Jag har mens.

För första gången på år. Har ju haft en P-stav i så länge jag kan minnas och har inte haft mens en enda gång. Så igår, när jag skulle gå på toa så kollade jag ner i trosorna och började gråta. Det räcker med att jag har naglarna blodröda, men fittan kan gärna forstätta vara rosa. Inte rött. Btw så kan jag inflika med att min P-stav gått ut.

Känslorna och blandade och jag får panikångest varenda gång jag ska stoppa in en tampong då jag är rädd för att få blod på fingarna eller att min livmodershals är extremt känslig, för jag skäms så. Och jo, mens är genant tycker jag. Det är äckligt. Blod är äckligt. Men idag så är det inte okej att tycka så. Min pojkvän säger ”äsch det är väl ingen fara, det är naturligt” och arg som jag är så skulle jag helst vilja skrika ” men vet du hur det känns att blöda mellan bena”. Det känns inte naturligt för fem jävla öre med tanke på att jag haft mens typ 3 dagar på 5 år.

Visst ja självklart så är jag feminist, och jag skäms inte över att köpa tamponger. Men allting som har med free-beldning att göra kan bara gå hem. Mens är äckligt, mens är klumpigt och luktar skit. Amen-

468_03261534ltur_mens tampong-bilda_53376f70ddf2b36d1f3b6451

(Visited 1 times, 1 visits today)

32 Comments

 1. F september 30, 2015 at 4:06 e m

  Mens är fortfarande naturligt, oavsett vad du tycker.

  Reply
  1. Ann februari 24, 2017 at 1:35 f m

   Det finns bindor ingen ska behöva stoppa in äckliga tamponger !!!!!!!

   Reply
 2. Isabelle Christianss september 30, 2015 at 4:38 e m

  Jag kan hålla med dig om att det är ett jävla klumpigt helvete! Men jag hoppas att du kommeröver hur jobbigt det är med tamponger 🙂

  Reply
 3. stina september 30, 2015 at 4:54 e m

  har själv satt in en p-stav för en månad sedan och har haft konstanta blödningar sedan dess. Hur lång tid tog det innan dina slutade?

  Reply
  1. Felicia oktober 1, 2015 at 7:02 e m

   Tyvärr inte säkert att dina blödningar kommer sluta. Jag hade en i 3 år, blödde inte en enda gång. Bytte ut den mot en ny & blödde konstant i 6 månader innan jag bestämde mig att ta ut den..

   Reply
  2. yasamine oktober 13, 2015 at 3:26 e m

   för mig när jag skaffa p-stav så tog de bara tre veckor sen sluta det men de beror på från människa till människa, jag har inte haft mens på 2 år efter det.

   Reply
   1. Jailan januari 21, 2016 at 11:52 f m

    Ja men asså det är inte farlig med mens med det kan kännas jobbig så fall i alla fall hade jag mens men min mamma säger att det är inte farlig med mens vem är överrens som jag ska berätta ett annat ska men dom får hålla hemlig när jag ska berätta det det är så att jag hade massa av mens men min mamma sa att det är inte farlig men jag kände mig ledsen och jag är 13 år har jag fåt mens så hoppas att ni håller hemlig ingen får veta bara ni som läser i genom det får veta

    Reply
 4. beata september 30, 2015 at 5:48 e m

  Fast det är ju klumpigt, och även troligen illaluktande, pga. att du inte haft mens på sålänge. Klumparna är gammalt blod, alltså gammal mens, som följer med den nya blödningen. Du borde förövrigt prova hormonspiral om du vill bli helt blödningsfri.

  Reply
  1. Stina september 30, 2015 at 8:24 e m

   Att det är gammalt blod var nog det dummaste jag hört på länge.

   Reply
   1. Alexandra oktober 1, 2015 at 8:14 e m

    Ja det var riktigt korkat.

    Reply
    1. Arg februari 11, 2016 at 9:27 e m

     Det är faktiskt sant och om ni vill vara så jävla korkade att inte tro på det så visst men det är sant vare sig ni vill eller inte!!

     Reply
  2. Mia oktober 2, 2015 at 4:45 e m

   HAHA gud va folk är korkade

   Reply
 5. Alexandra september 30, 2015 at 8:33 e m

  Tack för att du säger som det är. Mens är inte roligt, det är ett nödvändigt ont att bara acceptera. Inget att skämmas för men man måste inte gilla kladd och lukt. Plus att om man fått blod i byxor, i sängen eller någon annan stans så blir man oftast arg/ledsen.

  Reply
  1. Petra oktober 1, 2015 at 10:47 e m

   Eller så blir man bara trött för att man egentligen inte orkar byta lakan, haha.

   Reply
 6. jos oktober 1, 2015 at 11:35 f m

  Klart att mens inte är något man längtar efter eller något fräscht och nice, men jag tycker personligen inte att det känns äckligt heller. Det känns naturligt, det är en del av min kropps funktion. Om inte mens är naturligt så undrar jag vad som är naturligt? Så försök att va lite snäll mot kroppen som bär dig, äcklas inte av den för den är bra som den är. Mer självkärlek till kropp o själ!

  Reply
 7. N oktober 1, 2015 at 2:40 e m

  Köp latexhandskar som du kan ta på dig när du sätter in tampongen? Då kommer du ju inte i direktkontakt med blodet och om du köper svarta latexhandskar så syns det inte att dom blir blodiga. Det kanske kan underlätta lite iaf 🙂

  Reply
 8. sandra oktober 1, 2015 at 3:56 e m

  Jag tror också att det är klumpigt och luktar för att det är gammal mens som legat och inte riktigt kommit ur iom din stav. Det är helt normalt, fråga doktorn. Själv stoppar jag inga stavar eller piller i min kropp för DET är onormalt. Det är inte bra att skjuta på den naturliga cykeln som kvinnokroppen naturligt har, ge kroppen extrados av hormoner, är inte de ganska careless mot sig själv? Min mens klumpar sig därför typ aldrig och luktar aldrig. Mens på fingrarna får jag 1 gång av 10 så sluta larva dig och embracea allt som gör dig till gudinna! 🙂

  Reply
  1. Emelie D november 28, 2015 at 9:32 e m

   Är du seriös? Tror du på riktigt att staven sitter i hennes fitta? Haha förlåt men tillåt mig småle.
   Staven sätts i armen och har INGENTING med ”torkat blod” eller lukt att göra. Shit. Googla.

   Reply
 9. Perre oktober 1, 2015 at 8:05 e m

  Finns ju ingenting att skämmas för. Du är en vacker sexig kvinna som fungerar precis som du ska. Var stolt över din kropp och bär huvudet högt. Att ha mens är ju en del av det som gör dig till kvinna och gör det möjligt för dig att skaffa barn om du vill. Visst kan det vara jobbigt och obekvämt, men det är ju en del av livet.
  Visst är det lätt för mig att säga som inte behöver ha dom besvären , men jag har all respekt för er kvinnor/tjejer som lever i den realiteten. Ni är fantastiska och underbara även med eran mens. Var stolt över att vara kvinna och låt ingen säga annorlunda. Kram.

  Reply
 10. Hanna oktober 1, 2015 at 8:28 e m

  Jag skulle vilja tipsa om menskopp! Jag är inget fan av vare sig tamponger eller bindor, så för mig var det att hitta hem som fan när jag blev kompis med min menskopp. Nu berättade du iofs just att du tycker att själva blodet är lite jobbigt, men för min del tyckte jag att blodet avdramatiserades när jag började använda menskopp. En blöder inte så mycket som en kan tro! Och jag har lärt mig så himla himla mycket om min kropp, jag vet exakt hur mycket jag blöder och hur min cykel varierar. Det är sjukt ballt att lära sig saker om sig själv som en inte tänkt på att en inte vetat om 🙂

  Hoppas det löser sig för dig, på det ena eller andra sättet!

  Reply
 11. Ebba oktober 1, 2015 at 8:28 e m

  Men snälla ni ! Har ni inga biologilektioner i skolan längre ? Ligger inget gammalt mensblod kvar i kroppen sen sist ni hade mens… Slårmigsjälviskallenförerandumhet !!!

  Reply
 12. MaddePadde oktober 2, 2015 at 6:35 f m

  Du måste inte använd tampong?! Du kan använda binda, min syster e 21 o 23 o dom vågar inte använda tampong, så dom använder binda, de som att ha på sig en liten blöja😉

  Reply
 13. A oktober 2, 2015 at 12:46 e m

  Paow, Köp tampax, borde väll finnas i Sverige också. Det är en tampong som du för in med ett rör istället för fingrarna. Då slipper du få fingrarna äckliga! Väldigt vanligt i USA.

  Reply
 14. Silje oktober 2, 2015 at 1:20 e m

  He he ikke få panikk, dette er helt vanlig. Mens er mens og er kun en bekreftelse på at du er en fruktbar kvinne. Jeg kan ikke bruke verken p-stav eller p-piller pga hormonene. Legen min sa jeg burde bruke et hormonfritt alternativ. http://www.hormonfritt.no Det er jo greit det, men det finnes ikke et hormonfritt alternativ som tar vekk mensen. Så jeg kommer ikke unna den helvetes mensen. Takk for et morsomt innlegg. 🙂

  Reply
 15. Melvina oktober 2, 2015 at 5:15 e m

  Det är skillnad på att veta objektivt att mens är naturligt.
  Och att känna personligt att det är äckligt, fläckigt, stinkigt,
  väller som en flod av blod och blöder genom bindorna,
  fast man har flera stycken.
  Och att det kan göra så jäääävla onnnnttt!!!!
  Smärtsamma kramper. Och man ligger bara
  där och vrider sej och grinar för att det är sån himla
  värrrrkkkk!!! Fast man tagit smärtstillande!

  Så kom inte här och försök Romantisera och
  upphöj Mens till dom extrem-feminstiska skyarna
  genom att påstå man ska vara STOLT över
  att ha mens.

  Reply
 16. Victoria oktober 2, 2015 at 6:32 e m

  Det är naturligt oavsett vad du tycker o tänker. Det är fakta, ingen åsikt.
  Vad har feminism med att inte skämmas över att köpa tamponger? Tror du har missförstått den ideologins grundtanke och vad det går ut på.
  Du har annat att oroa dig över, sånt som inte vi ”vanliga” oroar oss över men ni D-kändisar gör. Fruktan att bli passé och du ligger på gränsen.
  ”Jag är feminist så att köpa tamponger är inget jag skäms över” – Du får nog plugga på lite om dom olika ideologierna och jobba på allmänbildningen.
  Du tänker nog på Islam där mens är en stor sak och kvinnorna ofta inte ens får vistas i huset när dom har mens utan får bo ute i skjulet…inte feminism.
  Men det ska nog gå bra för dig med. Antingen så fortsätter vi se dig i kvalitéts-tv som aftonbladets tv eller så säger vi ”Hej” och ”Tack” till dig när du är kassabiträde på konsum om ett par år. Absolut inget fel med att va kassabiträde eller ha ett kneg, jobb är jobb och man ska va stolt om man har ett men ”varumärket” Paow försvinner mer o mer för varje månad och är snart borta från kartan.
  Vet att du är en ”cool o hipp tjej” som inte är för cool för att oroa dig för framtiden och vad du ska göra när du är 30 och nya 20åringar har tagit över bloggscenen som 10-14åringarna ser upp till.
  Jag hade lagt mer energi och ångest över att fundera ut vad det ska bli av ditt liv.
  Kanske hemtjänsten som din mor? Att hjälpa våra svaga, äldre och människor som inte kan ta hand om sig själv är ett bra yrke med en fin tanke bakom, att hjälpa dom som inte kan ta hand om sig själva.
  Försöker inte håna dig eller så men ditt inlägg var bara så otroligt korkat och IQ-befriat. Du är en söt tjej med huvudet på skaft men du börjar bli äldre och ska nog tänka ut vad nästa steg blir

  Reply
 17. nansi oktober 3, 2015 at 7:30 f m

  Ha,ha………detta inlägget är kulmen på okunnigheten och kvinnoförakt!
  Mens, blod, bajs, kiss, snor, tårar, svett hör till oss människor.
  I vissa kulturer anser man att kvinnan inte ska röra maten, röra sin man under menstruations tiden, för att hon är smutsig?………….Flyta dit Paow! Där hör du hemma.
  Hish…blod i naglarna??? Du saknar nog blod i hjärnan.
  Varför göra så stor skit av menstruationen?
  Ju, okunnigheten och behov av att visa sig på median, kändiskåt syndrom
  Låt oss andra vanliga kvinnor menstruera, utan att känna att det är äckligt!
  Läs, studera, informera dig Paow

  Reply
 18. Loca oktober 3, 2015 at 8:07 f m

  Mens är jobbigt. Själv har jag p-spruta så slipper det överhuvudtaget. Men den rekommenderas nog inte om man inte redan har barn.

  Reply
 19. A oktober 4, 2015 at 6:57 f m

  Det blir inte klumpigt av att man har gammal mens där nere. Fittan renar sig varje dag från bakterier och det är inte normalt för kroppen att ha kvar mens en eller flera månader, därför har man inte kvar det eftersom kroppen inte behöver det. Jag får aldrig klumpig mens. Hade det en gång och då var min mens sen och det visade sig att jag hade ett väldigt tidigt missfall. Då var det klumpigt. Att påstå att det är gammal mens för det är klumpigt är inte sant.

  Reply
 20. Sophie oktober 7, 2015 at 9:06 f m

  Så löjligt…som att skriva ”Alltså jag hataaar o kissa, är fett äckligt”
  Eeh, jaha men nödvändigt att lägga energi på att tycka det är äckligt när det är en del av oss?

  Reply
  1. Ana-Laura november 4, 2015 at 1:38 f m

   Precis jag håller med dig hon är så omogen tycker jag alldså det är naturligt att få mens det är så gud har skapat oss så vi ska kunna få barn och att kissa är helt naturligt också

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *