Män som hatar kvinnor

Har ni någonsin tänkt på hur mycket våld mot kvinnor som finns där ute? Våld i relationer till exempel…Jag hade en tjejkompis förut som blev skadad av en kille hon var tillsammans med (hon har INTE en blogg och har aldrig haft) och det var verkligen jobbigt att se hur hon mådde och hur hennes kille sakta men säkert bröt ner henne. Det sjukaste var ändå hur mycket han försvarades men inte hon. Folk liksom försvarade honom och sa att han var ”en av de snällaste de mött” och man liksom försvarade en kvinnomisshandlare mitt framför ögon på mig och andra som tyckte det var sjukt det han höll på med. Jag har aldrig kunnat sätta ord på den grejen men Kakan Hermansson skrev ett inlägg för ett tag sen som var så jävla bra.

”Alla förövare har vänner.  Jag själv känner underbara människor som begått fruktansvärda brott, varit vedervärdiga i förhållanden och gjort oförlåtliga grejer. Men det tar inte bort det de gjort. Det går nämligen att vara både och, fin och ful. Men det som är toppen kan ändå inte få det som har skett att försvinna. Vi har redan ett manssolidariskt samhälle, det är synd om männen. Det är t.o.m. synd om männen när de har begått ett brott.

Offren däremot klamrar sig fast vid kvinnojourer, gömda utan namn och identitet, utan adress och Ica-kort och med ständig rädsla. Ni kanske tror att mäns våld mot kvinnor är ett litet problem då och då. Ta reda på vad normaliseringsprocess är, ta kvinnor på allvar, öppna ögonen och fatta att vi i Sverige också har kvinnohat och män som skyddar varandra i vått och torrt. Det är så mycket större än ni nånsin någonsin kan fatta.”

Så jävla bra skrivet av Kakan (länk) Jag tror att de som känner någon som farit illa (eller som kanske själva farit illa) förstår vad jag menar, eller den tanken om män som håller varandra om ryggen för att förtrycka kvinnor, åh, det tog mig ett tag att inse men feminism är så JÄVLA viktigt!

10448976_314205355411793_230690056_n

Rando bild som inte har något med inlägget att göra. Förutom att det är två BRA killar på den!

(Visited 50 times, 1 visits today)

25 Comments

 1. Lisa juli 7, 2014 at 12:35 e m

  Bra skrivet Paow! Läser inte din blogg så ofta längre, men snubbla in på dehär och det gillar jag absolut!!!! 🙂

  Reply
 2. cass juli 7, 2014 at 12:50 e m

  Det har du mycket rätt i. Det är viktigt att andra människor stöttar de som blir fel behandlade. Vi måste hålla ihop och ge de styrka att lämna de som gör dem illa!

  Mission: Happy är ett uppdrag att sprida kärlek, positivitet, och läran om att vara en glad och lycklig människa! Häng med om du vill ta utmaningen att ändra ditt liv!

  Reply
 3. danne juli 7, 2014 at 1:47 e m

  Tror mer att det är dags för kvinnor att öppna ögonen och inse vilken kille hon har, kvinnor måste vara mer självständiga, ansvarsfulla och vara helt enkelt vara en KVINNA. Closed legs eyes open. Komigen de ju inte så svårt och ta ett beslut och få slut förhållandet.

  Reply
  1. Ida juli 7, 2014 at 3:00 e m

   Det du gör är att du lägger skulden på kvinnan som blir misshandlad, inte mannen som slår. Kan du försöka förstå hur sjukt det är?

   För att kommentera inlägget:
   Något som är tänkvärt är att alla känner en tjej/kvinna som blivit våldtagen, men ingen känner en våldtäktsman. Konstigt, eller hur?

   Reply
   1. danne juli 8, 2014 at 5:55 e m

    Nej idiot,de jag menar är att gillar inte en kvinna att ens man slår henne så är det inte så svårt och göra slut med killen? Inte behöver folk och feminister blanda in sig i ens förhållande som inte ser bra ut bara för att kvinnan inte kan vara ansvarsfull och självständig.

    Reply
    1. Linda juli 24, 2014 at 2:53 f m

     Men seriöst människa, tror du på allvar att det bara är att lämna, dra och göra slut? Och sen så är det klart? Så himla trångsynt du är, tänk ett steg längre!!
     Våld i nära relationer är som ett missbruk, man blir fast, i en ond cirkel, som man har svårt att dra sig ur. Många blir manipulerade och andra livshotade och vågar därför inte bara dra. Läs på lite om våld i nära relationer och varför det är svårt att ”bara göra slut”.

     Reply
  2. Rebecka juli 7, 2014 at 7:34 e m

   Danne…. Det är sånna som dig som får mig vilja fly jorden. ”Closed legs eyes open” är du helt jävla hjärndöd? Om jag hade velat ligga runder så är det väl för fan upp till mig? Inte förtjänar jag att bli slagen av en man för det? Vill du utveckla din trattiga jävla uttalande?

   Reply
   1. danne juli 8, 2014 at 5:59 e m

    Jag tror snarare att det är du som är hjärndöd för du verkar jävligt död, var står de i min text att jag tycker de är okej med att en man slår en kvinna för hon ligger runt? Haha jävla pantade människa, jag ska inte ens förklara mig för dig så du får läsa mina andra svar

    Reply
    1. danne juli 8, 2014 at 6:00 e m

     Jävligt trög menar jag

     Reply
 4. elin juli 7, 2014 at 6:11 e m

  Ni måste förstå att ofta så män eller kvinnor som slår sin partner är psykopater, dom kan charma vem som helst.
  Och till Danne, du borde fatta att lever man så, så blir de ens vardag och man blir på ett sätt beroende av mannen, så att öppna ögonen är inte lätt, tog mig 3 år för att inse vad jag levde i.
  Och där var de också så att alla tyckte han va så snäll och charmig,
  Ni borde uttala er mindre om ni inte vet!

  Reply
  1. danne juli 8, 2014 at 6:03 e m

   Jag har också varit med om sånt men tackar gud att jag är smart nog som insåg de på rätt tid och inte ”hunda” mig till honom 🙂 kvinnor måste stå upp mer för sig själva än att ta på sig offerkoftan 🙂

   Reply
 5. Ida juli 7, 2014 at 9:11 e m

  Min kommentar var alltså ett svar till Danne….

  Reply
 6. Mad juli 7, 2014 at 10:55 e m

  Alla förövare har vänner. Och alla människor har olika sidor. Alla vet dessutom inte vad som försigår bakom stängda dörrar.
  Så, det här med ”Men han som är så snäll”-skiten är så jävla urbota korkat. Ja, mot DIG är han kanske snäll. Men mot sin partner/syster/mamma kanske han är en jävla psykopat.

  Förstår inte hur folk kan vända sig emot offer. Likadant när det gäller våldtäkter, en hel by kan vända sig emot OFFRET för förövaren/förövarna är ju så snälla och skulle aldrig kunna gör nåt sånt.
  Ingen känner en förövare men alla förövare har vänner.. det säger ett och annat.

  Reply
 7. Mrs Buchholtz juli 7, 2014 at 11:00 e m

  Åh vad befriande härligt att få läsa om ännu en som förstått.
  Du behövs som motpol till andra bloggare som verkar eftersträva 50-talsnormer….

  Reply
 8. S juli 8, 2014 at 6:52 f m

  Bra skrivet! Håller med till viss del, men sen ska vi inte glömma de kvinnor som slår och psykiskt misshandlar män, har en vän/bekant som beter sig illa mot sin kille. Har även sett mycket sånt så tycka synd om män, nee men inse att de är ett problem för båda könen? Ja. 🙂 Ringer man ett samtal till polisen om stökiga grannar som bråkar så åker de dit men instinkten att mannen slår kvinnan men i flera fall är de kvinnan som slagit mannen, de hamnar mellan stolarna 🙂 / en tjej

  Reply
  1. Tessa juli 10, 2014 at 8:51 e m

   Men snälla sluta ta upp att det faktiskt är synd om männen också. Gärningspersonerna är oftast män och detta inlägget handlar om en viktigt sak, nämligen våldet mot kvinnor,

   Reply
 9. M juli 8, 2014 at 12:01 e m

  Fan vad underbart att du blivit feminist! Speciellt att du tar fram och pratar om det så mycket på din blogg!

  Femenism missförstås så jäkla mycket ( t.ex att kvinnor hatar män )
  Fast det inte har något med det att göra, men det finns alltid dom som blundar för problemet istället för att ta tag i det. ( Danne ) .

  Reply
 10. Anna juli 8, 2014 at 12:04 e m

  Så JÄVLA bra paow!!
  Feminism är superviktigt och din blogg har otroligt många unga läsare, tummen upp för sådana här inlägg!

  Reply
 11. My juli 8, 2014 at 12:59 e m

  Jaså? Så du vill inte förbjuda abort längre? Eller tycker att kvinnorna som gör en är sjuka i huvudet? Om inte, sluta kalla dig feminist.. Snälla

  Reply
 12. Emma juli 9, 2014 at 3:51 e m

  Go Paow!

  As bra inlägg! Mycket vanligare än man tror! Vissa tror inte ens att våld i relationer
  i SVERIGE existerar, men det är sinnesjukt vanligt tyvärr! Och till alla er som diskuterar huruvida det är kvinnan eller mannens fel, borde förstå att detta är något som handlar om strukturer i samhället, som ALLA tilsammans måste jobba med, dvs vi löser inget genom att klassificera folk som offer eller ej!

  Puss på dej Paow! och alla er andra

  Reply
 13. elvira juli 9, 2014 at 8:35 e m

  Blir så jävla glad att se hur du tar upp feminism & kvinnans förtryckta roll i samhället. Respekt till dig! Shit va bra du är!

  KRAAAAAAAAAAM

  Reply
 14. Nathalie juli 9, 2014 at 11:45 e m

  Kvinnor har lägre i lön pga yrket. Mer kvinnor i lågavlönade. Kvinnor får mindre på samma yrke pga lönesamtal, kvinnor presterar sämre på dessa samtal, står inte på sig (undersökningar visar detta). Sen håller jag med några ovanför, om man är i ett förhållande där mannen/kvinnan beter sig illa, psykiskt eller fysiskt. Då går man! Min mamma sa alltid man går efter först smällen, spelar ingen roll hur charmig, ledsen eller ångerfull han är. Sen är jag fan inte dum i huvudet, jag vet kännetecken på en psykopat. Dom som stannar är svaga(psykiskt) människor, kvinna som man enligt min åsikt. Däremot ska man ALLTID jobba på att bli bättre, vare sig det gäller våldtäkts-kulturen, misshandling, mobbning i skolan etc. Men jag anser att man ska jobba åt båda hållen. Nya undersökningen i Sverige visade att Mer män i nära relation blir misshandlade än kvinnor, men att kvinnor som blir misshandlade är grövre (behöver akut vård etc, stygn, operation).

  Reply
  1. Isabelle juli 10, 2014 at 9:37 f m

   Nathalie – Du är helt jävla rubbad i huvudet. ”min mamma har alltid sagt” – Vad fan är du, 12 år eller?

   ”Dom som stannar är svaga(psykiskt) människor” – Den meningen gör dig så fruktansvärt ignorant och att du påstår att du vet kännetecken för en psykopat tyder på att du uppenbarligen aldrig träffat någon riktig psykopat. Det är rätt uppenbart att du inte har upplevt våld i relationen på nära håll och har man inte gjort det bör man inte uttala sig om hur andra människor är. De som stannar blir svaga efter ett tag, och vet du varför? För de blir så manipulerade till att tro att de är värdelösa att de tillslut tror att det är deras eget fel att de blir slagna. Detta kan hända folk som är riktigt starka psykiskt men tyvärr träffar en psykopat. Sluta uttala dig om andra människor när du uppenbarligen inte vet ett skit.

   Reply
  2. S juli 11, 2014 at 5:59 e m

   Jaha, om kvinnan är eller blir svag i förhållandet, då kanske det kan finnas lite förståelse för att det inte är så lätt för dem att gå? Men istället ska vi hacka på offren, säga att de ska ta sitt ansvar, när det är en annan människa som gjort dem illa?

   Reply
 15. Nathalie juli 11, 2014 at 10:46 f m

  Lär dig diskutera, man kommer inte med personangrepp om man kan. Nej du har ingen aning om vad jag upplevt och jag har träffat många psykopater. Nej de som stannar är dumma nog att varken lyssna på dem runt omkring eller inte inse vad som händer. Tror du jag skulle acceptera att min partner sa vissa saker? Hell no. Dom börjar med att bryta ner ditt självförtroende, försöker få dig att inte gå ut lika mycket, träffa vänner/släktingar etc. Men är man så jävla dum att man går på det? Jaha ska jag sluta uttala mig om andra människor, du gör exakt samma sak. Dubbelmoral på hög nivå. Du uttalar dig om mig, och du vet inte ett skit. Så säg inte hur folk ska göra om du inte fan gör det själv.

  Sen om du läser skriver jag tydligt att det är Min egna åsikt. Jag kommer inte med personangrepp och sårar någon som Du gör!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *