Matvanor och operationer.

20140203-052548.jpg

I lördags så var vi i Jönköping. Träffade lite bekant folk och hade världens efterfest. Riktigt kul. Men jag har festat på tok för mycket. Känner mig inte speciellt fräsch längre. Är långt ifrån fet och väger 49 kg. Men jag är van vid att väga 44-47.. Och jag älskar mina tatueringar. Men när jag inte har tid att fixa mig ordentligt, är blek, har psoriasis och äter mycket ”hämtmat” när vi åker runt i sverige. Äter mycket sallad och är en sucker för grantatäpplen, blåbär och ruccola sallad och chili. Om jag bara hade ätit skit så hade jag nog inte orkat någonting.

Det jag ville komma fram till är att jag ska jag göra en ganska omfattande operation som jag helst inte vill prata om, inte än iallafall innan jag vet hur allvarlig den är. Som dom flesta säkert vet(iaf ni som följt mig länge) är att jag har haft problem med illamående och magen i hela mitt liv, vilket läkarna kommit fram till att det inte har något med matvanor att göra för jag mådde lika illa när jag tränade och åt bra, det är inte ibs eller gluten.. Har behövt göra den i flera år egentligen med har vart så rädd för att dom ska gräva inne i magen på mig. Om ca 4 veckor ska jag göra den och då kan jag inte dricka och äta fet mat eller röka. Och eftersom dom ska in i magen så får jag inte riskera att få magsår/magkatarr, skumt..

Så idag så slutar jag röka. Kommer att bli svårt då jag gått från feströka/kompisröka till att vakna upp på morgonen och ta en cigg, det sista jag gör innan har somnar osv. Allt är paradise fel haha
. Någon som har några tips? Te.x nikotintuggummi ? Nikotin spray? Eller bara ge sig fan på det!

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (64)
 • Ellinor

  Jag slutade röka när jag läste. ”Allen carr äntligen ickerökare”. Spring iväg till nästa bokaffär o köp o du kommer aldrig mer vilja ta en cigg! 🙂

 • Frida

  Hej! Jag slutade röka för snart 5 månader sedan och är idag rökfri. Jag fimpade forever med elciggen eftersom den hjälpte mig när jag var som mest röksugen de första tre veckorna. Idag använder jag ingenting och mår bättre än någonsin. Allt handlar om vilja, med med lite hjälp på traven är det mycket lättare! All lycka till med operation & sluta röka. Heja paow! Kram

 • Natalie

  Sluta bara direkt! Ge dig fan på det. Har varit rökfri ett år nu, och jag gav mig bara fan på det – samma helg så gick jag ut och drack öl bara för att ”såhär kommer det åh vara framöver….” Var lika bra att ställa in sig! 😉 yo can do it.

 • Susanna

  Finns ”slutarökatabletter” som heter Champix. Vet flera personer som slutat röka med dessa och hållt sig rökfria (min man bl.a.)!
  Kolla med din läkare på vårdcentralen eller liknande!
  Lycka till!

 • Sarah Moberg

  Det enda som har funkat för mig är att sluta direkt. Inte trappa ner eller ta något annat, då håller du bara beroendet vid liv. Jag slutade bara sådär en dag och har vart fri i två år nu, helt underbart! 😀 Lycka till i alla fall. Kram.

 • Lisa

  Har aldrig varit beroende av rökning, så kan inte ge några tips, men jag tror på dig! You can do it! 🙂

 • Malin

  Hej!
  Jag är operationssjuksköterska, och misstänker vad det är för operation du skall genomgå. En cholecystektomi (operera bort gallblåsan). Om det är så, så är det inget att vara orolig för. Jag är som sagt operationssjuksköterska och har dessutom själv opererat bort min gallblåsa. Det är en rutinoperation som kirurgerna har gjort många gånger. Om det nu inte är så att du skall ta bort gallblåsan, om jag har fel, så behöver du inte vara orolig ändå. De flesta operationer är rutin för kirurgerna, och i de allra flesta fall så går allt bra. Ibland blir det komplikationer, men det löser sig det med, för det mesta.
  Lycka till!

 • Maria

  Köp plåster! Dom kickas ass! du kan annars lätt bli beroende av tuggummin… Min sambo slutade röka och snusa på knappt 3 veckor med plåster =)

 • mzp

  Tja. Först big up för din blogg! Fortsätt va den du är! Min kille har varit storrökare i många år och slutade i lördags. Han har testat typ allt, sugtabletter, plåster. Spray ska va Skit. Plåster funkar men nu kör han pepparmint tuggummin som kan kombineras med plåster eller ätas ensamma. Testa dom! Lycka till!

 • sofia e

  Hej Paow! Jag gav som nyårslöfte 2011 att sluta röka, det slutade med att jag feströkte, 2012 sa jag att nej nu får det vara nog, Jag slutade redan några dagar innan nyår, på nyår innan tolv blev det några bloss MEN jag tyckte det var riktigt svårt, Jag kände mig osäker utan ciggen i handen, någonting fattades när jag gick ut, och varje rast på jobbet kändes jobbig, jag brukade ju rusa ut för o tända en cigg?! Jag visste att efter tre dagar som rökfri slutar hjärncellerna skrika efter nikotinet så nu var det bara mentalt det satt, vanan att röka och hjärnan påminde mig bara om att något du brukar göra gör du inte längre VARFÖR? – Självklart hade jag ciggpaket kvar, för det kändes skönt att veta att jag hade det, Men Jag bestämde mig för att lura mig själv, Jag gick ut blev nervös tog upp en cigg tände (tog inte djupt bloss) endast munbloss, sen gick jag där med den i handen, det kändes fantastiskt att ha den mellan fingrarna, tog kanske något munbloss, annars askade jag bara var efter.
  På jobbet blev det likadant, jag var van att rusa ut och dricka kaffe samtidigt som jag tog en cigg, gick ut tände, stod där ett tag med den utan att röka, fimpa och gick nöjd in!
  Vart efter ändrade jag min vanor, pratade i telefonen när jag gick ut, eller började läsa en tidning på rasten, Efter några dagar/veckor (minns inte riktigt) kände jag inte att min vana så stor längre, jag kände inte att jag var tvungen att ha ciggaretten mellan fingrarna, jag började känna mig helt okej och la dem åt sidan. Jag minns inte, men jag vet att jag tidigare tagit hjälp av nikotinfritt snus eller tjejsnus, bara haft ett tag, men det smakar så illa så det ville man inte heller ha tillslut. Jag blev sedan mer triggad till att sluta röka för februari samma år blev jag sjuk i en sjukdom som kunde bli värre om jag rökte, så valet att gå tillbaka fanns inte, för jag ville ju må bra =) och man mår bra utan!! Hoppas du klarar det, du är en smart tjej paow! KRAM FIA

 • S

  Håller också på att sluta röka. E-cigg, nikotintuggummi etc fungerar inte för mig. Det viktigaste när man ska sluta röka är att man verkligen vill sluta. När man har klarat en dag ger man sig fan på att man ska klara en dag till. Sen har man klarat två dagar, då kan man klara två dagar till osvosv. Försök att inte omge dig av rökare, då blir det sjukt svårt. MEN när jag blir sådär sjukt röksugen, så jag inte vill annat än ta en cigg, då tar jag en snus, finns mini snus så det inte syns lika mycket på läppen. Jag tycker det är sjukt äckligt med tjejer som snusar, därför tar jag bara snus när jag är hemma, och kanske 3 gånger om dagen när röksuget är som värst. Och snus vet jag att jag aldrig i livet kommer vilja fortsätta med, det är bara tillfälligt första veckorna för att slippa det värsta röksuget.

 • Mandi

  Kommenterar aldrig någons blogg vanligtvis men kände mig tvungen nu. Du skrev att du inte ville prata om det men kan inte låta bli att undra. Har också extrema problem med min mage, och skulle vilja veta om vi har samma problem. Drar mig nämligen för att gå till en läkare..

 • ois

  Kör på nikotintuggumi och stoppa upp det som snus;) tugga ej massa påre då får du hicka och folk kommer kolla skumt på dej:D puss /ois

 • Matilda

  Snus! (Om man får snusa)
  Jag har varit rökfri i två år, och gått från 20-25 cigg om dagen till 5 snus om dagen.
  Catch mini eucalyptus är fräsch, svag smak och syns inte.

  Tänk också på att även fast inte rökare känner hur det luktar så luktar det verkligen äckligt och ofräscht för ickerökare.

  Borsta tänderna ofta och ha munspray/munvatten så känner man sig fräsch och vill inte förstöra det.

  Smörj in dig i en godluktande bodylotion, ta någon god parfym och sätt på dig nytvättade kläder!

  Lycka till! Jag mår mycket bättre som ickerökare, det är jobbigt i början men nu är det värt det.

 • Fnas

  Åh jag hoppas allt går bra med din op. Jag är inte avundjsuk över själva ingreppet, är hysteriskt rädd för sånt, men samtidigt så är det ju skönt om det kan få dig att må bättre på sikt.
  Jag tycker inte att du ska byta cigg mot massa ersättningar, ge dig fan på det istället, tala om för alla i din omgivning att du slutar, be dom skälla på dig om du kommer med ursäkter för att ”bara ta eeeen till”och tala också om för dig själv att operationen är viktigare än några äckliga cigg.

  Håller tummarna för dig!

 • fimpa

  Nu vill ju du egentligen inte sluta röka, utanr tvungen att sluta så då har jag full förståelse till att det är svårt. Men.. med VILJAN så går allt så försök hitta viljan till att sluta röka. Jag sluta röka för en månad sen efter att ha varit daglig rökare i åtta år. För mej va de så jävla enkelt att sluta då jag verkligen ville. Sen att man blir påmind i början om varje gång man brukade röka är en annan femma (efter maten osv). Tänk på nått annat varje gång du blir påmind av ciggen, sitter du o tänker på den lär du antagligen ta en iallafall

 • Therese

  Jag blev tvungen att sluta röka i samband med en op.
  Så ja, jag slutade helt enkelt. Inte en massa tuggummin å annat. DOCK hade jag en e-cigg som jag tog något bloss av när jag var extremt röksugen.

  men jag slutade rätt av, och det gick bra. Rökfri i snart ett år nu.
  Det som såg till att jag inte röka var att skulle jag göra det, skulle jag inte kunna få göra op..

 • Mandus

  Ge dig fan på det bara!
  Och så tar du varje dag o lägger de pengar du skulle lagt på cigg i en snygg burk, så går du köper dig nått riktigt snyggt efter operationen! 😀 alternativt en jävla massa cigaretter… 😉

 • malin

  kan tipsa om dom sonic (tror jag de heter) typ snusliknande nikotinpåsarna. vidriga och sjukt starka i början, för det rinner ner i halsen innnan man vant sig vid dom, men tar man en sån när man är röksugen så mår man så illa att det sista man vill ha är en cigg haha. och när man vant sig lite vid dom så blir det faktiskt ett bra substitut till cigarett när man typ sitter och fikar eller vid andra tillfällen som man gärna vill röka, just för att man också ”gör något”. har rökt sen jag var fjorton och är 21 nu och enda gången jag kunde sluta var med just dom. höll mig rökfri i ett år men började sen igen för blev dumpad av mitt ex och att sitta och kedjeröka och dricka vin kändes rimligt då. idiotiskt, men så äre. rekommenderar dom iallafall, tuggummina smakar skit och jag tycker inte dom hjälper för det är så långt ifrån samma sak som en cigg 🙂 lycka till!!

 • sara

  Ge dig bara fan på att sluta röka 😀 absolut lättast så, jag slutade tvärt i början av förra sommarn o har inte rökt ett enda bloss sedan dess 😀

 • Rökfri 6månader

  Läs boken Äntligen icke-rökare av Allen Carr! Den funkade för mig!! Han kallar det viljestarksmetoden, det funkar som terapi. Utan all skräckpropaganda om rökning så förklarar han logiskt sett vad nikotinet gör med hjärnan och kommer få dig så viljestark att du slutar utan problem!!! Endast 89:- akademibokhabdeln

 • Lina

  Första gången körde jag med nikotintuggummi men behövdes knappt efter några dagar. Det handlar väldigt mycket om din motivation. Och att du tänker om. Denna gången slutade jag direkt när jag blev gravid, utan hjälpmedel, det har gått väldigt bra. Ge dig fan på det. Med tanke på att du heller inte fick dricka så bör det bli lite enklare även på helgerna. Tänk på operationen. Jag rökte i över 14 år så du kommer nog klara det bra 🙂

 • Anna

  Jag tror att man bara måste ge sig fan på det! Men jag har hört att lakrits ska vara bra om man är nikotinsugen, så det kan vara bra att ha hemma 🙂 kanske inte bra att trycka i sig lakrits dock med tanke på din OP.

 • Zandra

  Hej !

  Jag tror inte att du bör ”äta” något som innehåller nikotin överhuvudtaget.
  Du kommer bli beroende av det i stället, vilket jag är ganska säker på.
  Prova tugga vanliga tuggummin, är frukt när du blir sugen på en cigarett.
  Ha alltid något ”bra” snacks hemma.

  Hoppas du klarar dig, med en stark vilja funkar allt 🙂

  Lycka till.
  Kram

 • Elin

  Snuspåsar på apoteket. Fick mig att sluta 🙂

 • louise

  Det är bara att ge sig fan på att sluta, det är det som funkar bäst tycker jag!

 • Linda

  Hej!
  Jätte bra att du slutar röka, det gjorde jag också för sex månaders sen. E-ciggen som du känner till har hjälpt mig otroligt mycket! Sen tuggummi och gurka. Drick mycket te med ingefära i, det tog bort suget otroligt fort! Massa sex är även att rekommendera! 🙂
  Hoppas att op går bra och en stor styrke kram från Uppsala!

 • Jennifer

  Jag tycker det enklaste är att bara sluta rakt av! Efter 3,5 års regelbunden rökning slutade jag rakt av efter nyår. Nu blir det en cigg då och då. Men har du bara motivationen och verkligen bestämmer dig för att sluta så går det! Något som hjälpte mig var också att tänka på vilka positiva effekter kroppen för. Finns en app som heter Quitnow där du varje dag får se hur mycket pengar du sparar, hur kroppen återställer sig och hur många cigg du undviker. oerhört motiverande! lycka till :D!

 • Felicia

  Ge sig fan på det är det bästa tipset.
  Sen istället för att ha ett cigg paket i väskan ha en påse med något du verkligen avskyr att äta så varje gång du ska ” röka” ta denna äcklig sak och ät den det hjälper det hjälpte mig iaf lycka till 🙂

 • J

  Har du gallsten? 🙂 :*

 • Olivia

  Det bästa tipset är att tugga nikotintuggummi, helst med någon smak för de utan smak är sjukt vidriga. Samtidigt som du gör det kan du ju röka dina oddwolf cigg så blir du inte av med vanan. För vanan är ju typ det jobbigaste att bli av med! Lycka till 🙂

 • K

  läs boken [aldrig mera rökare] alla jag känner har slutat efter den, inkl jag själv! ingen skräck bok på något sätt! jag kan garantera att du slutar så fort du är på sista sidan! lycka till med allt 🙂

 • Lilis

  Beror ju på hur pass beroende du är. Sen beror det på och är väldigt olika beroende på individ, antingen plåster å trappa ner med de olika stegen, eller Champix e mitt råd. Champix tycker jag har vart grymt, det e dock receptbelagt men riktigt bra. Har själv använt det och har vart en ordentlig rökare med ett fast beroende. Har även många vänner som använt det och det funkat!
  Lycka till !!

 • pelli

  ska finnas en bok som heter typ ”äntligen icke-rökare” som får alla som läser den att sluta röka. hade tänkt att läsa den själv

 • Stellan

  Gå till läkaren och få Champix utskrivet samt kombinera med nikotintuggummi. Lycka till!

 • Sandra with the booobs

  Hoppas det går bra för dig med operationen! Tack för i fredags, var jätte kul att få vara i vipen med dig och samir!!

 • Frida

  Nikotin sprayen! Du kommer tycka att bara den är äcklig så du inte ens vill röka! <3

 • Ess

  Tips nummer ett: Håll dig sysselsatt. Det är svårare att låta bli om man bara chillar.
  Nummer två: Det fysiska begäret kommer gå över efter några dagar, resterande tid sitter i din skalle. Så några dagar, sen är du fri från ett beroende. Därefter är du berättigad att skryta för resten av ditt liv att du var så stark att du lyckades sluta röka 🙂

 • Vidya

  Hej.

  Det jag gjorde för ca en vecka sedan är just att sluta röka. Jag ska också göra min 4 bröstop. På min bloggsida förstår du varför.

  Den tredje op gick bra men fick en infektion i såren och detta resulterade i fula ärr… måste nu ta bort dessa fula ärr genom ytterligare en op. Så jag tänkte såhär: jag ska fan inte ha en infektion i kroppen el få en. utan börja träna och stärk ditt immunförsvar sluta röka för det gör att blodcirkulationen blir sämre och det innebär sämre läkning/ el att det går långsamt.

  Sa till mig själv. sluta röka el ha mina fula ärr el få nya infektioner osv efter op.. kontentan, skrämma mig gick bra.. det finns även bilder under mina bröst op på min blogg…

  lycka till

 • Sandra P

  Jag tror du bara ska ge dig fan på det 🙂 Tänk på varför du behöver sluta nu, du ska göra en operation, och för att den ska lyckas behöver du sluta röka. Och för att må bra och för att din mage ska bli bra måste du opereras.
  Jag slutade tvärt, kände ba: Nä nu får det vara nog. Tar en snus nu varje gång jag känner röksug. Inte alls mig grej men det hindrar röksuget och jag snusar hellre än röker.
  Har flera vänner som slutat röka tack vare en bok (????) som heter typ ”Sluta röka nu” eller ngt.. den har rykte om sig att funka på nästan alla.
  Lycka till 🙂

 • Lena

  Du väger lika mycket som mig :O hur lång e du??

 • Emelie

  Jag har varit gråt-beroende av cigaretter och slutat ett antal gånger, men jag måste säga att även om jag inte lyckats hålla mig i över 4 månader så är det ändå lättast att bara ge sig fan på att sluta. Kasta tuggumin och plåster, jag tror att du är rätt lik mig och bara du bestämmer dig för något så ska det fan vara så. Du har rätt och har du tänkt sluta röka är det bara att köra!

 • anonym

  Jag slutade för 10 månader sen och har aldrig mått så bra som jag gör just nu. Jag bestämde mig bara att sluta, sedan är det stoltheten som får mig har hålla kvar vid det. Tänk att bara kunna säga ”nej jag har slutat”, det är en stolthet som inte många kan hålla uppe. Mitt tips som är forskningsbaserat är att försöka hålla hjärnan sysselsatt/igång så att man inte blir rastlös. Detta kan t.ex. fungera på personer med ADHD. Exempelvis försök ha hårda saker att knapra på när du blir röksugen/rastlös som; äpplen, morötter, gurka och knäckemackor. Ju mer det knaprar desto bättre, håll dock dig ifrån socker och godis, du vill inte byta beroende! Men framförallt, hitta stoltheten. Efter en-två veckor kommer du märka hur kroppen börjar anpassa sig utan ciggaretterna. Lycka till!

 • Sussie

  Testa det här! Jag har själv bokat tid då omgivningen rekommenderat det. Vet många som slutat efter en behandling. Jag är storrökare, mår inte bra av det och ska iaf kolla om det funkar då det inte är så dyrt:)

  http://www.laser-terapi.se/

 • Saga

  Nikotinplåster är något som hjälper sjuktbra ca 6 timmar. Står 18 timmar på dom men de är ingenting jag tycker.
  Men om man fortfarande blir röksugen så ska man ha med sig tex morötter å äta en när man känner röksuget. De funkar!

 • Hanna

  Boken Äntligen Icke Rökare av Allan Carr. Sjukt bra och enkelt, läs boken o fimpa sista cigaretten någonsin. Funka på mig och massor av mina kompisar, alla som läser ut boken.
  Absolut lättaste och effektivaste sättet!!!

 • Markus

  Bara att sluta och som du skriver, ge sig fan på det, jag är nu 4 år rökfri efter 12 års storrökande, slutade säkert 15ggr med hjälp av tuggummin, plåster mm, men så fort jag trappade ner på hjälpmedlen så återkom suget och snart därpå rökandet.

  Så ge dig FaN på det och håll upp, ha gärna cigg tillgängligt, är lättare att låta bli när man vet att man kan ta en när som helst om man verkligen vill.

  2 veckor suger, sen är det ett par månader då man tänker på det ofta, sen ett part år eller så senare kommer man på att man faktiskt aldrig tänker på det längre. 🙂 det är inte lätt, men det går!

  Kram och lycka till från en rökfri ph tittare 🙂

 • Gabbies

  Skulle gärna vilja veta mer om vad du har för problem med magen eftersom jag själv haft samma problem i många år och inget jag gör hjälper. Jag mår illa och har ont och diverse annat sominte behövs skrivas om här.

 • Lina

  Håller på att sluta röka just nu, och de går förvånandsvärt bra!

  Tränar väldigt mycket och har alltid gjort. Alltid sagt att rökningen inte påverkar det(de gör den, haha)
  tillslut sa jag bara nej, slutade röka och dricka i samma veva. men tillåter mig ta någon cigg i veckan för annars blir jag ett monster med humöret.(för att snart sluta helt och hållet men det blir den ”sociala” biten på fester.)

  det svåra är själva vanan att ta en cigg. men varje gång jag rökt en så känner jag ”jaha, var det detta jag längtade till”.

  Kan säga innan att jag innan försökt med tuggummi och trappa ner, misslyckats ett antal gånger mer det. lättaste för mig var att bara bestämma sig.

  Du klarar det, svårast är i början. hitta andra vanor så du inte tänker på det 🙂

 • elina

  Det finns såna där elcigg, det ser ut som en riktig cigg, det blir glöd och rök. Men det är inget farligt, det är ånga man drar in istället för rök och det finns med olika smaker, dom är jävligt bra. Finns på tobaksbutiker.

  Svar: Ja, jag vet – jag använder själv OddWolf e-cigaretter (http://www.oddwolf.se).

 • MY

  Hej!
  Be din läkare om Champix. Det är sluta röka tabletter, de kostar runt 600 spänn, efter 2 veckor med tabletterna satte jag mitt rökstoppsdatum och nästa månad har jag varit rökfri i ett år 🙂 Om du börjar med dessa imorgon hinner du sluta röka i god tid 🙂

  Här är en länk om Champix: https://www.champix.se/om-champix

 • Foof

  Prova E-cigg med nikotin , har själv varit beroende i circa 4 år och har aldrig kunnat vara rökfri under 1 dag . Har nu rökt e-ciggen i 3 veckor . Den har verkligen hjälpt mig !
  http://www.slutanu.com/category.html/e-cigaretter-800d-serien-2

 • E

  Andvända el ciggen ego-t , hjälpte mig att sluta röka efter 5 år!!!

 • Camilla

  Köp boken http://www.adlibris.com/se/bok/antligen-icke-rokare—det-enkla-sattet-att-sluta-9781848372344
  Absolut enklaste och bästa sättet att sluta!
  Lycka till både med rökningen och operationen.

 • V

  Ett tipps 🙂

  Äter du lakrits ? 🙂

  if you do, köp lite sug tabletter eller i tugg form och stoppa in en när du blir rök sugen.

  Gillar du inte lakrits pröva annan typ av smak.

  Ask formen gör susen och även grejen med att alltid ha något till hands när röksuget träder in 🙂

 • lollo

  Hej jag själv rökte och läste 1/4 av boken äntligen icke rökare av Allen Carr. Och nu är jag en lycklig icke rökare. Carr själv ”garanterar” att hanns metod funkerar även på de mäst inbitna rökare. Han har botat många människor med hjälp av både boken och hanns kleniker. Han själv var en stor rökare och klapp ca 100st sigg om dagen. Jag tycker att denna bokenär helt suverän! Ge den en sjans i only say it.

 • Sarah

  Rökfri appen (gratis i AppStore) i kombination med nikotinläkemedel när det blir outhärdligt.
  Funkade för mig, hade rökt i 8 år och har nu varit rökfri i cirka 5 månader. Inte ett bloss har jag tagit och känner inget sug till att börja igen. Lycka till!

 • Nadja

  Läs boken ” Easyway” Av Allen Carr ” äntligen icke rökare” Man blir äcklad när man läser den, man vill inte riktigt röka. Den har fått en hel del människor att sluta. Jag har minskat en hel del sen jag började läsa den och jag kommer snart att sluta helt. Den är ett tips! 🙂 Respekt till dig! Massa Kramar

 • Malin

  Hej!
  Jag tycker om dig så mycket och
  Hoppas att allt kommer bli bättre, jag har lite tips angående rökning, nikotinplåster är jätte bra!! Jag har själv varit en stor rökare men när jag bestämde mig för att en dag sluta hade jag på mig plåster i 3 dagar sen klara jag mig utan det. Jag kände knte ens sug och nu är jag bara äcklad på det, har varit rökfri i 1 år nu och det är det bästa jag har gjort! Tänk på hälsan, huden, andedräkten, naglarna och framför allt lungorna!! Puss och kram till dig fina du <3

 • Fredrika

  Hej! Läste nyss din text och vart lite chokad, det är så att min pojkvän inte kan gå upp i vikt, han kan inte äta mycket alls för han mår bara illa hela tiden, han kan få kramper lite då och då, han är 21 och väger 55 kg vilket han inte tycker om :/ låter verkligen som det du skulle kunna ha, snälla kan du inte skriva vad doktorn kommit fram till vad det är för problem, för han kommer ingen vart trots röntgen, 100 läkarbesök, blodprover osv..

 • Izabella

  Det bästa är nästan att bara sluta direkt, Jag har många gånger försökt trappa ner min rökning men det har ju gått och skitit sig varje gång. Nu har jag äntligen bestämt mig för att verkligen sluta. Självklart så blir man så extremt sugen de första veckorna/månaderna men det går som tur över. Jag tror att om man inte alla ens vänner röker(vilket de flesta av mina gör) så går det mycket lättare. Lycka till med allt. Kramar

 • Josefin

  Tjo! ElCigg är grymma! Funkar klockrent för mig för tillfället så det är att rekommendera 🙂

  Svar: Ja, jag kör själv nu, som tidigare, med OddWolf ecigg

 • Malin

  Jag var rökare i 4-5 år och jag har inte rökt på ett år nu, vill bara säga det här för jag önskar alla rökare att en dag bli rökfria. Jag läste en bok av Allen Carr ”äntligen icke-rökare”, eller något sånt hette den.. Jag vet att många kanske skulle säga att den inte funkar men för min egen del skulle det aldrig funkat så bra med något annat. Man måste ge sig fan på det, ta ordentligt med tid att läsa och läsa den noggrant, sen krävs det att man någonstans i grunden vill sluta på riktigt. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *