Men FÖRF*AN. Alla är lika värda.

Något som stör mig är att många kvinnor, speciellt s.k ”femenister”(nu menar jag inte dem som står för lika värda. Utan dem som är lite mer extrema. Dem ska alltid gotta sig i mäns olycka. Jag var ett svin en gång i tiden, jag tyckte om att leka med känslor. För killar kan ju inte gråta, det var iallfall vad jag trodde. För varje gång jag gick ut med att jag faktiskt har vart otrogen eller sagt öppet att jag är ett svin. Ja visst har jag fått en del skit för det, inte mer än rätt. På mig bara! Men för det mesta så har jag ”girlpower” för att jag inte stadgat mig. Jag var en tjej som klarade mig själv. Inga män behövdes för att jag skulle bli lycklig. Trodde dem ja. Ha ha.

Killar får inte lov att visa känslor, som om känslor vore förenade med kön. Men det är det inte. Känslor är universella.

Jag har bivit en bättre människa, och jag vill fortsätta bättre mig. Var SNÄLLA mot alla. Så eftersom ordet feminst är förstört. Vilket ord ska man då börja använda? Tips?

sn

Likande klänning finns här! LÄNK 

(Visited 13 times, 1 visits today)

13 Comments

 1. A oktober 1, 2016 at 3:16 e m

  Mitt tips är att du slutar lägga så mycket vikt vid etiketter och istället identifierar dig med de ståndpunkter du håller. I slutändan spelar det ingen roll vad en etikett betyder, utan vad du egentligen menar. Det leder bara till grupptänk, generaliseringar, och oändliga diskussioner om den ”sanna” definitionen av ordet.

  Reply
 2. Sofia oktober 1, 2016 at 3:41 e m

  Humanist brukar jag säga att jag är 🙂

  Reply
 3. Tove oktober 1, 2016 at 3:41 e m

  Här har du en feminist. Jag älskar det ordet. Men har förstått att många är rädda för det, och tycker att det är laddat med negativa saker. Men vad det handlar om är att se att det i samhället görs skillnad på män och kvinnor och att tycka att det är fel. Vilken sorts skillnad kan det vara? Tex att män inte får gråta/visa känslor och att kvinnor generellt får lägre lön för lika arbete. Här kan du se några anledningar till att kalla sig just feminist: http://www.youtube.com/watch?v=IBjtg7fnp0k

  Reply
 4. Maria oktober 1, 2016 at 8:32 e m

  Människovän är väll ok. Jag själv är empatisk och mänsklig. Mår inte vidare. Först paja ugnen sen mikrovågsugnen. Fick gå till grannarna. Allt händer på en gång. O jag bli så less. Hatar när något är paj. Men får ny ugn av min husvärld men liksom mikron med. Bad lördag. Kram.

  Reply
 5. Jasmine oktober 1, 2016 at 8:53 e m

  Så bra inlägg och vi alla ändras med tiden, på gott och ont 😅😘

  Reply
 6. Sara oktober 1, 2016 at 11:11 e m

  ”Alla är lika värda” Säger den öppna rasisten Paow. Ironiskt om du frågar mig.

  Reply
  1. Sandra oktober 3, 2016 at 2:05 e m

   VART skriver hon att hon är rasist? Och vad ger dig rätten att sätta etiketter på henne?

   Reply
 7. Maol oktober 2, 2016 at 11:03 f m

  Ta tillbaka ordet och gör det till något positivt istället då?

  Reply
 8. Lovisa oktober 3, 2016 at 6:44 f m

  Förstår om man är ung 20-åring att vissa tror det har en negativ laddning. Men de flesta vet ordets egentliga klang, det handlar om bildning och erfarenheter och kommer till de flesta med tiden 🙂

  Reply
 9. Tess oktober 3, 2016 at 11:33 f m

  Du formulerar dig riktigt illa. Vad menar du ens med inlägget? Man tycker ju att efter dina x antal år som bloggare borde du kunna skriva ett par rader och actually make sense. Det heter feminist och varför gör du ETT inom parantes tecken? Läs igenom dina inlägg innan du publicerar, det här är faktiskt ditt jobb.

  Reply
 10. Felicia oktober 4, 2016 at 6:26 e m

  Det är just därför alla, både killar och tjejer, borde vara feminister. Det har blivit en negativ klang endast för att det innehåller ordet ”feminin”, och killar vill absolut inte bli förknippade som ”tjejer” larvigt nog. Men att försöka ersätta ordet feminism med något annat ord som exempelvis humanist är skitdumt tycker jag, för feminism betyder just att alla ska vara lika mycket värda.

  Förstår inte vad du menar med att feminister gottar sig i mäns olycka, det jag har sett är att insatta feminister pratar mycket om känslor och försöker få killar att prata om sina känslor utan att bli förlöjligade eller bli ifrågasatta deras maskulinitet. Och det är faktiskt mest douchebagkillar som nervärderar andra mäns känslor tyvärr, eftersom det inte är ”manligt” nog.

  Reply
 11. Carina oktober 5, 2016 at 7:47 f m

  *Alla är tyvärr inte lika värda i mina ögon iaf * Men alla som tycker det borde tänka om. En mördare, En våldtäcksman, En Djurplågare… Ja listan kan göras lång… De är inte värda ett skit i mina ögon… Som du skrivit i ett senare inlägg att en djurplågare var lika värd som ett magsjukevirus så stämmer ju inte din rubrik nu…. Ville bara påminna dig om det… Annars kör hårt tjejen I Like U !

  Reply
 12. Sara oktober 6, 2016 at 7:17 f m

  Du kan ju lära dig stava ordet innan du kritiserar det 🙂

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *