8 Comments

 1. Frida januari 27, 2018 at 7:17 f m

  Nja. År av nedbrytning för att rida på en häst Paulina där har du fel. Märks att du inte kan något om hästar och inridning av dessa.
  Gillar dig ocv följer dig både på instagram och don blogg men denna gång tycker jag att du uttrycker dig mer än vad du har kunskap om.
  Sadlar är också speciellt anpassade efter en häst, inte så att man bara lägger på en häst vilken sadel som helst (om man har vett)

  Reply
 2. Anonym januari 27, 2018 at 8:42 f m

  Skillnaden är att en häst är ett domestriserat djur, vilket betyder att den har i århundraden varit runt människor och använts till t.ex jordbruk. Dem flesta som rider har nog ganska bra koll på om hästen trivs eller inte, en häst som inte vill bli riden kastar av dig, bockar eller Visar tydliga tecken på att den inte trivs. Hästar har avlats fram, iallafall nu för tiden, för nöje. Att säga att de är djurplågeri är som att säga att de är djurplågeri att du har din katt hemma, för hon kommer ju faktiskt från större kattdjur som t.ex tigrar. Så borde du inte släppa ut henne i de fria då? Katt är också ett domestriserat djur. Googla på de så förstår du bättre

  svar: Absolut. Även om dessa fåglar är vingklippta så kan dem ända flyga tillräckligt långt för att enkelt komma utanför området(såg dem flyga). Om dem blir så plågade som folk påstår varför försöker dem inte fly då?

  Reply
 3. Anonym januari 27, 2018 at 8:44 f m

  Ett djur på ett zoo har bokstavligen tagits från sin naturliga miljö och in i en bur eller iallafall inte lika stort område dem är van vid. Djur som hundar katter hästar grisar osv har ju blivit ett husdjur på ett annat sått för människor och deras ”naturliga” miljö är runt människor och det tar flera stycken generationer av träning

  svar: Nej. En tiger i fångenskap blir ca 11-15 år. Tiger kom till sverige för 90 år sedan. Det är en hel del generationer. Tigrarna i Thailand har hållts i fångenskap i 339 år(google). Det är också en hel del genarationer. Alla djur som finns på djurparkerna är uppfödda i bur. Så det är tydligen helt okej att ha ett stort djur i en liten box och rida på den för det är ”kul”.

  Reply
 4. Hanna januari 27, 2018 at 8:55 f m

  Tycker som Frida! Du borde söka upp lite information innan du skriver något sånt om just hästvärlden, du har mycket bra åsikter och du tänker väldigt vettigt men inte i detta lägget. En häst får som sagt en utprovad sadel och ett bett som passar just den hästen. En sadelgjord är inte mer hårt än ditt skärp, även om vi sätter oss upp med våra feta arslen på en häst vet du hur man ska rida och kan fördela hela vikten på en häst….
  Vi har använt hästar som arbets djur och även inom krig för mer än 100 år sen. Tycker du är väldigt klock men försök nästa gång att söka upp en sak innan du bara skriver 🙂

  Reply
 5. Hej januari 27, 2018 at 9:57 f m

  Hon tar det väl bara som ett jävla exempel med hästen !? Du kan ju gå på zoo hur mkt du vill utan att bli hatad men om hon går då blir folk arga då kan väl hon tycka det är djurplågeri att rida med fast andra ej tycker det. Herregud alltså vad folk ska hålla på hata på alla som går på zoo med isf

  Reply
 6. Camilla januari 27, 2018 at 11:49 f m

  Jag tror inte att någon häst, om den själv fick välja, inte hellre skulle slippa ha ett bett i munnen och en sadel på ryggen. Majoriteten av de hästar jag träffat (och det är många, har själv haft häst så förstår era synpunkter) reagerar med motvilja, mer eller mindre, varje gång bettet förs in i munnen och sadeln spänns åt (oavsett hur noga utprovad, det finns såklart olika grader i helvetet…), ingen som inte hellre helt skulle slippa. En hund går självklart hellre ut utan halsband och koppel än med, en strypkedja är självklart mer obehaglig att ha runt halsen än en vadderad sele men det mest behagliga är ingetdera (sen att det i många fall är en nödvändighet är en annan sak).

  Fåglar som hålls som husdjur är också domestiCerade, uppfödda i fångenskap för att leva i fångenskap utan möjlighet och förmåga att själv skaffa sin föda, beroende av människan helt enkelt. Hästen har använts i evigheter ja, som arbetshästar och färdmedel när annat inte fanns. Man red på dem, eller åkte vagn, för att ta sig från A till B eller de fick dra plogen. Sen att människan sätter på den diverse utrustning för att rida mm endast för sitt eget nöjes skull kan ju också ifrågasättas om man vill. Allt kan ifrågasättas bara viljan finns, världen ses genom subjektiva ögon och då vi inte alla är lika tolkar och värderar vi saker olika. Det som ses som djurplågeri i den enas ögon kanske inte ses som det i den andras osv osv osv. Det går alltid att hitta något som är fel i allt och alla så länge man letar 🙂

  Reply
 7. Mea januari 27, 2018 at 8:02 e m

  Jag tycker det här var bra skrivet och inga fel med att lyfta upp såna saker också. Gillar verkligen hur du tänker, våga säga vad du tycker för du verkar jävligt smart.

  Reply
 8. Sabina januari 28, 2018 at 10:10 e m

  Hahahhaha fyfan du är skön! Kunde vart jag som skrev dedär 😂✌🏻

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *