Som dom flesta av er säkert vet så är min absoluta favoriträtt i hela världen thaisallad. Jag älskar chili. Jag har det på ALLT typ. I soppor, stekeri det, steker räkor i det. Jag kan äta sambal olek med sked för att jag inte ens tycker att det är starkt. Jag kan äta lika stark mat som min plastmamma som är thai. Hihi!
Så jag tänkte ge er receptet på min Thaisallad!
Scampiräkor, frysta eller inte spelar ingen roll
Selleri
Morötter
Tomater
Gul lök(myycket lök)
Gurka. Skär som ”gurkpasta”, dvs att du river den, eller smaken är som backen.
Glasnudlar eller mirakelnudlar. Spelar ingen roll.
Sen så såsen som man har till
Soya
två st lime som man pressar i.
Chili. Efter smaksats.
Peppar & salt
två vitlösklyftor.
En skvätt olivolja
Fisksås, fast det behöver man egentligen inte ens ha i. Tycker själv inte att det gör så mkt.
Låt såsen sjuda ett tag så att den verkligen tar smak.
Ät salladen kall. Det är godast! Jag brukar ta bort chilisarna innan jag häller på såsen på sallden så att jag inte i misstag får den i munnen. Det gör ont 😛
En ny och mer hälsosam livsstil – Carb blocker – 129 kr
Muums!
Saker ni inte visste om Chili.
Chili används traditionellt i maträtter, men också mot många sjukdomar. Det beror speciellt på att dessa frukter innehåller capsaicin, som dels ger den eftertraktade skarpa smaken, och också har flera medicinska kvaliteter. Speciellt är ämnet känt för att kunna främja kroppens egen produktion av endorfiner, som är ett morfinliknande ämne upp mot 30 gånger starkare än morfin.
Stimulerar sekretionen av matsmältningsensymer, verkar värmande och är verksam mot inflammerade sår, feber och vissa typer av diarré. Bra för lungor, njurar, mjälte, hjärta, mage och bukspottkörtel. Kan dessutom användas vid illamående och olika former för gikt. Chili är använt tillsammans med Lobelia verksam mot nervositet.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Så nyttigt som chili är borde alla lära sig att äta stark smal mat. Då skulle det inte finnas några sjukdomar. Finns ju liksom dom som inte ens kan äta den milda tacosåsen. MESAR 😉
Åh, chili.. Älskar det! Har också chili i allt. Gör om alla möjliga maträtter så de blir starkare. Byt ut den äckliga falukorven i en korv stroganoff mot en het chorizo så har du plötsligt en myyyycket godare maträtt. 😉 Tacofärsen ska helst kryddas med extra stark tacokrydda OCH cayenne. 😀
är inte räkor rödlistade?
Jo, jätteräkor (scampi) är det och man ska inte ens köpa msc-märkta då det är dålig koll på dessa. Om man bryr sig det minsta om miljön ska man absolut inte äta jätteräkor.
MEN MUMS!! Det där såg ju underbart gott ut!!
Sara
http://ljusavardag.se
Men åh, jag som fått för mig att du är vegan 🙁
Go green people! <3
Hej! Ska man steka räkorna innan???