Ett smart inlägg.

Den här personen har skrivit ett inlägg där hon beskriver vad hon analyserat om killarna i Paradise hotel. Jag är dålig på att formulera mig, men om jag hade fått skriva en text rakt från hjärtat så hade det nog låtit ungefär så.

Men att hon bara analyserat killarna irreterar mig lite. Vi tjejer är väl minst lika vidriga också. Svårt för den typen av feminism. Jag hade hellre sett det mer jämlikt, men jaja, här är en del av texten hon skrev som jag tycker är väldigt bra!

”Killarna ”håller varandras rygg” även om någon av dem beter sig helt felaktigt. Deras kramar och lovord till varandra är inget annat än en intern bekräftelse sinsemellan, ett sätt att bevisa för sig själv och för andra att ”vi är rätt, vi är bäst, vi är starkast, ingen kan klå oss”. Jag undrar varför programmets två enda icke-straighta killar inte vill vara i deras sällskap? Eller nej, jag undrar inte. Jag vet varför och jag förstår dem. Jeppe ska ”omvända” programmets bisexuella tjej genom att visa henne att ”kuk är bäst”. Niklas ”klär ut sig” till kvinnan Yolanda, ett väldigt transfobiskt inslag i programmet. Man kanske kan tro att killarna är ”frisläppta”, men när man tittar närmre ser man hur de bara försöker befästa en hegemonisk manlighetsnorm där maktutövande, härskartekniker, hot och manipulation är vitala inslag. Killarna har i grund och botten en hegemonisk gemenskap där enbart ”rätt” killar (läs: de som följer norm, som har makt) får vara med.”

: läs hela inlägget HÄR

(Visited 47 times, 1 visits today)

24 Comments

 1. Kerstin februari 3, 2014 at 6:13 f m

  TJÄNA PENGAR SNABBT OCH ENKELT!!!!!!!!!!! För en tid sen surfade jag bland nyhetsgrupper på nätet precis som du gör nu och hittade en artikel liknande den som du läser nu och där stod det att man kunde tjäna tusentals kronor inom några veckor genom att investera enbart 60 kronor. Så jag tänkte att det måste vara lurendrejeri men nyfiken som man är fortsatte jag att läsa och då stod det att man skulle skicka 10 kronor till var och en av dom sex namnen och adresserna som stod med i artikeln. Sen placerar du dig längst ner på listan på plats #6 och postar den i så många nyhetsgrupper som möjligt (det finns tusentals) det var det, ingen hake så efter tänkt över det och pratat med några personer. Tänkte jag att det kan inte skada att prova, vad har jag att förlora förutom 60 kronor och frimärken eller hur ? Så jag investerade dom futtiga 60 kronorna. OCH gissa vad inom 7 dagar började jag få pengar på posten, jag var helt chockerad. Jag trodde att det skulle sluta snart men pengarna bara fortsatte att komma. Den första veckan hade jag tjänat 250 kronor, men i slutet av den andra veckan hade jag tjänat 5 000 kronor den tredje veckan hade jag tjänat 50 000 kronor och det fortsatte att komma pengar. Det var nu min fjärde vecka och jag hade tjänat lite över 100 000 kronor och det fortsatte att komma in pengar fort. Det var verkligen värt dom 60 kronorna och 6 frimärken. Nu skall jag berätta hur det fungerar och viktigast av allt VARFÖR det fungerar. också var säker på att du skriver ut en kopia av denna artikeln NU.! Så du kan få information om du behöver. Jag lovar att om du följer instruktionerna till punkt och pricka så kommer du tjäna pengar så snabbt och enkelt som du inte trodde var möjligt.!!! Förslag: Läs hela denna texten noga (skriv ut den eller ladda ner den) följ instruktionerna och bara se pengarna komma in !!! Det är enkelt, lagligt och framför allt du behöver bara investera 60 kronor + frimärken VIKTIGT: Det är inte en bluff, det är inte ohederligt, det är inte olagligt och det är 99 % ingen risk – det funkar verkligen VAR UPPMÄRKSAM PÅ: Var snäll och följ dom här instruktionerna TILL PUNKT OCH PRICKA, och 100 000 eller mer kan bli dina på 20 – 60 dar. Det här programmet fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som är med. Var snäll och hjälp till med den lyckade framgången genom att följa instruktionerna. Du kommer nu att bli medlem i Mail Order Business. I det här företaget är din produkt en service. Du jobbar med att ta fram mailing listor. Många stora företag är villiga att betala stora pengar för kvalitets listor. Hur som helst pengarna som du tjänar på mailing listorna är en sekunder inkomst till inkomsten från personer som du och jag som önskar att vara med på dom listorna. Här är dom fyra stegen till framgång: 
  STEG 1:Ta 6 separata bitar av papper som du skriver ”SNÄLLA LÄGG TILL MIG PÅ DIN MAILING LISTA”Nu tar du och skaffar dig 6 st svenska tio – kronor och lägg en i varje kuvert (Du behöver 6 st kuvert) Nu skall du ta och placera ett utav dom papperena som du skrev på förut och lägga i varje kuvert (du skall nu ha 6 förseglade kuvert med en lapp med ”Snälla lägg till. och ditt namn och adress och med en svensk tia.) Vad du skapar nu är en service. DETTA ÄR ABSOLUT LAGLIGT. Du begär en laglig service och du betalar för den! 
  #1 Angelica Damström, mittspåret 19. 18754. Täby
  #2 ,Malin Jakobsson,Naglarby 31.7835 Gustafs 
  #3 Jon Ottosson Amnabo 12 5149 Grimsås
  #4 Björn Lund,Vårvägen 15a,63354 Eskilstuna 
  #5 Annakarin Hansson,Jakthornsgatan 84,6563 Karlstad 
  #6 Glenn Kvist Storgatan 43,67230 årjäng 
  STEG 2: Nu skall du ta bort #1 på listan du ser ovanför, och sen flyttar du upp dom andra (6 blir 5, 5 blir 4 osv.)och sen lägger du till ditt namn som nummer #6 på listan. STEG 3: Ändra vad du vill, men försök att ha kvar artikeln så nära artikeln som möjligt. Nu skall du posta artikeln på så många nyhetsgrupper som möjligt. Behåll en kopia stegen för dig själv och när du behöver pengar kan du använda den igen och igen. VAR SNÄLL och kom ihåg att den här ”affären” fungerar tack vare ärligheten och integriteten av dom som deltar och deras lyhördhet till stegen. 
  NOTERA: att det kan vara bra att behålla lapparna du får och deras adresser för att kunna bevisa att det verkligen är en service du tillhandahåller. Skicka pengarna nu och posta detta brevet. (Fast modifierat med ditt namn) i så många nyhetsgrupper som möjligt, FÖR JU MER NYHETSGRUPPER JU MER PENGAR !!! Försök att posta i så många nyhetsgrupper/sajter som möjligt för då kommer det att ”rulla” in desto mer pengar. Lycka Till !!!!

  Reply
 2. Sandra februari 3, 2014 at 10:04 f m

  Heja Tobias! 🙂

  Reply
 3. S februari 3, 2014 at 11:34 f m

  Jag håller med henne. Killarnas, framförallt Jeppes, beteende är psykopatiskt. Fröjd gick snabbt från goofy till creepy, hela han lyser av osäkerhet. Tjejerna kanske inte heller är helt hundra men verkar ändå i grunden ha sunda värderingar, ni är snälla mot varandra och är där för att ha kul. Jag hoppas verkligen Thobias eller Amir vinner. Av tjejerna är det lite skit samma.

  Reply
 4. Nettan februari 3, 2014 at 11:58 f m

  Håller med. Både killarna och tjejerna var vidriga ibland.

  Reply
 5. Izabella februari 3, 2014 at 12:11 e m

  Haha asså fasiken vad förbannad jag blev när jag läste hennes inlägg, lite för feministiskt för min smak. Stackars Emelie som fick ta en ”sats” (läs vatten) på sin bild, men det är bara roligt att samma tjej fick den nya deltagaren TH att ta en rosa boll i munnen som alla tjejer stoppat upp i fiffi. Nej du, tycker faktiskt inte hon har rätt om någonting förutom Anja och Fröjd-bråket samt Jeppe.

  Reply
 6. Ulrica Mathsson februari 3, 2014 at 12:54 e m

  Hejsan!
  Jag och två kompisar håller på med ett skolarbete där vi ska göra en tatuerings mässa och vi tyckte det skulle vara coolt om du kunde skicka bilder på dina tatueringar och skriva lite om vad dom betyder. Vi behöver så många tatueringar som vi kan få ihop 🙂 skulle uppskatta din hjälp super mycket! Hoppas du hör av dig på min mail 🙂 ha en fortsatt trevlig dag! Med vänlig hälsning, Ulrica, katya och Isabella.

  Reply
 7. Linnea februari 3, 2014 at 1:11 e m

  Hej! Vad tycker du om svensk sjukhusvård? Jag tycker den är FÖRJÄVLIG. Bloggar om hur jag blir behandlad just nu på avdelning 22 i eskilstuna där jag är inlagd…. Hur personalen behandlar patienter och hur otroligt kränkt och utsatt jag känner mig…. Kolla gärna in bloggen och kommentera vad du tycker.. Kram!

  Reply
 8. Lisa februari 3, 2014 at 1:33 e m

  Så rätt ni tjejer är vidriga, inte alla förstås. Aina hoppas jag åker ut, hon såg till att den enda killen som var något åkte ut. Hur du kunde vara tillsammans med det vidriga, intelligensbefriade kräket går över mitt förstånd. Har fått en helt annan bild av dig och den är tyvärr inte till din fördel. Ni måste vara helt uttömda på kärlek eller så är ni översexuella. Vidrigt.

  Reply
 9. Anna februari 3, 2014 at 2:00 e m

  Framför allt måste tjejer sluta se varandra som hot! Vi ska hålla varandra om ryggen. Finns inte en kille som inte gör det! Stå upp för varandra tjejer! Kalla inte varandra för hora etc. Ingen kille är värd att trampa en annan tjej för! Killarna med Jeppe i spetsen är fullkomligt vidriga!!!

  Reply
 10. moa februari 3, 2014 at 2:03 e m

  läste hennes inlägg. till en början tyckte jag att hon drog många personliga slutsatser. men sen tyckte jag att hon analyserade killarnas gäng ganska bra, jag fattar vad hon menar liksom. däremot tycker jag att hon lämnar er tjejer vara och riktar sig bara mot killarnas uppenbara strukturella gängmentalitet. er tjejer i PH kan man ju analysera på annat sätt då ni inte gaddade ihop er lika ofta på ett sätt för att märka ut er makt (vilket killarna gjorde).

  Reply
 11. my februari 3, 2014 at 2:10 e m

  Precis! Vi tjejer är inte bättre
  Hatar feminismen!!

  Reply
 12. Louise februari 3, 2014 at 2:26 e m

  jag vill ha din kropp!

  Reply
 13. Sofie Strandberg februari 3, 2014 at 2:39 e m

  Älskade texten och hennes avslut där hon skrev att hon var full – Fantastiskt!

  Reply
 14. sofia februari 3, 2014 at 5:25 e m

  Mycket bra inlägg. Att hen bara fokuserar på snubbarna måste en ju inte se som ett problem, det är bara att den som har lust att skriva om tjejerna får göra det. Dessutom står snubbarna för förtrycket av kvinnor, därför känns det rätt relevant att analysera deras beteende.

  Reply
 15. omg februari 3, 2014 at 8:00 e m

  Jag skulle inte säga att jag är feminism. Men det du tog upp som skulle vara feministisk och ”dåligt” är dess extremer vilket denna feminism inte tyder på. Kan du snälla sluta ta upp politik i din patetiska blogg. Smink, läppar och whitetrash-charterresor funkar nog här, men politiken får du nog skippa gumman för det har du ingen aning om 😉

  Reply
 16. hanna februari 3, 2014 at 9:38 e m

  Håller med henne. Jeppe är så vidrig så det är helt sjukt.

  Reply
 17. Elly februari 3, 2014 at 11:11 e m

  megabra text!! =)

  Reply
 18. Amanda februari 3, 2014 at 11:19 e m

  Både tjejer och killar är vidriga. men killarna tycker att de är starkare än tjejerna. De visar tjejerna det genom härskartekniker som tystar ner tjejerna och får dem att känna sig mindervärdiga. Den som har vart minst så mot sin partner av ”norm killarna” tycker jag iaf är Samir…tror av min ”människokännedom” att han har fått bäst uppfostran

  Reply
 19. ms potter februari 4, 2014 at 4:32 e m

  Haha ”omg” hon tar väl upp vad hon vill. Det heter att man är feminist inte feminism 🙂

  Reply
 20. Amanda februari 4, 2014 at 7:29 e m

  Fast bara för att hon fokuserar på killarna i texten så betyder det väl inte att hon tycker att tjejerna är några änglar. Hon har ju inte kommenterat tjejerna, så det är svårt att dra slutsatser om hennes syn där.

  Reply
 21. Malva februari 4, 2014 at 10:38 e m

  Jag tycker inte att ni tjejer är lika vidriga. Ni snackar inte skit om varandra, får inte varandra att må dåligt och går inte på flera mot en i bråk. Du kan tycka vad du vill om vilket kön mobbarna tillhör, men här är de våldsamma och elaka killar.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *