Äta streetfood utomlands ja eller nej?

Jag har ju som sagt tillbringat stora delar av mitt unga liv i Thailand och 4a av mina syskon är halvthai. Så ja jag har ju en förkärlek för det här landet. Och för… THAIMAT. Åt ju det till typ frukost lunch och middag typ hela mina uppväxt, vilket jag tackar för. För nu kan jag ju i princip äta thaistark mat och imponera och tävla med vänner och bekanata vem det är som vågar äta den där chilin.. Haha. MEN!

Något jag aldrig tidigare ätit är streetfood. Aldrig vågat och aldrig känt att jag behövt. Tills jag kom till Thailand detta år, min kille och alla andra äter street food HELA tiden. Och jag har börjat haka på. Är ju livrädd för att bli magsjuk. Det är ju typ det värsta som finns. Men vi har klarat oss. Dock så äter vi bara streetfood på matmarkander och inte på dem som står i hörnet här och där.

Så JA till street food utomlands. Mycket billigare och mycket godare! 🙂

(Visited 84 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. Sofia december 28, 2016 at 10:46 e m

  Hur mycket spenderar du per dag? 🙂 ska till Thailand snart 🙂

  Reply
 2. P december 29, 2016 at 12:47 e m

  Äter alltid massa street food i thailand, men de två gångerna jag blivit matförgiftad har varit pga restaurangmat 😂 tror på att köra på så stark mat som möjligt så dör bakterierna
  Njut av värmen 😃

  Reply
 3. Felicia december 30, 2016 at 10:08 e m

  Va roligt att ni har så roligt i Thailand, streetfood är jättegott om man får tag i bra streetfood! Hoppas du får ett gott nytt år och en bra fortsättning! Kram!

  Reply
 4. Marina januari 1, 2017 at 8:35 e m

  Vad fin kjol! Vart har du köpt den?:)

  Reply
 5. Siranee - Thaimorsan.se januari 1, 2017 at 8:48 e m

  Det är ju det bästa, så mycket att välja på MEN det gäller att välja väl. Köp där många thai köper… Ser det slabbigt ut, skippar det. En kväll på marknaden och shopping steet är bäst. Köp med eller käka på plats… äsch du vet vad jag menar 🙂

  Jag brukar komma hem eller till hotellet med sticky rice, somtam, något yam…gärna med seafood, grillade bläckfisk och något sött som färska frukt slices med chilisalt, roti och khanom krogg (kokosplättar). Det är lätt att feta upp sig i Thailand ja om man är matglad.

  Btw…när jag hörde ”Paow” första gången så trodde jag du var en thai men nu vet jag att du har en anknytning till Thailand 🙂

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *