Min tjejkompis höll på att bli våldtagen igår.

Sen jag flyttade så har jag känt mig tryggare. Jag bor mellan mosebacke och Götgatsbacken. Precis vid slussen. Jag har 2 min till närmaste tunnelbana och det är alltid ganska mycket folk runt omkring. Så jag har aldrig  på något sätt känt mig rädd när jag har gått hem(bodde i området i ca 7 år när jag var yngre). Visst så har söder alltid vart lite stökigt, då jag är uppvuxen här. Men det har inte vart mer än harmlösa alkisar som druckit sprit och på sin höjd huligan ungar som slagit sönder rutor eller slagits med varandra. Men aldrig någon som gått på mig, aldrig någon som försökt våldta mig. Men igår hände det läskigaste en tjej kan råka ut för.

Min tjejkompis blev sugen på läsk och skulle gå och handla kl runt kl 12 på natten. Men den närmast affären är stängd. Så hon går ner mot grillen vid medborgarplatsen. Och där känner hon att en man i 25års åldern följer efter henne. Han kollar på henne och försöker få kontakt med henne, genom att pussa med läpparna och säga något på väldigt dålig svenska som hon inte fattar vad han säger. Hela tiden så har han ena handen i fickorna. Hon köper läsken vid grillen och börjar gå, vänder sig om och ser att ingen går efter. Men efter ca en minut så står mannen precis bakom henne. Alltså kanske 5 cm och säger någonting. Hon frågar vad han vill men han säger inget, då börjar hon springa och springer och gömmer sig vid en port och ser att han började leta efter henne. Så springer hon fram till min port och ser att han följer efter. Då funkar inte koden, så hon släpper läsken ner i backen och fiskar upp nyckeln och precis när hon lyckas stänga dörren så står mannen och rycker i portdörren. Det var tur att dom har lagat porten för låset hade gått sönder för bara några dagar sedan. Hon kom in gråtandes genom dörren. Sånt här ska inte behöva hända!!

Mannen var kort, i 25års åldern och kom inte från sverige. Man undra hur han tänkte, ”nä jag är kåt, nu ska jag ut och våldta någon”.   Och eftersom att ma verkar måste berätta hur man ser ut. Hon hade mjukisbyxorm uggs och en stor jacka, osminkad samt en toffs på huvudet.

 

(Visited 185 times, 1 visits today)

35 Comments

 1. Sofie januari 26, 2016 at 6:43 e m

  Hur tänker du nu? Rubriken? Med denna historia finns det inget som tyder på att hans plan var att våldta henne? Din teori är den och innebär det att det automatiskt blir en sanning? Jag tycker oerhört synd om din vän , ingen skall behöva känna sig rädd. Med ditt sätt att skriva och ditt sätt att döma andra förstår jag att det alltid är blåsväder kring dig.

  Reply
  1. Anna januari 26, 2016 at 8:17 e m

   Nä det lät ju skitbra det där. Inget alls att vara rädd för. Misstror du tjejens upplevelse Sofie? Är det feminism för dig?

   Reply
  2. Olga januari 26, 2016 at 8:37 e m

   Så Paulina är den enda människan som skriver en rubrik för att locka andras uppmärksamhet och läsa hennes inlägg? Hon försöker bara få oss att bli mer uppmärksamma och försiktiga gällande att gå ut sent på kvällarna, även om det skulle gälla en sån sak som att gå och handla läsk mitt i natten. Är Paulina ”taskig” som drar den slutasaten att mannen som verkade vara extremt närgången hade för avsikt att våldta hennes kompis eller ofreda henne på annat sätt? Man är ju bara rent ut sagt dum i huvudet om man tror att han bara ville fråga efter en cigg och sedan kutar efter henne när hon i av ren rädsla springer i väg.
   Och på tal om valet av rubrik, exempelvis skriver väldigt många youtubers en rubrik till sina videos som inte alls stämmer med innehållet, och inte blir det något ”rabalder” om dem.
   Folk stör sig på Paulina för att hon vågar säga vad hon tänker och tycker och tar vara på sin yttrandefrihet. En sak som jag värderar stort!

   Reply
  3. mickan januari 26, 2016 at 8:49 e m

   Fast nu är det ju en tjej som har råkat ut för något, hennes uppfattning är att mannen inte direkt vill råna henne då han slänger iväg pussmunnar med mera, tror du att han ville stanna och kramas? Det betvivlar jag starkt! Förstår inte riktigt vad du känner att du får ut av att säga ”vad tänkte du nu” ”detta är din sanning, inget som tyder på våldtäckt” bla bla bla. Är det synd om den här mannen eller tycker du? Att hon skriver det? Eller du vill ha det svart på vitt liksom? Här SKA man bli våldtagen innan man bör öppna käften. Det kan hända vem som helst, vi tjejer ÄR utsatta. Hacka inte på någon, inte ens en sådanhär liten skitsak, stötta! Det hade du med velat om du hade varit i samma sits, ha stöd, inte höra från folk att du förmodligen bara överdriver.

   Reply
  4. Anna januari 26, 2016 at 9:25 e m

   Hur är din tanke? Vad tror du att mannen i fråga ville?

   Om det varit du i den positionen så hade man nog haft endast en tanke i huvudet och det är nog just våldtäkt.
   Det handlar inte om att kränka någon utan enbart om att det faktiskt är en helt sjuk våldtäktsvåg som dragit in över Sverige.

   Reply
  5. Sanna januari 26, 2016 at 9:29 e m

   men hur tänker DU egentligen? Lycka till med att leva i din naiva värld.. då vet dem att du är ett lätt offer. Det är sånt jävla sosse-tänk med att hela tiden vara rädd att döma andra, det handlar inte om det! Det handlar om att Sverige har blivit uppfuckat och man MÅSTE döma folk konstant för sin egen säkerhet numera. Blir trött på såna som du, typiska såna som försvarar förövarna också med typ ”en mördare eller våldtäktsman är ju också en människa. Alla är lika mycket värda!” NEJ, alla är fan i mig inte lika mycket värda. Suck

   Reply
  6. Aida januari 26, 2016 at 11:54 e m

   Idiot

   Reply
  7. Emy januari 27, 2016 at 12:48 f m

   Att en man följer efter en tjej, smyger sig upp tätt bakom och gör pussljud, trots att hon markerar att hon inte uppskattar hans kontaktförsök, för att till slut försöka slita upp porten genom vilken tjejen flyr är alltså, enligt dig, inte tecken som indikerar att det här är en man som har svårt att ta ett nej? Eller hur menar du?
   Själv tycker jag att precis allt i historien tyder på att han mycket väl kunde ha förgripit sig på henne om hon inte hade hunnit/kunnat ta sig in, men kanske är det vanligt att någon som ofredar en tjej så pass att hon FLYR springandes med honom jagandes efter sig plötsligt känner att ”nä, våldtäkt, DET är minsann att gå för långt! Jag jagar henne till porten bara, men där drar jag fan gränsen! Viktigt med respekt för andra etc”. Låter ju troligt, eller hur?

   Reply
  8. ... januari 27, 2016 at 4:14 f m

   Fast hur skulle du tolka det, om det var du. Berätta

   Reply
  9. LJ januari 27, 2016 at 6:04 f m

   Han skulle säkert fråga vad klockan var bara. Eller hur?

   Reply
  10. Maria januari 27, 2016 at 10:34 f m

   Hur tänker du själv? Vad tror du den här killen ville när han pussar efter henne och springer efter henne?! Skulle han bara ge henne en kram och säga hur snygg hon va? De kvittar väl vad han hade tänkt, de e känslan tjejen hade i detta läge som spelar in! Ingen tjej ska någonsin behöva ens känna minsta lilla att någon vill henne illa! Sluta förminska andra tjejer och hur dom upplevt saker!

   Reply
  11. Lisa januari 28, 2016 at 12:31 e m

   Efterbliven kommentar…

   Reply
 2. Annette januari 26, 2016 at 6:53 e m

  Usscchhh!!!! Sånt ska inte ens finnas i mäns tankar.. Blir så arg på sånt här. Hade jag råkat ut för det så hade jag nog sparkat allt vad jag orkar på pungen sen hoppat på den också efteråt när han viker sig bara för att vara säker på att paketet är kaputt för alltid.

  Reply
 3. Emelie januari 26, 2016 at 8:32 e m

  Fyfan! Så hemskt.. Vart är samhälle på väg? Ut med de jävla äckliga invandrare!

  Reply
  1. Matilda januari 28, 2016 at 8:05 e m

   Det kunde lika gärna varit en svensk man som gjort det, så för att inte dra alla utlänningar över en kamm så tänk på det.

   svar: det är dock aldrig hänt i sverige. Är du efterblivven eller? Det är dock vardagsmat i sådana länder.

   Reply
   1. groda januari 29, 2016 at 1:18 e m

    paow jag har bara blivit våldtagen av svenska (vita) män första gången var jag 5 andra 14 och sista gången va just en överfallsvåldtäkt och då va jag 17. jag gillar inte heller kvinnosynen hos shia-muslimer men jag gillar fan inte heller kvinnosynen hos svenska män med få undantag dvs.

    Reply
   2. Sandra januari 30, 2016 at 11:19 e m

    Lägg ner med försvaret pga etnicitet. Nu va det en invandrare punkt slut. Men det tkr du är okej då. Jävla hycklare.

    Reply
 4. Olga januari 26, 2016 at 8:39 e m

  Och förresten Paulina!
  Tack för att du skriver om sånt här när alla andra tystar ner det.

  Reply
 5. akay januari 26, 2016 at 8:45 e m

  Han kanske bara ville ha en cigg eller fråga om hennes nummer haha softa med dina antaganden. Hade han ens rört henne? Importerad eller inte han vet väll bättre själv än att försöka våldta någon på öppen gata mitt på Södermalm…

  Reply
  1. B januari 27, 2016 at 5:08 e m

   Då får vi hoppas att du någon dag blir förföljd av en man som gör pussljud efter dig som sedan förföljer dig ända hem och rycker i din port/dörr så får vi se sen hur du känner. Du kan la erbjuda han en cigg och kram…. Skäms på dig.

   Reply
  2. Helena januari 27, 2016 at 11:53 e m

   En bekant blev våldtagen på Gotlandsgatan MITT PÅ SÖDER på vägbanan. På asfalten. Jo, det kan hända.

   Reply
  3. suck januari 28, 2016 at 1:33 f m

   Vill man fråga efter en cigg eller någons nummer, då gör man just det – frågar, alltså. Man springer inte efter och jagar någon till porten, fattar du väl? Och våldtagen på Södermalm går alldeles utmärkt att bli, fråga bara tjejen som blev gruppvåldtagen vid Fåfängan. Skärp dig och börja tänka lite, för fan.

   Reply
 6. Bianca januari 26, 2016 at 10:26 e m

  Stackar tjej, inte otippat att han var utländsk, Dem har en helt skev kvinno syn!
  Håller med dig Paow om dina politiska åsikter.

  Sjukt när man läser hur mycket näthat du får bara för du ej tror på gud.
  Och vem kommer alla dess hemska hatiska kommentarer ifrån, jo BLATTARNA själva!

  Reply
 7. Linnea januari 26, 2016 at 10:45 e m

  Hej! VÄLKOMMEN TILL MIN BLOGG – Största i Sörmland! Nu med en egen webbadress – linneaelisabet.se , samt helt ny design! Bloggen är inte som alla andras – med uppdatering minst 10 gånger om dagen, skriver jag om min ovanliga ätstörning UNS, om min depression, och vägen tillbaka mot ett friskt mående. Jag kämpar varje dag för att gå upp från min låga vikt, och finna livsglädjen igen. Skulle vara GULD om du ville kika in! Kramar!

  Reply
 8. Andrea januari 27, 2016 at 11:23 f m

  Detta är en av anledningarna till att jag tycker att vi inte ska ha någon invandring över huvud taget. Eftersom att det sätter Sveriges befolkning i fara med alla ”kulturkrockar” som uppkommer. Man kan inte hålla på och hjälpa folk ”i nöd” när det går ut över ens egna befolkning. 🙁

  Reply
 9. Diana januari 27, 2016 at 1:02 e m

  Min kusin vart jagad på typ samma sätt för nåra veckor sen, också i stockholm. Som tur va så kom en taxi förbi i sista sekunden så hon hoppa in och killen sprang iväg. Så jävla obehagligt! Ska man behöva gå runt med pepparspray, överfallslarm och gå massa kurser i självförsvar för att våga gå ut själv på kvällen liksom. Nej.

  Reply
 10. Surfitta januari 27, 2016 at 2:22 e m

  För det första varför skulle de inte kunna vara så att han hade i tanken att kunna tänka sig ha förgripit sig på henne. Och för det andra så är det ett jävla märkligt sätt att fråga vad klockan är? För de tredje så är det ännu märkligare att han sedan jagade henne. För det fjärde så var det ju ännu mera märkligt att han ryckte i handtaget när han försökte få upp dörren. För de femte så kan ingen förneka någon annans känsla. Kände hon sånt pass obehag för den här killen så är det ingen som kan säga att det är fel. En känsla är en känsla och en känsla får man ha.

  Bara dumt strunt att hålla på försköna andras känslor för något. Att förneka något som någon annan känner. Alla har rätt att dela med sig av sin känsla och har lika mycket rätt att yttra sig om det vare sig det är en positiv känsla eller negativ känsla. Det är ingen annan som kan bestämma det åt dig bara du som får känna hur fan du vill.

  Punkt!

  Reply
 11. L. januari 27, 2016 at 8:49 e m

  Hej Paulina, Samma hände min vän efter en utekväll på white room för cirka 2 v sen.. En svart man började ropa på henne (bröt på engelska/svenska) i åldern 25 år. Förföljde henne ända hem i en taxi och hoppade på henne utanför hennes port. Som tur var skrek hon allt hon kunde så att grannar hörde och kunde skrämma iväg mannen innan hon blev våldtagen. Polisen har bilder på mannen från bevakningskameror! Har din kompis fått tag på bilder? Stor sannorlikhet att det är samma man, känns inte som första gången han förföljer tjejer från nattklubbar. Man ska ALDRIG gå hem själv asså, speciellt inte berusad.

  Reply
  1. L. januari 27, 2016 at 8:50 e m

   Kan tillägga att han försökte dra av henne kläderna

   Reply
 12. Jennygunnarsson januari 28, 2016 at 11:05 f m

  Men herregud! snart vågar man ju inte gå ut!

  Reply
 13. Hanna januari 29, 2016 at 1:33 e m

  Ungefär samma sak hände mig i somras när jag åkte hem från jobbet. Från medborgarplatsen blev jag förföljd mot Nytorget där jag bodde som inneboende. Detta var alltså på dagen när det var fullt med folk ute, men lika creepy ändå. Killen följde mig från tunnelbanan och gick bredvid mig en bra bit innan jag förstod att han följde efter mig. Man får bara känslan av att någon är alldeles för nära och det är inte helt rätt, han pekade på min axel och log. Jag låtsades inte om honom och när han försökte säga något pekade jag på att jag hade hörlurar i öronen.
  När jag insåg att snart kommer vi till den del av gatan där restaurangerna tar slut och det blir mindre folk stannade jag och frågade om han ville något.
  Pratade på halvknacklig svenska, frågade vart jag skulle och att han ville följa med mig hem. vi skulle enligt honom hitta på något och bli vänner.
  Jag sa att han skulle lämna mig ifred, att jag inte var intresserad av att han skulle följa med mig hem, följa efter mig eller bli min vän. Sen gick jag och han fortsatte följa efter mig. Då gick jag in i en butik och sa till butiksbiträdet. Han såg det och stack.
  Sjukt äcklig och vart helt skakis och detta var mitt på dagen. Jag kan bara tänka mig hur hon kände det på natten när det inte är några folk ute. usch!

  Reply
 14. coupon januari 12, 2017 at 8:05 e m

  These tips are such great advice that I really value and I look forward to putting them in to practice. Well done on the brilliant success of your blog – I have followed.

  Reply
 15. Söderfia november 26, 2020 at 1:18 e m

  Det samma hände mig i 2016, jag skulle promenera hem från krogen på Södermalm och en utländsk kille med rastafläter följde efter mig, gjorde pussljud, och försökte ta på mig. Jag var betusad, men kom mig hem, försökte stänga honom ute i porten men han satte in foten. Utanför min lägenhet lyckades jag sparka bort honom och låsa dörren.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *