Dåligt förhållande till mat

Att jag inte mått så bra senaste tiden har väl ingen undgått. Har haft svår att äta och ska jag vara ärlig så har har spytt efter nästan varje måltid. Jag kräks alltid väldigt ofta och har gjort det i ca 6 månader till och från, nästan alltid i samband med att jag äter. Jag tror att jag vet vad det beror på. Jag hade ju emetofobi(kräkfobi) innan. La upp hela mitt liv ifall jag skulle spy eller inte. Det var hemskt. Jag fick hjälp av en KBT behandlare. Men slutade mitt i behandlingen och åkte iväg till Spanien 2013. Så blev jag för full en kväll och tänkte på var behandlaren sagt. Så jag kräktes och det var inte alls farligt. Så nu avskyr jag att må illa istället. Och kräks man så går det ju illamåendet nästan alltid över.

Så när jag vart stressad eller ätit för mycket så har jag helt enkelt bara spytt. Men efter uppbrottet mellan mig så har jag tappat nästan 5kg(och alla min muskler) känner mig tanig. Men igår så bestämde jag mig. Jag måste sluta kräkas, mat är inget farligt. Och jag är bara fjantig. Det kanske är pinsamt att skriva ut det här. Men jag bryr mig inte. Det är såhär det ligger till och jag tänker inte hymla om att jag har problem med maten. Vikten är helt ärligt inget problem, utan det är förhållandet jag har till mat som jag kopplar med illamående.

Så för att försöka behålla maten så tränar jag så att jag blir hungrig. Äter lite och i små portioner. Och jag kräktes bara en gång igår. Och jag kräktes bara imorse när jag tränade pga att jag blev så skakis. Men all mat har jag fått behålla. Och det känns bra! Idag har jag ätit 2 portioner ruccolasallad, och 5 skivor kalkon, och nästan en hel bönburrito. Det kanske inte låtet mycket. Men det är mer än vad jag fått behålla dem senaste 7 dagarna. Heja träning!

Ska försöka att träna mer nu! Jag gillar ju ändå att vara på gymmet. Och gillar att känna mig hungrig också. Det gör jag aldrig längre!

(Visited 1 times, 1 visits today)

17 Comments

 1. Pia april 3, 2018 at 9:05 e m

  Jätte bra att du skriver om det, det finns nog folk som har samma eller linande problem. Det känns nog skönt för dom att veta att dom inte är ensamma <3

  Reply
 2. Helen april 4, 2018 at 5:22 f m

  Fantastiskt att du är så ärlig, om en sak som inte så ofta pratas om. Heja dig som försöker ta hand om dig på bästa sätt 💖 kramar från Boden❤❤❤

  Reply
 3. Via april 4, 2018 at 6:51 f m

  Frågan är snarare varför du mår illa. Gå till en naturterapeut med bra rykte och kolla dig. Vården är meningslös, de kan ingenting av värde.

  Reply
 4. Cecilia april 4, 2018 at 8:12 f m

  Ätstörning och pykiskt illamående hör ihop. Sök snabbt hjälp!

  Reply
 5. Alexandra april 4, 2018 at 8:16 f m

  Hej! Jag har hela tiden följt din blogg lite till och från. Självklart ska man få skriva exakt det man känner för. Men det här inlägget gick över gränsen. Tycker att du borde tänka lite på vilken åldersgrupp dina läsare är. Detta triggar igång en psykisk ohälsa. Ditt liv såsom du beskriver dt är absolut inte sunt, Inte alls bra för sin kropp. Man ska inte behöva må så som du gör. Men istället för att förklara det, så tycker jag att du upplyser att det du gör är rätt. Tycker att du borde tänka ett steg extra innan du publicerar ett sådant ämne som är otroligt känsligt för andra.

  Reply
 6. Pingback: Paows dramatiska viktras efter uppbrottet från Lance: "Jag måste sluta kräkas" | Hänt.se

 7. Josefine april 4, 2018 at 12:22 e m

  Träna inte för mycket om du inte får i dig tillräckligt med mat. Det är bra att du är ärlig med dig själv och kan skriva om det. Ta hjälp om det inte blir bättre, vänta inte för länge!

  Reply
 8. Ola april 4, 2018 at 4:07 e m

  Låter som du hittar eget försvar med orsaker. Du lider av en ätstörning, har fokus på din vikt och träningsinriktad så även på fastande mage. Ärligt…5 blad ruccola!? Ta hjälp.

  Reply
 9. Isabelle april 4, 2018 at 11:15 e m

  En aning provocerande inlägg men men 🙁

  Reply
  1. Max april 4, 2018 at 11:46 e m

   Det är ju det hon vill, ha uppmärksamhet. Fattar inte att så många kan uppmuntra hennes osunda beteende.
   Hennes största och enda ”talang” är att knulla i tv, byta pojkvänner varannan månad och att blogga. Inte mycket till liv, när man är så pass gammal som hon är. Dock inte mentalt….

   Reply
   1. Lina april 5, 2018 at 6:29 f m

    Uppenbarligen är du en av dem Max eftersom du är inne och läser samt kommenterar. Droppa din attityd, det är ÖVER och så jävla ute att vara elak utan anledning 2018 !

    Reply
 10. Alexandra april 5, 2018 at 10:45 f m

  Men det är ju paow som ska skämmas?? Hon vet uppenbarligen inte hur mycket detta triggar igång folk. Tycker du borde ta bort inlägget. För istället för att uppmuntra andra människor att man ska leva så som du gör, För det är Inte sunt. Så skriver du på ett helt annat sätt. Du måste kanske börja tänka på vilken målgrupp dina läsare är. Tycker detta är otroligt Fel.

  Reply
 11. Sanna april 6, 2018 at 12:32 f m

  Det räckte inte bara med att knull i tv, nu måste du söka uppmärksamhet på andra sätt.. du är så sjukt pinsam. När man ser andra föredetta fjorisbloggare växa upp till starka, mogna kvinnor med huvudet på skaft men du är fortfarande kvar i fjortisträsket. Byter pojkvänner en gång o månaden, skriver korkade inlägg, ute o super o knullar hela tiden, ja behöver jag fortsätta? Väx upp förfan o ta tag i ditt liv.

  Reply
 12. Alexandra april 6, 2018 at 11:52 f m

  Hej!
  Självklart ska man få skriva exakt det man känner för. Men det här inlägget gick över gränsen. Att du först rubricerar inlägget med ”rasat i vikt”, det är för mig sjukt. Vad ville du uppnå med detta inlägget? Tycker att du borde tänka lite på vilken åldersgrupp dina läsare är. Detta triggar igång en psykisk ohälsa. Ditt liv såsom du beskriver dt är absolut inte sunt, Inte alls bra för sin kropp. Man ska inte behöva må så som du gör. Men istället för att förklara det, så tycker jag att du upplyser att det du gör är rätt. Tycker att du borde tänka ett steg extra innan du publicerar ett sådant ämne som är otroligt känsligt för andra.

  Reply
 13. Bettan april 7, 2018 at 3:11 e m

  Men vad fan är det med er?! Låt Paulina vara. Begriper ni inte att en ätstörning/psykisk ohälsa inte är att leka med. Sparka inte på en som redan ligger. Har ni inget snällt att säga så håll då bara käften!

  Många kramar Paulina och hoppas du mår bättre inom kort,

  Reply
 14. Sara april 8, 2018 at 6:50 e m

  Men sök hjälp!! Det där låter jätteilla och har det pågått i 6 månader har det hitåt alldeles för långt redan. På riktigt.

  Reply
 15. Hanna april 8, 2018 at 7:03 e m

  Men vilka kommentarer. Vad är det för fel på er egentligen?

  Paulina du behöver hjälp. Sök hjälp innan det blir ännu värre för dig. Kram <3

  http://hannafialotta.blogg.se

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *