Heja Ellinor!

Kollade på Top Model där Ellinor är med. Och hon lider också av psoriasis. Träffade henne ofta fötut då hon jobbade hos Bingo och hon frågade mig mycket om det. och verkade faktikst skämmas väldigt mycket över det vilket jag förstår. Jag och Elli lider av samma sorts psoriasis.

Jag har alltid skämts över min då folk ofta frågar vad det är för något, om det smittar osv. Jag blev av med mina komplex och vågade gå in i Paradise Hotel trots att jag hade utslag på hela kroppen, när jag såg en kille i Magaluf som hade jätte mycket psoriasis och verkigen sket i det, jag tyckte nästan att det blev lite charmigt. Det är liksom jag. Är även lite besviken på Paradise att dom inte tog med när jag berättade om det utan istället fick hånas på twitter/instagram/flshback.

Jag är extremt stolt över Ellinor som visar sin psoriasis för hela svenska folket. Det gör henne till en riktig förebild. Hejar på henne!

Det här är en riktig förebild :) Ni kan btw se avsnittet här: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article18444736.ab

rolemodel

427814_3676692318513_1704733394_n

(Visited 89 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. Sophie mars 4, 2014 at 12:53 f m

  Hej Paow!

  Jag såg inte PH från början och inte slutet heller.. Men jag såg vissa avsnitt och såg ju då så klart även dig. Men måste säga att jag ALDRIG såg några utslag på din kropp, utan tyckte alltid att du såg så fin och fräsch ut. Jag hoppas att min små ord kan få dig lite glad och kanske känna/förstå att det inte syns så mycket utan att det mest är i ens huvud. Jag lider också av det, och jag har även en kronisk sjukdom Cystisk Fibros som har tagit min MÅNGA år att acceptera. Men tycker du är stark som är öppen om det. Kramar Sophie

  http://www.finest.se/mrssophie

  Reply
 2. Tilde mars 4, 2014 at 7:14 f m

  Kan su skriva i ett inlägg vad den sjukdomen är för något? Alltså vad det är, hur får man den osv, om sjukdomen

  Reply
 3. Nathalie mars 4, 2014 at 9:26 f m

  Inget att skämmas för, har också psoriasis , mitt har tyvärr satt sig i händerna så när folk ska handhälsa så tycker dom oftast till ( känns ju som grovt sandpapper typ ) haha. Fick utslag över hela kroppen när jag var yngre men det gick tillbaka rätt så mkt efter ett par år. Men idag skäms jag ingenting. Det gjorde jag i början jag grät av förtvivlan. Men idag vet folk runt mig vad det är och jag har lärt mig att leva med det. Bryr mig helt enkelt inte mer 😉

  Reply
 4. Linnea mars 4, 2014 at 2:54 e m

  Jag blir så enormt glad över detta. Ifall det leder till att en person får förståelse är det bättre än ingen! Jag har den sorts psoriasis som flagnar och jag har alltid gått med långärmat etc. Ingen kan förstå hur psykiskt jobbigt det är att ha en hudsjukdom som ser förjävlig ut, i synnerhet då man från barnsben har med sig att andra stirrar äcklande och frågar om det smittar. Enormt påfrestande. Nu när jag är 24 hanterar jag det bättre men fortfarande… Vilken planering att ibland inte kunna ha bara ben eller armar, undvika bära svart för att det fjällar så mkt, att behöva svara då nån frågar ”vad har du där, har du gjort illa dig, har du bränt dig, osv”

  Det är inte en dödlig sjukdom som t ex cancer kan vara men det är vår verklighet som är jobbig så inni helvete för oss som har det. Men för varje offentlig person som står upp och vågar vara en förebild så växer självkänslan och modet, åtminstone för mig. Tack Paow och Ellinor! <3

  Reply
 5. Sanna mars 4, 2014 at 5:59 e m

  Hur påverkade psoriasisen dig när du var inne på PH. Hur reagera de andra på dina prickar?jag har också psoriasis men jag skulle nog aldrig våga stå där i bikinis och ba tja jag har psoriasis. Visst har folk frågat vad de är och för 1 år sen så jag aldrig va de va oftas va de exem eller bara torrhud, medan idag kan jag svara direkt.

  Reply
 6. tove mars 4, 2014 at 7:42 e m

  Även jag har psoriasis. Det är helt fantastiskt att det finns unga, coola och snygga tjejer som vågar visa upp sina utslag i tv. Speciellt i program där fokuset på utseende och kroppar är enormt. Heja Ellinor!!

  Reply
 7. Felicia mars 4, 2014 at 11:38 e m

  Kan verkligen inte motstå detta, så fort jag läste kommentarerna och inlägget blev jag så himla sugen på att berätta mina tankar om min psoriasis osv. Jag känner mig så himla lättad fast många redan vet det men att jag fick ner allt på min blogg, jag fick ner mina tankar om vad jag verkligen kände och hur hela denna processen har varit!!

  Reply
 8. Helena mars 5, 2014 at 8:51 e m

  Hej!
  Jag brukar aldrig kommentera i bloggar men idag gör jag ett undantag:)
  Du skriver att du har psoriasis. Har du provat att ta bort sädesslag och eller mjölkprotein? Gör det! Lycka till:)

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *