Att resa med kort

Detta är ett inlägg i samarbete med Kortio.

Som ni alla vet så reser jag en hel del, ibland kortare resor inom landet, ibland inom Europa och ibland reser jag riktigt långt. Jag älskar att resa och nu under vintern blir det gärna så att man ger sig ut och ser sig om! Vad som jag inte älskar är när man ska växla pengar för resan eller upptäcker på sin kortfaktura, när man väl kommer hem, att det kostat mycket mer än vad man tänkt sig.

Kortföretag är duktiga på att ta betalt. Det är valutapåslag och andra avgifter som man inte tänker på förrän räkningen dimper ned i brevlådan. ☹

Jag har kikat runt nu och letat efter vettiga resekort och på Kortio hittade jag en jämförelse som jag tycker var mycket bra. Där finns en uppsjö med olika kort som man kan ha med sig på resan och bland dessa har jag fastnat för Easyliving som har 0% valutapåslag, vilket känns rätt med tanke på hur irriterad jag blir av alla extra avgifter.

Extra kul är det när man ser att det faktiskt finns kort som ger tillbaka, där ett kreditkort för resa kan ge dig fördelar som loungeaccess, så du slipper trängas med alla andra och kan koppla av på flygplatserna, eller en riktigt bra reseförsäkring när man använder kortet. En del kort ger dessutom tillbaka upp emot 3% på allt du handlar för kortet som extra bonus. Ganska bra jämfört med min ”vanliga” bank som envisas med uttagsavgifter om man vill ha kontanter, valutapåslag när man handlar och andra små otäckheter.

Jag rekommenderar en titt på Kortios hemsida så kan ni själva göra samma jämförelse som jag gjort och hitta det kort som passar bäst för just din resa!

(Visited 149 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *