Jävla sjukdom.

Mitt eviga tjatande om den jävla psoriasis som är så negativ. Men just nu är jag mitt uppe i den. Det kliar och svider och det känns som att det bubblar under huden. Jag kliar så att det bränner och gråter för att jag känner mig ful och äcklig och hjälplös. Det är som en jävla oregelbunden fjortismens som kommer helt olägligt som när man har vita jeans på gröna lund. Ja så mycket suger psoriasis.

Jag försöker äta bra, dricker inte längre, röker inte, äter inte kött, undviker mjölkprdoukter. Men ändå så blir det bara värre. Och igår så bubblade det upp på hela kroppen. Kunde inte sova, det kliade och jag grät för att det var så obehagligt. Var glad över att Mattias var där för mig igår. Han är verkligen världens bästa.

img_1547.jpgimg_1548.jpg

:/

(Visited 422 times, 1 visits today)

27 Comments

 1. Zandra september 20, 2016 at 11:15 e m

  Har du provat att bada i olja?
  Solat i as – starka solarium?
  Fick det som förslag när min psoriasis var som värst.
  Har du inga krämer hemma? köp den fetaste hudkrämen som finns på Apoteket!
  Det Hjälpte mig.

  Hoppas det blir bra snart.
  Kram

  Reply
 2. Emma september 20, 2016 at 11:31 e m

  När du har dessa perioder lägg dej i ett bad ca 2 timmar varje kväll. Ska hjälpa. 🙂

  Reply
 3. Louise september 21, 2016 at 12:17 f m

  Smörja smörja smörja! Enda som hjälper för mig när det är som värst och kliar som tusan.. ta ett långt bad, skrubba lite lätt, smörja. Du vet ju allt det där. Men det är vad jag gör iaf! Hoppas det blir bättre snart. Ta hand om dig! 🙂

  Reply
 4. Maria september 21, 2016 at 5:50 f m

  Oj vad jobbigt. Hoppas du blir bättre. Förstår att det är svårt. Ta hand om dej kramis.

  Reply
 5. Åsa september 21, 2016 at 6:47 f m

  Ta bort ALL gluten ur din kost , det är på riktigt grundstenen för din psoriasis att kunna bli bättre. Gluten är grundproblemet o kärnan. PROVA ! Kram

  Reply
  1. Malin september 23, 2016 at 5:39 e m

   Like på detta 😄

   Reply
  2. Pett september 26, 2016 at 7:05 e m

   Glutenintolerant och har psoriasis! Stämmer alltså inte alls. Gluten ska man inte utesluta om man inte är intolerant

   Reply
  3. Jonna september 26, 2016 at 8:50 e m

   Ja! Gluten och kolhydrater ska bort. Det är en antiinflammatorisk kost. (Kallas paleo) Jag blev frisk i min psoriasis och bättre i mina leder och fick bättre sköldkörtelvärden!! 😀

   Reply
 6. Elin september 21, 2016 at 12:25 e m

  Du har aldrig testat den här sprutan som ska hjälpa? Dom pratar inte ofta om den men min svärmor fick den och det försvann. Där är många biverkningar men hon valde att ta den eftersom hon slapp allt lidande med klåda osv.
  Ta upp det med din läkare. Sprutan är jätte dyr men den finns och går ju på högkostnadsskyddet.
  Lycka till

  Reply
 7. e september 21, 2016 at 2:06 e m

  Kokosolja lär lindra, inifrån och ut.

  Reply
 8. Rika september 21, 2016 at 2:58 e m

  Har du provat att gå till en doktor och få biologisk medicin? Jag har reumatism och vissa biologiska läkemedel jag har haft har även varit till för psoriasis. Det kan alltid vara värt att gå till en doktor och fråga för det kan ju hjälpa. Hoppas det blir bättre snart!

  Reply
 9. Anna september 21, 2016 at 3:11 e m

  Bad med epsomsalt. Bad med äppelcidervinäger. Drick äppelcidervinäger. Smörj med kokosolja och olivolja. Ät kokosolja och olivolja.

  Reply
 10. Nina september 21, 2016 at 5:07 e m

  Jag hade en nära vän som också körde med sprutan. Du tar den själv en gång i veckan och det försvinner från kroppen. Kvar är endast fläckar. Det funkade på henne så värt att testa. Mer långsiktligt än bad, oljor, krämer osv

  Reply
 11. Felicia september 21, 2016 at 6:29 e m

  Jag har psoriasis i min hårbotten, jag köper en aloe vera planta på plantagen, skär ett blad i mitten och gnuggar mot min psoriasis det känns så kallt och skönt och det kommer att läka. En planta kostar 99 kr bara sök på det om internet. Min psoriasis försvann (hade sår i hela hårbotten) om den kommer tillbaka så gnuggar jag bara aloe vera mot den men du måste ta den riktiga aloe veran från plantan inte från butik!! Kolla på youtube hur du rensar den lycka till!!

  Reply
 12. ida september 21, 2016 at 8:46 e m

  Hej!
  Min syster hade ungefär lika mycket psoriasis som dig fram till i våras, sen köpte hon en kräm som heter propolis ifrån forever living. Och nu har hon ingenting kvar! Det finns ju ingen garanti på att det funkar men den krämen har hjälpt både min syster och 5st som hon känner, alla ser resultat på bara 1 vecka av att använda denna kräm varje dag 🙂 kan ju vara värt att testa?

  Reply
 13. Cissi september 22, 2016 at 9:31 f m

  Mitt ex pappa fick en spruta som är värd runt 30tusen, han hade väldigt grov psoriasis så han gick till läkarn för inget annat funkade o då fick han betala 2tusen för den.
  Han har ingen psoriasis kvar bara rosa hud där dem där stora fläckarna suttit! Han är sjukt nöjd! Så prova o se om du får en!

  Reply
 14. Linn september 22, 2016 at 11:00 e m

  Har inte psoriasis, men en annan autoimmun sjukdom. Du borde läsa på om LDN (låg dos naltrexone). Många med autoimmuna sjukdomar har blivit hjälpta. Finns de med psoriasis som säger sig ha blivit 90% bättre. Sprutan som tas upp i kommentarerna använde jag förut. Den fungerade bra, men jag fick känselrubbningar i mina fötter av den så var tvungen att sluta. LDN har näst intill inga biverkningar i de doser man äter, till skillnad från biologiska läkemedel som Humira och Enbrel som har skrämmande långa biverkningslistor. Som någon annan sa, så tror jag det är bra att utesluta gluten också,men även socker. Kött tror jag inte är någon fara att äta så länge det inte är processat (skinka, bacon), men det är lite olika beroende på var man läser. Hoppas du blir bättre snart!

  Reply
 15. Malin september 23, 2016 at 5:37 e m

  Innan du tar sprutor med massa biverkningar . . Du har redan gjort ett super jobb med att förändra och ta bort saker som inte är bra för kroppen!! Men jag vill tipsa om att ta bort gluten, det har hjälp mig att få min psoreasis och något typ av acne/utslag i ansiktet att lugna sig rejält på bara någon månad. Det tar tid att läka en tarm men den förbättringen är så värt det och det var faktiskt väldigt mycket lättare än vad jag hade trott att fråga efter glutenfritt på restauranger, köpa glutenfritt bröd osv. Och smörj med feta krämer från hälsokost, så naturligt som möjligt är det bästa för kroppen! När jag ändå skriver, fan vad jag älskar dig, du är grym på så många sätt. Så fortsätt att köra ditt race du är unik <3

  Reply
 16. rasmus september 23, 2016 at 11:02 e m

  tjabba! jag har också psoriasis och jag börja äta neotigason allt försvan efter en vecka! käkade nån månad och slutade och det har gått 7 månader och jag har knappt fått tillbaka nå! ett tips läs lite om det och se om du vill prova det 🙂

  Reply
 17. Cazandra september 23, 2016 at 11:07 e m

  Har du kontaktat sjukhuset på hudkliniken? Jag själv går på gratis ljusbehandling tre gånger i veckan under hela höst- och vinterhalvåret och jag kan verkligen rekommendera den behandlingen! Där finns även extrema saltvatten bad för de som behöver det för grova eksem eller blossande psoriasis. Värt att prova på kanske? 🙂

  Reply
 18. Robin september 26, 2016 at 5:26 e m

  Du verkar vara en trevlig, omtänksam och god människa… Och det kan inte någon Psoriasis ändra på! Förstår att det är jobbigt men jag upplever det verkligen inte som något som ser äckligt ut! Men förstår att det känns tungt och hoppas det blir bättre för dig !

  Reply
 19. Anders september 26, 2016 at 8:47 e m

  Jag har en kompis sen jag var liten som hade stora problem med psoriasis men det är bättre nu. Det är många olika salvor som han provat genom åren och en del luktade ganska starkt. Jag kom ihåg ett tillfälle omkring 1980 då han hade smörjt in hela kroppen innan vi for på en cykeltur. Målet var en badstrand ca 15km bort. Tyvärr var det mycket knott den dagen och på han som var kladdig på grund av salvan fastnade dom. Han fick massor av knottbett och jag inga alls. Jag har inga goda råd och jag hoppas att salvan som luktade starkt av tjära inte finns längre.

  Reply
 20. Louice september 26, 2016 at 9:23 e m

  Hej! Jag har själv denna jävla sjukdom och vet hur hemskt jävla mycket det kan klia. Min far har samma sjukdom och han har gett mig världens bästa råd när det kliar så grön jävligt. Jag badar i het vatten med grumme grön såpa i. När jag legat i en kvart så slutar det klia.

  Reply
 21. Smurfen september 26, 2016 at 9:35 e m

  Drick fitline morgon och kväll. Fick bort min psoriasis med det. Biverkningarna är att du är pigg och alert på dagarna och sover djupare på natten 😂 Seriöst!! Rena rama jävla dunderkuren!!!

  Reply
 22. J september 26, 2016 at 9:56 e m

  Jag har också psoriasis och vägrar allt med kortison. Jag ammar dessutom så får ej äta eller smörja mig med starka läkemedel. Men kokosolja fungerar för mig. Det har en läkande effekt och fungerar i hårbotten (innan dusch) såväl som på kroppen. Kallpressad kokosolja kan man köpa i mataffären för ca 90kr. Helt klart värt att testa!

  Reply
 23. Fanny september 26, 2016 at 10:30 e m

  Vet hur det är, herregud hela min överkropp var bara fjäll för ett år sedan. Hade så mycket psoriasis i hårbotten att det var som en hjälm. Hade till och med psoriasis i öronen som täpte igen hörselgångarna klia eller skrubba, ordentlig med att smörja in med feta krämer som gav fettfläckar överallt och så vidare. Men inget hjälpte förrens jag kom iväg till psoriasisförbundet. Ljusbehandling 3 gånger i veckan under några månaders tid hjälpte mig verkligen. Fick även en starkare cortison utskriven. Nu ser man bara lite blekta märken på magen från där psoriasisen fanns, i hårbotten och öronen har jag fortfarande lite, men oj vilken förbättring❤ Behöver väl inte säga att det kommer bli bättre för dig också, hang in there girl

  Reply
 24. Matilda september 26, 2016 at 10:31 e m

  Alla här på din blogg kommer med massa av tips och råd, välmenande och bra. Men Ingen som inte lever med detta kan förstå. Jag har under åren med jättetuff psoriasis tampats med just känslan av att vara äckligt, jag till och med duschar med släkt lampa! Det kliar och jag vaknar ofta upp med att jag har kilat så mycket att jag blir tokig,

  Men vet du? Jag åker utomlands minst tre gånger per år, solen och saltvatten är fantastiskt,

  Och man kan låna en bungalow på Gran Canaria nästan gratis av psoriasistförbundet!

  Kram M

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *