.

Alltså vart kommer alla dumma kommentarer ifrån? Såsom ”han var killen i ditt liv vilken tväromvädning” ”såklart han slog dig” ”sa du inte att du ville skaffa barn med honom”. Alltså va? Sen när blev det en kvinnas fel för att hon blev slagen? Vilka vidriga människor ni är.

Han jag var tillsammans med var svartsjuk, kontrollerande och slog mig vid ett 10tal tillfällen, och tog även sönder 2 telefoner en dator och min kamera. Hatade min pappa och nästan alla mina vänner. Men jag trodde att det var okej. För mellan slagen och dem hårda orden så är det bra. Många av mina vänner berättade ”det är väl bara att lämna honom”. Men sanningen är att han grät och bad om ursäkt och var världens bästa emellanåt och det bra väger väl alltid upp det dåliga? Och för några veckor sedan var jag ute lite för länge med min bästa kompis, jag sa att jag skulle komma hem runt 1. Min telefon dog runt 2 och jag kom hem runt 3. Drack mig stupfull för att jag visste vad som skulle hända när jag kom hem. Och jag hade rätt, jag hinner inte ens komma innanför dörren innan han sparkar in mig i elementet, sliter ner mig på golvet och dunkar mitt huvud in i väggen. Han släpar mig över hallgolvet och slår mig i ansiktet. Det var första gången jag berättade för mina vänner att han brukade slå mig. Eftersom att jag ringer polisen och gör en anmälan.

Min vän Lara skriver till honom att ”han inte kan göra så och alla dumma ord hon kan”, och han förvarar sig med ”men hon stängde av mobilen och misshandlade mig psykiskt så hon får skylla sig själv”.  Han mår även så dåligt över att han fått en polisanmälan på sig så han struntar i att gå till sitt jobb dagen efter och får sparken. Vilket jag självklart fick höra mer än en gång att det var mitt fel. Och att jag valde att åka iväg på spökjakten eller gå på events borde jag inte gjort eftersom han påstod att ”jag alltid ignorerade honom” när han mådde dåligt och att jag borde vart hemma och tagit hand om honom istället eftersom att det var mitt fel att han mådde dåligt.

Det här är bara en av alla gånger. Vissa gånger så har jag slagit tillbaka, speciellt den gången i Thailand då han förstörde alla jobbsaker. Men när han var svartsjuk när vi åkte iväg och jobbade och tog strypgrepp på mig och hotade med att förstöra min nya dator. Har försökt lämna honom vid ett flertal tillfällen men han har alltid försökt snacka tillbaka mig. Men den här gången tog jag den enklaste mest destruktiva utvägen man kan ta. Jag total ignorerade honom och åkte till en vän i Örebro tills han lämnade min lägenhet, vilket han vägrade till en början.

Jag säger inte bara att allt var dåligt. Fast dem enda bra gnällfria stunderna vi hade var när vi låg och myste i sängen. Då var allt som bortblåst. Men annars. Nej. Jag vill inte skriva mer om det här. Så nu lämnar vi det.

(Visited 206 times, 1 visits today)

42 Comments

 1. Sofie oktober 4, 2017 at 11:12 f m

  Jag har aldrig kommenterat din blogg tidigare. Men läst den i 7 år. Jag känner inte dig, men är stolt över dig. För att du är stark nog till att lämna. Ett fruktansvärt kräk är vad han är. Ingen man lägger fingrarna på en tjej, oavsett vad. Du klarar detta också! Starkt gjort Paulina!

  Reply
 2. Angela oktober 4, 2017 at 11:44 f m

  Stå på dig fina du.❤️ Och skit i alla elaka kommentera du får. Fast det kan vara svårt. De bästa du gjorde va att ta det där steget att lämna honom. De där steget är nog tungt att ta. Det är lätt för människor att säga att det är bara att lämna. Men det är inte så lät.
  Vi tjejer måste stå upp för varandra och ge varandra styrka. Och massa kärlek 👊🏻❤️

  Reply
 3. Cecilia oktober 4, 2017 at 11:59 f m

  Stå på dig och ta hand om dig! Ta aldrig tillbaka honom mera det skadar dig på så många sätt! Och jette fint av dig och starkt att du gorde polisanmälan! Nu fokusera på dina vänner dig själv och gör det som gör dig att må bra!💖

  Reply
 4. Hanna oktober 4, 2017 at 12:22 e m

  Fy fan vad jag blir arg. Och glad att du inte har kvar psykopaten i ditt liv, tycker du gör helt rätt att berätta också alla borde få veta vilken värdelös människa han är! Kärlek och styrka till dig!

  Reply
 5. Ves oktober 4, 2017 at 1:16 e m

  Herre Gud Paulina 😱😱😱

  Hoppas du mår bra ❤️
  Ta alltid god hand om dig själv

  Reply
 6. Tina oktober 4, 2017 at 1:54 e m

  Vad glad jag är att du lämnat honom. Förstår inte varför vissa känner behov av att misshandla andra, jag begriper inte det.
  Hoppas verkligen att du får vara ifred från honom nu.
  Du är värd bara det bästa, det vet du!

  Reply
 7. Charlotte oktober 4, 2017 at 2:40 e m

  Så himla starkt utav dig att gå ut med detta och gå ifrån honom.
  Han har ingen rätt att styra dig med psykisk- eller fysisk misshandel.
  Det kommer säkert va tufft för dig ett tag nu så omge dig med trygga människor. Och dom där pantade människorna som ställer dom frågorna eller tycker du gjort fel, skit i dom! Dom förstår inte att när man är i ett sånt förhållande så styr man knappt sina egna tankar.

  Önskar dig all lycka på vägen ❤️

  Reply
 8. Missj oktober 4, 2017 at 2:42 e m

  Men åhhh lilla vännen. Du ska vara så glad att du tog dig ut nu innan ni blivit ännu mer seriösa med varandra. Det är aldrig aldrig kvinnans fel och när man är mitt i det är det nästan omöjligt att ta sig ur. Det är som att dom är mästare på att manipulera… <3

  Reply
 9. Amanda oktober 4, 2017 at 3:58 e m

  Du är så sjukt stark Paow! Det är som sagt väldigt starkt gjort av dig o vilka bra vänner du har som stöttar dig så!
  Jag tror verkligen på dig! Massa kärlek och kämpekramar!!

  Reply
 10. Lina oktober 4, 2017 at 4:09 e m

  Bra att du tog dig ur! Superbra jobbat, så starkt av dig!!

  Reply
 11. Ida oktober 4, 2017 at 4:21 e m

  Har själv varit i ett liknande förhållande … Starkt gjort av dig att lämna! Vet hur svårt det är.. Blir så jävla arg och ledsen när jag läser ditt inlägg. Det är aldrig offrets fel. Hoppas du mår bättre och att du aldrig tar tillbaka honom igen. Du förtjänar så mycket bättre. Är så glad över att du lyckades göra slut med honom. Styrkekramar <3

  Reply
 12. Jessica oktober 4, 2017 at 5:03 e m

  Fast du är ju en våldsam person själv, varför talar du aldrig om att det inte är okej? Våld mot andra kvinnor och män? Det är absolut inte okej med psykisk och fysisk våld mot men och jag är trött på att se kvinnor som offer i varje sväng. Ja, våld mot kvinnor finns mer, men vålden mot men pratas inte om.

  När man ver hurdan du är så kan det bara ha varit ett rena helvete att vara i ett förhållande med dig. Ser du honom hänga ut dig? Nej.

  svar: Jag är ingen våldsam person. Vad har du fått det ifrån?

  Reply
  1. Emma oktober 4, 2017 at 6:49 e m

   Vidrig kommentar, Jessica. Med tanke på kommentarer som dina är det inte konstigt att så många kvinnor inte vågar berätta om det helvete de utstår. Starkt av dig att berätta och stå upp för dig själv Paow!

   Reply
  2. Till Jessica oktober 4, 2017 at 7:38 e m

   Riktigt sjuk kommenatar, Jessica. Googla internalisedad sexism. Googla mäns våld mot kvinnor. Spring aldrig patriarkatets ärenden igen är du gullig. Vad Paulina har gjort är extraordinärt starkt.

   Reply
  3. I oktober 5, 2017 at 7:01 f m

   Usch vad vidrigt skrivet Jessica! Hur fan kan man förminska en sån här sak och skriva så till en kvinna som precis gått ut med att hon blivit slagen. Sjukt osmakligt av dig!

   Reply
  4. Evelina oktober 5, 2017 at 8:53 e m

   Du har rätt att skriva din åsikt Jessica. Det finns alltid två sidor av allting, det finns kvinnliga misshandlare och psykopater även om majoriteten är män.

   Det är sånt dubbelmoral när man utmålar kvinnan som en svag individ och som ett offer man ska tycka synd om. Så är inte alltid falletD

   Men givetvis så är det ju bra att Paulina lämnade pojkvännen men att säga att ”det är aldrig kvinnans fel” är ett jävla skämt. Kvinnor är inte alltid offer som folk vill påstå. Lägg ner för i helvete folket.

   Ingen vet var som hänt förutom Paulina och hennes ex + polisen.
   Jag hade inte gått ut med det offentligt tills allting med polisen , bevis osv var 100% klarlagt.

   Alla gör som man vill men ta reda på fakta först folket i kommentarerna innan ni slänger skit på Jessica som säger sin egen åsikt. Håll käften och acceptera det. Det finns som sagt alltid två sidor av allting.

   Reply
   1. Helena oktober 6, 2017 at 10:29 f m

    Avseende hur många ärenden som bara läggs ned pga brist på bevis (inte sällan trots dokumentation (t.ex. bilder på skador som i inlägget) liksom läkarutlåtanden), är det väl naivt att mena att en fällande dom krävs för att Paow ska ha rätt att berätta om sina upplevelser. Självklart har varje sak två sidor, men det du lyfter som ett alternativt sätt att jobba på, dvs att det skulle vara rätt efter ett ev polisutlåtande är bara strunt och okunskap.

    Starkt jobbat Paulina.

    Reply
   2. Rebecca oktober 16, 2017 at 11:17 e m

    Jessica är sjuk och legitimerar våldet som brukats mot en tjej.

    Det är ALDRIG okej!!!!!!!!!! Aldrig!!!!!!!!!!
    Herregud.

    Reply
 13. I oktober 4, 2017 at 6:33 e m

  Fyfan för dig ”Jessica” (Du är garanterat en man)
  Här har hon alltså blivit slagen flera gånger av sin pojkvän, en person man ska kunna lita på och som ska älska en? Och du börjar snacka om att kvinnor också misshandlar män? Sluta!! Det finns inga ursäkter för det han har gjort. Man slår inte kvinnor punkt slut. Man gör slut om man inte tycker om personen.
  Starkt gjort Paulina att du tog dig ur detta!!!❤

  Reply
 14. Yo oktober 4, 2017 at 7:04 e m

  Fan va du är modig <3 Jag är så imponerad av din styrka och ditt mod. Försök skita i de som försöker lägga skuld på dig. Att erkänna att han behandlade dig bortom respektlöst gör inte dig till en felfri människa, men det gör honom till en oändligt mycket sämre människa. Men du behöver inte vara perfekt, du behöver bara vara dig själv. Och i och med att du kan prata om det här så växer du i, åtminstone mina ögon. Ta hand om dig <3

  Reply
 15. C oktober 4, 2017 at 7:07 e m

  You go girl!!! 💗

  Reply
 16. Julia oktober 4, 2017 at 9:02 e m

  Jag känner inte dig, men du ör värd så mycket bättre. Jäklar vad starkt av dig att lämna och anmäla, fortsätt stå på dig! 💕

  Reply
 17. Li oktober 4, 2017 at 9:16 e m

  Shit. Så bra att du är ute! Du är stark som fan.
  Ingen får behandla dig så, någonsin. Det är inte ditt fel <3
  Gå framåt nu <3

  Reply
 18. E oktober 5, 2017 at 6:58 f m

  Jag tror självklart på dig. Inga tvivel. Ta hand om dig!

  Reply
 19. Sofia oktober 5, 2017 at 7:47 f m

  Det är hemskt när andra män/kvinnor bara tror att det bara är att lämna ! Det är inte så lätt när man blir kränkt och manipulerad, har sjölv varit där! Sen att du har skrivit positiva saker i bloggen pch visat upp er kärlek är väl inte något konstigt ! Man vill ju att det ska vara bra , man tänker att det ska försvinna och att intala andra att det är bra gör så att man själv iaf har lite mindre skam av att också bli dömd ac andra för man själv känner sig inte på topp utan full med skam !!!!!!! Du är duktig och bra att du polisanmält ! Jag har följt din blogg sedan du började , går in här då och då , jag är 30 år småbarnsmamma med ett vardagligt jobb och kanske inte alla din målgrupp men du ska veta att jag hejar på dig ! Jag har varit utsatt precis som du , jag tog mig ur det och det kommer du också göra för du verkar ha ett bra stöd runt dig <3

  Reply
 20. Otroligt trött på tyck synd om mig kortet oktober 5, 2017 at 9:25 f m

  Kvinnor som blir psykiskt eller fysiskt drabbade av någon annan har inte en tendens att sprida dessa ord några dagar senare för hela sin blogg värld för att ”Jag är ett offer” finns inte i huvudet bara några dagar senare tycker man…. Det är starka personliga saker man ska bearbeta och ta uti med i sin egna lilla omgivning utan att omvärlden ska lägga sig i.

  Det är inget att skryta med, inget att berätta för vem som helst och aldrig något man ska hänga ut någon för så tidigt efter ett break up eller alls för det är ganska personligt för er båda och du har inte det finaste sättet att avsluta saker på när det gäller separationer. (Du använder gärna din blogg och uthängningen som ett slags ”jag behöver tröst och uppmärksamhet, nu har jag förlorat någon”)..

  Det finns ingen sekretess eller respekt på internet varför skulle just du få det bara för att din berättelse är lite sorlig? Well hell alla dina break ups är sorliga.. Jesper, jamalde, Eric, Calle, Saga, Dessire, Alexandra och nu även Mattias (det finns många fler). Allt du rör och berör verkar gå sönder och bli riktigt förstört och kan majoriteten av din omvärld vara elaka psykiska och fysiska misshandlare?…. nja känns lite som att du har lite själv att bearbeta..

  Dina handlingar och dina ord är verkligen motsatsen till varandra.

  Detta inlägg kommer från någon som har läst din blogg alldeles för länge, som har läst dina anklagelse och barnsliga ”haha jag mår bättre utan dem” inlägg och sen dina ”jag paow ska ta tag i mitt liv och börja satsa på mig själv” och sen börjas det om inlägg..

  Du kanske inte ska se dig själv som en influencer utan mer som att du skadar andra runt omkring dig och deras sätt att KUNNA TA SIG VIDARE UTAN DIG OCH DINA ANKLAGELSER SOM ÄR INGA SMÅ.

  Detta inlägg som är om någon annan är också en sorts psykisk påträngning när du anklagar honom för så stora och personliga saker bland dessa kvinnor och män som läser din blogg.

  Reply
  1. Rebecca oktober 16, 2017 at 11:19 e m

   Är det Mattias som skriver allt detta?

   Våld mot en kvinna är ALDRIG ok.
   ALDRIG!!!! Aldrig.

   Jag ser ingen jävla anledning att hon ska sitta och hitta på det i sin blogg.

   Ni som hävdar det är sjuka i huvudet. Fy fan för er. Vidrigt.

   Reply
 21. P oktober 5, 2017 at 1:28 e m

  Massa styrkekramar till dig! Hur grym som helst som kunde ta beslutet att lämna för det är inte alla som kan det. Det är ALDRIG okej att bli slagen.

  Reply
 22. D oktober 5, 2017 at 7:03 e m

  STÅ PÅ DIG! Låt aldrig någon ens lägga lillfingret på dig. Ingen människa förtjänar våld, varken fysiskt eller psykiskt.
  Hoppas du aldrig mer behöver se eller höra något från honom. Jag hoppas också du aldrig mer hamnar i ett sådant våldsamt förhållande. Praying for u <3

  Reply
 23. Sofia oktober 5, 2017 at 7:32 e m

  Alltså hur kan man någonsin lägga skulden på den som drabbas av kontrollerande och misshandlande män?! Förstår inte folk vilken hjärntvättning/manipulation man utsätts för? Skäms på er alltså!

  Reply
 24. Sofia oktober 5, 2017 at 7:32 e m

  ❤️❤️❤️

  Reply
 25. Linda oktober 6, 2017 at 7:18 e m

  Jag tror dig men en del ska alltid let fel på
  den som blir slagen.
  det är liksom 2000-talet vi kvinnor ska hålla ihop
  omg stå upp i mot äckliga svinga män.
  Jag tycker det är inte manligt att slå en kvinna det är så himla fegt att ens lyfta en hand i mot en kvinna.
  Men jag tror att dom som påstår att du ljuger är avisa för att du vågade ta dig i från honom och skriva om det för en sak som detta ska ej tystas.
  Kram ❤️❤️

  Reply
 26. Anna oktober 6, 2017 at 8:45 e m

  Hej Paulina!
  Läser det du skriver och det skär i mitt hjärta. Jag lämnade själv ett liknande förhållande för snart 10 år sen…hade jag inte lämnat då så vet jag inte hur det kunde gått. Det va riktigt illa och jag påmindes om allt när jag läste detta. Du är så mycket starkare än du kanske tror.
  Idag är jag gift och har 2 barn, berättade i torsdags för min man om allt…har liksom aldrig vågat prata med nån om det…
  Behöver du någon gång någon att prata med som varit i samma situation så får du gärna Maila. Jag vet hur svårt det kan Va att glömma, mellan alla slag och hårda ord så är det långa varma kramar och många förlåt…

  Reply
 27. Mikaela oktober 6, 2017 at 10:15 e m

  ❤❤❤

  Reply
 28. Jessica oktober 9, 2017 at 5:09 e m

  Det är aldrig okej att bli slagen oavsett vad som hänt. Styrke kram till dig ❤

  Reply
 29. Mia oktober 12, 2017 at 2:05 e m

  Åh herregud, Paow! Du är ju en bra tjej och förtjänade inte det. vet du, när jag går in i en ny relation, säger jag alltid ”Och vad gäller kvinnovåld så slår man mig EN gång, sen är dörren där!” till dem och jag har aldrig blivit slagen eller ens fått en örfil. Och då har jag bara varit tillsammans med de knepigaste av killar. men de verkar förstå att jag menar allvar, vilket jag gör. Har växt upp med en far som misshandlade min mor och bestämde mig för att aldrig hamna i samma vilket jag heller inte gjort.

  EN gång, P, sen är det dörren. Det är oförsvarligt. Män ska skydda kvinnor, inte bryta ner dem.

  Sen stod du över honom utseendemässigt och ekonomiskt också. Du behöver någon på din nivå som inte snyltar på dig och känner sig hotad, du borde ha en advokat eller något ditåt. Någon slags ansvarsfull företagskille.

  Reply
 30. Antonia oktober 13, 2017 at 10:44 f m

  Det är absolut inte ditt fel, aldrig någonsin ditt fel. Starkt att du kan se att det finns ett liv att leva där du slipper bli behandlad som han behandlat dig. Modigt att du lämnade honom. Kan tipsa om Alla Kvinnors Hus som har stödsamtal för våldsutsatta kvinnor och även skyddade boenden ifall det skulle bli totalkris. Du är stark, modig och förtjänar att leva ett lyckligt liv utan en människa som kränker och misshandlar dig.

  Reply
 31. M oktober 16, 2017 at 7:57 f m

  Så himla konstigt att varje gång du blir singel så dyker det alltid upp ett inlägg om hur dåligt killen har behandlat dig. Vad dom har sagt och gjort mot dig men inte en enda gång har du skrivit vad du själv gjort mot dom. Enligt dig så har ju jamande varit precis som du beskriver Mattias, hur kommer det sig? Hur kommer de sig att inga av dina förhållanden fungerar? Kan ju knappast enbart bero på killarna?
  Tycker att du ska sluta hänga ut oskyldiga människor

  Reply
  1. Erica november 19, 2017 at 4:58 e m

   Självklart så ska våld mot kvinnor tystas ner! 🤯

   Reply
 32. Sara oktober 16, 2017 at 8:04 e m

  Jag tycker att det är starkt av dig att dela med dig av din upplevelse, en upplevelse som många delar med dig. Du var stark som kunde lämna, alla är inte det tyvärr. De som säger varför lämnar du inte bara. En fråga som man inte ställer för svaret är lätt, lämnar du finns stor risk att det händer nått allvarligt. Varför inte ställa frågan, hur kan jag hjälpa dig?

  Massor av styrkekramar till dig ☺️

  Reply
 33. Marina oktober 17, 2017 at 1:28 e m

  Vilket jäkla mod du visar genom att berätta om detta.
  Alla de som kommenterar elakt har antingen själva aldrig varit i den situationen eller är själva rädda för att se verkligheten i vitögat.
  Du är stark som tagit dig ur detta. Jag önskar dig allt väl. Ta hand om dig och omge dig av vänner som stöttar dig. Jag har själv varit i denna situationen och det tog lång tid innan jag kunde förlåta mig själv för att ha varit i en destruktiv relation. Lycka till 🙂

  Reply
 34. Johanna oktober 23, 2017 at 6:40 e m

  Älskade du!
  Det är ALDRIG ditt fel om någon behandlar dig på det viset, kom ALLTID ihåg det!!
  Det gör så ont i mitt hjärta att du tvingats utstå detta. Han verkar helt sjuk och behöver söka hjälp på egen hand men det är INGET som ligger på dina axlar. Hans ursäkter spelar ingen roll, beter man sig sådär måste man ta tag i det själv.
  Så jävla bra att du tagit dig ur det där, du förtjänar ALLTID något så mycket bättre!
  Du är fantastisk!

  Tusen kramar <3<3<3

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *