Nyktert år.

I mina dagar så har det blivit VÄLDIGT mycket fest. Det var lite som att jag levde för att gå ut och dricka med mina vänner och jag hade väldigt svårt att se hur jag skulle kunna ha kul om jag inte drack. Senaste året(2017) så har mitt alkoholsinne blivit sämre. Jag blev ofta för full och mina bakfyllor har vart hemska. Hade sån störd ångest dagen efter. Inte alltid, men tillräckligt ofta till att jag skulle få ångest i dagar. Även om jag inte inte alltid gjorde saker som jag skulle skämmas över så mådde jag ändå dåligt. Nu vet jag ju vad/vem det är som fick mig att få ångest. Jag vill inte skylla på någon så, men många av mina vänner dricker väldigt mycket, det är alltid ett glas ”vin” här och där.

Men sen jag träffade Lance så har jag blivit lugnare, iallafall i sinnet. Och mitt psyke har blivit bättre även om jag fortfarande är skadad från tidigare relationer. Nu känner jag inte lika stort behov av att dricka alkohol. Sen vi kom till Thailand för 2 månader sen så har jag druckit alkohol 3 gånger. Då har jag inte heller supit/festat utan bara tagit några drinkar.

Jag säger inte att det är fel att festa eller gå ut med sina vänner. Men jag har bestämt mig för att jag vill vara nykter hela 2018. Inte en droppe alkohol ska drickas. Jag mår redan så mycket bättre i kroppen, orkar mer, har fått bättre kondition och mår helt enkelt bättre.

Jag säger heller inte att jag haft tråkigt eller att jag ångrar alla gånger, men ibland så har det inte vart värt det.

Den enda gången jag har bestämt mig för att dricka. Är på Lance födelsedag i Juli. Det här är inget nyårslöfte eller något. Det är bara ett löfte och en utmaning för mig själv 🙂

Gamla bilder från diverse festkvällar genom åren.

Screen Shot 2015-05-11 at 13.11.51P9370966

(Visited 180 times, 1 visits today)

14 Comments

 1. Cecilia januari 5, 2018 at 9:57 f m

  Först skriver du att du inte tänker detta år dricka en droppe alkohol och sen skriver du att ”bara” på Lance födelsedag i sommar. Verkar som att du har problem med alkoholen..

  Reply
  1. J januari 5, 2018 at 1:57 e m

   Hahaha dummaste jag hört

   Reply
  2. Kalle januari 5, 2018 at 4:07 e m

   Tomte

   Reply
  3. thilda januari 5, 2018 at 4:19 e m

   Och du med attityden

   Reply
 2. Lizette januari 5, 2018 at 10:08 f m

  Grym är du, och kul med lite utmaningar här i livet hejja hejja! 😀

  Reply
 3. Pingback: En kärleks-kameleont. | Bloggbevakning Nöjesguiden

 4. Anna januari 5, 2018 at 12:34 e m

  Jag tycker du ser mycket lyckligare och tryggare ut nu och dina ögon samt ansikte har inte utstrålat en sådan mjuk och glädjande blick tidigare. Jag gillar att kolla på människans ögon för de ofta berättar mycket om en person, jag har sett en sorglig blick så länge – Men jag ser den inte längre!

  Sedan är det aldrig försent att ändra sig eller ångra sig. Jag tycker det är en fin utmaning att försöka skippa alkoholen (utom på din killes stora dag) och jag tror att din kropp hade mått väldigt bra av det. 🙂 Strunta i om andra säger att det inte är möjligt, självklart kan du det! Det vet jag! Ta vara på dagen och njut livet. ❤️

  Reply
 5. Magdalena januari 5, 2018 at 2:30 e m

  Duktig du är!! Stolt över dig👍

  Reply
 6. Adel Fakih januari 5, 2018 at 2:57 e m

  Man ser att du glänser, allt som betyder för mig, är din lycka. Älskad dig

  Reply
 7. Sara januari 5, 2018 at 6:53 e m

  Hejja Pauliina!! 🙂
  Har varit nykter i 3 år. Jag har inte druckit en endaste droppe. (Detta p.g.a två graviditeter nära inpå) Jag har aldrig mått så bra som jag mår nu. Ingen ångest/bakis. Lite tråkigare har ja väl blivit som person men tror de flesta är glada att jag inte dricker hehe. Du kommer nog klara det du med 🙂

  Reply
 8. Anna januari 6, 2018 at 2:09 e m

  Jag tycker du ser mycket lyckligare och tryggare ut nu och dina ögon samt ansikte har inte utstrålat en sådan mjuk och glädjande blick tidigare. Jag gillar att kolla på människans ögon för de ofta berättar mycket om en person, jag har sett en sorglig blick så länge – Men jag ser den inte längre!

  Sedan är det aldrig försent att ändra sig eller ångra sig. Jag tycker det är en fin utmaning att försöka skippa alkoholen (utom på din killes stora dag) och jag tror att din kropp hade mått väldigt bra av det. 🙂 Strunta i om andra säger att det inte är möjligt, självklart kan du det! Det vet jag! Ta vara på dagen och njut livet. ❤️

  Reply
 9. @inredningsdesign / Instagram januari 6, 2018 at 4:17 e m

  Tycker det är ett starkt och sunt beslut att ta! Heja dig!

  Reply
 10. Anne-Lie januari 6, 2018 at 4:55 e m

  Har aldrig kommenterat på din blogg men har läst den med jämna mellanrum under många år trots att vi lever väldigt olika liv och trots att jag är mycket äldre än dig. Vill bara säga att jag tycker du fattat ett väldigt modigt beslut, starkt av dig! (Själv börjar jag med en vit månad.) Tänker att det är enklare för dig nu också när du helt bytt miljö och lever med en elitidrottsman. Du och Lance verkar för övrigt vara väldigt bra för varandra och jag önskar er varmt lycka till! <3 Kram

  Reply
 11. Sandra januari 9, 2018 at 12:34 f m

  Du ser mycket lyckligare ut! Det är meningen att man ska växa i en relation och det känns verkligen som du gör det med lance. Du ser mycket mer välmående ut nu!
  Bra att du bestämt dig för att inte dricka. Jag börjar bli riktigt irriterad på många av mina vänner…
  Antingen är det ”chark och vinkväll” ”bio och ett glas vin efter/före bion” ”filmkväll hos någon, så dricks det alltid något” vad vi än ska hitta på så är alltid alkohol med i bilden. Känns så tråkigt att inte ”kunna” umgås utan alkohol. Jag har valt att avstå, pga liknande anledningar som dig! Skönt att fler känner likadant inför alkohol..

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *