Näthat

GÄSTBLOGG:

Jag skrev ett gästbloggsinlägg här tidigare om mobbning på nätet. Jag fick en kommentar som jag tycker är viktig att ta upp.

Detta är alltså inget samarbete Paulina har, det är jag som skriver gästbloggen som tagit tillfället i akt att se vad Paulinas läsare känner kring näthat mm.

Jag tänker att unga tjejer som länge blivit utsatta för näthat och mobbning, själva kan bli utåtagerande, så jag tar tacksamt mot just kommentar som nedan, detta kommer från en ”Anna”, förmodligen ett fingerat namn.

Kommentar:

_____

_____

Så, svaret är att det är inte Paulina som skriver detta, viktigt att förstå.

Om Paulina hänger ut folk eller inte, lägger jag heller i detta inlägg värdering kring.

Varför är det mer förståeligt att en sådan som Paulina kan ha skrivit det för längesedan, men inte nu. Det är intressant för mig som opartisk och som arbetar just med näthat.

Jag är alltså helt fristående och Paulina gav mig möjligheten att skriva och då frågar jag er läsare hur ni ser på saker för att lära mig mer i mitt arbete. (Skapaskillnad.nu)

Det är viktigt att vi kommer i ordning med allt näthat.

Det känns däremot som att vissa vill ha rätt att näthata, och jag vill förstå varför ni känner så. Berätta gärna!

 

Observera att detta är ett gästbloggsinlägg och Paulina har inte läst genom detta och ska inte beskyllas för något. Jag är tacksam över att få låna hennes blogg som har så många läsare, för att fråga om dessa viktiga frågor.

 

Posted in: Gästblogg
Kommentarer (12)
 • jon

  Varför hänger du ut ‘Anna’ som näthatare? Är inte det lite elakt? Hon gav ju bara feedback på din fråga.

  • Gästbloggare

   Hej Jon,

   Anna är ett namn som många människor i Sverige bär, så på denna kommentar går det inte att avgöra vilken Anna det är som skriver. Dessutom är nog Anna ett fingerat namn, det är över 100 000 personer som heter det i Sverige, hennes mailadress är inte hennes osv oavsett. Så det finns ingen mening i att hänga ut någon alls. Det är kommentaren vi är tacksamma över att ha fått.
   Eller ser du annorlunda på det?

 • Paulina

  Detta inlägget var tyvärr väldigt onödigt då du som person inte tog något absolut ansvar för de platformerna du valt att göra rekalm på. Det är okej att vara opartisk i vissa lägen. Men har du använt ett bloggare som faktiskt kallat en tjej hora (I november, kom fram väldigt snabbt när man googlade) för att göra reklam för en anti näthat kampanj måste du komma med något bättre. Hade inte sagt något om det stod att det var ett år sedan men en månad bara? Vill DU verkligen skapa skillnad så tycker jag du ska visa det, välj platformarna väl, våga ta avstånd från näthat även om dina väner håller på med det, visa att du längst fram i ledet för att stoppa det. När det kommer till nätmobbning så är det faktiskt inte läge att vara opatisk!

  • Gästbloggare

   Hej,

   Tack för din kommentar till inlägget.
   Jag personligen anser att alla människor är av lika värde och är helt opartisk. Självklart.
   Jag tackar för åsikter och tankar som kommer från läsare som är inne på Paulinas blogg, detta ger mig mer information i mitt arbete. Det handlar alltså inte om att göra reklam, men vill samtidigt informera läsare för att de inte ska känna sig ovetande om inläggets avsändare. Informativt syfte enbart.
   Vad Paulina gör på sina plattformar har vi alltså inte tagit hänsyn till, eftersom vi inte är ute efter att peka fingrar över huvudtaget.
   Men vår ståndpunkt är denna, personer som är elaka mot andra mår inte bra själva. De är de som behöver hjälp i första början, på det sättet kan vi komma åt mobbning från grunden.

   Det är många som verkar tappa bort väsentlig information kring mobbning, det är heller inte ok att själva gå på någon som mobbat/mobbar, vad gör det en själv till? En mobbare.
   Vi ska ändra klimatet på nätet, inte lyncha mobbarna. Information är det bästa sättet.

   Kram till dig!

   • Maria

    Jag tycker om någon är elak har man all rätt o försvara sej . Det är inte mobbning o stå Upp för sej själv. däremot tycker jag bloggaren har ett ansvar att inte tolerera det på sin blogg. Dom andra läsarna ska inte behöva må dålig. Finns massa orsaker till mobbning på nätet. Från att komma från en missbruksfamilj och att ha en psykisk sjukdom. Många vill ju ha uppmärksamhet. En del är kanske jätte unga o låtsas vara 25 år. Man har ett ansvar mot andra människor. Att visa respekt och omtanke. Men tyvärr på bara några år har samhället blivit hårdare. Synd att det blivit så.

 • maria h

  näthat och nätmobbning ska man inte hålla på med för de är oacceptabelt

 • J

  Förstår inte varför du 1. Är anonym i din frågeställning
  2. Använder just den här bloggen att ventilera dina tankar på
  3. Varför du, då du nu skriver, inte väljer att skapa en konstruktiv debatt, få lär väl säga ”Näthat är bra..” eller..?

  • Gästbloggare

   Hej J,

   Tack för din kommentar, jag har inte varit anonymt, i mitt första inlägg har jag angivit mitt namn, i det andra inlägget projektets namn, detta för att inte otydlighet skall finnas.
   Det finns absolut ingen avsikt för mig att vara anonym, jag arbetar med näthat och föreläser kring ämnet och jag vill komma åt unga människors tankar kring ämnet.
   Därav har jag fått låna Paulinas blogg och det tackar jag för.
   Det handlar alltså inte om Paulina, utan möjligheten att nå ut till unga personer för att få synpunkter och tankar.

   Kram till dig!

   • J

    Jag vidhåller ändå att det torde finnas mer bättre lämpade kanaler än denna blogg.
    Inte minst då, som påpekats, Paow kanske inte är den som man förknippar med snällhet på nätet..
    Men jag gissar att man använder det som ”står till buds”. Hoppas att du når (något?) resultat, vad det nu kan vara.
    /Jonas

 • Jennie

  Att Paulina ev sagt detta för länge sedan??? Kallar du november länge sedan? Det var då hon kallade en tjej hora och det borde väl kallas näthat om något. Blir ju jättekonstigt och pinsamt att du som skriver detta inte har någon som helst koll

 • Cecilia

  Det är intresant hur du tar upp på din blogg rentav kopierar kissies blogg texster.. Och jag menar inte bara detta inlägg. Lägg av och skriv något eget i stället tack!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *