DÖDA INTE DJUR.

Att döda djur är dålig karma. Det spelar ingen roll om det är en liten myra eller en spindel. Jag blir sjukt arg på folk som trampar på insekter bara för att dom ”kan”..

Inne i Paradise hotel så sprang alla runt och dödade djur hela tiden. Jag blev så arg och jag och Mia bråkade till och med för hon tyckte jag var så löjlig. Sen innan första parcermonin så dödade Emelie en spindel, en liten som gick förbi henne bara. Och så åkte hon ut. Det är dålig karma. Så jag berättade för alla där inne att det är dålig karma att döda djur och att man har större risk att åka ut därifrån då. Och man är väldigt ”lätt hjärntvättad” där inne så till slut så hjälpte folk mig att rädda djur som höll på att drunkan i poolen.

Jag förstår inte vitsen med att döda en liten oskyldig insekt som inte har gjort dig någonting. Det enda djuret som jag har tagit livet ifrån är när myggor sitter och äter på mig. Då har det vart av refelx, annars så brukar jag bara vifta bort dom. Då kan jag ju också säga att det är stor skillnad på att döda skadedjur som man har inne i lägenheten, te.x termiter. Eller om man har stora problem med möss eller råttor.

Så mina kära vänner. DÖDA inte djur, inte insikter. Vem har påstått att deras liv är med värt en ditt? Jag skulle nog påstå att en humla bidrar mer till naturen en vad dom flesta människorna gör. Vi människor skärpar ner, kör bil osv osv.. Jag försöker hjälpa min karma genom att försöka hjälpa så gott jag kan. Jag skänker 300 kr till Green Peace varje månad. Visst är det inte mycket, men det är något!

insekter

(Visited 275 times, 1 visits today)

28 Comments

 1. Nathalie april 14, 2014 at 12:08 f m

  Vilket gulligt inlägg! Djur e bättre än människor 🙂

  Reply
 2. Hedda april 14, 2014 at 12:25 f m

  håller med, men tycker att om man tycker så kan man inte äta kött/bära läder heller. För då dödas djur, av andra, för din skull!

  Reply
  1. Sofie april 14, 2014 at 8:04 e m

   Nu pratar ju Paulina om att man inte ska döda bara för att man kan. Alltså ska man inte trampa på en spindel som går förbi en bara för att man tycker att det är kul. Lite skillnad på det och på att döda en ko för att man behöver mat, kan jag tycka! 🙂

   Reply
 3. Camilla april 14, 2014 at 1:09 f m

  Så sant så sant! Starkt gjort! Djur kan inte försvara sig mot människan så människor som för den talan åt dem är guld värda i mina ögon! Mer sånt!

  Reply
 4. Anna april 14, 2014 at 1:21 f m

  Skulle du döda en björn om tillfälle gavs?

  svar: nej. bara om den hotade mig..

  Reply
 5. Angelica april 14, 2014 at 2:24 f m

  Fin tanke såklart men följdfrågan måste ju tveklöst bli om du äter kött? Det om nåt bidrar ju tyvärr oftast till massivt lidande med tanke på hur djurindustrin ser ut idag. Då kan en stackars spindel se obetydligt ut i jämförelse, men håller absolut med om att vi inte ska döda bara för att vi kan. Och ja, humlor är väldigt viktiga för ekosystemet, tyvärr minskar dom drastiskt i antal pga dom massiva mängder bekämpningsmedel och annat som vi besprutar våra fält med..

  Reply
 6. karolina april 14, 2014 at 3:39 f m

  Det var ett väldigt fint inlägg! Håller med till fullo, och bli så sur på folk som tycker att man är löjlig för man hellre släpper ut en spindel än trycker ihjäl den! //ännu en djurvän

  Reply
 7. Henna april 14, 2014 at 8:14 f m

  Haha…men du äter väl kött? Är inte det oskyldiga djur som någon annan har dödat?

  Reply
 8. Johanna april 14, 2014 at 9:36 f m

  Jag gör samma sak och har också fått höra att jag är töntig för det.

  Reply
 9. Danim april 14, 2014 at 9:53 f m

  Men du kan använda päls? För att du själv inte dödade djuret eller?…

  Reply
 10. Helen april 14, 2014 at 10:50 f m

  Hej!
  Vet att du tycker om djur. Då har jag ett bra tips till dig som jag vet gillar djur mönster på kläder 🙂
  Gå in här på mönsterskatta och läs, för gärna ut detta i din blogg så det kan växa sig större. Jag tycker detta är en jätte bra idé.
  /Tack

  Reply
 11. Lin april 14, 2014 at 10:57 f m

  Så bra skrivit. Håller med dig!
  Men vad anser du med att sedan äta kött då? (Eller är du veg). Är det inte dålig karma att äta plågade o slaktade djur?

  Reply
 12. sofi april 14, 2014 at 11:54 f m

  så sant! Folk tkr att jag är så irriterande som inte vill döda spindeln åt folk som har spindelfobi. Bara för att dom är äckliga så tkr folk att dom inte förtjänar att leva…
  sympati ska man ha! Alla har ett litet liv, en liten familj. Tkr synd om alla djur som dör bara för att folk kan…

  http://www.nattstad.se/soffiproppi

  Reply
 13. Anna april 14, 2014 at 12:45 e m

  Bra inlägg, jag resonerar precis likadant som du, skulle ALDRIG få för mig döda en insekt.

  Reply
 14. Aojb april 14, 2014 at 2:16 e m

  Precis. Men… Du å pälsar och allt då?

  Reply
 15. Lisa april 14, 2014 at 2:29 e m

  Du tycker det är hemskt att döda insekter men du betalar andra för att döda djur som kor, gris, kyckling, mink och räv eftersom att du äter kött, ägg och dricker mjölk, använder läder och päls. Tycker du inte att det är lite schizofrent?

  Reply
  1. Sofie april 14, 2014 at 8:06 e m

   Nu pratar ju Paulina om att man inte ska döda bara för att man kan. Alltså ska man inte trampa på en spindel som går förbi en bara för att man tycker att det är kul. Lite skillnad på det och på att döda en ko för att man behöver mat, kan jag tycka! 🙂

   Reply
   1. Lisa april 15, 2014 at 6:58 e m

    Du behöver inte kött för att få den mat och näring du behöver….
    T.ex. en ko i mjölk- och köttindustrin lever hela sitt liv i fullständig misär för att människor tycker det är gott att äta kött. En ko blir utnyttjad, ifråntagen sina barn och dödad för sin mjölk och sitt kött, fastän vi inte behöver köttet eller mjölken. Att ens säga att man som människa behöver kött är otroligt ointelligent.

    Reply
    1. Sofie april 16, 2014 at 4:28 e m

     Jag skrev aldrig att människor behöver kött, däremot behöver människor mat. Om människor sedan väljer att äta kött till mat så låt dom. Protein är mycket viktigt för kroppen och det finns mycket av detta i kött. Man kan få i sig det protein man behöver även om man inte äter kött, om man äter allsidigt och varierat. Om du inte hoppar över måltider och om du dricker mjölk och äter bröd till dina måltider samt äter fisk ibland så får du i dig det protein du behöver. Men det är viktigt att inte bara sluta med ett livsmedel utan att ersätta det med något annat. Om du inte äter kött bör du ersätta det med fisk eller ägg. Så jo, människan behöver mat från djurriket. Men eftersom att jag antar att du är vegan äter du väl ingenting av detta, förutom brödet.

     Reply
 16. Caroline april 14, 2014 at 2:34 e m

  Oj, här var det många veganer.

  Reply
  1. Lisa april 14, 2014 at 7:23 e m

   Ja, jag är vegan.

   Reply
 17. Sara april 14, 2014 at 3:43 e m

  äter inte du kött?

  Reply
 18. Anne april 14, 2014 at 7:18 e m

  Jag är uppfostrad med att man inte får döda insekter (i alla fall, absolut inte, spindlar då dom ger tur – dvs otur om man dödar dem). Det är så jag är lärd iaf, tycker det är riktigt äckligt med folk som dödar insekter utan anledning. Eller ännu värre, idioter som kör på fåglar osv utan att bry sig.. usch

  Reply
 19. Ida april 14, 2014 at 11:14 e m

  ÅH JÖSSES VAD JAG HÅLLER MED DIG!
  Alltså folk skrattar åt mig, men vad är det som är så jävla roligt? Jag brukar alltid rädda alla djuren ur poolen, jag måste bara, kan inte låta dom ligga där och lida! Samma sak på vägarna när det är blött och hur många maskar och sniglar som helst ligger utspridda, får köra värsta hinderbanorna för att inte råka köra över någon.

  Reply
 20. camilla april 15, 2014 at 4:12 e m

  <3 <3 <3 <3 <3 <3 till Dig! 🙂

  Reply
 21. annelie april 15, 2014 at 4:42 e m

  Du är så klok <3

  Reply
 22. Majs mars 1, 2015 at 7:55 e m

  Karma kommer ifrån hinduismen, man får bra karma av att inte äta kött, döda levande varelser och av att i allmänheten vara god. Så tyvärr blir nog inte din karma bättre av att skänka pengar, när det inte är sånt karma syftar på. Du själv som individ måste ta ansvar för dina handlingar och bete dig på det sätt Brahman (Världssjälen) vill att man ska vara, få att få bra nog karma för att kunna sluta återfödas och bli ett med brahman. Tyvärr försöker västervärlden att sno detta koncept, med att det ska betyda något i stil med att ge och ta. Förstår var du kommer ifrån, är själv vegeterian av val, men hatar kryp. Mår illa av att höra knastrandet när man slår ihjäl en fluga, men kan stå på mig ifall jag känner att det blir ett problem. Men djur och kryp är inte så pass lika att jag tycker att jag ska behöva försvara mig mot att jag väljer att ibland slå ihjäl en fluga, då jag inte ätit likdelar från andra djur på över 10 år.

  Reply
 23. Anneli april 7, 2017 at 6:01 e m

  Tack! Jag dödar heller inte djur/insekter. Jag är rädd för en del insekter, men jag har ingen rätt att döda dem tycker jag. Just nu försöker jag få tag i en apparat/maskin/grej för att kunna ta ut insekter utan att döda dem. Därför hamnade jag på din sida.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *