”fjortis”

Haha så sjukt söta ungar som är "fjortisar" hur gamla kan dom vara 11-12 ? Gud så små & söta dom är. Been thre done that. Typ.. När jag ser dom stå och sjung att dom ska "sära på benen för en cider".. Så tänler jag, men vafan. Där var jag för två år sedan. När jag ser alla småkillar med wax i håret och dom gulhåriga små sakerna som inte är mer en 1,40 långa. Som faktikst ska till Gröna lund. Och hänga utanför poppexpressen, Grönancrew som vi kallade det då. När jag Ridha Malina karlsson Primme Abbe och alla hängde dära. Jag och Ballie som fick låten "karatefylla" utttjatad. . Det var inte länge sen. Och jag som kände med så otroligt stor då. Då jag kände att jag var mest eftertrakdad på hela elverket, folk gick runt och skröt om att dom hade träffat "fjortispaow".. Fast jag ver egentligen inte värre en någon annan , jag hade aldrig så överdrivet mycket smink .. Men jag och Ballie ( Alexandra ) gjorde en massa saker. Te.x som vi sjöng alltid "huvud axlar knä och tå knä och tå" framför hela elverket för att få gå in gratis. vi som fastnade i bergochdalabanan.  Hade alltid roliga outfits när vi gick till klubbfesten "Elverket". Vi fick alltid dansa på scenen och "rocka fett" med DJ. Vi skrev våra namn med spritpenna ÖVERALLT PAOW <3 BALLIE stog det. Folk blev som galna. Nu förstår jag varför jag bara tycker att dom små täbbsen är så gulliga, jag känner igen mig själv. Det är hemskt egentligen.

Att man släpper ut barn själva som är 12 bast ? Låter dom röka och färga håret.. Huh så hemskt. Fast egentligen, jag var inte så mycket äldre jag heller. Att jag faktikst bara var 13 när jag började i sjuan. Och att jag då trodde att jag skulle dö oskuld bara för att dom flesta av mina kompisar hade haft sex.. Herregud, när jag var 14 och blev av med min oskuld så trodde jag praktikst taget att det var första och sista gången. Så jag tänkte " gud nu slipper jag dö oskuld"… Snacka om att man presterar på ett annat sätt när man var yngre, då man kände sig otroligt stor ! Jag som känner mig "stor" om man kollar på 96orna.

Men när jag är 18, så kommer jag nog att garva åt alla 15åringar går runt och tigger cigg på stan och står utanför systemet med en hundrig dom fick av farsan till mat. Jo, den dagen den sorgen. Alla behöver skämmas lite i livet, det är så man lär sig vad "rätt" och "fel" är.

(Visited 364 times, 1 visits today)

114 Comments

 1. Sanna juni 12, 2009 at 6:32 f m

  SÖta var dem, men undra om dem verkligen förstår innebörden av vad dem sjunger? Alldeles för unga för att möta den världen ännu..

  Reply
 2. alina juni 12, 2009 at 7:27 f m

  stackars barn haha.

  Reply
 3. Erica juni 12, 2009 at 8:00 f m

  Nu är inte det här riktat emot dig. Men någon utav dina läsare kanske känner igen sig.

  Är du också en utav dom som har ett BMI över det normala? Eller du kanske skäms över att behöva ta ifrån de större storlekarna när du handlar kläder.

  Du är verkligen inte ensam. Läs min blogg och följ mig på min väg ner. Hos mig kan du läsa precis om vad som händer hos mig. Vad jag stoppar i mig och mina tankar och funderingar om diverse dieter och produkter. Du kan använda mig som bollplank och jag tar gärna emot tips och ideér som rör viktnedgång. Du kanske har något bra recept att dela med dig av.

  Så titta gärna in hos mig. Jag lovar att jag INTE är en ung tjej som är 170 lång, väger 65 kg och påstår att jag är fet. Jag väger något över 90 kg och har planer på att gå ner 15-20 kg. Så det kommer bli en ordentlig resa. =)

  // Erica – http://ericagrimberg.blogg.se/viktbloggen

  Reply
 4. Annika juni 12, 2009 at 8:19 f m

  Det är så det är. När jag var 16 var 14 åringarna jättetöntiga. När jag var 20 var 18 åringarna så mesiga. Fast jag var likadan själv när jag var i de åldrarna. Fast i mina ögon var de yngre riktiga fjortisar, precis som jag själv var.

  Reply
 5. Henrik juni 12, 2009 at 8:19 f m

  Ja man kan fråga sig varför barn jagas in i vuxenvärlden? Barn ser ju upp till dom vuxna och vill göra som dom vuxna gör. Och dom vuxna tar inte sitt ansvar utan beter sig som tonåringar och tar inte sig tid att prata med sina barn. Vuxna måste börja bete som föräldrar och låta barn få vara barn. Bra reflektion du gör Paulina.

  Reply
 6. Frida juni 12, 2009 at 8:27 f m

  Du är 15 år och är verkligen en stereotyp för små fjortisar. och dina föräldrar faller in under kategorin "hur fan kan de låta sin dotter göra så". jag tycker att det är skrämmande och beklämmande.

  /Frida

  Reply
 7. anna juni 12, 2009 at 8:50 f m

  du har börjat skriva så bra inlägg! dessies läser man ibland för att GARVA, men din har blivit riktigt bra! nu läser man den för den är skitbra nu =) fortsätt såhär och gå inte tillbaka till bimbon!

  Reply
 8. thomasine juni 12, 2009 at 9:09 f m

  hejhej på er!

  hälsa gärna på hos mig i min blogg där ni får möte en 18 årig tjej men många tankar och funderingar kring livet och en dröm att bli fashionillustrator!

  ha det bra!

  /Thomasine

  Reply
 9. linda juni 12, 2009 at 9:15 f m

  den blonda ser ut som mitt gamla fadderbarn

  Reply
 10. Sandra juni 12, 2009 at 9:24 f m

  Du har helt rätt i att när du är 18 och kommer skratta åt de 15 åringar som röker. Jag började själv röka när jag var 14-15 & nu är jag 18 och fortfarande röker men skrattar som fan åt de som är i den åldern och gör deet.

  http://swessmen.blogg.se

  http://swessmen.blogg.se

  Reply
 11. sofia juni 12, 2009 at 9:27 f m

  hon till höger va sötas t hehe 😉

  Reply
 12. sofia juni 12, 2009 at 9:31 f m

  jag tänkte berätta om du vill kan ja göra en jätte fin sommar design till dig, du kan kolla min. men jag kan göra enu finare också 😉 . skulle tycka det va kul att fixa en till dig hör av dig ! :D<3

  p.s älskar dig och din blogg!!!! 😀

  Reply
 13. d, juni 12, 2009 at 9:31 f m

  gud snälla dom skämmer ut sig själva :O

  Reply
 14. naomi juni 12, 2009 at 9:31 f m

  omg, haha! i den åldern satt jag hemma och tittade på madiken, det borde dom också göra!x)

  Reply
 15. Daniela juni 12, 2009 at 9:40 f m

  Det här var nog ditt bästa inlägg någonsin. Bra sagt! 🙂

  Reply
 16. Robin Wahlström juni 12, 2009 at 10:08 f m

  Varför blir vi killar direkt bögstämplade såfort vi bryr oss om vårat utseende? Låt mig bli bögstämplad då, jag trivs med mig själv, och jag tar ingen skit längre, utan jag är mig själv. I högstadiet var jag osäker vågade inte stå emot, jag nästan strök med. Nu är jag 18 år och jag pratar om det i min blogg, läs den gärna.

  http://www.Robiiinwahlstrom.blogg.se

  http://www.Robiiinwahlstrom.blogg.se

  Reply
 17. vendela juni 12, 2009 at 10:13 f m

  ahha lite söta

  Reply