Näthat

Jag kollade precis på programmet Trolljägarna som Kissie var med i som handlar om nätmobbning och jag blev faktiskt riktigt rörd. Det fick mig nästan att börja gråta.

Vi alla är bara vanliga människor, även vi bloggare. Jag har aldrig påstått att jag är perfekt. Eller att jag alltid har rätt. Snarare tvärtom. Att jag har mina åsikter, att alla mina val kanske inte passar alla. Men det är just därför det här är min blogg. Klart att jag är med i leken. Som jag alltid har sagt ” är man med i leken så får man leken tåla”. Så därför så försöker jag att inte klaga så mycket. Jag rycker för det mesta på axlarna och undrar varför folk bryr sig så mycket om mitt liv. Jag vet varför folk läser min blogg, jag har ibland skeva åsikter och är inte den mest politiskt korrekta människan. Finns många bloggare som är exempel som bara bloggar om mode och skönhet. Men jag är inte den. Jag älskar att resa, jag älskar att lägga mig i och jag står ut ur mängden. Mitt liv ser inte ut som vem som helst.

Men mitt liv kretsar inte i min blogg. Det kretsar av vad som händer utanför kärnan. Alltså skalet. Och skalet är det enda jag har. Ibland så kan jag känna allt annat än bräcklig, det som finns där är jävligt hårt att sticka hål på. Medans ni som kommenterar behövs det bara ett nålstick för att spräcka er ballong. Så för att bygga uppe sig ett eget skal genom att försöka bryta ner andra. Det tycker jag är fel. Och nu får jag väl kommentarer ” tänk på alla du hängt ut då”. Men jag har kommit fram till att många av dom gånger så är det inte mitt fel. Det borde ni som sett Paradise Hotel ha sett, jag är lite timid och tar gärna ingen större plats. Jag gör mig sällan ovän med folk om jag inte är riktigt arg och ledsen. Alla som jag har hängt ut har förtjänat det. Från botten av mitt hjärta. Och folk som jag pratar illa om. Tycker jag illa om. Punkt och slut.

Jag har pratat och tänkt och tänkt. Speciellt på den här semestern, det är bara jag och mina tankar. och dom bråkar med varandra. Det är som att jag har en ängel och en djävul på min axel. Den snälla ängeln ber mig att ha förståelse för elaka kommentarer, att det är människor som inte har lika mycket som mig, att ge dom förlåtelse trots deras ord och ta allting som en komplimang(som om att min ängel är någon form av Amishfolk), medans djävulen säger ”knäck dom, provocera dig ur det här. Du är bättre än alla andra…”

Och som en mänsklig individ med märkliga val så fokuserar jag oftast på det negativa. Jag blir en arg flicka. Jag börjar istället undra om dessa hatkommentarer har rätt. Att det är mig det är fel på. Att jag måste sluta öppna mig så att folk kan tycka på ömma punkter. Därför så öppnar jag mig inte lika mycket längre som jag gjorde förut, jag särar inte ens på benen längre för att jag har blivit rädd för skitsnack om mig.

Och det är vad näthat gjort mot mig. Men jag kommer aldrig att låta dig knäcka mig helt.

Cry a river, build a bridge, get over it.

(Visited 33 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. Nettan april 11, 2014 at 10:56 f m

  Go Paow 🙂

  Reply
 2. sofié leifsdotter april 11, 2014 at 3:23 e m

  Vad fan, sära så mycket du vill på benen! Folk snackar skit om mitt knullande hela tiden och folk har alltid sagt ”du kommer aldrig få respekt av en partner”. Tji fick dem, för nu har jag en pojkvän som fullkomligt älskar att jag knullat runt och till och med skrattar åt att jag legat med de flesta av hans vänner. ”Då är du i alla fall grym på det du gör!” är hans kommentar. haha

  Keep it up snygging!

  Reply
 3. Sofie april 11, 2014 at 3:50 e m

  Jag tycker du är en grym tjej Paow! Folk som suger ens energi, är verkligen inte värda att man ens tänker på dem. Om jag hatar någon inte fan för att jag går in på deras blogg, och dessutom läger ner tid och energi på att skriva. Det är något fel på dem människorna. .

  Fokusera på det som är bra, hitta det positiva för allting sitter i huvudet. Tänker du att allt är skit, så blir det så. Men det är dem små sakerna man ska leta efter, dem som gör en glad.

  Jag tycker du ska forstätta som du alltid gjort, va dig själv och skit i dem andra! Puss

  Reply
 4. my april 11, 2014 at 5:27 e m

  Jag kollar på de just nu, kissies avsnitt..
  Och jaa jag är rörd, kanske blir ännu mer rörd.

  Reply
 5. camilla april 11, 2014 at 7:50 e m

  Fast jag tänker faktiskt att det är lite dubbelmoral eftersom kissie själv lämnat ut blondinbellas tidigare adress trots att hon visste att hon hade en galen stalker som terroriserade henne 🙁

  Reply
 6. Sofia april 11, 2014 at 8:51 e m

  Du är stark Paow! Riktig förebild. Känner igen mig i dig på så många sätt och har gjort det sedan jag började läsa din blogg 2009.
  Kram

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *