Någon som vet?

Ni som har gjort samma operation som mig, hur länge gjorde det ont för er? Känner mig fortfarande påkörd av ett tåg fast det var ett tag sen…kommentera!!

Skärmavbild 2014-03-09 kl. 16.36.54
paow-har-atergatt-till-kort-har

(Visited 4 356 times, 1 visits today)

123 Comments

 1. blondizzz mars 9, 2014 at 4:45 e m

  hej igen.. jo jag gjorde min op den 24:e februari och fram tills igår har jag haft smärta som inte går att beskriva.. nu e det bara trycket som är jobbigt,., allting som man gör är otroligt ansträngande så tänk på att vila ordentligt.. (inte så lätt för mig med 2 barn hemma) men jag hoppas verkligen att det ger med sig snart… Sköt om dig tjejen =)

  Reply
 2. My mars 9, 2014 at 4:50 e m

  Gjorde mina för ca 3,5 år sedan. Om jag inte minns fel kände jag mig som en människa först efter 2 veckor! Kunde inte resa mig ur sängen själv de första 4 dagarna. Men i två veckor isolerade jag mig hemma med mina smärtstillande och film! Olidlig smärta verkligen (men absolut värt det!)

  Reply
 3. Victoria mars 9, 2014 at 4:52 e m

  Jag gjorde på samma ställe som du!
  Hade fruktansvärt ont i 7 dagar och sedan lagom ont i ytterligare en vecka. Det är så himla värt de när allt är klart! Gjorde mina i september och är nu nöjdare än någonsin!

  Reply
 4. ida mars 9, 2014 at 4:57 e m

  Jag antar att du opererade dig på proforma, det gjorde jag också för nästan exakt 6mån sedan nu, kan säga att första 2 veckorna är hemska grät på nätterna den första veckan för det gjorde så förbannat ont speciellt om man sätter bakom muskeln som jag gjorde..men efter kanske 15 dagar gjorde det inte alls ont längre och man kan börja sova men det tar sjukt lång tid innan man kan börja göra saker normalt utan att det gör svinigt ont tyvärr :/
  Men det är helt klart värt det nu i efterhand när man har resultatet.

  Reply
 5. m mars 9, 2014 at 5:03 e m

  gjorde för 10 månader sen på samma klinik som du. Jag gjorde det på en röd dag och var tvungen att åka hem samma dag. Har jävligt hög smärtgräns och absolut gjorde det ont. Första 2-3 veckorna låg jag mest i sängen på rygg. Behövde jag komma upp fick jag rulla ut från sängen och ta mig uppe eller få hjälp av någon. Och då dunkade det något fruktansvärt i tuttarna när man ställde sig upp. Tog inte så jätte mycket smärtstillande. Kanske därför det brändde så ini helvete runt bröstvåtorna

  Reply
 6. Jenny mars 9, 2014 at 5:06 e m

  2 veckor var jag sängliggandes typ, sen blev det båttre bara över natten, typ 🙂

  Reply
 7. Emma mars 9, 2014 at 5:10 e m

  Jag hade ont 1 vecka sen gick det över men olika för olika människor men det svåra va gå upp från sängen o tvätta håret 🙂

  Reply
 8. Nathalie mars 9, 2014 at 5:13 e m

  Hej! Jag gjorde samma operation som dig dagen efter dig, alltså i onsdags. Jag tålde inte morfinet så hade sjukt ont från början, men igår började värken avta och idag känns det jätte bra, spänner bara nu:) la in 400cc bakom muskeln.

  Reply
 9. Frida mars 9, 2014 at 5:15 e m

  Jag opererade mig för snart ett år sedan men jag va rätt pigg efter! Hade ont men med 4 barn hemma och ett 3 års kalas att hålla i 2 dagar efter op så va de bara att försöka:) hade svårt att sova så jag sovde typ sittande då gick de lite bättre:) men eftersom huden är så spänd nu så kommer du nog ha ont några dagar till! Hoppas de känns bättre och bättre i alla fall:)

  Reply
 10. Gäst mars 9, 2014 at 5:18 e m

  Jag opererades av Örjan på Proforma för 5 1/2 vecka sedan. Jag hade faktiskt inte ont, utan för mig var det mer som en fet träningsvärk så var väldigt stel och så. Satt väl i i 5-6 dagar 🙂

  Reply
 11. Emilia mars 9, 2014 at 5:21 e m

  Jag gjorde samma dag som dig (på samma klinik dessutom) och jag har fortfarande väldigt ont! Tjejen som var i samma rum som mig hade ont igår då vi pratades vid och hon gjorde samma dag också.
  Har en vän som hade ont i nästan 2 veckor innan det kändes bra. Det är nog ganska individuellt men en vecka verkar vara det vanligaste.

  Reply
 12. Frida mars 9, 2014 at 5:34 e m

  Jag var ute på promenader efter 3 dagar, men har vänner som legat i sängen pga att det gjort ont i typ en vecka. Känns nog bättre snart:)

  Reply
 13. Christel mars 9, 2014 at 5:36 e m

  Hej Paulina!
  Först & främst, congrats till dina nya vänner för livet!

  Jag opererades nu för 7 år sedan(550cc) första 3-4 dgr låg jag som en sill i en burk, kunde inte röra mig… Inte duscha eller dra ner trosorna när jag skulle kissa:-) man fick ligga på rygg för att få lite sömn, enbart vända huvudet till höger eller vänster å ständig oroa sig att tuttarna kommer ramla ut, åt sidan eller ner.
  5:e dagen bestämde jag mig art Nä nuuu jävlar, så jag gick till jobbet, körde dit. Japp, sen vart allt bra!
  Lycka till nu och tänk inte på alla idioter som kommenterar, tummen upp för sillisar och allt som förbättrar utseendet! Oprah sa en gång: ” surround youself
  With people that lifts you higher”!

  Reply
 14. H.. mars 9, 2014 at 5:40 e m

  Det är ju väldigt individuellt, jag hade knappt ont alls, var bara lite stel och kunde inte röra armarna (gjorde snitt i armhålan) och efter ca5 dagar hemma kände jag mig väldigt pigg och frisk… Jag va ute på stan lite och så redan första veckan efter op. Min kompis däremot, som gjorde exakt samma ingrepp (lika stora inplantat också), hade väldigt ont och var i stort sett orörlig i 3 veckor!! Så det är svårt att säga hur ont det gör och hur länge det gör ont, det är olika för alla :/

  Reply
 15. Louise mars 9, 2014 at 5:42 e m

  Jätteont ca 1 vecka.. ont ca 2 veckor. Sen släppte det helt, över en natt typ.

  Reply
 16. malin mars 9, 2014 at 5:48 e m

  Efter två veckor var trycket från bröstkorgen borta och jag kunde andas lättare. Men smärtan i bröstmusklerna satt nog kvar i tre veckor, ju mer du stretchar desto bättre och fortare går det över. Kunde inte schamponera håret själv eller kliva upp från sängen. Så att du har sådär ont är inget ovanligt. Känner igen mig själv när jag läser dina inlägg. Kämpa på! 😉

  Reply
 17. Ewelina mars 9, 2014 at 5:52 e m

  Jag var sängliggande i nästan 2 veckor. Sen kunde jag röra mig okej men hade ont i ca 1 månad

  Reply
 18. Anna mars 9, 2014 at 5:56 e m

  Jag hade ont i en hel månad när jag gjorde mina, men som sagt det varierar!

  Reply
 19. caroline carlsson mars 9, 2014 at 6:00 e m

  Gjorde mina bröst samma dag som dig i Jönköping. Även bakom muskeln också… känner inte av så mycket smärta just nu mer än att de bränner då och då i brösten. Jag har försökt ta mig ut och gå varje dag ca 1 h. Jag tror de har gjort jättemycket för blodcirkulationen….. du fixar dee paulina!!!!!

  Reply
 20. Emma mars 9, 2014 at 6:10 e m

  Jag la också in 450g, under muskeln. O det du beskriver i inlägget nedan är så kände jag exakt. Det värsta har du gått igenom men för mig tog det säkert en vecka tills jag tog mig upp på benen o kunde typ röra mig. Två veckor var jag hemma från jobbet o sen fick jag ta det jääkligt lugnt. Det blir bättre o bättre för varje dag men jag proppa i mig mediciner som ett freak alltså så man var ju lagomt klar i skallen. Men som sagt, du har ”gjort bort” det värsta, snart är det över 🙂 Puss o kram snygging!

  Reply
 21. nina mars 9, 2014 at 6:12 e m

  Jag la in lika mkt som du.
  Det blir bättre för varje dag som går. Jag försökte sova så mkt som möjligt, göra din övningar du har fått. Men det är en plåga man kan fan inte säga något annat. Ca en och en halv vecka tills du börjar känna dig som människa. Två, tre veckor (tre veckor för mig) att börja leva normalt.
  Jag har mitt snitt i armhålan, vet inte o det är någon skillnad. Bhn var det värsta, fy faaann, hade sår efter den jävlen.
  MEN det är värt det efteråt 😉
  Kämpa på! 🙂

  Reply
 22. m mars 9, 2014 at 6:18 e m

  Jag hade ont ca en vecka fast det spände mkt långt efter det men det var hanterbart 🙂

  Reply
 23. Tilda mars 9, 2014 at 6:21 e m

  2 veckor innan jag ens kunde resa mig… Och fortsatt ont i säkert en månad sen!

  Reply
 24. Amanda mars 9, 2014 at 6:22 e m

  Jag har också inläggen bakom muskeln fast gjorde snitten i armhålorna. 10:e dagen släppte den värsta smärtan och jag kunde börja röra mig någorlunda mänskligt igen. Sen blev det bara bättre och bättre för varje dag.

  Reply
 25. L mars 9, 2014 at 6:30 e m

  Hej Paow! Jag är i samma sits som du, fast nu är det 6 dagar sedan jag opererade mig. Jag kan säga att jag hade tväront de första 4 dagarna. Alltså jag skrek rätt ut, det kändes som att en elefant satt och tryckte mot bröstet, jag kunde inte göra nånting. Så jag känner igen mig i det du skriver!

  Men den fjärde natten så vände allting ganska drastiskt! Och jag har hört att det är så för många, det är som att vända på ett mynt typ! Smärtan var minskad med säkert 50% nästa morgon. Jag hade panik över min smärta i förrgår men nu idag har jag kunnat gå ut och gå, laga mat, duscha… smärtan försvinner, håll ut bara! Även om det känns förjävligt just nu. 🙂

  Reply
 26. Madde mars 9, 2014 at 6:35 e m

  Tycker verkligen du överdriver. Jag både lyfte och förstorade (gör mer ”ont” än bara förstoring) och jag käkade inte ens smärtstillande. Visst är det en obehaglig känsla men det gör fan inte ont. Tycker du överdriver väldigt mycket eller så ät du vara väldigt väldigt känslig ;). Anyway ”smärtan” gick över efter 2-3 månader så håll ut och vad säger man. Skyll dig själv? Haha

  Reply
  1. Li mars 10, 2014 at 11:31 e m

   Vem är du att avgöra om hon överdriver? Läs resten av kommentarerna, flera har haft samma smärta som Paulina. Bara för att du inte hade extremt ont innebär det inte att andra känner lika.

   Reply
  2. R mars 11, 2014 at 10:37 f m

   Töntig kommentar, det är individuellt hur ont man har, precis som med allt annat.

   Reply
  3. Mia december 17, 2016 at 10:55 e m

   Du verkar inte speciellt smart i ditt inlägg! Det normala är ju givetvis att känna smärta efter ett ingrepp. Verkar väldigt märkligt att skriva att det inte gör ont. Hur kan du uttrycka dig så ”skyll dig själv”??? Så korkat!

   Reply
 27. Malin mars 9, 2014 at 6:53 e m

  Som jag känner igen mig! Jag hade också sjukt ont, men det vände dag 6 efter operationen, sen blev det ganska snabbt bättre och bättre. Håll ut! 🙂

  Reply
 28. Stephanie mars 9, 2014 at 6:53 e m

  Hoppas du mår bättre snart <3

  Reply
 29. Julia mars 9, 2014 at 6:53 e m

  Hej!
  Det kommer göra ONT i cirka 1 vecka. De borde ha lagt sig lite inom 2 veckor. Men du kommer känna av brösten ganska länge. Mest första månaden det kommer göra ont när du går, gå sakta. Inte sova på mage på rätt länge. Det gör ont verkligen i början man kan inte äns resa sig från sängen första veckan. Iaf jag.. Lägga bakom muskeln är verkligen det som gör ondast. Maila
  Mig vi kan snacka om du
  Vill. Kryis!

  Reply
 30. malin mars 9, 2014 at 6:55 e m

  hej, jag gjorde min bröstförstoring för ett år sedan i Åre.
  jag hade ont i typ 2 veckor, kunde inte röra på armarna alls för då gjorde det ont.
  så fort svullnaden har gått ner så blir det lättare att hantera smärtan.
  jag hoppas du är smärtfri snart.
  /Malin, Östersund

  Reply
 31. Madde mars 9, 2014 at 6:56 e m

  Det är olika från person till person, jag hade inte ont alls efter operationen. Det enda som kändes var när jag försökte sträcka på armarna. Men ju mer jag rörde på mig och tvingade mig själv till att sträcka på armarna så blev smärtan lindrigare och till slut försvann den :)! Hoppas det känns bättre snart!

  Reply
 32. Charlotte mars 9, 2014 at 6:57 e m

  Jag gjorde både lyft och inlägg bakom muskeln i december och jag var beredd på sjuk smärta men jag hade nästan inget ont alls. Snarare ont i ryggen av å ligga still så mycket så det är nog jäkligt individuellt. Hoppas du mår bättre snart 🙂

  Reply
 33. Jasmine mars 9, 2014 at 7:00 e m

  Jag opererade mig på proforma clinic med hade ont kunde knappt resa mig eller röra armar a den första veckan började bli bättre efter andra veckan.

  Reply
 34. meryl mars 9, 2014 at 7:06 e m

  blir battre efter dag 5-6..

  Reply
 35. Jennca mars 9, 2014 at 7:09 e m

  Jag hade sjuuuukt ont i en vecka…. Efter en vecka var jag fortfarande påverkad men blev starkare och bättre för varje dag, kom iaf upp ur sängen utan hjälp 😉

  Reply
 36. Sandra mars 9, 2014 at 7:09 e m

  Jag hade också svinont till och med så att jag ångrade mig, men det gick över efter lite mer än en vecka. Så håll ut!

  Reply
 37. Sofie mars 9, 2014 at 7:15 e m

  Alla har ju olika smärttrösklar. Jag vet att jag hade SJUKT ont i 5 dygn, sen släppte det helt plötsligt efter dessa 5 dygn. Jag fick även sitta och sova under dessa nätter. Men sen rullade allting på bra igen! 🙂 Så håll ut, det släpper nog snart 🙂

  Reply
 38. Zandra mars 9, 2014 at 7:17 e m

  Hej paow.

  Jag känner igen mig i allt du skriver. Jag grät på sjukhuset hela natten satt bara o skrek det var det värsta jag gjort.

  Jag sov sittandes i en o halv vecka. Jag åt dubbla smärtstillande. Om 2 veckor kmr det kännas bättre.
  Jag köpte 3 burkar läsk när jag var ny opad o det var så tungt hahah. Men kämpa det blir bättre!

  Reply
 39. Kimsan mars 9, 2014 at 7:23 e m

  Har haft tur med smärtan, hade mest ont första 4 dagarna sen kunde jag sluta med citidonen. Har vart uppe och rört mig mycket, stretchat armarna och sådär. Har lagt i 410 g allergan anatomiska, bakom muskeln. Hoppas du snart slipper smärtan!

  Reply
 40. Julia mars 9, 2014 at 7:30 e m

  Jag hade jätte ont i 2 veckor.
  Sen blev det bättre å bättre 🙂
  /Julia

  Reply
 41. synni mars 9, 2014 at 7:32 e m

  Det är inte vanligt å ha ondt över 1 vecka vet jag. Dem flesta har ondt i ca 2-4 dagar i genemsnitt.. 😉

  Reply
 42. Caroline mars 9, 2014 at 7:33 e m

  Hej Paow! Jag gjorde en bröstoperation i oktober 🙂 Min smärta försvann efter drygt 2 veckor. Visst var man stel även efter det men smärtan som man konstant hade försvann efter ca 2 veckor! Iallafall för mig, så du får ligga ner bäddad i soffan i några dagar till. Ett tips är ju att röra överkroppen mycket typ stretcha, jag tyckte det kändes mycket bättre efter varje gång. Sen får du ju självklart tabletterna som hjälp också!

  Reply
 43. Melli mars 9, 2014 at 7:36 e m

  Hej! Jag gjorde samma operation i november, de sa att jag skulle må bra efter 3-4 dagar. Men jag låg i 14 dagar och hade jätte ont. Jag har hört nu att det var pågrund av att jag hade så små bröst, lite hud… Så det var det som gjorde ont, iomed huden töjs ut som fan! Hoppas du mår bättre snart, håll ut! Det är sååå värt det när det läkt! Kram

  Reply
 44. Tess mars 9, 2014 at 7:36 e m

  Jag gjorde exakt samma operation förra året, la in lika mycket som dig. Skrattar varje gång jag läser alla som skriver till dig att det är ”så onaturligt” och ”för stort” jag har bara fått bra respons och det ser inte onaturligt ut, ser ut som jag alltid haft såhär och det är ju bara snyggt med stora bröst 😉 Jag hade som ondast de 5 första dagarna men åt mycket smärtstillande. Kunde inte köra bil på flera veckor P.ga att det gjorde för ont. Det är olika för alla, krya på dig!

  Reply
 45. Nathalie mars 9, 2014 at 7:38 e m

  Hej 🙂 tänkte bara berätta om min op. 375cc, bakom muskeln. Det gjorde nog ont i 1 månad. Sådär jätteont i ca:2 veckor. Nu efter 3 år gör det fortfarande ont när jag ligger på sidan ich lilla kulan liksom åker ur sin ”grop” . Typs är att massera tryck ovanför uppe på tutten…så inlägget åker nedåt, och nipple upp…. Det brukar vara skönt! Lycka till!

  Reply
 46. Lina mars 9, 2014 at 7:52 e m

  Jag gjorde samma op som dig i somras. Har två barn så det va tvunget att vara på benen ganska fort. Jag tror att de va de som hjälpte mig att bli bra snabbare, att jag rörde på mig mkt.
  Kunde ta mig upp själv från liggande efter fyra dygn, inga smärtstillande förutom alvedon.
  Op mig oxå bakom muskeln , 450cc
  Min kirurg sa att de va bra med frisk luft, och att man inte alls ska sträcka på sig en massa. Typ stretcha.
  Hoppas du blir bättre snart, lider med dig. De är inte skönt alltså. Men det blir bättre snart. På 10 dagar va all smärta borta. Men ännu, sex månader efter så får jag lite obehagskänsla när jag går utan bh eller topp. . Det tar tid att läka men de blir sååå fint 🙂
  Fick du antibiotika? Tänkte så du inte fått en infektion?
  Man e verkligen överkörd av ett tåg, som att någon skurit av musklerna å sen stoppat tillbaka dem. Haha.. Ta hand om dig 🙂

  Reply
 47. Kim mars 9, 2014 at 7:53 e m

  Efter 3-4 dagar så blir det mkt bättre, men jag var öm i ungefär 2-3 veckor om jag minns rätt. 🙂

  Reply
 48. becca mars 9, 2014 at 7:55 e m

  Första veckan hade jag skit ont och åt smärtstillande i ca 3v men när första veckan gått så kunde jag röra på mig mer. Allt hänger på att stretcha, stretcha, stretcha… för då går smärtan över fortare.

  Håll ut! När du kommer in mot vecka två – tre så kommer du inte behöva äta så mycket smärtstillande OM du har gjort dina övningar som du ska!! Kom ihåg dom!! ♡

  Reply
 49. Sarah mars 9, 2014 at 7:57 e m

  Hade sjukt ont i en vecka o grät nästan varje dag. Var ute o gick efter 2 v och kunde hoppa efter en månad. Lade också bakom muskeln. Det blir betydligt snyggare!

  Reply
 50. Sandra mars 9, 2014 at 7:57 e m

  Opererade mig för 3 år sen, fyllde ”bara” i 275 men i nästan en veckas tid kunde jag knappt gå på toaletten själv, dricka ett glas vatten var en ansträngning och kunde inte komma upp ur sängen själv.. Hade även ont i magnusklerna så att skratta kunde jag glömma! Vaknade upp mitt i natten och vred mig av smärta, tror att det är svårt för folk som inte har opererat sig att förstå hur sjukt ont det verkligen gör!! I 7 dagar tog jag citodon 3 ggr om dagen, men dag 8 slutade jag helt. Jag fick tyvärr problem efteråt då mina stygn under brösten inte försvann av sig själva utan blev som små spikar som stack ut ur huden som jag fick gå med i 1 år för de ville avvakta…. När väl smärtan börjar avta så brukar det vända snabbt 🙂 / Sandra

  Reply
 51. Frida mars 9, 2014 at 8:08 e m

  För mig tog de ca 6 dagar innan den värsta smärtan släppte. 🙂

  Reply
 52. Carmen mars 9, 2014 at 8:08 e m

  Hej Paow!
  kämpa på säger jag bara för det är så värt det 🙂 du har ont i två veckor skulle jag vilja säga men sen så släpper det bara mer och mer.. viktigt att göra stretchövningarna så lovar jag att det lättar på det 🙂

  styrkeram!

  Reply
 53. Mikaela mars 9, 2014 at 8:13 e m

  Min kompis hade väldrigt ont under en lång tid. Det visade sig ha blivit infekterat och hon led i ett halvår efteråt samt att brösten blev helt misslyckade. 🙁

  Hoppas vekrligen det går bättre för dig!!!

  Reply
 54. ida mars 9, 2014 at 8:14 e m

  Hade jätteont i fyra dagar och sen vart det rätt okej.

  Reply
 55. Isabelle mars 9, 2014 at 8:20 e m

  De tre första dagarna är alltid värst fast sen dag 5-6 fick jag inte så JÄTTE ont bara stel. Fick cidodon utskrivet, hjälper bäst!

  Reply
 56. Sara mars 9, 2014 at 8:21 e m

  Jag gjorde det för 1.5 år sedan, 350cc och jag hade sviinont dem första 4-5 dagarna sedan släppte det lite. Efter 2 veckor så har det släppt helt förutom att man är lite stel 🙂

  Reply
 57. Anna mars 9, 2014 at 8:21 e m

  kommer inte helt ihåg, runt en vecka och så minskade det tror jag. Har gjort två operationer. Nu har jag 75 H, alldeles för stort. var kul en stund men tröttnat. Krya på dig

  Reply
 58. Danielle mars 9, 2014 at 8:40 e m

  Jag hade djävulskt ont i ungefär en vecka innan jag började känna någon förbättring. Kom väl hyfsat ur soffan på egen hand efter en vecka i alla fall men det kändes fortfarande som att jag hade opererat in två enorma (och då har jag ändå bara en b-kupa..) porslinsskålar under huden.

  Men det går över. Och du kommer tycka det är värt det. Även om smärtan suger.

  Reply
 59. Mrs E. mars 9, 2014 at 8:49 e m

  Jag hade SVINONT i flera veckor. Har du lagt via armhålan och bakom muskeln? Ont ont ont men det är såå värt det. Keep it up girl!!

  Reply
 60. Msz mars 9, 2014 at 8:57 e m

  Jag var en av dom (precis som dig) som hade så sjukt ont efteråt!! Höll på att svimma första gången jag satte mig upp i sängen. Kunde sen inte duscha själv och satt och sov i soffan dygnet runt för jag blev så trött av allt smärtstillande. Minns inte mycket alls från de dagarna. Men jag minns att jag verkligen kände när tabletterna började gå ur kroppen så då var det bara att skynda sig och smälla i sig mera. Jag började iaf känna mig någorlunda ”normal” efter 2 veckor men åt nog smärtstillande i 3. Det känns som en evighet när man har så ont men det BLIR bättre!! Gäller att ha tålamod med att vänta ut det onda. Hoppas de blir bättre snart! 🙂 Kram

  Msz.bloggplatsen.se

  Reply
 61. Sara mars 9, 2014 at 9:06 e m

  Efter 1 vecka började det vända för mig och hade lika ont som dig efter op

  Reply
 62. josefine mars 9, 2014 at 9:24 e m

  2 veckor ungefär 🙂 krya på dig!

  Reply
 63. Lina mars 9, 2014 at 9:25 e m

  Jag gjorde på proforma samma opration, la in 500 bakom, Örjan va läkaren… Opererade mig 28/2 idag känner jag mig som människa, men spännet fortfarande som lätt träningsvärk..dom första 5 dagarna kunde jag typ inte gå…ska på återbesök nu den 21 🙂 krya!

  Reply
 64. Michelle mars 9, 2014 at 9:26 e m

  Det gör ont som fan 🙁 jag hade ont typ 2veckor, men fick smärtstillande, muskelavslappnande och panodil. Det är viktigt å massera med så dem inte fastnar å sätter sig snett.. Försök sov mkt och gå upp å gå emellanåt, stå ut 😀

  Reply
 65. Malena mars 9, 2014 at 9:27 e m

  Jag lade oxå implantaten bakom muskeln, och det tog mest ont i ca 6-7 dagar, sen efter det kändes det mest bara som en stark träningsvärk. Har du gjort lätta rörelser för att mjuka upp området? Det hjälpte mej. Även korta promenader svängande med armarna hjälpte 🙂
  Lycka till med återhämtningen! Och bli inte skraj sen när svullnaden går ner, man hinner bli lite storleksblind före det och kan lätt sen tycka att de blev lite för små då man vant sej med den svullna storleken 🙂

  Reply
 66. Malin Wilensjö mars 9, 2014 at 9:51 e m

  Jag hade ont i 5 dagar 🙂
  Jag gjorde också bakom 🙂 men jag hade ont i revbenen under brösten ett tag men inte så farligt 🙂 gjorde ont när jag sträckte på mig 🙂 man kan även få massa blåmärken under brösten och över men jag fick inga blåmärken alls 🙂

  Reply
 67. Ronja mars 9, 2014 at 9:51 e m

  De värsta går över efter 2-4 veckor , därefter är man öm till och från beroende på hur mkt man ansträngt sig. Helt återställd (rörlighet, sova på sidan eller på magen ) blev jag inte förrän 6-8 månader efter. Gjorde mina hos Örjan på proforma, la in 350, mentor moderate plus 2

  Reply
 68. milica mars 9, 2014 at 9:52 e m

  Jag opererade mig för tre år sedan och gjorde inplantat under bröstmuskel. Läkarna sa att det kunde ta upp till 6 veckor innan det blir bra och då jag kunde lyfta tungt igen. Jag hade ont cirka 2 veckor efter operationen. Tänk på att inte lyfta något som är tyngre än 2 kg. Även att gå upp från sängen kunde gjort ont ibland så mitt tips till dig att ha några kuddar extra när du sover så att du slipper anstränga dig så mkt. Men räkna med minst 2 veckors smärta efter operationen. Kan dock ta längre tid beroende på hur bra läkekörtlar man har 🙂 Ta de bara lugnt och ansträng dig inte mycket så ska du se att du snart inte har ont 🙂 / hälsningar Milica

  Reply
 69. Sandra mars 9, 2014 at 9:52 e m

  Det gjorde apont en vecka typ sen blir det bättre och bättre.. Fick rulla upp från säng /soffa. Gjorde oxå bakom muskeln och snitt under. Nu vill jag ta bort dom då jag har ont i rygg och det passar inte det liv jag lever idag.. Hoppas du läker snabbt och spännande att se resultatet:-) Kram

  Reply
 70. Sanna mars 9, 2014 at 9:53 e m

  Jag la in 400 bakom muskeln för 7 månader sen och jag hade tur och slapp nog undan den där riktigt hemska smärtan. Dag 2-4 var nog värst för mig dock och efter 1,5-2 v började jag iaf känna mig som en människa igen även om det tar lång tid innan man är totalt smärtfri och slipper stelheten. Efter 2 v kunde jag börja använda armarna för att ta mig upp ur sängen själv 😉 du får ge det tid, smärtan bör börja avta för dig väldigt snart. Åtminstone den värsta!

  Reply
 71. elin mars 9, 2014 at 10:00 e m

  Jag la 450 cc flytande silikon bakom bröstmuskeln, via armhålan, och jag kunde inte röra mig på en vecka, grät utav att gå längre än 50 meter. Efter 2 veckor så kändes det som vanlig träningsvärk bara. Så håll ut, det känns snart bättre 🙂

  Reply
 72. linda mars 9, 2014 at 10:35 e m

  3 veckor hade jag, min kompis hade typ 2 månader. Det är olika, men ring kliniken om du är osäker. Bästa är att vila mkt. Och ändå försöka röra på dig så du inte sitter hela tiden för då kan man få propp. Därför viktigt röra på dig om du har så ont så du inte kan gå ut så kan du ju gå lite hemma, kram på dig

  Reply
 73. Malin mars 9, 2014 at 10:40 e m

  Jag tror det tog minst en vecka innan jag kände av att smärtan avtog iaf lite (sen åt jag inga smärtstillande förutom panodilen jag fick ifrån kliniken) men efter kanske 2 veckor kände jag att smärtan var nästan helt borta. Men det varierar ju även ifrån person till person. Men smärtan för min del började avta lite efter en vecka.. 🙂
  Jag lider med dig för jag vet hur fruktansvärt jäkla ont det gör! Men det är värt det 🙂

  Reply
 74. Sanni mars 9, 2014 at 10:41 e m

  Den mesta smärtan höll i ca två veckor för mig. Sen gjorde det ju ont i ärren i säkert två månader. Det blir bättre, håll ut!

  Reply
 75. Matilda mars 9, 2014 at 10:45 e m

  Hej Paow! Jag gjorde samma operation som dig fast dagen efter. Jag gjorde på proforma clinic precis som du. Dock hade jag Calle du hade Örjan va? Med tanke på att du fick bröstgympa att jobba med…
  Jag har ont men vi verkar ha helt olika smärttrösklar. Mitt har blivit groteskt mycket bättre idag. (dag 3) så jag lovar dig att snart vaknar du upp och känner jätteskillnad du med. Vänta någon dag eller två.
  Försök att stretcha ut muskeln med armarna rakt upp och även rakt ut/bakåt. Det har dem säkert redan informerat dig om. Men gör det för det blir så mycket bättre. Släpper typ direkt på mig. Gå mycket promenader och undvik ALLA små smärtkällor. Min pojkvän öppnar dörrar, hjälper mig upp och ner i sängen, skär upp brödet.. alltså allt som påverkar smärtan. Rör på dig så mycket du kan men undvik att koppla in bröstmuskeln.
  Jag la in 350cc och innan hade jag i stort sätt inga bröst så jag har verkligen på frestat mina muskler med en stor storlek. Men tro mig Paow det släpper inom kort för dig nu ! Försök även andas djupa andetag så du stretchar ut muskeln från insidan med 🙂

  Hoppas det blir bättre snart. Känns orättvist att det är så olika trots att vi gjorde det ungefär samtidigt.
  Krya på dig!
  PS. Vilket rum var du i? Jag var i rum 1 i den högra sängen. såg likadant ut. vore kul om det visade sig att det var samma rum 😀
  Kram och puss ;**

  Reply
 76. Mia mars 9, 2014 at 10:51 e m

  Gjorde min för 3 v sedan, la in 450cc. 5 dagar hade jag riktigt ont. Efter 2 v kändes det okej…. stå ut, det går över även fast det gör ont like hell just nu

  Reply
 77. Madde mars 9, 2014 at 10:55 e m

  Hej.. Stackare!!
  Ont gör det tyvärr, jag gick på starka smärtstillande i 4 dgr, sen gick jag över till alvedon! Men ont ”tryck över bröstet” tycker jag bara du ska i 1 vecka 10 dgr max. Obehag kommer du känna ett tag tyvärr, kommer ej ihåg men kanske 4 veckor!! Rör på dig mycket eller många ggr i korta perioder, även om det gör ont,,, du får inte stelna till! Och håll dig varm, för fryser du så spänner du dig & då kommer du få ont av det.. Men mitt tips är att röra på dig även om det smärtar! ! PS, om du har ont en längre tid efter op så kolla så du inte har fått en kapsel,, Med vänlig hälsning, Madde

  Reply
 78. Frida mars 9, 2014 at 10:56 e m

  Jag vet exakt hur du mår, för mig tog det väl en månad innan jag kunde utföra dagliga sysslor men ändå inte riktigt FULLT UT! jag hade ont länge, länge men i slutändan var det så värt det. Lycka till och hoppas du snart blir av med de värsta smärtorna! Kramkram

  Reply
 79. Johanna mars 9, 2014 at 11:02 e m

  Min syster opererade brösten i januari och jag fick hjälpa henne ungefär 1,5 vecka sen efter de behövde hon lite hjälp o bära och så, det behöver hon än idag när det gäller riktigt tunga saker

  Reply
 80. Daniella mars 9, 2014 at 11:02 e m

  Jag gjorde min op för ett halvår sedan och la implanten bakom muskeln som du har gjort fast jag la i 500cc, jag hade ont ungefär i en vecka. Dock va jag ganska pigg efter op, va uppe å gick flera ggr under natten:) men jag tror nog att din smärta kommer släppa snart, brukar ungefär ta ca 2 veckor innan de värsta släpper:) man har ju trots allt skurit upp bröstmuskeln och lagt stora implantat under så de e inte konstigt de gör ont;) hoppas att du blir lika nöjd som jag blev;) älskar mina nya bröst å de tror jag du också kommer att göra:) de e bara och bita ihop ett tag till;D

  Reply
 81. Sara mars 9, 2014 at 11:06 e m

  Jag genomgick samma operation som dig i början av december. Hade den värsta smärtan de första 5 dagarna ungefär sen avtog det mer och mer. När jag vaknade upp dag 11 hade jag inte ont alls utan då spände det bara i bröstmuskeln. När jag använde armarna gjorde det ont i ungefär 2 veckor efter op tror jag, sen släpper det mer och mer efter att muskeln töjer och anpassar sig.

  lider med dig när jag läser om hur ont du har men blicka framåt och tänk på hur glad du är när allt väl är över! Smärtan är så himla värd i efterhand med tanke på resultatet man får 🙂 ta hand om dig!

  Reply
 82. emelie mars 9, 2014 at 11:12 e m

  Det är helt olika för alla. Efter jag gjort operationen kunde ja stå o gå dan efter som att inget hänt o hade aldrig nägon smärta 🙂

  Reply
  1. Emelie mars 10, 2014 at 9:16 e m

   Samma för mig…

   Reply
 83. Lisa mars 9, 2014 at 11:36 e m

  Min kompis var pigg och ute och festade dagen efter. Jag var sängliggandes och svimfärdig i 5 dagar, kunde inte stå upp utan att nästan svimma. Vissa är känsligare för narkosen än andra och är det som avgör , och sånt kan man inte veta innan.. Så de borde släppa snart 🙂

  Reply
 84. Emma mars 9, 2014 at 11:43 e m

  Är väl så att om man är en rökare så läker väl huden sämre? Så rökning är ju inte bra när hud ska läka t ex. Sen får du tänka på vitaminer och att få i dig allt din kropp behöver.
  Vila så att din hud får tid att läka. Din kropp är utsatt och behöver läka.
  är väl också så att du stoppade in en rätt stor storlek? Gör inte de också lite mer ont än mindre?
  Även om du inte är jättehungrig när du har ont så försök ät lite och tänk vitaminer mm.

  Reply
  1. H.. mars 10, 2014 at 7:39 f m

   Jag hade varit rökare i drygt 8år när jag gjorde mina bröst (har slutat nu) mina läkte snabbt o fint! Hade bara ”ont”, ingen direkt smärta, i ca. 5dagar sen var jag ju såklart lite stel ett tag… Så tror verkligen inte att det har med rökning att göra 😉

   Reply
  2. sofi mars 10, 2014 at 2:54 e m

   yes stämmer bra de. När man röker drar blodkärlen ihop sig, vilket då leder till att blodet inte kommer runt i kroppen lika fort som det ska, vilket även leder till att de celler som ska hjälpa till vid läkningen inte tar sig till såret lika fort heller.

   http://www.nattstad.se/soffiproppi

   Reply
 85. carro mars 10, 2014 at 12:02 f m

  kan inte annat än att hålla med att det känns som om man blivit överkörd. Ja hade ont i lite över en vecka men man var ju öm ett bra tag efter. så det är nog helt normalt att det fortfarande gör ont.

  Reply
 86. Sara mars 10, 2014 at 12:06 f m

  Hej Paulina! Jag gjorde mina bröst hos proforma med. Hos Örjan. Du kan maila mig om du behöver mer privata råd. Jag gjorde mina bröst för ett år sen. Men det viktigaste för dig är att röra på dig så mycket som möjligt!! Även ifall du gråter och inte kan andas. Du måste röra på dig för det kommer att gynna dig i längden. Mera tips? Det är bara att maila mig.

  Reply
 87. Karro mars 10, 2014 at 12:26 f m

  Det gjorde kaos ont i en vecka, andra veckan va bättre men gjorde fortf ont och tredje veckan gick jag tillbaka till jobbet och va fortf öm. Va inte orolig, de gör ont!

  Reply
 88. sanna mars 10, 2014 at 12:29 f m

  Det kommer ta ca 1 månad.
  Har du fyllt för stora implantat så är tyngden på ärren under brösten gör att läkningen tar tid. Gå promenader men vila efteråt upp i mot en 10-15 dagar.
  glöm inte att du ska ha brösten i många år framåt. Låt det ta tid.
  operationer tar tid på sig att läka.
  Var uppmärksam på värmländska i brösten och om du känner dig dålig.
  ring din klinik.
  kram sanna

  Reply
 89. Malin mars 10, 2014 at 6:28 f m

  Hej.
  Jag fixade mina i september 2012 och då la jag in 250 cc anatomiska bakom muskeln och för mej var det ingen fara alls nästan, jag var på stan och shoppade dagen efter och då fick jag inget smärtstillande utskrivet pga ett gammalt missbruk 🙂 Hade lite ont tredje dagen men det gick att komma över 🙂
  Däremot så tog det dom flera minuter att söva mej, dom vart väldigt förvånade över att jag aldrig somnade 🙂 Det är ju så himla olika när man läser allas upplevelser så det är ju svårt att säga hur det kommer bli för dej, men snart har det gått några månader och du kommer säkert glömma bort hur pass ont du hade 🙂
  Hoppas du blir bättre snart och att du blir nöjd med resultatet 🙂

  Reply
 90. Jenny mars 10, 2014 at 10:37 f m

  Hej

  Jag var sjukskriven i två veckor. Men hade ont i en månad efter.
  Sen kan jag ssäga att de är först nu efter ett år som brösten känns mjuka och inte ömma på mig. Men de är väldigt olika från person till person.
  Hoppas smärtan släpper snart. 🙂

  Reply
 91. Ronja mars 10, 2014 at 11:53 f m

  Hej jag jade

  Reply
 92. Michelle mars 10, 2014 at 1:09 e m

  New York i fem veckor, rena drömmen! Följ med på min resa!

  Reply
 93. TS mars 10, 2014 at 1:31 e m

  hej. kul att du gjort operation eller kul att läsa att vi alla är så himla olika, jag hade dröm operation i jämförelse med dej känns det som.. när jag vaknat upp efter op och kom in på mitt rum satt jag i sängen och vänta på att det skulle börja göra ont, sedan kom rumskompisen in och hon skrek av smärta. eftersom jag inte hade ont tog jag heller inge starkare en alvedon. Jag va hur rörlig som helst och gjorde min gymnastik va uppe och gick och vakna först av alla uttråkad så jag gick och sminka mig. åkte sedan hem och smärtan hade inte kommit nu heller. kände bara ett tryck överbröstet så första ciggen efter op va lite onödig och jobbig hade tung andning. annars så åkte jag iväg och shoppa dagen efter och jag tog inte en enda smärtstillande då jag dels inte hade nå ont alls plus jag va inställ på att inte ta någon eftersom jag är så himla emot starka preparat. skulle gjort op tusen gånger om för mig va det som rena lyxen att kunna trycka på en knapp och dricka och äta så mycke ja vill.. men jag skulle säga att du bör ge det en vecka sen kommer du inte ha ont. <3

  Reply
 94. Rebecka mars 10, 2014 at 1:42 e m

  Jag hade ont i några dagar bara har ärr i armhålan och gick varje dag

  Reply
 95. Emma mars 10, 2014 at 1:49 e m

  En vecka ca.. La snittet i armhålan…

  Reply
 96. Erica mars 10, 2014 at 2:35 e m

  Jag gjorde mina för precis ett år sen. Hade typ B-kupa innan. La in 650 cc (geléhallon hög profil) bakom muskeln. Första veckan hade jag såååå ont. Sov sittandes, låg jag på rygg kunde jag knappt resa mig själv. Andra veckan också ont men mycket bättre. Något som hjälpte mig mycket var att röra och stretcha ut bröstmuskeln. Tyckte att det var lite ketchupeffekten över läkningen. En dag kom jag bara på att, fan det gör inte ont längre.
  Stort krya på dig och ”enjoy your boobs”

  Reply
 97. Emma mars 10, 2014 at 3:24 e m

  Jag gjorde mina i början av januari i år, kände mig helt pigg efter en vecka 🙂 då kunde jag leva nästan som vanligt förutom att jag tog det lugnt och inte lyfte tunga saker osv men kunde va ute med hunden som vanligt osv! Jag la in 325 cc. Var sjukskriven sammanlagt 2 veckor men hade egentligen kunnat börja efter 1 vecka när jag tänker på det i efterhand 🙂

  Reply
 98. Frida mars 10, 2014 at 3:44 e m

  opererade pattarna när jag var 22. jag hade ont ca 3 månader efter då jag fick söka läkarhjälp. min hy hade haft för låg fettprocent och på så sätt töjts ut och bildad röda utslag under brösten.

  Reply
 99. J mars 10, 2014 at 8:02 e m

  Jag hade ont i en dag bara ungefär, alltså riktigt ont, jobbade (i restaurang) 4 dagar efter. kunde röra mig som vanligt nästan direkt efter och tkr så synd om dig som verkar ha haft maxmal otur med smärtan 🙁 efter ca en vecka kunde jag resa mig själv ur sängen 🙂

  krya!

  Reply
 100. Emelie mars 10, 2014 at 9:15 e m

  Kag gjorde exakt samma ingrepp för lite mer än ett år sedan, kändes ett bratag som att någon satt på mott bröst (tungt att andas) men har aöldraldrig känt den smärtan som du gör… Hoppas att det går över så du orkar dra till harrys i helgen…

  Reply
  1. Emelie mars 10, 2014 at 9:16 e m

   Jag* mot* aldrig*

   Reply
 101. Sara mars 10, 2014 at 10:20 e m

  Kunde inte öppna dörrar på 6 månader! Kunde inte schamponera mig själv första veckorna :/

  Reply
 102. nadine mars 10, 2014 at 11:45 e m

  jag låg i 2 veckor, sen kom min vän hem till mej & lärde mej stretchövningar, smärtan släppte då på ca1,5 dagar! rekommenderar det starkt. inna kunde jag inte borsta tänderna eller gå upprätt. fruktansvärt! kram

  Reply
 103. Charlotte mars 11, 2014 at 4:06 f m

  Det är lite olika, men säga ca 1 månad! Måste tänka på huden har töjt en hel del. La in min första OP 700cc, var verkligen ”pain in the as”. Andra OPn, gick ifs bättre. Men sen ska alla nerver osv hitta tillbaka med, så kan hända du kanske har lite ont då med + man kan känna som stickningar i brösten med :P. Och sen tar ju svullnaden sin tid, du får se det egentligeb fast det är en OP, får du se de sim 2st. Läker i olika takt :). Men bra tips om det känns mest på kvällen, sitt nästan upp och sov, ha en värmekudde vid sidan någonstans går med eller lite kyla, kan hjälpa :).

  Reply
 104. Josefin mars 11, 2014 at 7:47 f m

  Hejsan 🙂 jag hade riktigt ont och ångrade mig i en vecka, sen började det avta sakta men säkert, efter 2 veckor kunde jag börja göra saker själv, som klä på mig och köra bil och städa osv, men jag satt upp och sov i 1 månads tid, för att det gjorde såå ont varje gång jag skulle ta mig upp från liggande ställning, så jag halv satt upp. Men första veckan var den värsta, det är lite som en förlossning, så fort smärtan är borta och man ser vilka fina bröst man fått så har man glömt hur ont man hade 🙂 stå ut ca 1vecka sen blir det bara bättre och bättre 🙂 kram josefin

  Reply
 105. Danni mars 11, 2014 at 9:16 f m

  Förstår precis vad du menar. Hade min OP för ett år sedan på Proforma. är supernöjd med kliniken, kirurgen och brösten. Men jag var helt förstörd i typ 1 vecka. Vecka 2 gick det bättre men var fortfarande jobbigt. Försökte under vecka 2 gå ut på en liten promenad men tog mig bara ner till porten innan jag svimmade för att det gjorde så ont. Var totalt hemma och sjukskriven i ungefär 4 veckor. Ät Citadon och sov, det är det enda som hjälper! Och försök göra gymnastiken! 🙂

  Reply
 106. sandra mars 11, 2014 at 11:04 f m

  Hej snygging!
  Ja hade säkert ont i en vecka innan de va riktigt bra. Hjälp upp ur sängen mm satt i lika länge :/ men de e de värt! 😉

  Rockkylicious.blogg.se

  Reply
 107. noshin mars 11, 2014 at 1:28 e m

  Inte mer än 2 veckor / :-*
  må bäst!!

  Reply
 108. michelle mars 11, 2014 at 2:02 e m

  i 10 dagar hade jag svårt o lyfta på armarna,efter 14 borde du vara okey …men bäst e o vila de första 2 veckorna sova o äta och låta det läka.

  Reply
 109. Melinda mars 11, 2014 at 5:50 e m

  Försa 12 timmarna var jobbiga, sedan kunde jag gå omkring själv och lyfta armarna. Två dagar senare gick jag på zoo och kunde resa mig upp själv. Gick på smärtstillande i 5 dagar bara.
  Hade ont vid hårda kramar första månaden.
  Men jag gjorde mina i Thailand och de är ju proffs 😉

  Reply
 110. Isabel mars 11, 2014 at 10:23 e m

  Jag hade nog väldigt tur eller bara en hög smärtgräns för jag va uppe och gick dag 3, men la inte i mer än 250 cc kanske är därför också! Sen dom vänner jag har som gjort det, och dom som hade lika ont som du har, har också idag väldigt bra känsel i sina bröst! Jag har tyvärr inte så bra känsel och nu är det 7 månader sedan! Så tror också att de handlar om att ju ”mer” nerver man kapar ju mindre ont har du och tvärt om. så stå ut!! lovar att vecka 3 kommer du vara chockad över hur bra du mår! och se de possessiva i att du antagligen kommer få tillbaka ALL känsle! hade kunnat göra vad som helst för att få tillbaka min! <3

  Reply
 111. A mars 12, 2014 at 11:32 f m

  Jag opererade mig för ca 6 veckor sedan och den första veckan var absolut värst! Men sedan blir det bara bättre och bättre. Nu kan jag nästan röra mig fullt som vanligt, det enda som är jobbigt är att jag ej kan ligga på sidan eller på magen ännu. Är forfarande svullen också men det lägger sig förhoppningsvis snart!
  Hoppas du står ut!!
  Kram

  Reply
 112. M mars 14, 2014 at 11:16 e m

  En vecka åt jag knappt och vartenda steg jag tog och rörde mig var fruktansvärt, trött och orkelös. Sen blev de bara bättre o bättre. Beror mkt på viljan med

  Reply
 113. Sandra mars 16, 2014 at 8:06 e m

  Hej Paow, Jag gjorde min operaton för ca 1,5 år sen och jag hade ont ca en vecka och satt upp i soffan när jag skulle sova. Sen lättade de jättemkt och jag började jobba efter 2 veckor. Efteråt hade jag ont från bröstet och ner i några veckor pågrund av någon nerv.
  Innan knappt A kupa men nu 450 cc hög profil och en storlek på 70 E,
  Det bästa jag gjort!

  Reply
 114. Sali mars 21, 2014 at 7:28 e m

  Hej! Jag gjorde min op den 27feb också på proforma av Örjan. Jag hade också svinont, låg och skrek och grät. Så fort jag satte mig upp så fick jag blodtrycksfall, det va hemskt. Det va värst dom 4-5 första dagarna för mig, efter 10 dagar var jag rätt rörlig igen men det bränner fortfarande och är ömt trots att det snart är 1 månad sen. Men dom har fått en mycket snyggare form än i början samt är lite mjukare. Jag la in 500cc också bakom. Ha tålamod, det kommer bli bättre 🙂

  Reply
 115. Sandra juni 6, 2016 at 9:30 f m

  Snälla lägg av! Hade ett tryck över brödtkorgen en timme efter operationen men hade aldrig ont. Var snurrig efter smärtlindringen och öm men ont gör det inte om man gör på en professionell klinik.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *