Varför är ”nakenhet” äckligt?

Jag la upp en bild på instagram. Kanske onödigt men jag tyckte den var fin. Tyckte jag hade jävligt snygg kropp på den bilden och ville dela med mig. Bilden ligger uppe i ca 10 min och jag får ca 50 kommentarer var av 30 av dom var ”usch ditt äckel” ”vad håller du på med” ”hora”..

Jag valde att ta bort bilden då jag inte orkar bli avstängd igen. Men vad gör bilden stötande egentligen? Vad är det för fel på folk? För mig är nakenhet något självklart, jag har ALDRIG varit rädd eller aldrig skämts över nakenhet. Vi föds nakna. Det är bara den här äckliga världen vi lever i som säger att nakenhet är något fult och skamligt. Om jag känner för att klä av mig naken och lägga upp en bild, ja då vill man bara ha uppmärksamhet och vill ha en k*k mellan bena. Mjaa… Tänkt om jag vill ha tjejsex? Att det var det jag tänkte på när jag såg min vackra tjejkropp? Nä. För det här äckliga samhället är inte jämställt någonstans. Lägger du upp en lättklädd bild för att visa din kropp om det inte är som ute=hora. Men lägger en kille ut en bild på sin överkropp=kung,snygg,läcker.

Jag kommer aldrig sluta vara mig själv. Eller låta samhällets fittnormer ta mig och kväva mig. Aldrig.

20140613-221328.jpg

20140613-221323.jpg

Dom här bilderna har inte en enda kommentarer om ”äckligt” på sig. Vad är skillnaden?

20140613-221621.jpg

20140613-221626.jpg

20140613-221631.jpg

20140613-221636.jpg

(Visited 349 times, 1 visits today)

56 Comments

 1. Elise juni 13, 2014 at 10:36 e m

  Du har så jävla rätt Paulina. Älskar dig för att du vågar stå emot! GIRLPOWER till dig!! Tjejer är för övrigt mycket snyggare än killar så tycker att det är synd att samhället ser ut såhär 🙁

  Reply
 2. k juni 13, 2014 at 11:26 e m

  brabrabra puss på dig paow!

  Reply
 3. Tamara juni 13, 2014 at 11:47 e m

  Helt rätt.. och din kropp, framförallt brösten… mjauw.

  Reply
 4. Anna Katana juni 13, 2014 at 11:53 e m

  Ingen skillnad alls. Är bara så irriterande att män få visa större del av kroppen än kvinnor.

  Reply
 5. AS juni 14, 2014 at 12:29 f m

  Synd att du tog bort den men förståligt! Kommentarer så som ”äcklig, hora, slampa” etc handlar om ignorans till det samhälle vi lever i som lär tjejer att den egna kvinnliga sexualiteten och kroppen är något att skämmas för. Det är bara ok om kvinnokroppen objektifieras och finns till endast för andras sexuella njutning. Applåder till alla tjejer OCH killar som vågar stå på sig, ta plats och uppmuntrar andra att göra det samma.

  Som du skrev så blir man ju avstängd på sociala medier om man lägger upp vissa bilder. Jag kan posta en bild på mina egna bröst och få en varning och bli avstängd men det finns massor av sidor med titlar så som ”snygga slynor, dagens pattar, snygga rövar” etc. Dessa sidor ligger kvar som ett jävla virus. Sorglig värld vi lever i..

  Reply
 6. danne juni 14, 2014 at 1:50 f m

  Är det en ny bild på dina bröst? Ärren verkar inte ha läkt bra (något jag gissar på) eller kommer det alltid att vara så? Har du använt ärrbehandling (silikon liknande blå band)? Mycket tacksam för svar, annars håller ja me du fick snygg kropp på bilden!

  Svar: ärren har läkt bra. Men jag har fått psoriasis runt ärren… Brukar få det ibland där huden är känslig..

  Reply
 7. Christina juni 14, 2014 at 6:18 f m

  Du bodde träna lite så du få lite muskler! Skulle vara perfekt! Men varför naken bilder på nätet? Det måste vara efter uppmärksamhet!

  Reply
 8. Dennis Widmark juni 14, 2014 at 7:50 f m

  Bra där! Stå på dig! Man ska våga vara sig själv =)

  Reply
 9. Moni juni 14, 2014 at 9:19 f m

  För folk är feta och avundsjuka. =) Du är fint smal med störa bröst. Och det är väl det som folk stör sig på. Men vad kan man förvänta sig i sverige landet förbjudet lagom.? 🙂

  Reply
 10. w juni 14, 2014 at 9:32 f m

  Du HAR världens kropp, de som gnäller är bara avundsjuka för att dem inte kan ta sånna bilder. Elise har rätt, tjejer är fan så mycket finare att titta på än killar! More nudity till folket!

  Reply
 11. Jauqline juni 14, 2014 at 9:33 f m

  Du har en poäng där faktiskt. Jag fattar heller ärligt talat inte varför män/killar kan bete sig hur som helst men gör vi tjejer något blir vi kallade för bitch, hora, slampa eller något annat kränkande.
  Jag tycker att man borde ha mer respekt för kvinnor/tjejer för det är framförallt vi som gör så att världen existerar och att vi också ska få lägga upp en bild utan att få någon kränkande kommentar.
  Stå på dig håll huvudet högt och, rak i ryggen är det bästa sättet att kränka dom utan att säga något.

  Reply
 12. Anna juni 14, 2014 at 9:42 f m

  Jaa visst är det enormt märkligt att vi inte får visa en bild som vi tycker är fin på oss själva utan att vara en hora eller slampa?! Jag tycker iallafall att du är jätte fin, både med kläder och utan 😉

  Reply
 13. Martina juni 14, 2014 at 9:42 f m

  Kanske för att deras kroppar är ”naturliga”. De har muskler för att de jobbat sig till dom, därför är det mer accepterat att sprida dessa bilder. Medans din kropp skriker plastikoperation pga dina enorma och onaturliga bröst. Därför anses inte de som okej att sprida då de känns som om du endast försöker visa upp dem.

  Svar: dock så var det ju faktiskt inte okej när jag hade riktiga bröst heller. Så det spelar ingen roll.

  Reply
 14. sara juni 14, 2014 at 9:51 f m

  Så jävla sant paow! Killar kan ju till och med ha såna dr bilder som profilbild på FB… skulle ju en tjej aldrig kunna ha.. Tycker inte det var något fel på din bild men fick mig en tankeställare av det här inlägget faktiskt.

  Reply
 15. Malin Johansson [PINKPIERCINGS.se] juni 14, 2014 at 10:21 f m

  Tyvärr så är bog skillnaden för att vi tjejer har bröst, stora bröst, visst, killarna har också bröst men vi har större ochrr ”bröst” om du förstår vad jag menar. Fast jag tycker egentligen inte det är så stor skillnad, vi tjejer har bröst och killar har också bröst, vad är skillnaden liksom? Där håller jag mer dig. Go go go Paow!!

  Reply
 16. S juni 14, 2014 at 10:44 f m

  Jag tycker du är grym!

  Reply
 17. da juni 14, 2014 at 11:20 f m

  Hahah vilken dubbelmoral! Det är ju du själv som uppehåller normerna. Du gör ju exakt allt som normerna säger åt dig att göra. Du är som kissie, ingenting på dig är naturligt, utan ditt skal så följer du ju inte normerna.
  Vill du vika ut dig så ta betalt för det istället och var lite smart.
  Folk är inte irriterade över att du viker ut dig helt gratis på instagram, de är irriterade över att du inte fattar bättre. ”Hej jag har uppfyllt allt normer om hur en kvinna ska se ut med tuttar, fransar, hårförlängning, naglar – utan allt det här hade jag aldrig lagt ut bilder på mig själv”.
  Du säger att du älskar långt hår och stora bröst? Varför? För att media och präntat in i ditt huvud sen du var liten att det är det som premieras? Att det är då man blir omtyckt. Därav känner du känslan själv innuti när du har alla dessa saker. Det ligger så djupt i ditt psyke att det är då man är lycklig.
  När du sedan lägger upp en bild på det och inte får samma positiva kommentarer
  som du hade förväntat dig – för att folk förväntar sig mer av dig – då blir du arg
  och säger att du går emot normerna?

  Nej folk blir arga på dig för du e fan över 18 och forfarande använder normer – utseende för att ta en kvinna fram. Fan skriv nått på den här bloggen som betyder något, skriv om vad du tänker,
  skriv vad du har för drömmar, vilka vill du hjälpa och vad gör du för att uppnå det.

  Folk blir arga för att vi vet att du har den egenskapen men du gör INGET för att visa det..
  bara ”öööh titta på min kropp då… tyck om mig nuuu”

  What did you expect?

  Svar: det har ingenting med normer att göra. Utan det handlar att alla ska få se ut och göra som dom vill utan att andra ska döma.

  Reply
  1. da juni 14, 2014 at 6:29 e m

   Tjejer har klätt av sig sedan medeltiden för att få uppmärksamhet, det är ju okej för 9åringar med pushupBH och att sminka sig? Det är väl bara naturligt att folk engagerar sig i att unga kvinnor känner att de måste klä av sig för att synas???
   Gör vafan du vill , tro mig ingen bryr sig, det enda folk bryr sig om är att ta kvinnor längre fram. Det gör man inte genom att avidentifiera hela kvinnokroppen och säga att inget är heligt längre. Man ska väl få kunna ha på sig kläder och bli uppskattad ändå?
   Eller ha sin naturliga kropp och kunna bli uppskattad?
   Tro mig INGEN bryr sig om du viker ut dig på instagram, de vill bara att samhället inte ska förkroppsliga kvinnor som det alltid har gjorts. Prata istället, gör nånting istället.

   Reply
   1. spättan juni 17, 2014 at 5:08 f m

    Oj så otroligt påläst du är ”da”. Kvinnor på medeltiden vart brända på bål, kvinnor vart sålda som slavar och horor. Och det var/är männen som styrde världen. Kvinnor har alltid levt i förtryck under mannens våld genom alla tider. Och gör det fortfarande.
    Och självklart, man ska bli uppskattad för att man har kläderna på. Men man ska fan kunna bli uppskattad fast man är utan kläder. Det är inte din eller någon annans uppgift att avgöra det.
    Och paow gör väl något i högsta grad. Hon tar upp problemet på sin blogg att hon inte vill bli kallad hora mm för att visa vissa delar av sin kropp.
    Lösningen är inte att paow ska klä på sig. Lösningen är att du ”da” och alla ni andra fördömmande människor ska sluta kallar kvinnor för elaka saker!!!

    Reply
  2. spättan juni 15, 2014 at 10:15 f m

   Nej nej ”Da”! Det är du som fortsätter att upprätthålla skiten. Fy fan vilken dömande och skuldbeläggande kommentar. Alla ska få se ut precis som dom vill, plastikopererad eller naturlig, kort hår eller extensions, avbitna naglar eller lösnaglar. Ingen ska fanimig ha rätten att kränka eller nerdvärdera en annan människas val av utseende.
   Tycker att det är grymt av dig Paow att ta upp dessa fenomen i bloggen. Du har många kvinnliga läsare som ser upp till dig och känner igen problematiken.

   Reply
 18. Sam juni 14, 2014 at 11:32 f m

  Du är redan ett förstklassigt exempel på samhällets fittnormer. En sönderskurenihålig använd barbiedocka. Du låter alla använda dig till allting och du fattar det inte ens själv.Tatuera mig, sup ner mig och knulla mig… och sedan tror du att vi ska höra dina rop på förståelse?

  Jag tycker bara sanslöst synd om dig. Du är redan bortom all räddning.

  Reply
  1. Anna juni 14, 2014 at 9:52 e m

   och du är ett förstklassigt exempel på ett Pucko! Det är knappast Paow det är synd om här….

   Reply
  2. spättan juni 15, 2014 at 10:25 f m

   Så fan heller att hon är. Därimot så är DU det ”sam”. Att ta upp dessa problem är att visa att man är allt annat en ihålig eller accepterande.
   Och så jävla vidrigt att kalla någon använd och sönderskuren.
   Att en tjej som paow inte följer de klassiska kvinnliga normerna som att tex att tycka om sex och prata om det, leva livet och njuta av frihet och fester och sen bli dömd som ett knullande slödder av folk som dig, bevisar bara att dessa fittnormer måste förgöras. Och du Paow, är på rätt väg!!! Du har stöd, det finns endel idioter som kommer med vidriga kommentarer. Mem jag lovar att det finns fler som beundrar och ser upp till dig!!!! Kram

   Reply
  3. Leo juni 15, 2014 at 12:10 e m

   Du är fan helt körd i huvudet.. Antar att du tycker de skulle vara okej om hon var en kille. Sjukt trött på as som dig.. Suck

   Reply
  4. Johanna juni 15, 2014 at 12:53 e m

   Fyran för människor som dig. Att du ens orkar trycka ner en människa så.

   Paulina, du är stencool som går din egen väg

   Reply
  5. Maria juni 15, 2014 at 7:15 e m

   Jag tycker synd om dig Sam (eller vad du nu heter) som skriver en sådan fruktansvärt vidrig kommentar till en annan människa. Jag förstår inte logiken med att skriva/säga nedvärderande kränkande saker. Det gör ingen nytta liksom!

   Näe, mer kärlek till alla!

   Reply
 19. Jennifer juni 14, 2014 at 12:09 e m

  Den som säger att det är äckligt har väl aldrig själv upplevt det?!

  Kika gärna in på min blogg för att få en inblick i hur en läkarstudent som älskar mode, lever i Belgrad.
  http://donnads.devote.se

  Reply
 20. jenni juni 14, 2014 at 12:12 e m

  Sjukt snygg du är P!

  Reply
 21. Ebba juni 14, 2014 at 1:54 e m

  Sök dig till feminismen Paow! Det är nu det händer. Det är nu vi slår oss samman och avsexualiserar kvinnokroppen! ♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀

  Kika in på hej.blekk.se och läs på! Feminism is the way to go.

  Reply
 22. Amanda (Relationsrummet) juni 14, 2014 at 2:15 e m

  Du är så grym som tar upp sånt här Paow! Nakenhet eller sex är något som man ALDRIG ska behöva skämmas för, eller bli kränkt för. Det är så otroligt naturliga saker men i vårt samhälle är det något som anses som skamligt, orent och fult. I synnerhet för tjejer och speciellt när det sker på tjejens egna villkor, som t.ex. när du själv lägger upp en bild på din egen kropp. Det är på något jävla vänster mer okej med nakenhet om det är på en mans villkor, oavsett om det är mannen själv som klär av sig eller om kvinnan är naken för att behaga mannen efter mannens villkor och riktlinjer (t.ex. i filmer, på reklamposters etc.). Detta kallas ”slut-shaming” och är något tjejer råkar ut för dagligen om de är öppna med sex eller nakenhet. Det är en del av kvinnoförtrycket som finns i världen som jag hoppas av hela mitt hjärta kommer försvinna. TACK Paow för att du är öppen med sånt här och kritiserar dessa normer och förtryck, du har verkligen chansen att påverka och jag är så glad att du gör det 😀

  Reply
 23. Ella juni 14, 2014 at 2:23 e m

  Enda skillnaden är väl att tjejer inte klarar av att se andra snygga tjejer… för jag är ganska säker på att 95% av de som kommenterar på dessa bilder är tjejer :/

  Reply
  1. my juni 14, 2014 at 5:03 e m

   De tror jag me, dom flesta killar tycker nog bilden är fin! 🙂

   Reply
  2. spättan juni 15, 2014 at 10:36 f m

   Nej Ella! Du har fel. Jag kan lova dig att majoriteten som föjer Paow ( flest tjejer), ser upp till Paow och beundarar henne. Sen att det finns några idioter till tjejer får inte dra halva världens befolkning över en kam. Du har dina medsystrar Paow. Som stöttar dig och står bakom dig!!!

   Reply
 24. Ps juni 14, 2014 at 3:48 e m

  Bilden är sjukt fint och jag fattar inte vad det finns att klaga.
  Alla bilder är snygga faktiskt. Folk borde verkligen sluta att kritisera de andra…

  Reply
 25. julia juni 14, 2014 at 4:23 e m

  Grym du är Paulina som lyfter fram detta! fortsätt!!

  Reply
 26. Evelina juni 14, 2014 at 4:28 e m

  Då får väl jag skriva – fan vad snygg kropp du har!!!! 🙂 hade kunnat döda för att få se ut så där.

  Reply
 27. my juni 14, 2014 at 5:06 e m

  Jättefin bild <3 Och du "täcker" ju över brösten och bilden är inte äcklig!
  Håller me dig, killar kan stå me kalsonger och "posa" och du posar inte ens på den här bilden eller vad man ska säga och den är äcklig.. Whaat?!

  Reply
 28. Tyvärr Paow juni 14, 2014 at 5:59 e m

  Du kan fortsätta skylla allas våra reaktioner på samhällsnormer osv men vi vet alla att du själv är 100% ansvarig för det horepitet du har ådragit dig. Du har dig själv att skylla.
  Det finns ingen kemikalie i världen som kan tvätta bort horan ur Paulina Danielsson någonsin. Och det är inte vårat fel.

  Bara ditt.

  Reply
  1. hu juni 17, 2014 at 4:51 e m

   Du bevisar med din kommentar att det hon skriver faktiskt stämmer?
   Du kallar henne hora? Varför då? För att hon varit öppen med sitt sexliv eller lagt upp bilder på sin kropp? Kallar du killar som är sexuellt aktiva och öppna med sina upplevelser för hora också? Det tror inte jag.
   Men när hon som kvinna gör det är hon mindre värd och ”hora”.
   Skriv ner dina nedvärderade tankar om kvinnor i din dagbok istället.

   Reply
 29. Tina juni 14, 2014 at 6:23 e m

  Görsnygg, hade inte tackat nej till en sådan kropp själv.

  Reply
 30. Madde juni 14, 2014 at 6:39 e m

  Du är så jävla awsome! Girlpower, paow-power, om man nu måste ha ett namn på det, är så jävla bra, fortsätt kampen mot gamla äckliga normer! Kommer backa dig till tusen!!

  Reply
 31. fanny juni 14, 2014 at 9:24 e m

  Du är så jävla bra Paow!!!

  Reply
 32. Linn juni 15, 2014 at 10:53 f m

  Det är så sant som du säger,men det är nog att du visar brösten som det handlar om antagligen.

  Reply
 33. Lisa juni 16, 2014 at 1:33 f m

  Hej paow! Grym blogg du har och nakenhet är ingenting fel det är bara folk som är avundsjuka. Har läst innan om din psosaris och jag ville rekommendera (om du har ont av det eller tycker det är jobbigt) så skulle jag rekommendera morotstvål (morotstval.se) då detta hjälpt mig mycket mot acne. Funkar grymt bra! Står även att de ska hjälpa mot psosaris om du har ont av det men tycker du är vacker. Stå på dig, du är grym!

  Reply
 34. Anna juni 16, 2014 at 8:45 f m

  Du är verkligen bäst! puss

  Reply
 35. Anonym juni 16, 2014 at 8:53 f m

  Jävla kung du är paow älskar dej du är så jävla cool!

  Reply
 36. Tina juni 16, 2014 at 5:31 e m

  Paow… Se det som det här, om en kille skulle lägga upp en bild där han visar hans halva penis så lovar jag! Att han kommer få en hel del nasty kommentarer. :p Killar har inte lika fina, mjuka, sensuella bröst som vi kvinnor har, right? Dom är hårda och ibland väldigt håriga (FYI inte för håriga bröst kan vara fint just saying tho) vi kvinnor har två ställen som är lite ’hemlighetsfulla, privata, känsliga’ osv. Det är inte alla som vill se kanske tuttar när dom äter frukost eller något, :p Du vet? Det finns en tid och en plats för sånt. <3 Alla är inte vana att se en naken tjej ploppar upp helt plötsligt. 😀 Det gäller inte att slå emot samhället, utan att försöka hitta en lösning tillsammans eller hitta en bra kompromiss. Samt jag håller fullständigt med dig att man ska fan inte skämmas över att visa sin kropp! Man ska vara stolt över den, för man har bara en, ^^

  Reply
 37. Therese Wahlgren juni 16, 2014 at 11:13 e m

  Håller med dig! Har själv skrivit just om folks hysteri runt nakenhet!
  Läs på min blogg.
  Det är svenska avundsjukan och sjuka normer, vem fan vill va normal lixom?

  Reply
 38. Elin juni 17, 2014 at 12:44 f m

  Tjejer är bara så jävla avundsjuka på varandra hela tiden!! Vi har väldigt svårt att se varandras tillgångar, men fruktansvärt bra på att se varandras brister! Visa upp din kropp bäst du vill, och skit i vad alla andra säger! Den är himla fin och den som säger annat är bara avundsjuk!
  <3

  Reply
 39. Anna juni 17, 2014 at 9:15 f m

  Vilken bild var det? ladda upp den på bloggen.. 🙂

  Reply
 40. Nettan juni 17, 2014 at 11:43 f m

  Äscchh folk är bara avundsjuka!!!

  Reply
 41. Maria juni 17, 2014 at 3:33 e m

  Konstiga människor! Du är ju så sablans sjukt jävla snygg på bilden!!! =)

  Reply
 42. alice juni 17, 2014 at 8:09 e m

  Paow du e fan bäst!!!!! Folk e bara så jävla avundsjuka på dig din kropp och dina pengar. Jag tycker att du har så rätt. Allt hat du får kommer bara från folk som inte har ett liv så skit i dem bara. Folk måste bara fatta att det är så jävla omoget och onödigt att sitta o skriva hat och onödiga kommentarer. Har man inget bra att säga kan man hålla käften. Men Paow sluta aldrig med det du gör <3

  Reply
 43. Vicky juni 20, 2014 at 12:03 e m

  För att dom är killar.. det är mest sånna j*vla f*ttsvin tjejer som är så jävla avundsjuka på tjejer som dig och njuter av kill kroppar. F*CK TJEJER SOM ÄR SÅNNA . asså seriöst så jävla avundsjuka tjejer. Ni borde skämmas. ( drar dock inte över alla tjejer över samma kam )

  Reply
 44. Marianne juli 16, 2014 at 2:52 e m

  YOUU GOOOOOOOOOOOOOO GIRL!!!!!!! Håller med dig till tusen, grymt bra att du tar upp det här!!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *