Vegan naaah.

Godmorgon på er! Det känna så skönt att vakna i hyfsad tid nu för tiden. Sen jag slutade dricka så är jag SÅ mycket piggare, orkar mer och tar tag i saker utan att känna att det ens är lite jobbigt

Jag har alltid sagt att jag inte är en beroende människa. Jag fastnar sällan för något. Men jag måste nor erkänna att alkoholen och droger var dem största problemen i mitt liv för några år sedan. Det känna så äckligt att jag liksom har gått ut en onsdag, spenderat 5000kr på alkohol och sen haft efterfest till kl 12 på dagen efter när jag haft ett viktigt möte kl 13. Alla har gått och där stod man ensam kvar. Med en stökig lägenheten och ångest upp över öronen. Somnat och vaknat kl 6 på eftermiddagen. Det hände iallafall 1 gånger i veckan. Inte efterfesterna. Men att jag gick ut, blev full och sov bort hela dagarna rörde inget på mig och åt skräpmat.

Men alla vanor går att bryta. Så är det. Jag började bryta dessa vanor när jag började ta bort giftiga människor från mitt liv. Började äta bättre och gjorde små små förändringar hela tiden. Det har tagit mig 3 år att bryta dessa dåliga mönster helt och hållet. Och det känna bra.

Jag känner att jag har kontroll och det är skönt.

Jag vet att jag berättade att jag prövade att vara vegan för två veckor sedan. Det gick SÅDÄR. Jag äter aldrig kött nästan och väljer alltid vegetariska alternativ. Men jag ÄLSKAR råbiff. Kan inte bryta det mönstret. Jag behöver äta det MINST en gång i månaden. Det vattnats liksom i munnen på mig. Jag tycker egentligen att kött är SÅ äckligt. Jag får inte kontroll över mitt råbiffs ätande.Igår så mötte jag L och åt på Escalier.

(Visited 105 times, 1 visits today)

12 Comments

 1. Annika februari 8, 2018 at 8:13 f m

  Vilka droger tog du som du var fast i?

  Reply
 2. Bebb februari 8, 2018 at 10:20 f m

  Kör på som du brukar då! Ät vegetariskt men unna dig en råbiff ibland 🙂

  Reply
 3. Anna februari 8, 2018 at 10:34 f m

  Det vore intressant om du delade din upplevelse av övriga droger också. Du skriver ju alkohol OCH droger, men sen inget om drogerna.

  Reply
 4. Anja februari 8, 2018 at 10:56 f m

  Va? Var det allt?. Du fick det att låta som att du tänkte dela med dig av dina upplevelser, vilka droger du tagit, berätta lite mer ingående om ditt tidigare liv osv. Och så skriver du bara det där? Jahopp. Tack för den obefintliga infon. Du fick iaf klick in på din blogg. Grattis.

  Reply
 5. World by Tina februari 8, 2018 at 11:03 f m

  Låter exakt som mitt studentliv – förutom att jag inte hade så mycket pengar då haha. Skönt att fått en lite lugnare tillvaro – även fast jag fortfarande går ut mitt i veckan och tar en öl ibland. Det är vardagslyx för mig.

  Reply
 6. Pingback: Och så var det med det... | Bloggbevakning Nöjesguiden

 7. Sandra februari 8, 2018 at 5:33 e m

  Det räcker ju gott och väl att äta veg, att vara vegan är så mycket mer än att bara äta veganskt. Att vara vegan är en livsstil. Är man äkta vegan som tex min bror så sitter inte han ens i en stol som har riktigt skinn. Så kör på med det vegetariska 🙂

  Reply
 8. Josefin februari 8, 2018 at 9:59 e m

  ”Sitter inte ens i en stol som har rikgtigt skinn”
  HAHA, ja vissa överdriver då verkligen. Låt mig gisssa…din bror är född på 90-talet va?

  Reply
 9. Destiny februari 9, 2018 at 5:05 f m

  Hej Paow.
  Jag tror du fått fel bild av vad en vegan är. Vegan är en livsstil som går ut på att minska lidandet hos djur. Veganer äter en helt vegetarisk kost, dvs animalifri.
  Använder inte päls, läder, skinn, går på cirkus, köper inte heller djurtestade produkter. Man kan säga att de gör skriva val varje dag för ett djurvänligare liv.

  Om du vill klassa dig med något ord kanske flexisterian passar bäst. Det är när en person äter mycket vegetariskt men även kött ibland.

  Finns fler olika begrepp tex vegetarian, lakto-ovo (mjölk & ägg) vegetarian, demi-vegetarian, pescetarian mm.

  Vill inte vara dryg utan bara informera. Tack för att du tog dig tiden att läsa. Hoppas du får en fortsatt trevlig dag!
  Mvh
  Destiny

  Reply
 10. Pingback: Paows avslöjande om drogerna: ”Ångest upp över öronen” | Hänt.se

 11. Sara februari 22, 2018 at 8:44 e m

  Hej!
  Då tycker jag du ska käka vegansk, förutom råbiff någon gång i månaden. Råbiffs-vegan helt enkelt 🙂 Det gör ändå en stor skillnad för djur och natur. Kram/ från en vegan sedan 5 år

  Reply
  1. Ida mars 2, 2018 at 6:25 e m

   Råbiffs vegan? Alltså snälla

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *