Kan man skylla på vem man är för vad man har gått igenom?

Jag har fått väldigt mycket sympati för mitt repotage i Expressen, som är ganska rått och ärligt. Men samtidigt eftersom det skulle vara ett ”djupt” repotage om min barndom så är mycket bortsollat. Min barndom är inte bara mörk, jag ha haft världens bästa föräldrar som gjort allt för mig, jag har haft vänner som brytt sig. Men skolan var jobbig.

Men jag blöder inte, jag söker inte empati. Jag tycker personligen själv aldrig att man kan skylla på vad man gått igenom gentemot mot den man är idag. Alla har vi någon gång gjort saker som vi inte är stolta över, men jag skulle aldrig skylla på det för att jag hade det svårt i skolan när jag var yngre. Eller kan jag det? Kan jag lägger över mina misstag på andra, på mitt förflutna?

Det känns som så många andra gör det hela tiden. Att dom lägger över det på sina föräldrar, på folk som mobbades. Ska jag säga att jag gjorde sillisar för att tjejer i skolan kallade mig för huggtand? Nej det kan jag inte. Jag har växt upp och blivit en egen individ som tar egna beslut.

Men för någon vecka sen när jag besökte Vita rummet så gick jag fram till en kille som heter Daniel Katz, som ringer och driver, mobbar och hånar mig dagligen över telefon. Kallar mig fula saker osv. Jag gick fram till honom och frågade ”vad har jag gjort dig”.. Då sa han ”fattar du inte det själv, du förtjänar det. Du är äcklig” Och ja sa ”jaha okej baserat på vadå”.. Då sa ha något i form med ”du är en förebild, tjejer tror att dom ska vara som dig”.. Och där kom det jag skyllde ifrån mig, men ring till dom som jag har sett upp till och skyll på dom, för det är deras fel att jag är såhär.

Och nu skyller jag ifrån mig. Jag är såhär för att jag har haft dom förebilderna som jag haft. NOT!

Sen en till grej, man kan inte vara ”äkta” bara för att man inte har äkta bröst? Alltid ska det vara något. Jag tror inte folk definerar äkta med tanke på hur man ser ut bara för hur man är.

1898266_10204789506915729_6331805762294587211_nSkärmavbild 2014-10-15 kl. 17.45.17

En Bild på mig och fina Eric! Om man tycker att han är snygg till utseendet, då ska ni se hans insida.

(Visited 80 times, 1 visits today)

16 Comments

 1. VB oktober 15, 2014 at 5:59 e m

  Finns bara ett ord att beskriva dig; AWESOME! Kommer alltid finnas folk som hatar en helt utan anledning! Fortsätt vara den du är, för det är den grymma Paulina som alla uppskattar!

  Reply
 2. emma oktober 15, 2014 at 8:39 e m

  Han daniel katz verkar ju helt tappad, om de är samma person som jag tror så gick han i min kompis klass på gymnasiet. Han brukade kalla henne mackara hex, från kalle anka, för att hon hade svart hår

  Reply
 3. Lotta oktober 15, 2014 at 9:02 e m

  Här håller jag inte med dig. Om man ser till att du mobbats så tär de oerhört på självförtroendet. inget slår som att bli mobbad av sina jämnåriga. Tror detta har påverkat dig och att det är därför du blivit osäker nog att operera brösten med tanke på hur fina bröst du hade, du behövde verkligen inte operera dig, du var ju kanonfin!

  Så visst är jag säker på att du påverkats även om du inte ser det nu. Men när du blivit äldre och nått vissa insikter i livet, kommer du kanske se hur det ligger till.

  Sen tycker jag det är helt SJUKT hur man hackar på en liten tjej som bloggar. Vad gjorde du dem? Ingenting du var en helt normal frisk ung flicka som intresserade sig för mode och skönhet. Ytterst normalt och snäll verkade du också! Att ta ut sitt hat gentemot livet på en oskyldig tjej är aldrig rätt. Tror även det påverkat Kissie på samma sätt vilket gör att man sluter sig för sina jämnåriga och vänder taggarna utåt, man försöker skydda sina känslor. Också en sund reaktion på ett osunt beteende.

  Att uttrycka sin åsikt är helt okej och det är bara intressant att läsa men att skriva elaka saker som att någon är ful eller hacka på diverse påhittade saker i utseendet är..vedervärdigt och verkar mest drabba unga söta tjejer som du. Särskilt om de blivit lite kända. Galenskap…

  Reply
 4. Mikaela oktober 15, 2014 at 9:16 e m

  Du borde verkligen skriva en bok om ditt liv. Du är en sån sjukt stark person och man blir verkligen inspirerad utav dig.

  Reply
 5. Sabina oktober 15, 2014 at 10:34 e m

  Vilken klockren och bra text! Alla människor har vi olika val så dem som ser upp till sig får ju avgöra själva om du är gudinnan i livet eller inte. Spelar ingen roll vad andra säger för det måste dem själva avgöra. Samma sak som att man inte kan sluta röka bara för att folk säger att det är farligt, man måste vilja sluta röka själv också.
  Jag tycker absolut inte att du ska ta på dig någon som helat skuld för detta.
  Du är värd mycket mer. Jag tycker du verkar vara en ärlig, godhjärtad och charmig person med ett gott sinne för humor.
  Ha en trevlig kväll!!!

  Reply
 6. Elvira oktober 15, 2014 at 11:54 e m

  Massa kärlek till dig Paulina!
  Tycker du är asball!

  Reply
 7. Mad oktober 16, 2014 at 12:11 f m

  Varför ska man inte lägga ansvaret på de som gjort fel? Det betyder ju inte att man tänker ge upp och dö på fläcken.
  Mina föräldrar misshandlade mig psykiskt hela min uppväxt vilket idag (troligen) lett till att jag har utvecklat dystymi (kronisk depression). Hade de inte varit så jävla dumma i huvudet hade jag haft större chanser att växa upp till en normal människa. Men här sitter jag, utan framtidsutsikter. Ändå kämpar jag dagligen med att förbättra mig själv och mitt liv, allt på grund av deras idiotiska misstag. Så ja, jag skyller allt på dom och de förtjänar det ta mig fan. Jag var bara ett barn som de tyckte man kunde hota, förnedra och låsa in när lusten föll på.

  Barns utveckling handlar om arv och miljö. I många fall handlar det nästan uteslutande om miljön man växer upp i och det är oftast föräldrarna eller skolan som ligger till grund för mycket som har gått snett för människor.

  Reply
 8. mjoo oktober 16, 2014 at 2:29 f m

  människor formas utav sin omgivning. Vi är föränderliga. Kan du inte påstå att du i paradise hotel spelade mer spelet denna gången pågrund av vad som hände förra året? Det förändrade ju dig pågrund av vad som hände? Samma sak som att man ska skylla på barn för att dem svär på dagis. Någon har ju lärt barnen det. Barnen är väll inte medvetna om att det är fel eller fult.

  Reply
 9. mjoo oktober 16, 2014 at 2:31 f m

  Som du kallar misstag ser jag mer som omedvetenhet

  Reply
 10. emelina oktober 16, 2014 at 5:34 f m

  Hej, Paow eller paulina.

  Du kan inte skylla på vad du gått igenom. Det är vad du väljer ska vara du som är DU.
  Vad andra tycker ska du inte bry dig om. Det som är VIKTIGT är vad de DU GILLAR tycker om dig och hur du är.
  Resten är bara människor som vill dig illa. Varför ska du ge dem det?

  Har själv varit utsatt för idioter, I skolan. Det är NOLLORNA de som inte har ett liv som skadar och vill skada andra, för de hatar sig själva. Även om de verkar vara starka är de patetiska värdelösa saker, som bara finns till. Varför? Jo, för deras föräldrar inte tagit hand om dem I deras uppväxt, de blev värdelösa idioter när de inte tog tag I sitt eget tänkande och följde vad andra tycker tanker och gör. Och har ett mål I livet och det är att TRYCKA NER just folk som dig. Söt och annorlunda. Det skrämmer dem, för de är motsatsen. De kanske ser bra ut, men de är bara ett skal. Eftersom du är annorlunda så blir du intressant. Eftersom du är intressant är du ett hot, mot deras populäritet…. Make any sense?

  Kör på gör din sak. Ha sex I tv jämt om du vill. Skit I vad idioter tycker. Vad är det för snopplösa skithögar som tror de har en chans på dig? Lmfao!!!! SOM OM???

  DU väljer. De har inget liv. Men det har du. Därför är det så intressant att försöka nå dig med alla medel… Det är så dessa hjärnor funkar . typ.

  Va den du är, gör det du mår bra av, är du osäker på vad som är du. Kolla vad som får dig må bra. DÅ ÄR ALLT BRA, FÖR DÅ MÅR DU BRA.

  känner mig som en hobbypsykolog nu. Hoppas du tog dig tid o läsa en liten snutt iaf 🙂

  kram på dig.

  Emelina

  Reply
 11. emelina oktober 16, 2014 at 5:35 f m

  ps. får man något svar på sånna här meddelanden eller går de bara ut o syns.??????????????? ingen aning. vore intressant att se vad du tycker om det jag skrev eftersom vi gått igenom liknande ds

  Reply
 12. Linda oktober 16, 2014 at 1:50 e m

  Den killen mår nog inte bra själv när han känner sånt starkt behov av att trakkasera dig om och om igen. Han är en osäker nolla som FÖRHOPPNINGSVIS växer upp en vacker dag och skäms över hur han betett sig

  Reply
 13. Maline oktober 17, 2014 at 4:21 e m

  Intressant fråga. Jag skulle nog hävda att det är en skillnad på att ”skylla ifrån sig” och be om förståelse för de val man ibland gör. Man vill nog gärna se världen i svart eller vitt, men det finns nog tvärtom många nyanser. Nyanser som kan ses som samband mellan det du själv har upplevt och de handlingar du sen väljer att göra och det behöver ju absolut inte vara något negativt.

  En person är, som jag ser det, med största sannolikhet den du är på grund av vad du tidigare varit med om, och då menar jag inte en specifik situation utan ditt liv i stort. Du är antagligen en väldigt lojal vän för att du vet att riktiga vänner är svåra att finna, det är dem som finns där när skiten haglar, inte när lyckan ler mot dig. Du har kanske svårt för att släppa in en kille i ditt känsloliv, för att du blivit bränd förut. Sen finns det andra situationer där valen en person gör kanske beror på förebilder eller skönhetsideal hen själv har upptäckt och gillar, som är mer oberoende av hur dina föräldrar var när du var liten liksom. Som sagt, det finns nyanser och behöver inte vara antingen eller 🙂 Så tänker jag i alla fall.

  Ha en fin dag Paulina!

  Reply
 14. Sisi oktober 18, 2014 at 3:45 f m

  Anmäl jäveln Daniel Katz!
  Du är inte den ända tjejen han har trakasserat, min kusins väninna har blivit trakasserad av honom och blivit kallad hora, slampa och fitta av just honom.
  Snälla Paulina, gör alla kvinnor en tjänst och anmäl honom och hans jävla vänner. Ingen har rätt att trakassera en person på det sättet, inte ens om en är offentlig!

  Reply
 15. @giddrarn oktober 20, 2014 at 1:43 e m

  Så fort en tjej tar för sig som oss killar får hon stämpel. Orättvist egentligen.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *