Därför bär jag päls med gott samvete. 

Jag bär päls med gott samvete. 
Det här kommer ni nog tycka är sjukt. För det är så sjukt ute att ha päls. Och jag skulle själv aldrig köpa päls. Men jag kan tänka mig att bära det. Mina gamla jackor samt saker som jag fått hemskickade. Visst så kanske jag då stödjer pälsindustrin. Men jag har i så fall valt att göra det. Även om jag tycker att det är hemskt. För så länge folk mumsar i sig en saftig köttbit, vilket jag anser är äckligare. Med gott samvete. Så finns det inget som ni kan säga. För jo, det ät äckligare att äta fett senor och muskler från döda djur. Än att äta dom. Punkt slut. Jag skäms varje gång någon av mina vänner beställer kött när dom är med mig.. 
Här om dagen så kom det fram en djurrättsaktivist och sprutade färg på min jacka. Det har ju hänt en gång förut, då av två st feta gubbar på Örebro station. Då ställde jag frågan till henne om hon äter kött, hon gjorde inte det. Men hennes vän gjorde det. Då spottade jag brevid henne på marken och gick därifrån.
Tyvärr så kan man inte rädda världen. Därför bär jag päls men äter inte kött.  

    
   

(Visited 995 times, 1 visits today)

39 Comments

 1. Frida februari 18, 2016 at 9:51 f m

  Därför du äter råbiff? 😉 haha nä men de är bra du försöker avstå att äta kött, men pälsindustrin är inte så mycket bättre faktiskt än köttindustrin, men JA, du är på god väg..

  Reply
 2. Mack februari 18, 2016 at 10:41 f m

  Nog det dummaste du har skrivit!

  Skillnaden är ju i detta fallet att man MÅSTE äta, annars dör man. Det man däremot långt ifrån MÅSTE är att ha på sig ett plagg som ett stackars djur har fått sätta livet till för – allt för att du och alla andra som bär päls ska känna er fina.

  Gör om, gör rätt!

  Reply
  1. Magda februari 18, 2016 at 3:33 e m

   Fast backa bandet nu.
   Ja vi behöver äta, men vi är inte carnivorer = vi behöver inte kött i vår kost. Att det är gott är en annan sak, att det är svårt att hitta ersättning för proteinet är bullshit. Det finns INGA ursäkter att äta kött.

   Men jag tänker inte försvara pälsbärandet bara för att hon inte äter kött. Det är lite som att säga ” jag dödar inte kor för det är fel men jag dödar gärna en räv för pälsen är fin att bära”.
   Men att hävda att vi måste äta kött är lika idiotiskt. Gör om gör rätt.

   Reply
  2. Natalie februari 18, 2016 at 3:36 e m

   Hahaha vänta nu här. Du påpekar att Paulina har skrivit det dummaste nånsin men nu vill jag däremot påpeka att ditt svar är riktigt korkat ”skillnaden är att man måste äta för att överleva” betyder denna mening att man MÅSTE äta ”stackars djur som har fått sätta livet till” för att överleva??! Du ska veta att jag inte ätit djur på över ett år och jag lever fortfarande. En människa MÅSTE alltså inte äta stackars djur för att överleva.

   GÖR OM, GÖR RÄTT 😉

   Reply
  3. Sara februari 18, 2016 at 6:42 e m

   Man måste äta, men man måste också klä på sig (i alla fall jag har svårt att klara mig ute nu under vintern utan kläder..). MEN man måste inte äta döda djur, lika som man inte måste klä sig i döda djur. Ingendera är nödvändigt eller försvarbart, det är själviskt och onödigt att döda djur oberoende. Så jag tycker att du har fel när du säger att man måste äta kött.

   Reply
  4. Maria februari 18, 2016 at 8:45 e m

   Ja, man måste äta. Men man måste inte äta kött för att överleva. Man klarar sig lika bra utan.

   Reply
  5. nansi februari 19, 2016 at 10:08 f m

   Hej Mack!
   Man ”måste” inte äta kött! Det finns massor av mat liksom linser, böner, kikärter, grönsaker, svampar, soya, kolhydrater med mera.
   Grymt att äta kött, grymt att flå djuren för att bära pälsen
   Vänligen!

   Reply
  6. Linda februari 19, 2016 at 4:19 e m

   Fast just kött måste du ju inte äta?

   Reply
 3. Anna februari 18, 2016 at 11:13 f m

  Eh, va? Så du äter inte djur för att det är ”äckligt”? Men bär päls? Det har alltså inget med moral och etik att göra? Att djur dör för föda är skevare än att de dör för mode? Jag fattar ingenting, tror faktiskt inte du fattar vad du själv säger heller. Det är ju sanslöst osammanhängande och oklart.

  Reply
 4. stina februari 18, 2016 at 11:22 f m

  Hur tänker du nu? Gick inte du ut med att du var vegan? Att vara vegan är en livsstil som omfattar de kläder vi använder och de skönhetsprodukter vi använder. En vegan använder sig inte av skinn, mocka, ull, päls skönhetsprodukter som innehåller löss eller honung etc. Om du där emot bara ändrat kosten så är du vegetarian 🙂 Och ja jag kan förstå ditt resonemang. Äter man kött dagligen blir det fler djur som får lida än om du köper en pälsjacka om året!

  Reply
 5. Anna februari 18, 2016 at 11:57 f m

  Du bär det med gott samvete för att du tycker det finns nåt som är ÄNNU värre? Jävligt knepigt resonemang. Sen handlar det väl inte om vad DU tycker (jag jag jag) utan om djuren.

  Nu äter inte jag kött alls men man kan ändå tycka att det är liiiite mindre onödigt än att bära päls. Pälsdjur har det dessutom 200% vedervärdigt medan du faktiskt kan välja ekologiskt kött om du nu måste äta det.

  Du kan ju kolla runt lite hur pälsdjuren har det, alltså INFORMERA dig. Sen tänk igen.

  Reply
  1. Linda februari 19, 2016 at 1:19 f m

   Håller verkligen med. Kan inte förstå hur en människa kan resonera som henne. Sjukt!!

   Reply
 6. Emma Eriksson februari 18, 2016 at 12:57 e m

  Alltså va? Knepigaste argument jag någonsin hört..
  Att slakta djur för sin egen självbelåtenhet är bara sjukt.. En pälsjacka är materialism, alltså totalt onödigt! Kött är mat – livsviktigt.

  Reply
  1. Isabelle Bastholm februari 18, 2016 at 3:59 e m

   Du kanske borde läsa på lite extra i detta fallet. Jag håller med att pälsindustrin (OCH skinnindustrin som många verkar glömma) utsätter djur och miljö för hemsk skada, helt i onödan. Att dock påstå att vi, år 2016 behöver äta döda djur -och att det är livsviktigt är inget annat än en lögn. Idag är det så lätt att få i sig näringsämnen som vår kropp behöver utan att vare sig skada djur och natur.
   Innan du skyller en annan att ett knepigt argument bör du ha koll på din egen fakta.
   Skulle vara intressant att höra vad som får dig att tro att kött innehåller någon slags magisk substans som inte kan ersättas av något mer humant än ett dött liv. Det finns oerhört många vegetarianer och veganer (bla. Jag själv) som lever väldigt väl med denna kosthållning. Ställ gärna frågor om denna kommentar också var ”knepig” eller använd för all del Google.
   Ha en härlig dag nu:)

   Reply
  2. Sara februari 18, 2016 at 6:47 e m

   En jacka för att klara de svenska vintrarna är lika viktigt som mat, jag klarar mig i alla fall inte länge ute i minusgrader utan kläder på. MEN vi behöver varken klä oss i döda djur ELLER äta döda djur för att överleva, det finns massor med andra alternativ – både när det gäller mat och kläder! Enligt mig borde vi inte döda djuren överhuvudtaget, det är bara själviskt och onödigt av oss.

   Reply
 7. sofié leifsdotter februari 18, 2016 at 2:20 e m

  Alla kan inte göra allt, det har du rätt i. Men med tanke på att du blev vegan över en väldigt kort tid känns det ju mer som ett uppvaknande än en inställning att kött är äckligt. Och om man avstår kött för att man är medveten känns det fel att tycka det är rätt att bära päls. För ser vi det krasst dör ju i alla fall djuren innan de blir kött, de åker inte levande genom styckningsprocessen (bortsett från kycklingar då…). Djur som blir päls lever tyvärr ofta när pälsen tas ifrån dem. Det är inte bara en egoistisk handling och missbrukande av resurser och planeten utan även djurplågeri.

  Om vi istället tittar på viltjakt eller ekologisk, naturlig uppfödning i mindre skala (t.ex de som har en mindre kaninfarm för eget bruk och inte för att sälja vidare, som lever i synk med naturen istället för att vända sig till industrin), så finns det ett annat problem med din teori. Låt säga att jag lever på naturen och i skogen och har några få ”matkaniner” jag föder upp och lever av under vintern när det är svårare med det gröna, är det inte mer naturligt och miljövänligt att ta vara på både kött och päls då? Istället för som du gör, vända dig till en sida, förkasta den andra och vara ett problem i båda?

  Reply
 8. Amanda M februari 18, 2016 at 3:08 e m

  Du är vegan när du känner för det, du byter politiska åsikter varannan dag och har ingen jävla aning om vad du pratar om (framför allt inom politik…)

  Du vet att dom rycker pälsen av levande djur/ föder upp djur i burar med hemska vilkor – tar pälsen och slänger resten av djuret i soporna. Ett lamm tex. (förutsatt att det är svenskt) går utomhus hela somrarna, har det bra i sina boningshus och dödas för köttet, sen tar man skinnet/ullen för att ta vara på hela djuret. Dina jävla pälsar är endast för dödandes skull och endast materialism. Alltså shit.

  Reply
 9. Ebba februari 18, 2016 at 6:04 e m

  Det här var nog den rörigaste text du någonsin skrivit under åren får jag säga…

  Reply
 10. Mia februari 18, 2016 at 6:31 e m

  När ska du växa upp och inte bete dig som en fjortis längre?? Du argumenterar som en fjortonåring 😯

  Reply
 11. Amanda februari 18, 2016 at 6:48 e m

  Du har ju inga bra argument alls.. Förlåt, jag har alltid tyckt att du är sjukt cool som alltid har sagt vad du tycker..
  Men detta var pinsamt…

  Reply
 12. Elina februari 18, 2016 at 8:36 e m

  Ibland undrar jag om du faktiskt läser igenom vad du skriver. Vi har fattat att du skiter i vad folk tycker om dig och att du står för allt du säger och gör mm.
  Har du nånsin varit med om när man skäms för någon annans skull?
  Så känner jag för dig nu. Jag skäms å dina vägar för detta måste tyvärr ha varit det mest korkade inlägg du skrivit. Dubbelmoral.

  Reply
 13. Sandy februari 19, 2016 at 12:17 f m

  Varför inte fuskpäls? Lika snyggt men mycket bättre.

  Reply
 14. frida februari 19, 2016 at 5:12 f m

  Sammanfattning av ditt inlägg: Du bär päls med gott samvete. Men päls är ute å är fan hemskt. Men du har valt å bära det. Folk som äter kött är hemska, pinsamma och det är ännu äckligare än att bära päls. Du hatar folk som har dubbelmoral å säger åt dig att inte bära päls men själva så äter dom kött. Men samtidigt får du ha dubbelmoral å bära päls å säga åt folk att inte äta kött. Din dubbelmoral är okej för man kan ändå inte rädda världen.

  Bland det mest osammanhängade å typ mest korkade du skrivit.
  Kött kan man äta kravmärkt å man kan ha stor koll på vad man stoppar i munnen, man kan ha mer koll på sitt kött än vad du någonsin kommer ha på dina pälsjackor. Däremot är det ju väldigt lätt å googla fram lite videosar på hur otroligt stora delar av pälsindustrin går till, det hoppas jag du har gjort. Men poäng till det du skriver; man kan inte rädda världen men kan jag rädda ett litet djur från att bli flådd levande genom att inte bära päls så gör jag det. Kan jag rädda ett djur från att vantrivas på ett ohälsosamt slakteri så gör jag det genom att köpa kött jag vet vart det kommer ifrån alternativt att inte äta det alls. Att hålla på å göra det ena å sen snacka skit om det andra å hålla på å jiddra fram å tillbaka är som sagt den största dubbelmoralen och att ”man kan ändå inte rädda världen” är det sämsta jävla argumentet jag har hört. Skärp dig.

  Reply
 15. elin februari 19, 2016 at 7:15 f m

  hahhaha, hur fan tänkte du där?

  Reply
 16. sofie februari 19, 2016 at 8:03 e m

  hahahaha asså helt allvarligt paow!
  det är ju typ samma sak isåfall. ska du ha pälsen så kan du ju lika bra äta köttet med. varför slänga bort ”kroppen” och behålla ”skalet”?
  det hade ju varit bättre om folk inom pälsindustin kunde ta till vara på själva djuret och inte bara pälsen. sen hur det går till när dom flår djuren levande är ju rent ut sagt ”ett skott i pannan” på människor som tycker detta är okej. (vet ej om du kollar upp hur din päls kommit till)
  jag äter kött och ja, jag skulle kunna ha på mej päls om jag vetat om hur djuret dog och att man faktiskt tar till vara på resten av kroppen med. annars ser jag ingen anledning till att köpa päls bara för sakens skull.
  😉

  Reply
 17. Julia februari 20, 2016 at 8:13 f m

  Titta gärna på mitt senaste inlägg där en sneak peak ligger ute från min walk in closet som är i renovering!

  Reply
 18. Mia februari 20, 2016 at 10:40 f m

  Hahahahaha jag har verkligen underskattat din dumhet. Man märker verkligen hur osäker du är i dig själv, du vet inte vad du tycker. För några månader sen skröt du om att du tryckte i dig råbiff hela tiden och för ett tag sen sa du att du var vegan (btw vet du ens vad det betyder?) Det är väldigt lite du vet och du drar dina argument ur himlen, de är inte baserade på någon fakta. Men det blir väl så när man väljer att festa istället för att gå klart grundskolan/gymnasiet åtminstone. 🙂

  Reply
 19. stefan löfven februari 20, 2016 at 11:41 f m

  ahahahahahahahahahahahhahahaha detta var fan det sjukaste

  Reply
 20. Tess februari 20, 2016 at 2:18 e m

  Men hur tänker du nu? Så det är okej att ett djur lider för att du ska bära det? Är inte det värre än att äta kött? Du visar ju upp ett djurlik på din kropp som en accessoar som du klarar dig GALANT utan. Varför inte bara bära fuskpäls? Förstår verkligen inte. Du säger att du skäms när någon i din närhet beställer kött… hur kan du då bära ett djurs skinn för mode?
  Snälla paulina tänk innan du skriver du framstår som en riktigt naiv och omedveten hycklare:/

  Reply
 21. s februari 21, 2016 at 9:24 f m

  d borde blitt arresterade för egendoms förestörelse
  alt. intagna på lunie bin
  kött e ok sålänge det är eko

  Reply
 22. Tina februari 21, 2016 at 9:51 f m

  Det är verkligen inte ok att förstöra andras saker sådär som människor förstört dina jackor.
  Personligen är jag helt emot pälsindustrin men det är fruktansvärt respektlöst att förstöra andras saker för det. Inget djur mår bättre av det.
  Tycker man kan försöka hindra och stoppa pälsindustrin på andra sätt.
  Informera istället för att förstöra.
  Har aldrig sett någon skära sönder någons skinnsoffa tex.

  Förstör man någons grejer innebär det att personen måste köpa en ny, eller antagligen vill ha en ny åtminstone. Vilket i sin tur slutar med fler döda djur än om dom hade låtit bli att förstöra den första från början.

  Reply
 23. Evelina februari 22, 2016 at 5:22 e m

  Inom kött industrin tar man vara på hela djuret! när det kommer till päls blir de plågade i dessa fällor allt för länge i väntan på att bli flådda… HUR ÄR KÖTT VÄRRE?!?!?

  Reply
 24. Roxxxx februari 24, 2016 at 6:38 e m

  FY FAN, DU ÄR SÅ JÄÄÄVLA DUM I HUVUDET DIN DJURPLÅGARE!!!!!! Flå din älskade katt då o använd hennes päls om nu päls är så JÄVLA ok att bära!! Fy fan jag spyr på din hittils dummaste text! HUR kan man som djurvän, som du kallar dig själv, stödja en sån fruktansvärd industri??!! Du VET att de flås levande, att det oftast är hund och kattskinn som används (inte för att det är värre än tvättbjörn eller nåt annat djur) och ”lever” i såna jävla hemska förhållanden att jag får lust att ta livet av mig när jag bara ser en bild på det!!!!! Tänk då att vara det stackars djuret som inte har gjort oss människor nånting ont alls, som inte fattar nåt utan helt plötsligt blir uppdraget med en stålklo runt halsen, blir fastbunden i en stolpe med huvudet och sen börjar människan att flå djuret från bakbenen och framåt!!! HUR TROR DU ATT DET KÄNNS??? När under denna proceduren tror du att djuret svimmar av pga smärtan?? Jag hoppas att det är tidigt, men efter det jag sett på undercoverfilmerna ifrån industrin så ligger djuret i en hög av flådda kroppar och försöker lyfta huvudet så verkar det inte som om dom förlorar känseln eller medvetandet någongång under tiden deras päls STJÄLS från dom!!! HUR KAN DU ELLER ALLA ANDRA PÄLSHOROR MED STOLTHET BÄRA PÄLS?!?!?!?!?!??! SÅ jävla VIDRIGT EGOISTISKT!!!

  Reply
 25. Hanna februari 27, 2016 at 12:09 f m

  Du tycker det är äckligt att äta kött .. Men du väljer att bära djuren päls? Hur fan tänkte du där ? Dom flås levande , dom dör i smärtsamma & fruktansvärda fällor.. Behandlas som skräp m.m .. Inte rätt att klaga på folk som äter kött när du själv väljer att bära päls. Du kanske ska acceptera att dina vänner äter kött när du själv väljer att bära pälsjacka och inte bli äcklad av att dom äter kött för du är fan inte bättre själv !

  Reply
 26. Kim mars 2, 2016 at 2:19 f m

  You know. This actually makes sense…………………….. Naahhh, it’s pretty dumb actually.

  Reply
 27. Louise mars 17, 2016 at 10:51 f m

  Du måste vara den dummaste och mest obildade personen i nutid.. Pälsindustrin går ut på att döda djur endast för päls. Päls är inget vi behöver, och metoderna att föda upp och döda dessa djur är horribla. En stor del av skinnen importeras från China där hundar och katter flås och kokas levande. En del fångas i fällor och sitter fast ibland i flera dygn innan de dör av smärta och svält.
  Man håller andra i små burar i fångenskap, där de lider av leda och utrymmesbrist. De gasas ihjäl eller dödas med hjälp av elchocker genom munnen och anus.
  Människor som underhåller denna vidriga industri genom att konsumera/köpa eller genom att sälja i butik är ingenting annat än aktiva djurplågare. De kunde lika gärna bära en skylt där det står. Här går en obildad, oempatisk aktiv djurplågare. Det är en tydlig signal till omgivningen vad man är för slags person.
  Många är de brudar ( killar med för den delen ) som glider omkring på stan med restylaneläppar onaturligt mycket smink och med pimpade tuttar. Tror ni att ni är snygga ? Killar med brains vill gärna ha tjejer med brains..så de kommer inte att slösa tid på att flörta med er.
  Har också lagt märke till att det med få undantag är en viss grupp människor som bär dessa plagg.. ofta mörkhåriga av ngn anledning. Tyder kanske på att dessa har en annan syn på djur och lider av brist på bildning och empati. Se er omkring så skall ni se att det stämmer.
  Dessa glider omkring i samhället på bio, bussar, tåg och i gallerior med döda och plågade kadaver runt axlarna som om det vore den naturligaste sak i världen. Det är det inte.. vi vill inte se er.

  SHAME ON HUMANITY !

  Reply
 28. Carolina januari 13, 2017 at 3:53 e m

  Om du tycker det är äckligt att äta dött kött men att bära päls från ett dött djur inte är det kanske du borde ta en titt på Petas klipp ”Behind the leather” för att få dig en tankeställare. Länk bifogad

  Reply
 29. Felicia februari 12, 2017 at 4:53 e m

  Så du skäms när du är med en vän som beställer kött men du bär ändå päls med gott samvete? Sedan så tycker du det är dubbelmoral av folk som är emot päls när de äter kött? Du är ju minst lika dubbelmoral i så fall? Detta var nog det dummaste jag läst på länge o.o

  Reply
 30. Tobias mars 8, 2017 at 5:20 e m

  Jättekul att läsa att du står för päls. Jag älskar också päls och det är få som fattar att pälsindustrin inte är värre än tex skinnindustrin, vem bär inte skinn på sig? Säger någon va har du päls kan du lätt kontra med va bär du skinn? Då är ett ett. Kram ps va snygg du är!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.