Väx upp, nah inte du.

Hej hopp på er. Jag sitter och förundras av mig själv som 16åring. Kändes som att jag var så tuff då. Jag blottade hela mitt liv, gav människor jag inte känner tillgång mina djupaste tankar,hemligheter problem och misstag. Saker som jag kanske fått sota för idag. För idag så är jag tydligen misslyckad, trasig och dålig på relationer och allt där till. Nu vill jag inte skylla ifrån mig, men jag har sagt det här förut – jag känner mig orättvist behandlad på så många sätt. Och jag tycker helt ärligt att folk inte har fått rätt bild av mig, kanske för att jag inte delar med mig lika mycket av mitt privatliv längre så folk utgår bara från det jag delade med mig av när jag var yngre. Men det betyder inte att jag inte inte växt upp. Folk verkar tro att jag har samma värderingar som jag hade för 5 år sedan.

Medans andra människor(läs folk som inte blottat sitt liv och gör alla misstag bakom skärmen och snackar skit till varandra om varandra bara att det inte finns kvar) får göra sina misstag ifred, får växa upp, får lära sig. Men varför tillåter inte vissa mig att göra det? Absolut så kanske jag fortfarande är omogen på många plan fortfarande.

Och det här med att snacka skit. Det är så enkelt att peka på mig och skylla på ”paulina” för att hon ”hänger ju ut alla sina vänner” ”hon är otrogen i alla sina relationer(vilket absolut inte är sant)”. När det knakade lite mellan mig och Lance så var det ”men såklart paulina är problemet” det är så lätt att skylla på mig för att ”jag har gjort det förut” och det gör mig alltid till boven, även om jag vet att jag inte är perfekt. Varje. Jävla. Gång. Så säg mig, du som läser det här? Gjorde du misstag som yngre? Skolkade du från skolan? Var du otrogen någon gång? Snackade du skit om en vän? Bråkade du med mamma och pappa? Snodde du pengar från jobbet? Eller gjorde du allt ovanstånde + lite till? Skulle du göra samma sak idag? Skulle det säga att det är den personen du ÄR idag? Alla gör misstag alla växer upp.

Men att en vissa skvallerblogg radar upp alla gånger jag hängt ut Saga från Paradise Hotel, hon har aldrig skrivit att i princip allt bara har vart svar på tal? Och det är tydligen inte okej att försöka försvara sig eller ge tillbaka med samma mynt.  Det är okej att sitta och kasta ur sig skit anonymt på sociala medier, det är okej att ÖSA PÅ skit till sina vänner om människor man inte tycker om. Men när så fort man skriver sin EGEN sanning på sina sociala kanaler för att man vill försvara sig(vilket är ett mänskligt beteende, som ALLA gör hela tiden fast bakom datorn och till bekanta och ovänner) så är man än hemsk människa som hänger ut folk HELA TIDEN. Så vad gör det mer okej att snacka skit bara inte HELA omvärlden hör?

Sen kommer vi till det här med relationer. Jag kommer fortfarande att säga att jag har låg självkänsla från mitt tidigare förhållande  och jag påminns hela tiden om det, hur jag ibland kan ducka och ta upp händer för att skydda mitt ansikte när jag och Lance tjafsat och han kommer nära mig. Även fast jag vet att han aldrig skulle röra mig. Hur jag hör mig själv ofta säga förlåt fast jag inte ens har gjort fel innan han ens hinner regera. Hur jag kan komma på mig själv ljuga om småsaker för att undvika tjafs, fast sanningen inte ens är fel eller något som han ens skulle regera på egentligen. Just för att det var vardag för mig iövern ett år av psykisk och fysisk misshandel. Det kanske var fel av mig att gå in i en relation så snabbt efter ett destruktivt förhållande. Men sanningen är att jag älskade honom redan efter 2 veckor, hur sjukt det än låter. På något sätt så måste jag säga att han räddade mig lite, fick mig att tro på kärlek och visade mig på många plan hur saker och ting ska vara, trots att han aldrig vart i en seriöst relation tidigare och trots hans unga ålder. Därför tar det på mig extra hårt när folk jämför hur jag var i min relation med M gentemot hur jag är idag. Att folk jämför och antar att jag skulle skriva någonting dåligt om Lance bara för att jag gjorde det om en människa som levde på mina pengar, slog mig, begränsade mig, inte lät mig umgås med mina bästa vänner, inte lät mig gå på event, inte lät mig gå ut, gav mig tider till att komma hem, psykiskt misshandlade mig och tog bort min levnadesglädje samt att jag hamnade på psyket för att jag ville ta mitt eget liv. Att jag gav svar på tal till en kille jag dejtade ett tag som ÖPPNADE EN BLOGG för att skriva om vilken dålig människa jag var för att jag lämnat honom. Hur kan folk ens jämnföra det med någon som aldrig gjort mig något ont, som jag påstår mig att älska. Det är inte schysst.

Jag säger inte att jag inte felar, jag är långt ifrån perfekt. Men jag mår relativt bra. Jag & jag känner mig mer stabil för varje dag som går,

Någonting jag står fast vid, som jag ALLTID har gjort. Är att mitt beteende alltid är baserat på hur DU behandlar mig.

(Visited 87 times, 1 visits today)

17 Comments

 1. Sanna februari 24, 2018 at 3:45 e m

  Jag sänder styrka till dig ! Var rädda om varandra, livet är för kort för att man ska bråka !

  Reply
 2. Malin februari 24, 2018 at 5:02 e m

  Känner igen mig mycket i det du skriver. Har själv inte haft en SÅ bökig ungdom men jag tog absolut många knasiga beslut vilket resulterade i en del rykten som hängde med mig ett bra tag.

  När jag väl blev i de övre tonåren träffade jag min första pojkvän som efter en tid visade sitt sanna jag som var av de psykopatiska dragen. Levde i ett destruktivt förhållande som liknar det du beskrev om hur det var mellan dig och M. Än idag har jag mina inbyggda beteenden som jag skapade under de tre åren jag levde tillsammans med denna expojkvän. Idag lever jag med en underbar kille som accepterar alla mina egenskaper, finns där för mig i alla lägen, stöttar mig och går mig sida vid sida. Trots detta kan jag få en klump i magen när jag berättar att jag ska gå ut med mina vänner – för det var så jag kände i min förra relation då exet inte tillät mig det, jag vågar inte berätta om någon kille kommit fram på krogen – för tidigare var det en indikation på att jag skulle ha varit otrogen, jag förklarar mig när jag får sms om vem det är som skrivit – för tidigare blev jag ifrågasatt om jag inte visade upp vem det var som skrivit. Listan kan göras lång. Men man blir skadad i ett destruktivt förhållande och beteenden sitter kvar. Nu är dock min pojkvän väl införstådd i hur jag tidigare levt och accepterar att jag kan göra konstiga saker i självförsvar, trots att de inte behövs.

  Jag har följt dig väldigt länge i bloggvärlden, sedan både du o jag var i 13års åldern och du har vuxit i mina ögon under åren. Självklar gör alla människor saker som man ibland ångrar eller ibland tar som en erfarenhet o bygger sig själv vidare ifrån.

  Jag vet inte riktigt vad jag ordbajsar för något men jag vill bara säga det att alla människor lever o lär och det glädjer mig att du kommit till en punkt i livet där du känner dig trygg o lycklig, tråkigt bara att den känslan du beskriver i inlägget finns. Men det viktigaste är ju hur du mår och inte vad ögon utifrån dömer dig för. Hoppas du kan försöka sidosätta kritik du får utifrån och fokusera på dina nära som känner dig för den du är. Många kramar

  svar: <3

  Reply
 3. Ella februari 24, 2018 at 7:35 e m

  Det jag tror många reagerar på är att du å ena sidan skriver att du är emot skitsnack och att du har rätt att försvara dig för att å andra sidan skriva just skitsnack till människor som inte i samma utsträckning som du kan försvara sig. Ser du dubbelmoralen?! Jag tänker också på att du gärna skriver om hur du var förr, att du mognat och växt upp. Som i detta inlägg där du skriver om ditt 16-åriga jag. Någon som är ung och famlar. Lance är bara ett (!!) år äldre än du var då. Vilket också blir en gorm av dubbelmoral. Att en nu vuxen och erfaren kvinna går in i ett förhållande med en tonåring. Jag kan tänka mig att det är framförallt dessa grejer som gör att du framstår som dubbel.

  svar: Fast alla växer upp olika fort eller hur? Hade Lance vart som en 17åring så hade ju inte jag, en vuxen kvinna vart tilsammans med honom. Absolut ibland så märks det att han är 17år men det är inte ofta. Du har ingen aning om vad han har gått igenom eller när han behövt ta ansvar. Men när jag var 16år och var tillsammans med Hugo Rosas. Ja, då var det INGEN som sa något. Hugo var då 5 år äldre än mig, är det inte konstigt? Att så fort en kvinna träffar en yngre kille så är man ”äcklig” ”pedofil” osv, men är det vise verse. så är det INGEN som bryr sig. Konstigt tycker jag. OCH vart i texten gar jag sktivt att jag var omogen? Jag sa att mina värderingar och åsikter har ändrats. Men det har också världen. Det är skillnad på att FÖRSVARA sig mot människor som talar illa om än att gå in på någons blogg bara för att kommentera elaka saker. Eller har jag fel? kärringfitta

  Reply
  1. Ella februari 25, 2018 at 12:32 f m

   Verkligen?! Kärringfitta? Jag skrev ett sakligt inlägg där jag tog upp vad jag tror att människor reagerar på. Det var inga påhopp, elaka ord eller namnkallande. Och ändå väljer du att svara mig med ett sådant ord. Otroligt lågt.
   Jag skrev inte att du uttryckt dig med ordet omogen utan att du anser dig mognat (i min värld samma sak som att ha utvecklats, växt upp etc). Eftersom du öppnar upp och skriver om det du anser vara hat mot dig så gav jag som sagt mina funderingar kring varför du uppfattas som dubbel. Att vara mottaglig för att människor inte tycker lika, har olika åsikter och andra uppfattningar borde vara förväntat i ett kommentarsfält på en öppen blogg kan jag tycka. Att bemöta dessa med glåpord känns som sagt lågt. Jävligt lågt.

   Reply
   1. Cambul februari 25, 2018 at 9:27 f m

    Men att plötsligt avsluta med ordet ”kärringfitta” gör ju egentligen att hela inlägget faller platt och det du precis försökte avfärda bekräftades dock i kommentaren och ordet kärringfitta. Att stå upp för sig själv och försvara sig är inte detsamma som att förolämpa och ge öknamn.

    Reply
 4. Mia februari 24, 2018 at 8:38 e m

  Du har rätt, du blir illa behandlad och du verkar vara en go’ tjej. Killen som öppnade bloggen har självklart gjort det i ett försök att få bloggen gå så han också kunde livnära sig på det men sorry dude; folk vill ha the real deal och ingen blek kopia, ya’ll!

  Man måste hålla i minnet att folk också är ofärdiga i själen de dömer, gör misstag och fel. Bra att rätta dem dock. Påminna dem om deras fel så de i bästa fall korrigerar sig.

  Reply
 5. Jillian februari 24, 2018 at 9:40 e m

  Ella du är en kärringfitta och den där fula skatan på bloggbevakning också. Ni är så patetiska. Herregud vad ni ska peka med fingret och vara arga hela tiden. Tur att den där Camilla inte har några egna barn iallafall. Sådär passivt aggressivt hon skriver om människor. Total ondska. Dubbelmoral att inte lägga upp bilder på barn men samtidigt skriva så elakt om deras föräldrar (Calle, Bella, Anna Book med flera). Snart stänger vi ner er och då är det slut med skitsnacket. Ha ha!

  Reply
  1. Ella februari 25, 2018 at 12:41 f m

   Känns det bra att kalla någon för fula ord?! Du får gärna tycka annorlunda eller kritisera mig men att kalla någon för kärringfitta?
   Den andra personen som du klumpar ihop mig med vet jag inget om eller vem det är. Förstår inte vad det är du ska stänga ner med mig? Jag har ingen offentlig plattform så vad menar du? Ska jag tolka det du skriver som ett hot eller vad?

   Jag hoppas att du tänker efter nästa gång du vill kritisera eller diskutera med någon och håller dig på en schysst nivå, utan att kalla en människa för hemska ord.

   Reply
   1. Penny februari 25, 2018 at 5:28 f m

    Jag skrev en försvar kommentar till dig men den godkändes ej. Sved för mkt.

    Reply
 6. B februari 25, 2018 at 8:49 f m

  Ge det tid! Strunta i att folk dömer, det kommer dom alltid göra ändå. Speciellt om man är offentlig och har starka åsikter. Att man ändrar sig ju äldre man blir är oundvikligt men tyvärr verkar inte alla människor fatta detta. Det är dock inte alltid som jag håller med om saker du skriver på din blogg, men i det stora hela så tycker jag att du är en smart tjej med långt fler bra åsikter och vettiga argument än tvärt om. Man behöver inte heller hålla med allt och alla hela tiden, det är bara sunt att ha olika åsikter!

  Men när det gäller er relation och ditt psykiska mående önskar jag dig och er bara gott! Fy fan för att bli psykiskt och fysiskt misshandlad under så lång tid, det kryper verkligen i kroppen när en läser om detta! Så håll huvudet högt, lägg skiten bakom dig och blicka framåt. En mår mycket bättre då. Ha det bäst!

  Reply
 7. Alina februari 25, 2018 at 9:28 f m

  Fast bara sättet du svarar Ella på gör att du uppfattas som långt ifrån vuxen. Det är ju inte heller särskilt längesen du gjorde saker som du påstår dig ha vuxit ifrån. Du var inte 17 då du senast hängde ut nån fd vän på bloggen t ex.

  Reply
 8. Maria februari 25, 2018 at 9:41 f m

  Att bemöta någon med fula ord känns ju inte nå vidare bra. Då får ju alla ”haters” något mer att hänga upp sig på & fortsätta skriva elaka kommentarer.

  Förstår fullt ut att du blir frustrerad, arg & ledsen när du får så mycket oförtjänade påhopp men ligg steget före & bemöt hat med tystnad eller kärlek. ( vet att det är svårt, tänder på alla cylindrar också när jag blir sårad eller arg )

  Är säkert äldst här med en drös barn men personligen så tycker jag att du verkar vara en fin tjej med hjärtat på rätta stället men som oftas blir missförstådd.. ❤️
  Du duger precis som du är ❤️

  Reply
 9. Emelie februari 25, 2018 at 10:11 f m

  Nu är jag ett extremt dåligt exempel för att personer som är som mig är en sån minimal procent. Men som svar på dina frågor till mig.
  Jag skolkade inte från skolan, jag hade inga förhållanden, Hade knappt några vänner och de vänner jag hade sa jag inget om för de var bara som ett umgänge under skoltid, bråkade inte heller med mamma och pappa faktiskt.

  varför? för att jag är exakt samma person känslomässigt, intressemässigt och umgängesmässigt som jag var när jag var yngre. Det enda som ändrats är väl att man växer kroppsmässigt med puberteten och utseende.
  Det finns flera grader i denna diagnos som jag har.
  Jag har en viss grad där jag ser ut som alla andra (ingen tror att jag är annorlunda vid första blicken) men beter mig inte som alla andra.

  så som svar på dina frågor till mig, ja jag är den person jag var när jag var yngre. är 22 år idag. Jobbar jag? nej, för jag kan inte. För jag följer inte samhällsstrukturen/normen och då blir de svårt.

  Med detta vill jag faktiskt peppa dig på något sätt och mena på att DU Paulina är ”normal” för detta samhälle.
  Du har varit den typiska tonåringen. dricka, skolka, vara kaxig, testa röka, gått från vänner till ovänner you name it.
  Och därifrån har du sedan blivit den du är idag. En typiskt vuxen. Helt vanliga åsikter, reser, vänner, bråk och kärlek i förhållande, boende, filmkvällar till fest, hälsa m.m. Inget konstigt helt normalt.

  Det är även helt normalt att folk utgår ifrån hur man var förr. Men huvudsaken är inte vad DEM vet utan vad DU vet. Att du vet vem du är och att du faktiskt är en bättre människa gentemot dig själv. Att sociala medier (som inte umgås med dig varje dag) har åsikter kommer alltid finnas men det som betyder något är dina egna åsikter mot dig själv. Du är Paulina 2018. Du känner dig själv bättre än någon annan vad någon annan än säger. Lika väl som jag känner mig själv bättre än någon annan vad någon annan än säger.

  Om folk inte ser att du har förändrats så är huvudsaken att du ser det och ser det som positivt. Sen att du fortfarande gör snedsteg idag, ja men so what? du är vuxen.
  En normativ vuxen.

  Ta hand om dig.

  Reply
 10. Anna februari 25, 2018 at 10:37 f m

  Varför skyller du allt på bloggbevakning? Hon återberättar ju bara allt du sagt och skrivit på dina sociala medier? Det är ju dina egna ord. Att du inte skäms ihjäl….

  Reply
 11. Fiaaaa februari 25, 2018 at 11:12 f m

  Du kan inte hela tiden skylla ditt beteende på hur andra behandlar dig.
  En vuxen mogen människa vet om att håller folk på med ex skit snack så vänder man kinden till och inte ens besvarar det.
  För du vet din sannig eller hur? Och det är huvudsaken sen får alla andra tänkta, tycka tro precis vad de vill

  Reply
 12. Martina februari 25, 2018 at 1:54 e m

  Det är väldigt fel av människor att hoppa på dig på det sätt dom gör. Ingen av oss har varit fel fria eller kommer vara felfria. Vi alla har gjort något misstag som du skriver om. Snackat skit om en vän, snattat, snott alkohol från föräldrarna, dragit en lögn, tjuvrökt …. you name it. Och vi kommer göra fler andra misstag som vi ännu ej lärt oss om eller fått kunskap om hur man skall göra för att det ska fungera i det liv som man vill leva.

  Det är tråkigt att du får ta mer skit än någon annan. Inte snällt. Inte stöttande. Det är inte att vara med människa när man hoppar på en annan som behöver hjälpa med att komma hur en jobbig situation, hitta rätt väg, ge stöttning och styrka eller vara en förebild eller vad man nu kan tänkas behöva lite extra hjälp med i en period eller misstag man befinner sig i. Det är tråkigt att man inte kan få en hjälpande hand istället för en massa skit.

  Säger det igen, Upp med hakan. Gör det som får dig att må bra. Kör ditt race, det är det ända rätta. Du är stark, vacker och en fantastisk människa. Känner dig inte, men jag vet att du är detta… och mer.

  Reply
 13. Anonym februari 25, 2018 at 6:44 e m

  Bra inlägg! Hade jag träffat dig Paow hade du fått en lång kram.
  Jag erkänner att jag har varit otrogen flera ggr, jag har inte varit guds bästa barn och jag har inte klarat av att vara full ändå varit det väldigt många ggr osv. Listan kan göras lång. MEN jag lärde mig till slut. Dricker aldrig mer alkohol, är gift och trogen osv. Men däremot kan ingen sluta döma mig utan fortsätter skvallra sin jävla skit. Och ja. Bitterfitta är det rätta ordet till såna personer!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *