Tjäna pengar på bloggen

Jag har i alla år fått frågor om vad jag tjänar och hur mycket jag tjänar.

Idag är det mycket större business än vad det var för några år sen. Det var lätt att bli utnyttja och lurad som ung tjej. Jag vet inte hur många gånger jag har lurats och inte. Men även jag blir äldre och lär mig!

Vissa säger att influencers är bortskämda som kan jobba med sociala medier. Men, det är också slitsamt, för privatlivet, vilka vänner är äkta och inte, vilka företag försöker utnyttja en, tänk att vara jätteung och inte ha någon aning.

Men i alla fall. Jag tänkte berätta om lite olika sätt att tjäna pengar på sociala medier.

  1. Vissa bloggare och influencers tjänar pengar genom att få en lön av sin portal, så får de skriva om olika samarbeten som deras portal eller manager drar in.
  2. Sen kan du själv kontakta företag, eller så kontaktar dom dig, för att skriva inlägg mot ett fastpris. Eller vissa betalar kanske bara i produkter, men det betalar ju ingen hyra 🙂 Så försök alltid att se ditt värde, så du kan få en ersättning för din marknadsföring som du ger. Och du behöver inte ha jättemånga följare, det finns något som kallas ”micro influencers” och företag gillar det också.
  3. Sedan kan du även tjäna pengar på adlinks, eller affiliate som det kan kallas. Då kanske du tipsar om en produkt eller något annat som du gillar och tror att även dina följare skulle gilla att bli tipsade om. Då tjänar du pengar antingen på klick eller sale, alltså om du säljer något så kommer du få procent på det. Jag jobbar med ett företag som heter Adviral när det kommer till affiliate, för dom jobbar bara med influencers. Bra grej. Du kan som sagt också tjäna pengar utan att vara störst, du kan tex registrera dig hos dom på Adviralmedia.com.

Kom ihåg en viktig sak, du måste alltid skriva om du har ett samarbete med ett företag.

Här är jag på en fest som Adviral höll när dom hade rebrandingfest.

Posted in: TIps
Kommentarer (2)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *