Gud så härligt kan knappt vänta. Bokade min språkresa i veckan, till USA, Los Angeles. Ska bli så härligt och jag bara älskar USA, har varit där en gång tidigare bara och jag är verkligen jättetaggad på att dra dit.

Jag har även valt att åka bland blandade nationer så att det inte är en enda svensk där. Najs =D Och så är det bara att hålla tummarna till att det finns internet…

Så nu får ni hjälpa mig lite, vad gör man på en språkresa i USA förutom att lära sig engelska? Någon som åkt med EF till Los Angeles som vet vad man gör ungefär? Har inte läst på så bra.

a938b457af83078035961fdc68224dab

Vill du också gå ned i vikt?
Utnyttja din välkomstpremie! Prova en tvåveckors kur för bara 19 kronor!

Posted in: Livsstil
Kommentarer (100)

You might also like

Alexandra Nilsson - Vad jag handlar från mat.se Alexandra Nilsson - Migrän? Alexandra Nilsson - Vilka kommer bli dom nästa storsäljarna? Alexandra Nilsson - Ny vecka..
 • jenny

  Förvänta dig inget festande bara, de är jättestränga med det. Min syrra var där.

 • nikki

  Kolla in min blogg 🙂 pussssss

 • joanna

  Åh vad härligt! 😀

  Hade också tänkt åka på språkresa, men vet inte riktigt vart?
  En fråga: Hur mycket kostade det?

  Kram på dig tjejen!

 • olivia

  du har lektioner 4 timmar om dagen, sen gör ni olika aktiviteter i gruppen. beroende på om du bor hos en värdfamilj eller campus, så umgås du även med dem. värdfamilj är verkligen att rekommendera, har fortfarande kontakt med min och jag åkte sommaren 2008.

  förutom detta får du åka till stranden, shoppa och bara chilla. HELT UNDERBAR RESA, BRA VAL!

 • nino hellman

  jag är grymt avis! det kommer nog bli grymt!

 • Anonym

  coolt smma minut

 • Anonym

  jag har varit på språkresa med ef , men i brighton , men man typ sitter på lektioner 4 timmar om dagen eller något , sen gör du någon utflykt med dom och sånt ,sen träffas ni och gör något på helgerna men då har ni även rätt mycket fri tid 🙂

 • emma

  härligt härligt! 😀

  emmar.devote.se

 • S E V D A Y E T I S ♥

  åh fett kuul!!! 😀 Hoppas du får kul där, har varit i USA också, skit fint och roligt land!

 • Malin

  Vilket datum åker du dit? 🙂

 • Anonym

  ofta man bokar ngt som man itne ens har läst på, eller igenom vad man ska göra?

 • Henrik

  Hej:)
  Haft en bra helg?:)
  Tävla om veckans blogg hos mig, kommentera mitt inlägg bara:)

  Kram

 • Linda

  hej hej!
  du verkar riktigt peppad på att få fara till USA, riktigt trevligt land. jag har bara en liten fundering. Jag förstår inte vad du ska göra där? För va fan är en sråkresa!?

 • MICAH

  Du får åka till Universal studios där dom filmar filmer och åka till Miami och bada och sola , festa på helgerna, sevärdheter m.m :)<3

 • Freja

  Har du inte hört! US Geological Survey har skickat en rapport på att dom tror Californien kan bli nästa jord skvalvs katastrof? Den kommer bli större än tsunami skvalvet i indiskaoceanen 04!

 • Melda

  jag åkte med sts språkresa till malta förra året, det va verkligen bästa veckorna!!
  dom var stenhårda med festandet, 3 st blev hemskickade för att de kom på dem. Men har hört att Ef inte alls har lika mycket koll 🙂
  ska du åka själv?

 • Beckychu

  Åh! Nu blir jag avundsjuk! Du måste blogga mer om detta! Kostnad, när åker du, hur länge osv! Verkar jättekul! 😀 Önskar dig lycka till! Yay!

 • En tjock katt i en smal värld

  Göttans! 🙂 Är också sugen på det, men tror jag är för gammal. 🙁

 • jana

  Jag ska också till USA i sommar på språkresa med STS fast jag ska till New York dåra:P

 • Lina

  Gud vad roligt 😀 hoppas du får de bra paow! 🙂

 • Sazo

  http://sazo.blogg.se
  PROPPAD MED MUSIK, HUMOR OCH MASSOR MED MERA KUL 🙂

 • linnea

  festar/röker du får du åka hem 🙁

 • becca

  jag åkte med sts och visst är dom stränga med festandet, men vi festade vaaaarje dag i 3 veckor och inte fan blev jag hemskickad. så om man inte festar mitt framför ögonen på dom så kan du festa dygnet runt.
  sen kommer de bli massa roliga aktiviteter som man gör och man träffa hur mkt nya människor som helst.
  du kommer inte ånga dig, de kommer bli blan de roligaste du gjort kan jag lova!

 • Anonym

  att åka på språkresa är det bästa som finns, du kommer aldrig glömma det eller ångra det! 🙂

 • :)

  min kompis naomi blggar för EF så hon får gratis resor, oh jag tror hon skulle till LA i sommar, hon har vart i usa många ggr innan med ef oh hon har tyckt att de va underbart !:) så holl ögonen öppna efter naomi almen 😀

 • Jossie Possie

  Ja alltså jag tror inte en språkresa är din grej… Du har lite mer fritid med EF iaf men förvänta dig inte att du får göra vad du vill. Du har lektioner och aktiviteter med dina ledare hela tiden och ni kommer att ha bestämda hemtider vilket oftast är kl 11 eller 12. Det är inte direkt dina tider om jag fattat det rätt.

  http://jossiepossie.com

 • Pooop

  Ta en språkresa till Sverige först. Det stavas Los Angeles Särskrivning på jättetaggad också.

 • FLORENCE

  Jag ska också på språkresa i sommar i sommar, bokade idag! Ska dock åka med STS, till Frankrike 🙂
  Dom sa att det finns internet och så vart man än åker, men tänk på att ha med addapter, för jag tror inte de har samma sorts eluttag som oss!

 • Ella

  Du borde ta och få betyg i det svenska språket först, behärska det. Pinsamt du skriver en välbesökt blogg men du särskriver och stavar fel konstant, aldrig tänkt på att skriva och rätta alla fel innan du publicerar?

 • Hanna

  Är så sjuk avis
  Jag vill så järna fara på en språkresa men jag har INTE råd :/
  men men hoppas att du kommer att ha det bra =)
  Älskar din blogg

 • Samantha

  Du pluggar, shoppar, festar, slappar. Ungefär så.

 • elin

  har också varit iväg på de när jag va 15 bast.
  Onödigt mycket pengar kostar de och orimliga regler, du blir hemskickad om du dricker måste vara inne speciella tider och gå i skolan på morgon.

 • lisa

  Oj vad skojj! Jag har också funderat på och åka iväg till sommarn
  till usa på en språkresa men inte riktigt bestämt hur jag ska göra än! ;p
  Kommer säkrligen känna mig rätt vilsen där borta.

 • isabellealexandra ღ

  bra att du gör nåt som har med studier att göra 😉
  haha jag vill också åka på språkresa, det blir nog nästa år 🙂

 • emma

  ja ska till Malta, hört att de är bättre där än i USA ;D

 • Linnea

  Åh, du kommer få så kul! Var på språkresa sommaren 2006, i England dock, men det var nog det roligaste jag gjort i mitt liv! 🙂

 • Anna

  Los Angeles är så jävla äckligt. Jag fattar inte va alla ser i den staden? Allt e så sunkigt och snuskigt. Vissa ställen e helt okej, men fan vissa ställen e as äckliga. Det e också rent av livsfarligt att vara ute down town efter klockan elva, man måste verkligen ha koll på gangsterområderna så att säga, ingen går säker.
  Stora delar av LA påminner tamefan om stockholms förorter typ.

  Ett TIPS, åk till San Fran ist, de e ett MYCKET mysigare ställe, fina villa områden och det är en mycket frächare stad down down också.

 • G

  emma, Malta är ett skithål, fullt med äckliga araber som bråkar och hotar folk. Usa är skitfint, finns hur mycket som helst att se och göra. Mycket mindre brottslighet än sverige och malta.

 • L i n n [ S A I K ]

  Så kul 🙂 Ska också dit i sommar, fast med sts 😉

 • celiy

  Jag är utbytesstudent i USA Michigan! Jag åkte med EF och det är den bästa organizationen! kolla in min blogg!

  celiy.blogg.se

 • Maya

  Språkresa!!!!!
  Trist! Åk själv i stället!!! Ta med ett par kompisar och res runt i USA. Mycket häftigare. Men…. 18 årsgränser gäller för nästan allt. Skippa språkresan!!! Du lär dig inte mycket alls. Och skulle du bo i familj där du måste vara inne klockan 22. På många ställen får minderåriga, under 18 inte vara ute alls efter 22. Tönkpå det!!!
  Skulle inte du till Thailand nu i vinter? Du skulle ju åka i februari!

 • Ofelia

  Ef är inge bra. Ett enda felsteg och du får åka hem. Dom försökte skicka hem mig fast jag åkte inte ens med dom. STS är bättre.

 • fabrizzio

  jag ska också dit, den 26;e juni 😀

 • ewelina

  Min syster var utbytesstudent ett år i Usa, i Los Angeles. Hon har aldrig haft så kul!
  Hon åkte först med dom som hade sökt språkresa till NewYork och där dom hade massor av kul, dom gick på det stora nöjesfältet Six Flag och bodde på hotel och fick lära känna massor av nya vänner! Hon ångrar inte en sekund att hon gjorde det. Hon kan så himla mycket engelska nu, och hon har sån nytta av den verkligen! Man får se så otroligt mycket, jag va där i bara 3 veckor för att hälsa på henne, och jag kan säga att det verkligen är superfint!
  Så trivas, det kommer du garanterat göra!
  Hoppas du får det bra där 🙂 kram

 • Lisa

  Du skulle bokat med STS. Jag åkte med sts till England, Torquay/London, och de som åkte med EF var superbesvikna och missnöjda med dem. Men alla från STS var jättenöjda. Språkresa är bland de bästa som finns!

 • stajjny

  Först och främst kommer det vara lektioner, och sen en massa massa massa aktiviteter av olika slag, det var det iaf för mig när jag åkte 🙂 Vet inte om dom kommer släppa er lösa i en sån pass stor stad, men vi fick vara fria efter våra lektioner och göra vad vi ville. Vi gick t om på pub fast dom brukar vara skitstränga med alkohol och festande, åker man fast åker man hem direkt oftast.

  Nog bra att du gör ngt sånt här, man lär sig faktiskt riktigt mycket under kort tid!

 • Madde

  åååh, nu blev jag avundsjuk!

 • razan

  jjadu man går inte runt med shorts som visar halva röven 😉 iaf 😉

 • Helena

  Min Pappa bor i LA så är där en eller två ggr om året! Finns inget bättre ställe! I <3 LA!

 • yasmine

  En av mina nära vänner var där i somras och hon skrev blogg under den månaden hon var där, du borde läsa den så får du se allt hon fick göra med EF 🙂
  den heter ronjareser.blogg.se

 • Jenny

  nu kanske paow vill LÄRA sig ngt för en gångs skull o inte festa ? 😛 hon kommer endå inte ut på klubbarna där, dom får väl smygdricka i skogen nånstans höhö–skämtåsdio..du kommer säkert få d askul..själv ska man till usa o resa runt.kommer bli gr888!

 • Anonym

  EF = easy fuck.
  Åkte med dom fast till Malta. Fyfan 16000 kr rakt i sjön lärde mig inte ett SKIT och allt var dåligt organiserat och värdfamiljen ville inte ens ha mig o mina kompisar hos sig … men alla har inte samma otur så hoppas du fåre bättre o mer lärorikt!

 • Irina

  Jag var förra sommaren på språkresa till LA via EF. Jag bodde i host family (vilket jag verkligen rekommenderar!) även om min första familj var väldigt dålig. Det är absolut en resa du kommer att minnas för resten av livet och du kommer träffa en massa nya vänner.
  🙂

 • Bloggen om Film

  Dagens tips:
  KOLLA IN MIN FILMBLOGG!!! 🙂

 • FISSY

  BÄTTRE TT BO I USA SOM JAG GÖR!

 • dafina

  du ska på språkresa men vet inte vad man gör där?
  smart:)

  Svar: Och du skriver kommentarer utan att ha läst mitt inlägg… Smart 😀

 • madde

  Fy fan vad underbart! jag blir så glad bara av att tänka på det, jag var själv på språkresa sommaren 2008 och det var det bästa jag någonsin gjort. När jag kom hem var jag jävligt ledsen hur länge som helst dock, de vänner man umgåtts med konstant i tre veckor var nu utspridda över hela världen och det var HEMSKT att inte ha dem i närheten längre.

 • Anna

  Jisses vad härligt!!!

 • bella

  alltså, man kan nästan göra allt förutom att festa. som någon tidigare skrev, det är sjukt strängt!

 • Anonym

  haha, röka får man. dom bryr sig inte. jag åkte med ef förrförra året, fast till malta.
  ingen blev hemskickad. de var massor som tog bussen till ”feststaden” och massa sånt. och dom kom på dom. de var massa som drack, dom sa att man skulle bli hemskickad. men dom skickade inte hem någon. ef har inte så mkt koll.

  fast i skolan, så lär man sig inte alls mkt faktist. jag skulle hellre åka på vanlig resa faktist. de är inte värt priset, hm.

 • lisa

  läs om mitt liv som 18årig plastmamma

 • Jenni

  Jag ar i USA med EF just nu. Jag akte hit i juli for ett ”high school year”, du har sakert last om det pa hemsidan. For 4 ar sedan, 2006, sa akte jag till England med EF pa sprakresa over sommaren. Jag vet sjalvklart inte om det var just mina ledare eller platsen jag var pa, men EF Service och Staff var sjukt daliga. Dom hade inte koll pa nanting alls.
  Plus att nar vi skulle aka tillbaka till fastlandet i vintras, vi hade varit pa Hawaii, sa var ca halften av alla som akte dit tvungna att vanta pa flygplatsen i flera timmar medan de andra kunde aka hem. EF ville inte forklara varfor, och sa ar det oftast. Dom lovar T-shirts och ”presenter”, men aldrig far man dom. Visst, en T-shirt kanske inte spelar sa stor roll, men grejen e att dom lovar en massa saker hit och dit, men allting gar bara fel och det verkar som att dom inte riktigt vet vad det ar dom haller pa med.
  De tar tydligen betalt tusen ganger mer an vad dom behover – vart gar pengarna? jag fick betala nastan 100 000 kr for att fa komma ett ar till USA, det anda dom i stort sett behover anvanda pengarna till ar flygresa dit och hem, och det kostar inte 100 000 kr.

 • amanda

  ååh va härligt, jag och min kompis ska också dit på språkresa i sommar! vilket datum åker du?:)

 • sofie

  Förvänta dig inte det glammiga hollywood livet direkt, du kommer få bo utanför LA och hjälpa till i en familj och så.

 • Anonym

  vilka datum ska du åka?

 • sara

  ska också på språkresa men till england (är yngre än dig) Bara så du vet så är det bättre oragniserat med STS ,Ef är rörigare

 • amanda

  Men fuck , vart jätte glad att du kanske skulle åka dit jag skulle ;O
  Men ska åka till england med EF språkresa!

 • amanda

  hej!
  jag var där i sommras. har du frågor kontakta mig på [email protected]

 • evelina

  Hej
  vad kul ska också ditt isommar med ef 😀

 • Gustav

  Det låter grymt nice! 😉 Du skulle verkligen passa där! 😀

 • JANNY

  Har varit på språkresa i England med EF. Kan säga dig att alla kostnader är inte med i priset. Direkt när vi kom dit fick vi veta att vi måste köpa busskort själva, vilket kostade 50 pund för en vecka och sedan var det även en massa andra som kostade, till exempel alla aktiviteter som skulle ”ingå” gick på säkert 1000 kronor. Ledarna var heller inte så pålitliga. Jag vet inte hur det är när man åker till USA, men det skulle inte förvåna mig om det är likadant där! Men USA är ju också mycket coolare än England =)

 • Anonym

  Jag åkte med ef i somras och bodde på college campus i los angeles/ long beach. Jag hade en reseblogg då, kolla in om du vill:
  http://www.destinationworld.blogg.se

 • Pierre

  Fan vad kul!

  Du får gärna kika in på min blogg och kika in min nya design. Utöver ansiktslyftningen så har även innehållet uppdaterats, så kika gärna in och lämna en kommentar om vad du tycker. http://klippans.blogg.se är adressen. Ha en trevlig kväll!

 • Jayde

  aaaahh du som har så mycke rastiskika tankar, och vill att folk ska bete sig som svenskar, du åker till ett ställe där mer än helften av befolkningen e mexicaner och mörkhyade. ska du börja klaga på dom också då? och kalla dom för äckliga, hit och dit.. de blir nästa projekt va?? hoppas du blir behandlad som skit. för du tillhör inte de stället. de e mitt hem .. BETE DIG DÅ FAN SOM DOM FATTA DU

 • J

  Åk inte med EF, STS är så mycket bättre!

 • Karoline

  Dit skal jeg også 😉 Med EF internasjonale språkskoler 🙂

 • louise

  åh va härligt. kan berätta att när jag va där, surfade jag, åkte inlines vid stranden, va och kollade på hollywood skylten och massa andra sevärdheter. sen är shoppingen underbar, hoppas du får de kul 😀

 • LOTTA

  Min kompis var där i somras. Du blir nog inte enda svensk. Men hon tyckte iaf att resan var toppen. Hade ca 4 timmars lektioner per dag och sen var det en massa utflykter, Hon älskade sin värdfamilj mycket och de va en stor grupp på nästan 50 med totalt blandade nationer som gjorde hur mycket som helst av det som bara amerika kan erbjuda. jag tror du hr gjort ett mycket bra val, iaf enligt min kompis. själv åkte jag på språkresa med sts till australien, och att åka på språkresa över huvudtaget är bara VARMT att rekommendera. En liten grej dock, att festa är totalförbjudet och medför omdelbar hemskickning. Vet då att min kompis sa att de kunde vara ganska lätt att smita ifrån lite när de bodde på hotell med varandra och kanske dricka några drinkar när ledarna inte kollade, men eftersom du ändå inte festar otroligt mycket (om man jämför med dessie) så går det nog super för dig 😀 Ha en trevlig resa! Hoppas jag kunde hjälpa dig lite.

 • Gabriella

  Jag bor i Los Angeles och det verkligen helt underbart! 🙂

 • Carolina

  Älskar LA. Åker till USA för tredje gången nu i april, då blir det New York igen och sen Minneapolis 🙂

 • k

  när ska du åka ditt vilket datum för jag ska också åka ditt heheh

 • :)

  Om du ska lära dig engelska, betyder det att du inte kan. Och du ska inte åka med några svenskar? Hur ska du kunna prata :/

 • virre

  hej
  jag har vart där hur grymt som helst. 🙂

 • Felizia

  Jag ska till Los Angeles med några kompisar sista mars =)

 • Hedda

  Kødder du ;D Dit skal jeg også i sommer 😀 Når drar du dit?

 • Alexandra

  Jag var där på språkresa sommaren 2008! Kan berätta massor för dig över ett mejl om du känner för det! Isf skicka ett mejl! 🙂

 • Rebecca

  hahahahhahahahah EF är det dåligaste som man kan åka med .

 • Jen

  Hej!

  Alltså, det jag kan säga generellt är, att efter att ha samlat mängder av information om både STS och EF så ser jag et mönster vad det gäller kritik.

  1. EF har fått långt mycket mer kritik än STS. (Betyder dock inte att STS är felfritt).
  2. Det är SAMMA typ av kritik som riktas mot EF gång på gång. Ofta handlar det om oengagerade ledare, ledare som inte bryr sig eller har koll. Och då kan man ju tänka som så att det är ju faktiskt en säkerhetsfråga när man väljer att åka med en organistaion. Jag har läst inlägg där ungdomar skriver att det är ”så BRA” att EF är slappa så att man kan supa. Men om man ligger i diket stupfull, har fått i sig en drog, tappar bort sig på natten eller blir våldtagen, då är det nog inte så roligt med oengagerade ledare längre. Min poäng är att det knappast är värt risken!
  3. EF har flera gånger fått kritik för att undervisningen på deras skolor är dålig eller på för låg nivå.
  4. Reglerna SKA ha skärpts efter ett antal mindre skandaler på EF:s resor under början av 2000-talet. Huruvida dom verkligen har gjort ändringar vet jag inte. Det jag dock vet, är att STS blev ännu striktare p g a kritiken mot EF i media, och det säger ju verkligen något!

  Stay safe!
  Jen

 • andrea

  hahah. då ses vi där…

 • Anonym

  EF är int så bra =/

 • Paulina

  Hej, vet att inlägget är gammalt och att du antagligen inte kommer ihåg men hur mycket fickpengar tog du med? Ska dra iväg till LA i sommar så är tacksam för svar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *