mitt rosa hjärta

Vill tacka för alla fina kommentarer jag fått om mina ”feminist-inlägg” som är mina tankar och åsikter, ingenting annat. Jag blir glad men också förvånad över att inte alla tycker så, man tänker ju ändå att folk är ganska smarta år 2014?

Inte för att vara sån men…De enda som tycker att mitt beslut att rösta rosa (på Fi!) är dåligt är killar P12 från små hålor runtom i Sverige som förmodligen har Jeppe från Paradise som idol, inget ont men det är så det är. De vet inte om att de har en skev kvinnosyn för att det är så vårt samhälle ser ut idag. De har programmerats till att tycka det, typ som hjärntvätt.

Gällande signaturen ”Andrea” som kommenterade att jag var en hora och allt möjligt förut på min blogg och andra bloggar. Hon fattar inte att hon är ett offer av hur vårt samhälle ser ut idag, när kvinnor vänder sig emot andra kvinnor för att de inte passar in i mallen av hur den perfekta tjejen ska vara enligt killar. Jag tycker bara synd om henne som inte fattar vilket offer hon är. Men men, jag förlåter henne såklart. Hon är förmodligen ung och dum och kommer växa upp någon dag. Been there, done that.

Sluta lev i er fördomsvärld om vad feminism och feminister är, snälla.

Jag säger nu som jag sagt förut. Den som år 2014 tvekar på att kalla sig själv för feminist, (vare sig det handlar om en man eller kvinna) är det något fel på. Den som år 2014 tycker att kvinnor bara duger till att stanna hemma, föda barn, städa och ha varm mat på bordet när mannen kommer hem från jobbet är det något fel på. Den som inte tycker att det ska vara lika villkor, lika lön, lika ansvar och att sexism är vidrigt år 2014 är det något fel på. Samma när det gäller människors sexuella läggning, vad den än är. Har du ett problem med de här frågorna är det något fel på dina värderingar.

Hur kan man ens tycka att det inte behövs lite rosa i dagens politik? En stänk som kommer att tvinga politikerna att ta kvinnofrågor på allvar, de har blundat tillräckligt länge. Nu måste vi tvinga dom att fatta, så att kvinnor i framtiden slipper behöva påminna sina politiker.

Idag är sista dagen att rösta, gör ett smart val för att få in feminismen en gång för alla, tack.

feminism_png_43227Skärmavbild 2014-09-14 kl. 11.21.0810693245_706475546112309_2139597575_nNew-Feminism

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (14)
 • Alexandra

  Helt klart det bästa inlägget du nånsin skrivit! Girl paower!

 • M

  Kärlek till dig!
  Känns så skönt att en storbloggare börjar tänka på andra och inte bara på sig själv!
  Har alltid gillat dig men sen såg jag SD inlägget och blev rätt besviken om jag ska vara ärlig, men nu är det bara med glädje jag läser din blogg!

  Girl Paower!

 • Klara

  Gud vilket bra och intelligent inlägg! Önskar att alla bloggare var så jävla starka och kloka som dig!

 • Mad

  Kvinnorörelser i alla tider och i hela världen har alltid varit löjeväckande för utomstående. Folk har alltid sagt att kvinnorna överreagerar, eller är ”för aggressiva” (skit i God jävla Ton vad fan) och ska försöka berätta hur man SKA göra saker för att det ska bli rätt.

  Hade kvinnor inte gått ut och protesterat hade vi inte haft rösträtt idag. Eller rätt till abort och preventivmedel, eller rätt till inkomst och att få ärva.
  Oavsett vad folk säger ska man alltid göra det som känns rätt och stå för det. Bara stå emot the shit storm. Folk har, generellt, alltid varit dumma i huvudet.

 • linda

  Du har precis växt i mina ögon något enormt! Du är så behövd som ett ansikte för den riktiga och verkliga feminismen! det är inte fula tråkiga kvinnor som fått förlite kärlek som är feminister. Det är starka, snygga och intelligenta kvinnor som är redo att kräva ett jämnställt sammehälle! Du är grym och du behövs!

 • Michaela

  Fy fan vad bra skrivet! Sånna här inlägg måste bara uppmuntras!!!!

 • Sandra

  Blev så himla glad och varm i hjärtat av att läsa det här inlägget, fortsätt så här!

 • Nathalie

  Så glad jag blir av detta inlägget! Blev dock sjukt ledsen över att F! inte kom in i riksdagen men vi får kämpa vidare, feminismen och antirasismen kommer att vinna mot allt jävla hat och bakåtsträv till slut

 • Anna

  Jag är kvinna, 19 år, har alltid haft skyhöga betyg och jag röstade KD, absolut inte ett typiskt ”femenistiskt parti”. Jag anser mig verkligen inte ”hjärntvättad av samhället” men skulle heller aldrig kalla nån hora, gash, ligger med alla killar jag vill eftersom jag anser att jag är värd njutningen precis som killarna. Jag skulle deremot aldring rösta för ett parti som är för kvotering, mot egna val gällande tex föräldraledigt ect. Jag vill som kvinna få ett jobb för att jag är bäst lämpad, inte för att jag har en vagina. Jag vill inte behöva anställa kvinnor som har lägre kompetens än män, eller vice versa, om jag har ett företag bara för att det skulle vara kvoteringskrav. Jag vill själv kunna bestämma. Samma sak med föräldraledigher, där vill jag kunna bestämma med min partner vid en eventuell graviditet. Jag vill inte behöva tvingas bort från mitt barn/tvingas till det. Det är alla familjers ansvar, inte statens, att se till att man gör det bästa utifrån sina villkor. Det är vad jag ogillar mest hos vänsterpartierna, att de vill ta allt ansvar från individen och till staten. KD är ett väldigt bra, men extremt feluppfattat parti. Jag hade själv fördomar innan jag läste om partierna på deras respektive hemsidor. KD är för att alla beslut ska fattas så långt ner som möjligt i samhället, så nära de som drabbas. Vi behöver inte kvoteringar 2014, vi behöver ge utrymme till skicklighet, kompetens och inovationer!

 • Linda

  Sjukt bra skrivit!!:) håller med till 100%!! Jag blir verkligen rörd.. Jag har också sagt att dem som inte är/vill vara feminister idag är det ngt fel på!

 • Hanna

  Så himla bra inlägg! Tillsammans är vi starka!

 • Prillan

  Bra skrivet 🙂 Go Paow

 • Lizette

  Underbart! Tänk vilken resa du gjort, från SD till FI! Hoppas du inspirerar många många fler till att göra samma resa! Det finns hopp om mänskligheten! 🙂 Hurra!!! <3

 • Catinca

  BRA SKRIVET PAOW<3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *