Mamma kom ju hit igår kväll. Kan knappt fatta att hon är här. Hur kul som helst! Vi gick iallfall upp kl 8a imorse och tog en proemnad. Men jag mår fortfarande väldigt dåligt, eller mådde. Eftersom att läkarna här har skrivit ut oxykontin vilket är en starkare version av tramadol så har dom gjort mig helt knäpp, illamående och snurrig och huvudvärk. Har hela tiden trott att det berott på operationen men så är ju inte fallet har mamma berättat som har jobbat på äldreomsorgen i typ 20 år och därför vet väldigt mycket om läkemedel. Det är mycket pga av oxykontinen, jag har ju bara tagit 1-2 tabletter beroende på smärta var 5-6 timma. Det är tydligen konstigt att få dom utsrkiva för en blindtarmsoperation då dom oftast ges i samband med smärta från cancer..

Jag har ju i stort sätt sen i natten till söndagen vart konstant hög då tydligen. Inte märkbart, men för att dämpa smärtan i såret. Och av tabletterna så är en av biverkningara illamående och kräkningar. Sen att min tarm i stort sätt är helt förlamad, vilket betyder att jag är så förstoppad så att jag knappt kan gå för att det gör så ont i magen.

Mitt må dåligt har något vart en salig blandning av operationen, förstoppningen och tabletterna. Men nu ska jag ialfall sluta äta dom med bums. För jag kräktes imorse också och det är ju typ det värsta jag vet, kräktes igår också. Men nu jävlar är det slut.

Sen så har jag tagit laxeringsmedel och laxeringsdricka, hann nog spy upp halva laxeringsdrickan. Så nu jävlar ska det bajsas! Du och jag ikväll toan, och jag ser eframemot det. Pallar inte vara uppsväll och ha ont.

Blev lite häng vid poolen idag också!

P9380058 P9380061 P9380068 P9380064

Posted in: Livsstil, Mina resor
Kommentarer (18)
 • f

  Vilken snäll mamma du har som kommer ner och hjälper dig! 🙂

 • Bella

  Hej!
  Hoppas du mår bättre efter blindtarms dramat och haft en bra semester annars!

  Skickar styrke kramar till och ta inte åt dig för allt skit som skrivs till dig. Va riktigt förbannad på hur människor kan skriva så elaka saker mot dig.

  Kram kram

 • Sofi

  Oxycontin ges till MÅNGA olika sjukdomar. Från ryggsmärtor- till cancer. Det är helt individuellt, beror helt på vad för smärta man har och hur hör. Ja man börjar gärna med svagare då oxycontin är beroendeframkallande och väldigt starka som oftast ger förstoppning.

 • frsi

  Ehm.. Min mamma som skadade handen förra året fick utskrivet oxy så nja, det är inte vanligtvis till cancerpatienter.

 • Emma

  Du behöver inte vara orolig över att du fått oxycontin utskrivet, det är mycket vanligt efter operationer. Arbetar som sjuksköterska och många av de patienter som kommer till oss efter op står på detta en tid efter. Förstoppning är en vanlig biverkan av morfinpreparat så bra att du laxerar och rör på dig. Krya på dig!!

 • Murcel

  På ngt skumt sätt tror jag att din mamma är stolt över att du har så många läsare till bloggen… men försök ställa lite högre krav på dig än bloggtjej. Det är inte livet liksom?

 • Rebecka

  Oxycontin är ett långtidsverkande preparat och ska inte tas var 5-6e timme! Den ska ju bara tas var 12:e timme dvs 2 gånger per dag..

  /Sjuksköterskan Rebecka

  • Marice

   Precis! Jag har oxycontin och gabapentin utskrivet för min diskbråck och ischias. Tas 2 ggr per dag med 12 timmars mellanrum, klart du kräks om du tar tabletterna var 6 timme. Börja med 2 ggr per dag och ät regelbundet. Morfin på tom mage är kaos.

 • Elsa

  Illamående och yrsel är vanligt förekommande vid intag av morfinpreparat / Sjuksköterska

 • maria

  Du kanske inte tål dom ta knäckebröd o
  typ katrinplommon innan tablett då kommer
  magen igång o mycket vatten ca 1 vecka
  efter operation h man ont krya på dej.

 • Malin

  Dina tattoos är så sjukt snygga! 😀

 • P.s

  Vilken guldmamma du har,hoppas att du blir bättre snart=)

 • clla

  Fick utskrivet samma tabletter nu i samband med en bentransplation + skruvar i käkbenet. Har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv, konstant illamående & kräktes 1 gång (har fobi för att kräkas). Tog dom i 2-3 dagar sen orkade jag inte mer. Är snart 1 vecka sedan jag slutade & illamåendet är tyvärr kvar :/ hoppas du blir bättre snart!
  <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *