NÄTHAT

Daniel skickade precis den här videon till mig som Veckorevyn gjort. Den handlar om näthat som väldigt många är med om dagligen. Det är helt sjukt, näthatet har spårat ur totalt och folk tror att allt är okej att säga bakom datorn/på insta för att ingenting händer. Polisen bryr sig inte om man anmäler och ringer man hem till föräldrar (jag har gjort det mer än 1 gång) får man alltid höra att deras ”lilla ängel aldrig skulle skriva sånt”. Pfft…snälla.

En gång blev jag näthatad av en tjej som inte såg ut att vara en dag över 11 år och när jag visade upp hennes kommentarer var det tydligen jag som hade gjort fel? SJUKT! Klart jag visar upp det hon skriver när varken föräldrar, polis eller staten bryr sig om att människor får elakt hat mot sig.

Staten borde göra någonting. NU. Fattar inte varför inget händer, näthatet ökar ju bara. Mot alla människor, det handlar inte bara om ”bloggare och kändisar”. Ta de som blir hatade på allvar och se till att det finns konsekvenser för de som kränker andra människor, det är inte okej!

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (9)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *