Tisdag

Okej. En liten uppdatering om min dag/vecka. Förra veckan var jag hos gynekologen. Ni som följer mig vet att jag mått dåligt psykiskt under en längre period. Och jag har fått råd om att byta preventivmedel, då mitt humör har vart hemskt. Passade även på att ta ett cellprov då jag missade det förra året. Fick sätta mig i en sådär läskig stol. Men allt såg bra ut, vilket alltid är skönt att höra. Även om det är lite läskigt så känner jag mig mycket mer bekväm med en manlig gynekolog än en kvinnlig. En manlig gynekolog dömer dig inte på samma sätt(iaf som jag uppfattat det).  Och idag(tisdags) så gick jag tillbaka till min gynekolog för att ta ut p-staven. 

Och Fyfan vad hemskt det var. Jag svimmade av sprutan jag fick i armen som skulle bedöva mig. Och efter det så spydde jag och grät innan vi fick ut den. Men nu är det skönt. Den är ute. Och jag vet inte om jag inbillar mig. Men det känns redan bättre! Yippe. Ska även få testa på p-ring. Någon som har någon erfarenhet av det? 


Efter gynekologen så var det raka vägen till min nageltjej Michaela som jobbar på Uniiq i mälarhöjden. Hon är så duktig och vill påriktigt aldrig gå till någon annan igen. Kolla bara! 

Ja och vad har jag annarts gjort idag. Jo nämligen fixat iordning hemma. Städat och hunnit köra två träningspass. Outfit bilder kommer imorgon 🙂 

(Visited 42 times, 1 visits today)

18 Comments

 1. World by Tina augusti 30, 2017 at 7:56 f m

  P-ring är det bästa, är bara sur på mig själv för att jag inte slutat med p-pillren tidigare. Nu mår jag fantastiskt, förutom att jag får en riktigt hemskt mensvärk vilket jag aldrig haft tidigare, men det är så värt att ha ont i två dagar istället för att ha noll sexlust hela tiden.

  Reply
 2. Clara augusti 30, 2017 at 10:09 f m

  Skulle inte rekomendera p-ring för någon då jag mådde så dåligt att jag till och med försökte ta livet av mig. Kan ju vara att jag är extra känslig..

  Reply
 3. E augusti 30, 2017 at 1:01 e m

  P-ring förstörde mig sexliv under några år. Även hört detta från vänner som använt det. Då det känns som att det bränns och svider under samlag även när man har ringen i och när man tar ut den och ut samlag. Efter 5 års användande bytte jag till spiral som har varit så otroligt mycket bättre. Men som sagt så skiljer det sig från person till person. Så lycka till och hoppas att de går bättre för dig!:)

  Reply
 4. Asdf augusti 30, 2017 at 2:18 e m

  Hade pstav förr och den va inte alls bra för mig, tog ur den och kände mig ”ren” på något sätt. Har pring nu och det har inte varit något problem alls. (Testade ett x antal ppiller innan pstaven också som va ett helvete det med)

  Reply
 5. Carolin augusti 30, 2017 at 8:11 e m

  Jag har p-ring och första månaden Fick jag typ alla besvär som man kunde få, och nu tre månader senare är fortfarande sexlusten otroligt minskad och en känsla av att jag är äcklig eller ofräsch finns sedan jag satte in den, måste alltså duscha, raka och skrubba mig innan jag ska kunna ha sex också. Ska ta ut den så fort jag får tid för hos en gynekolog.

  Reply
 6. Camilla augusti 31, 2017 at 1:05 e m

  Låter lite motsägelsefullt att tatuera sig över hela kroppen och sen grina för en enda liten spruta….

  Reply
  1. Carolin augusti 31, 2017 at 10:45 e m

   Att tatuera sig är ju dock inte som en spruta, är inte precis en lång nål som ska in i huden. Tatueringsnålen ser ju inte heller ens ut som en nål och syns knappt då man tatuerar sig för maskinen täcker den. Sen så behöver man inte säga något om man inte har något snällt att säga.

   Reply
 7. Yvonne augusti 31, 2017 at 1:35 e m

  Skulle rekommendera kopparspiral som är helt NATURLIG och utan en massa hormoner som rubbar ens hormonbalans i kroppen som oftast är anledningen vid preventivmedel att man kan börja må dåligt… jag har haft p-piller och bytte till kopparspiral direkt jag fick tipset! Haft den i ca 3 åt nu och vart så mke bättre och har haft 0 problem! Så ett starkt tips!!
  Hoppas du hittar det som passar dig bäst 🙂
  Kram

  Reply
  1. Ida september 14, 2017 at 6:17 e m

   Kopparspiral är inte naturligt. Visst det är hormonfritt, men att sätta in metall i livmodern känns inte naturligt alls.
   Jag har haft p-ring och blev deppig av det. Har haft kopparspiral och fick fruktansvärd mensvärk och ägglossningsvärk plus att miljön i underlivet var värdelöst. Sköra slemhinnor, luktade ibland, mm.
   Jag rekommenderar natural cycles som verkligen är naturligt 🙂

   Reply
 8. Sara augusti 31, 2017 at 3:56 e m

  Bytte till pring typ för 3 månader sen. SUPER. Provat allt

  Reply
 9. Paula augusti 31, 2017 at 4:10 e m

  Se till att killen har kondom så slipper man alla hormoner. Inte svårare än så. Plus att man slipper STDs.

  Reply
 10. Hej augusti 31, 2017 at 5:44 e m

  För mig var P-ringen inget bra preventivmedel. Blev galet hungrig och sugen, så jag tryckte i mig mat och onyttiga grejer. Men det värsta var väl mitt humör och hur deprimerad jag blev… Grät bokstavligt talat 12h per dag i 3 dagar tills jag fick nog och tog ut den. Kände mig så lättad. Men alla är olika känsliga och reagerar olika! Testa 🙂

  Reply
 11. Kimberly augusti 31, 2017 at 6:16 e m

  P-ringen är hyffsat enkel att hålla reda på men det som ingen talar om är att risken att tappa sexlusten är ganska stor.. Jag har slutat med den för att jag helt tappade lusten efter 1år. En jag känner tappade lusten efter bara 1mån. Lycka till

  Reply
 12. Klara augusti 31, 2017 at 6:46 e m

  P-ring är det bästa! även jag har fått mensvärk sen jag började, men det går över efter en dag och sen märkerman den inte 🙂

  Reply
 13. .. september 1, 2017 at 8:34 f m

  P-ring är det bästa jag haft någonsin och är inne på mitt 3e år. Hade p-stav innan och då var mitt humör KAOS rent ut sagt…. P-ring är enkelt att använda och känner mig mer konstig om jag varit tvungen att vara utan någon månad.

  Reply
 14. Mia september 1, 2017 at 5:44 e m

  Såg dig i Lyxfällan igår! Så paff man blev: -Det där är ju Paow!

  Hoppas de fick ordning på allt och att du nu följer deras råd. 🙂

  Och så till det viktigaste: Preventivmedel är det sämsta du kan använda om du mår dåligt och kanske du gör det för att hormonerna står fel. Allt är inte psykiskt, mycket av dåligt mående idag beror på hormonstörningar eller binjureutmattning som i sin tur orsakar hormonproblem. Vore jag dig skulle jag testat mina hormonnivåer hos en naturläkare och se för det låter mycket som hormonerna. jag har detta själv och man får en sån ångest och depression att man inte står ut! Har inget med åldern att göra heller, mitt kom vid 19 års ålder och idag är jag 40.

  Så om du vill må bättre gå och kolla det, i värsta fall blir du lite fattigare men vet, och i bästa fall kommer du må normalt. Men det värsta är att köra preventivmedel som i sin tur orsakar ännu mer kaos bland hormoner som redan står fel.

  Reply
 15. Mia september 2, 2017 at 3:18 e m

  Du är nog som jag, väldigt känslig mot hormoner så det var nog väldigt smart att ta ut p-staven!
  Jag har spiral nu som är utan hormoner och den funkar kalas för mig. Inge depressioner längre eller perioder där jag mår dåligt av ingen anledning.
  Aldrig provat p-ring men har flera vänner som har de och dem har haft det ett par år och väldigt nöjda 🙂

  Reply
 16. Madelene september 4, 2017 at 9:42 e m

  Jag älskar min P-ring!! Jag har aldrig haft problem (dom jag hade med P-stav) och jag glömmer inte som jag gjorde med P-piller.
  Hoppad att det fungerar för dig och att du får må bättre snart!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *