig! Ibland kanske det handlade om ditt beteende också (med tanke på att du bytte skola så mycket) Men jag tror att det har att göra med att du aldrig kunde vara dig själv. Paulina. Du ansträngde dig bara mer och mer för att bli accepterad, istället skulle du gjort tvärt om. Jag önskar dig all lycka till i framtiden och hoppas att dessa människor som varit så elaka får igen det en dag! Karma is a bitch.

  Reply
 106. caroline februari 17, 2011 at 8:28 e m

  sjukt att människor kommenterar dina bröst när du skrivit ett så viktigt inlägg.. skärpning people!

  Reply
 107. mn februari 17, 2011 at 8:34 e m

  sara som spammar om sillisar; du måste ha ett intressant liv!.. eller va?

  Reply
 108. snookie februari 17, 2011 at 9:08 e m

  åh gud vad jag älskar dig! du är så grymt stark och en sjukt bra förebild, jag ser upp till dig och tycker det är så jävla hemskt allt du har gått igenom, men när var det du träffade dessie under allt det där?

  Reply
 109. E M M A - FOTO februari 17, 2011 at 9:26 e m

  Det var en otroligt vacker historia, hade ingen aning om att du gått igenom allt dedär. Jag har följt dig och Dessie i princip hela din bloggtid som som Paow (inte din blogg innan, alltså) och jag har alltid sett dig som en lat bortskämd unge som bara inte orkade med gymnasiet efter grunskolan.
  Och det gör ont att skriva att jag verkligen trodde det.

  Men jag hade fel, jag måste sluta döma folk. Ingen vill ju egentligen skolka eller få dåliga betyg, ingen gör det bara för att dom inte orkar. Det är ju oftast bara för att man är olycklig…
  Även fast du gjorde historien kort så tycker jag att den lät jättehemsk, men nu är du stark och ditt liv går ju bara uppåt, eller hur? 🙂

  Ha en bra kväll,
  Kram

  Reply
 110. Leah februari 17, 2011 at 9:50 e m

  Varför måste du avluta ett hyfsat vettigt inlägg med att trycka upp brösten i ögonen på folk? Vad är meningen? Och inte kroppskomplex skriver du… Ditt inlägg häromdagen då som handlade om när du var ”ung” och ville vara smal. Skitsnack?

  Reply
 111. Gabriella februari 17, 2011 at 9:53 e m

  Väldigt stark av dig att skriva om något så personligt.. 😀

  Reply
 112. vendela februari 17, 2011 at 10:01 e m

  hur träffade du dessie då?

  Reply
 113. En "blatte" februari 17, 2011 at 10:15 e m

  Du verkar ha haft en väldigt jobbig barndom. Mycket upp och nervädningar i livet. Mått mycket dåligt. Jag förstår att det är jobbigt, jag har varit med om mobbning jag med. Dock av svenska barn. (Gick på en ”svensk” skola, blev utsatt för både psykisk och fysisk mobbning pga. av mitt ursprung) Men det är en annan femma. Det finns något väldigt uppenbart i din berättelse (har personligen erfarenheter/kunskaper om sociologi/psyokologi) Det uppenbara är att du kopplar din ångest(mobbning) med invandrare. Det är lättare för en själv att peka ut en grupp än enskilda individer som orsakat ens ångest. Det sker omedvetet och är samtidigt en naturlig process inom bearbetning av trauman. Du verkar ha väldigt mycket obearbetad trauma inom dig som du kanske bör söka professionel hjälp för. Bara det faktum att man tänker tanken att vidta hjälp (om man anser sig behöva det, innerst inne någonstans) är ett stort steg. Gissar även på att invandrarna som betedde sig illa mot dig var araber. Muslimer. Kaxiga invandrartjejer som skulle ha skolans uppmärksamhet. Ja, jag ser bilden framför mig. Därav ditt ”hat” som förstärkts ytterliggare med oron invandrare orsakar/orsakat på senare dar. Det ger dig en sorts bekräftelse på att det är ”deras” fel. ”Dem” gör onda saker. De är onda. Muslimer förtrycker etc. (Just för att du med all sannorlikhet blev trakasserad/förtryckt av en muslim – och parallella kopplingar drars)

  Jag brukar inte läsa din blogg. Just för att jag brukar bli väldigt ledsen när jag läser om dina åsikter om invandrare och muslimer. (Jag är själv muslim). Men, efter att slumpmässigt besökt din blogg och läst detta inlägg fick jag svar på: varför. Varför du tänker som du gör. Tycker som du tycker. Det känns lättare. Nu vet jag i alla fall vad det beror på. Nu behöver jag som muslim inte ta det personligt. För jag vet vad det beror på. Ditt förflutna. Pga. (med all sannorlikhet) de ”muslimtjejer” var så elaka mot dig. Behandlade dig som ingen bör bli behandlad. Ingen människa i världen. Kom ihåg en sak Paulina, skilj på muslim och islam. Skilj på tradition och religion. Skilj på människa och människa.

  Det här ska inte handla varken om politik eller religion, det är inte min avsikt. Jag beklagar över att du har blivit behandlad på det viset, vare sig det var av en muslim eller jude, utländsk eller svensk, svart eller vit, brunett eller blondin, höger eller vänsterhänt. Ja, du förstår. Människor är grymma. Vi finns av olika slag, inom olika grupper och kategorier i samhället och i världen.

  Jag hoppas att du mår bättre idag i alla fall. Att du funnit lyckan och kan tänka ”ha! alla ni som var elaka mot mig. se på min framgång! min karriär! jag har allt jag kan önska mig” Det önskar jag innerligt från hjärtat oberoende av dina tankar och åsikter kring ”mig”/oss. Du är en stark människa. Och starkare lär du bli om du bearbetar din trauma och ångest på rätt sätt, istället för att du (som sagt, väldigt uppenbart) förskjutit ångesten på en grupp människor: invandrare. I alla fall, lycka till i livet och ha det bra. 🙂

  Reply
 114. EMILIA DIVEBY februari 17, 2011 at 11:48 e m

  Jävlar tjejen! Nu bara mååste jag kommentera.
  Snacka om att jag blir imponerad alltså. Sjukt starkt av dig att öppna upp dig så här, efter jag läst detta inlägg tkr jag garanterat du förtjänar priset för den personliga bloggen.

  I alla fall så tycker jag det är skitbra du öppnar dig, dels för alla läsare som har gått igenom eller går igenom liknande problem: jag tror det här kan göra även dem starkare av din historia =) Att du tagit dig vidare i livet trots alla motgångar.
  Det glädjer mig att du vuxit så mycket som du gjort och att du inte ”trampats” ner även nu framöver pga alla omständigheter.Sedan är det alltid bra att själva spekulera kring saker, det får en att inse ett och annat med!

  You go girl!

  Reply
 115. Sandra februari 17, 2011 at 11:52 e m

  Ja blev mobbad under låg och mellanstadiet för folk tyckte att jag var konstig och det retade mig för att ja har en ”skum” storasyster som då var tjock och bar glsögon. Mobbning sm jag fick ta för min storasyster var nog värst. Hon btyder så otroligt mycket för mig och jag vill inte att något negativ ska riktas mot henne !
  Det gör verkligen ont när fok är elaka om ens familj !
  Sedan hade jag vänner som helt frstörde mitt självförtroeende och fick mig att känna mig kass. iaf hade jag någon att umgås med på rasterna om man säger så. Men de åren var en hård period för mig

  Du verkar vara stark o a tatt dig ur det hela med högt huvud. Alls den smärta som du blev drabbad av. Tyvärr kan jag inte säga de om mig sj. Har fortfarande massa ärr i själen som jag bär runt med även fast det var för flera år sedan och att jag nu går i gymnasiet.

  Aja paow. Din blogg är bäst och jag älskar din styrka <3
  Iaf är du inte ensam om dessa saker. Kram på dig !

  Reply
 116. . februari 18, 2011 at 3:24 f m

  Folk som blandar in annat som inte hör till ämmnet, jag har en sak att säga er: HÅLL ER TILL ÄMNET!

  Och till Paulina. Jag beklagar innerligt det inträffade under dina år i skolan. Det man kan göra är att gå vidare, snäppet bättre, starkare och självsäkrare och det tycker jag att du har gjort.

  Skolan är ett experiment och det ligger för mycket fokus på att alla ska ha MVG i allt än att man tar hand om elever som utsätts för psykisk och fysisk mobbing. Man har sina skäl till varför man inte pallar med skolan.

  Jag hoppas du förvaltar ditt bloggande på ett sätt som gör att du ändå får in en fot på arbetsmarknaden och kan få jobba. Det finns hopp!

  Take care!

  Reply
 117. Issa februari 18, 2011 at 12:25 e m

  Starkt skrivet <3

  Reply
 118. Lotten februari 18, 2011 at 2:56 e m

  Detta är varför jag fastnat för din blogg: du skriver om LIVET också och inte bara en massa random inlägg. Det gör bloggen grymt läsvärd och att man vill fortsätta läsa den. De som verkligen vill utveckla sig och inte bara hänga runt i livet uppskattar också sådant, de som vill VÄXA i själen och inte bara tänker på status. Du verkar vara en bra tjej, P. Hoppas du har en massa bra läsare därute och inte bara rötägg, det finns det för många av i världen.

  Reply
 119. ida februari 18, 2011 at 4:23 e m

  stackars dig paulina som hade det så under hela din skolgång.
  fy fan för såna jävla idioter som mobbar andra.
  det var väldigt starkt att berätta allt detta.
  och ja,idag är du tusen gånger stackare!!bara titta på dig!!
  nu avundas dom dig!!

  kram

  Reply
 120. Sara februari 18, 2011 at 4:31 e m

  Du är verkligen STARK Paulina, jag hade det också svårt i skolan, men inte lika svårt som du har haft det. Det är vackert att du överlevde allt det där, detta gör dig till en bra förebild för andra som har det svårt, de som bara inte får ge upp.

  Reply
 121. vafaaan .. februari 18, 2011 at 6:58 e m

  Gick ett år över dig i Högalidskolan, nej du va inte coolast haha du gick omkring som en liten tönt och vågade fan inte säga ett ord? Vem fan låg du med som är den snyggaste tjejen i skolans pojkvän? hahahah herregud dom enda som va tillsammans i skolan var balettdansarna och 94an sess med tobias, oj va snygg hon va då haha också tönt.

  Reply
 122. MANDY februari 18, 2011 at 6:59 e m

  Kommer ihåg dig, du gick i D-laget va? Jag gick några klasser över dig, tyckte alltid du va så söt med typ 100 små gosedjur på nyckelknippan, haha.. 🙂

  Reply
 123. Tea februari 18, 2011 at 9:20 e m

  Så fint att du berättade allt det här. Fastän du är yngre än mig så inser jag att vi du har gått igenom tuffare saker än vad jag har.

  Reply
 124. Emma - februari 18, 2011 at 9:39 e m

  Detta förändrar min syn på dig med Paow.
  jag har problem i skolan just nu går inte alls i skolan har hoppat nästan över hela 8:an snart. Men detta inlägg du skrev får mig att ge lite power , att du orkade igenom det ändå? Beundrar dig stort ! <3

  Reply
 125. C februari 18, 2011 at 9:46 e m

  Vafaan äre ngt fel med sillikon då Sara?? Bara ren avundsjuka kanske??

  Reply
 126. M. februari 18, 2011 at 10:00 e m

  Det dära med blattar du drar väl inte alla utlänningar över en kam eller? För jag själv är en ( stolt en oxo ) men jag skulle ALDRIG gjort det mot nån inte ens mot Kissie, och den tjejen skulle kunna behöva lite vett i den dära ärthjärnan!

  Reply
 127. Anonym februari 19, 2011 at 1:58 e m

  HAHAHAHAHA ! VILKEN JÄVLA HIGHSCHOOL FILM AV DET HELA! HAHAHA, EXAKT ALLT ÄR MED , hahahahah SÅ ROLIG DU E 😀

  Reply
 128. Sara Thorén februari 19, 2011 at 7:27 e m

  Hejsan! Grymt inlägg! Man ser på dig, tillskillnad från dom andra bloggarna, att du är STARK! 🙂

  By the way, en fråga som vore kul att få svar på: Jag gick oxå i kumla från 6an till 9an men jag såg inte dig där så mkt, inte vad jag kommer ihåg iallafall…fast ibland vet man inte om mitt minne sammarbetar men ja 😉
  Hur länge gick du i kumla skola och när typ 🙂 Berätta lite mer om Tiden i kumla 😀 Maila gärna svaret om du kan 🙂

  Varma kramar 😉

  Reply
 129. Dandra februari 20, 2011 at 9:31 f m

  skiter om det hör till eller inte. Men hur FAN kommer det sig att ibland har du normal stora bröst på bilderna å ibland bomber? 🙂

  Reply
 130. emelie februari 20, 2011 at 1:38 e m

  kul att människor fortfarande känner att dom måste försöka trampa på dig efter ett sådant här inlägg. Signaturen ”Vafaan” verkar ju svårt att uppfatta vad inlägget handlar om… Idiot. Hursom, bra berättat Paow. Skönt att veta att det finns fler som har gått igenom liknande händelser.

  Reply
 131. Anonym februari 20, 2011 at 6:35 e m

  Anmälde du någonsin läraren? Jag menar han kan ju ha gjort så förut…

  Reply
 132. sofie februari 20, 2011 at 6:39 e m

  Fick en helt annan syn på dig nu, bra skrivet, och mycket starkt!

  Reply
 133. dennis februari 22, 2011 at 4:48 e m

  fan va mobbad du såg ut när du va liten hahahahahahahahaha

  Reply
 134. Anonym februari 22, 2011 at 9:19 e m

  Starkt skrivet!! Fyfan vilket skolgång du haft
  barn är elaka

  Reply
 135. alex februari 23, 2011 at 7:14 e m

  FYFAN VAD UNDERBARA BRÖST DU HAR!!
  SNÄLLA MAILA MIG! SKULLE VARA UNDERBART ATT FÅ TRÄFFA DIG!

  Reply
 136. 16 år november 4, 2013 at 4:43 e m

  asså fyfan vad sjuka människor det finns. det är så sjukt att så pass unga människor kan vara så vidrigt elaka. grejen är att jag inte ”hittar” något man kan mobba dig för. jo, jag har inte mött dig irl men jag brukar läsa din blogg då och då, en gång i veckan kanske men då läser jag allt som jag har missat hehe.. men fan asså du låter så jävla vettig och är fin, (inside too, man får den uppfattningen av att läsa din blogg). du verkar vara en asrolig tjej som är lite utav en partyprisse, asså jag fattar verkligen inte. asså det är helt sjukt hur människor bar sig åt. usch vad vidrigt, jag mår så dåligt av att bara läsa det här och då undrar jag: hur fasen mådde du då?

  Reply
 137. Hanna november 4, 2013 at 6:17 e m

  Jag var mobbad från årskurs 6-9 . Det gick inte en dag utan att någon sa/gjorde något mot mig. Jag hade exakt hela klassen emot mig, andra elever på skolan också. Idag är jag 22år och minns det som det var igår. De knuffade in mig i skåp, kastade äckliga pennbitar, la tamponger i min huva, de sa nedvärderande ord. Värst av allt var att INGEN någonsin brydde sig förutom mina underbara föräldrar som hjäplte mig, de gjorde de bästa för att jag skulle må bra. Sa man något till lärarna så sa dom att de skulle ”ta hand om det”. Jag skulle kunna namnge varenda jävel som gjorde mig illa.

  Reply
 138. Elvira november 4, 2013 at 6:23 e m

  Väldigt starkt skrivet, imponerad över att du funnit dig själv till den mängd att du kan skriva ut detta för alla att läsa. Fett med cred till dig. Kraaaam

  Reply
 139. amanda november 4, 2013 at 9:27 e m

  Jag älskar dig

  Reply
 140. Josefine november 4, 2013 at 10:13 e m

  Så sjukt vacker människa. Har haft det exakt likadant, känner igen mig i varje ord… Speciellt dehär med att gå från osäker/retad till ”skolans bitch” typ haha.
  Så glad att jag hittade din blogg, när jag var en liten fjortis haha. Vi har typ utvecklats i samma takt på nåt sätt… Du är iallafall underbar Paulina! Helt grym är du, kraaaaam! <3

  Reply
 141. Camilla november 5, 2013 at 2:35 f m

  Du är min inspiration, jag säger bara såhär ”honey, you have arrived ” 😉 <3

  Reply
 142. louise november 5, 2013 at 8:02 f m

  Du är en stark tjej!! Önskar att man kunde sudda ut delar av ens uppväxt.. Kram

  Reply
 143. Amanda november 5, 2013 at 2:24 e m

  Det är så typiskt just för att tjejer förväntas vara blyga och tillbakadragna. Vissa lärare lever med det i tankarna och fattar inte att det inte är så. Du passade helt enkelt inte in i den normen och klassades som annorlunda när du kanske inte alls var det egentligen.

  Reply
 144. Antonia november 5, 2013 at 3:25 e m

  kika in på min blogg och läs om min hjälte insats 🙂

  blogg.improveme.se/antonianoaksson

  Reply
 145. lala november 5, 2013 at 5:50 e m

  <3

  Reply
 146. Sara november 5, 2013 at 9:45 e m

  Paulina, jag har följt din blogg nästan från start, från när du var en liten osäker provocerande fjortis till idag. Måste bara säga att jag tycker att du är så jävla ball som vågar stå upp för dig själv och uttrycka dina åsikter. Vad folk än säger så tycker jag personligen att du verkligen är en riktigt bra förebild för unga tjejer eftersom du vågar gå din egna väg, även om den ibland är snårig. You Go Girl.

  Reply
 147. Sofia november 6, 2013 at 6:00 e m

  Fy fan vilken hemsk historia.. Tycker på riktigt synd om dig som hade det så i skolan. Det är så synd att vissa ska behöva få såna erfarenheter från sin skolgång och kanske till och med välja att skippa gymnasiet på grund av det. Nu har jag aldrig upplevt eller ens sett den sortens mobbing som du pratar om, det låter nästan overkligt för mig, men jag vet ju ändå att det blir så himla mycket bättre i gymnasiet. Så synd att vissa inte går i gymnasiet och får se hur mycket bättre det blir.

  Jag pluggar nu på universitet och ska tillbaka till högstadiet så fort jag är klar med min utbildning, men som lärare. Jag hoppas verkligen inte att folk beter sig som de gjorde på de skolorna du gick på.. Usch! Trodde verkligen inte att det fanns sån där ”mean girls-mentalitet” på riktigt, inte i Sverige.

  Självklart tycker inte alla om att gå i skolan, det gjorde inte jag heller, men alla borde känna sig så pass trygga i skolan att de vill gå kvar. Utbildning är faktiskt väldigt viktigt, men elevernas hälsa är viktigare!

  Reply
 148. Fia november 7, 2013 at 12:22 e m

  Hej!
  Det här inlägget visar en helt annan sida av dig. Jag blir väldigt berörd av din historia och du är så duktig som har tagit dig igenom detta. Om du hade varit min lillasyster hade jag varit stolt över dig.

  Själv gick jag igenom något liknande. Jag var mobbad under hela min grundskoletid. Jag var tidigare bästa vän med en av de populära tjejerna i skolan och när vi på grund av bråk slutade vara kompisar så spred hon ut hemligheter om mig som jag hade berättat för henne i förtroende. Folk började skrika saker efter mig i korridorerna och när de märkte att jag tog åt mig så blev jag ett enkelt mål. Det pågick länge och jag mådde verkligen dåligt. Jag ville inte gå till skolan, hatade mig själv och började tro på deras ord. Att jag var värdelös.

  Trots det gick jag ut grundskolan med mer än hyfsade betyg och lyckades komma in på en bra gymnasieskola. Väl där hade jag bara ett enda mål. Att bli bäst. Jag pluggade som en idiot och fick massa kompisar på vägen. När väl studenten kom så stod jag där, med högsta betyg i alla ämnen, belönad med skolans stipendium (för bästa prestation), och lycklig. Det var den bästa dagen i mitt liv. Att veta att trots alla människor som gjort mig illa så kom jag ut på andra sidan, och att jag skulle gå en bättre framtid till mötes än många av de som mobbade mig kommer göra. Idag pluggar jag till läkare, har en fantastisk pojkvän och vi bor i en lägenhet mitt i stan. Allt löser sig. Livet löser sig. Bara man inte ger upp!

  Ta hand om dig <3

  Reply
 149. Torkel november 8, 2013 at 10:36 f m

  Paulina! Känns verkligen bra att du kommit ur händelsen med mig och mina vänner så bra.
  Tycker dock det är hemskt att du skriver to school for cool. Du har inte varit mobbad av oss och heller inte för att du ”pluggat” mkt. Du var i skolan 10%, av dom 10% visade jag dig hur dum du varit mot mig en gång då du efter min brors bilolycka önskade honom död (han låg i koma) istället för hans kompis. Sånt skulle nog vem som helst se svart av. Så till alla som mobbat dig förr tycker jag är olyckligt men kom inte och skiv ut en halvsanning om någonting. Du har haft en jobbig uppväxt, absolut. Men många gånger måste man också titta in i situationen och se vad man själv gjorde. Att önska någon död är aldrig okej. thats it! Hoppas du har växt och att du aldrig mer nämner att du blivit mobbad för någonting som andra har det tufft med. Varför du isåfall blivit mobbad är pgv hur du talat till folk och hur du betett dig. Ha det bra !

  Reply
 150. Linda november 8, 2013 at 8:11 e m

  Starkt av dig att skriva allt ! 🙂 fina du!

  Reply
 151. Elin.O november 9, 2013 at 12:39 f m

  Du har sjukt snygga ögonbryn! Kam du inte lägga upp en video där du målar dina ögonbryn samt visar/berättar vad du nålar dom med? 🙂 behöver hjälp…TACK!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *