Gjorde oss av med hunden

Jag och Lance hade en hund. Det var inte direkt planerat och det är en historia som slutade väldigt bra.

För många dagar sedan så var vi på ett hund&katt hem för herrelösa djur här på Samui. Det var väldigt mycket djur och dem som jobbade med det volontärade helt gratis och gjorde sitt bästa. De är inte ofta man ser thailändare som bryr sig om djur så när man väl gör det så värmer det i hjärtat. Jag gillar verkligen inte hundar, speciellt inte utan ägare. Tycker dem är onda. Men men, katterna dog jag för och katterna verkade tycka om mig också. Alla satt runt mig och ena djur skötaren frågade om jag ville ta med mig en hem helt gratis. Självklart så tackade jag nej, man kan inte ha ett djur bara ett tag och sen lämna det, det är elakt och humant. Vi åker därifrån med lite varmare hjärtan iallafall.

MEN eftersom det djur centret låg på andra sidan ön så åkte vi ju såklart fel när vi åkte hem. Men då börjar en liten brun hund jaga våran moppe, inte som en sån där elak gatuhund utan som en glad skit som bara ville hälsa. Så vi stannade och hon hoppade och pussade på oss. Sen när vi skulle åka så började hon springa efter moppen, fort i säkert 3 kilometer. Sen bara hoppade hon upp på moppen och typ ba ”jag vill följa med er”. Vi tänkte att vi inte kunde ta någons hund så vi åker till det lilla området vid hittade henne i och frågade vems hund det var. Dem sa att hon hade vart i området jätte länge och inte har någon ägare. Hon började pipa igen och hoppade upp på moppen. Så vi tänkte att vi kanske kunde ta med henne till där vi tränade thaiboxningsstället, där har dem en massa hundar och där får dem mat iallafall. En hund till skulle väl inte skada. Så vi tar med henne dit men hon lämnar inte vår sidan. Och när ena killen skulle hålla i henne medans vi åkte vilket resulterade i att hon började skrika. Så vi bestämde oss för att ta hand om henne. Hur smart det nu än var men hon verkade ha tytt sig till oss. Vi tog med henne till vårat lägenhetshotell och där fick man absolut inte ha hund. Slutade med att vi lämnade henne utanför men hon tog sig in och stod och pep utanför dörren. Så vi band fast henne utanför så hon grät hela natten, så vi blev utslängda. Vi hittade ett hus där hon fick springa fritt. Men vi var hårda med att hon inte fick sova inne. Så hon låg mest utanför dörren och följde med oss när vi åkte iväg.

Det hon inte fattade var att hon inte kunde följa med oss överallt. Vi var tvungna att binda fast henne när vi skulle åka iväg på kvällarna eller till gymmet(inte thaiboxnings gymmet då), annars sprang hon efter moppen tills hon kom ut på motorvägen så vi ville ju inte det. Men vi band fast henne löst så hon kunde ta sig loss efter en stund och då letade hon inte efter oss.

MEN vi hade en granne, en thaifamilj som bodde där året om. Och dem hade en liten flicka som älskade Lou Lou, så vi frågade om dom ville ha henne och den lilla flickan blev helt överlycklig.

Så nu har vi vänt någonting som hade kunnat gått väldigt fel, till någonting väldigt bra. Det värmet i hjärtat.

Tro inte att jag hatar hundar på det sättet, jag tycker mest att dem är jobbiga. Men jag vill inte något illa som ni kanske ser. Hon var jätte mysig och smart, men nu vet jag svart på vitt att jag aldrig vill ha hund. Kanske bra ändå.

(Visited 45 times, 1 visits today)

8 Comments

 1. Sofia januari 19, 2018 at 5:16 e m

  Vilken sötnos!

  Reply
 2. Maria januari 19, 2018 at 6:14 e m

  Men hundar vill också känna människovärme. Oftast är det någons människans fel om dom är arga. Jag gillar djur och hunden är en underbar varelse som har mycket att ge.

  Reply
 3. B januari 20, 2018 at 9:22 f m

  ”Elakt och humant”? What? Är det elakt eller humant du menar? Och varför ska hundar vara ”nedtryckta”(syftar på förra inlägget)? Förstår att du antagligen är väldigt rädd för hundar, inget konstigt med det, men du låter inte som världens djurvän med tanke på hur du skriver och har skrivit om just hundar.

  Reply
  1. Mia januari 20, 2018 at 9:00 e m

   Tror hon skriver så för att hon är rädd för dem bara. 🙂

   Reply
 4. jessy januari 20, 2018 at 4:50 e m

  Men åh vilken sötnos och gud va härligt att hon fick ett hem till slut <3 Så underbart fint gjort av er!

  Reply
 5. Amanda januari 20, 2018 at 9:26 e m

  Tänker bara rabies när jag hör om ”föräldrarlösa” hundar i Thailand. På riktigt, var försiktig med sånt. Biter en dig så KAN man ha otur. Må väl! / Amanda

  Reply
 6. Nemo januari 21, 2018 at 4:06 e m

  Har ni länk till katt och hund hemmet där? Kan man stödja dem på något sätt? Skicka pengar till paypal, swisch eller crowdfunda?
  Skulle vara kul att hjälpa de stackars djuren på något sätt.

  Reply
 7. Sara januari 23, 2018 at 12:28 f m

  Tänker väl mer på att Lance för sjutton har en egen hund? Men det blir väl hans mamma som får ta över det ansvaret…

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *